MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Κυριακή 9 Μαΐου 2010

ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΠΟΧΗΣ!!!!!!




ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΜΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΟΥ, ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Κ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ Κ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ...ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΩ......Κ ΕΧΕΙ ΑΠ'ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΑΥΞΗΘΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ Η ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ!!!

ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ, ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΟΥ, ΛΟΓΩ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΩΣ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ....ΟΜΩΣ Κ ΑΠΟ ΕΚΕΙ, ΠΡΩΤΑ Ο ΘΕΟΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ....ΘΑ ΣΑΣ `ΧΑΡΙΖΩ ....ΛΙΓΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ...Κ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΤΕ Κ ΠΑΛΙ, ΕΦΟΣΟΝ Κ ΟΣΟΙ ΤΟ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Κ ΠΑΛΙ.....Κ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ........

ΦΙΛΙΚΑ,
ΜΑΡΙΑ.............

ΑΔΥΝΑΤΗ Η ΧΟΝΤΡΟΥΛΑ????

Ποιο είναι η πιο όμορφη, αισθησιακή γυναίκα ;

Ποια είναι η γυναίκα που οι άντρες επιθυμούν ;
Καθημερινά, βλέπουμε στην τηλεόραση για τις κοπέλες που έγιναν θύματα του «οι αδύνατες είναι κούκλες, είναι ωραίες». Βλέπουμε κοπέλες που χάνουν την ζωή τους ή την καταστρέφουν, γιατί απλά τους έγινε έμμονη η ιδέα το «είμαι χοντρή!»
Τι σημαίνει δηλαδή είμαι χοντρή ;
Σημαίνει δεν αξίζω ;
Σημαίνει δεν μπορώ να κάνω αυτά που κάνουν οι αδύνατες ;
Γιατί ενώ έχει γίνει τόσο μεγάλο το θέμα της νευρικής ανορεξίας, συνεχίζουν οι οίκοι μόδας και τα φωτομοντέλα να είναι τόσο αδύνατα ;
Για παράδειγμα ακούς ψηφίστηκε το πιο σέξι, όμορφο φωτομοντέλο της χρονιάς. Κοιτάς στην τηλεόραση και τι να δεις. Ένα κοκαλιάρικο και άβυζο, άκωλο , ξερακιανό και πάει λέγοντας φωτομοντέλο!
Αναρωτιέσαι... Μα πριν λίγο καιρό δεν έλεγαν όλοι, ότι θα αλλάξουν τα πρότυπα για τα φωτομοντέλα και ότι θα πρέπει να βάλουν όλες κιλά ;

Τι κιλά, από 48 να γίνουν 50-51 ;
Δηλαδή από ότι εγώ καταλαβαίνω - μια γυναίκα γεματούλα - τίποτα δεν άλλαξε, όλα τα φωτομοντέλα ήταν και θα είναι τρομερά αδύνατα !

Όσο για το πια γυναίκα είναι η τέλεια ή ποια έχει καλύτερη «πέραση», για να το πω και έτσι! Θα έλεγα η γυναίκα, που αν και έχει κάποια κιλά παραπάνω, έχει τύπο ! Είναι γυναίκα με μυαλό και σωστή συμπεριφορά, είναι η γυναίκα που προδίδει από την πρώτη επαφή άρωμα γυναίκας, γυναίκα με χιούμορ - καλό και όχι σαχλό, η γυναίκα με αρχές, η γυναίκα με στυλ - όχι αυτό το πρόστυχο...
Με λίγα λόγια, για μένα η γυναίκα πρέπει να είναι όπως εκείνη επιθυμεί ή όπως τελικά είναι πλασμένη για να ‘ναι !
Αυτό που πρέπει επιτέλους να καταλάβουν οι νεαρές γυναίκες, είναι να γίνουν γυναίκες με ταμπεραμέντο, που η καθεμία θα έχει το δικό της στιλ και όχι να έχουν πρότυπα αυτά τα φωτομοντέλα που πεθαίνουν της πείνας !
Να είναι γυναίκες με προσωπικότητα, γυναίκες που να ξέρουν τι είναι και τι θέλουν!
Να μπορούν - με τον τρόπο τους - να διεκδικήσουν οποίον θέλουν και ας είναι πιο χοντρές!

Γυναίκες με ευρυχωρία και θέα, ή γυναίκες με στενότητα και ύψος !

Όπως και να είμαστε, στο χέρι μας είναι λοιπόν να ξεχωρίζουμε !

Φτιαχτείτε στο καθρέφτη σας, κλείστε το ματάκι σας στον εαυτό σας και πείτε «είμαι μια ξεχωριστή γυναίκα ! Καμία δεν μπορεί να έχει σαν την δική μου προσωπικότητα και χαρακτήρα !» Έτσι δυνατά και πεισματικά να το νιώσετε, να το νιώσουν κι οι διπλά σας!
Αυτά τελικά, μετρούν πιο πολύ. Η προσωπικότητα και ο χαρακτήρας !
Αφήστε τα πρότυπα αυτά, τα πολύ αδύνατα, στον δικό τους πεινασμένο κόσμο!
Εμείς έχουμε ένα κόσμο γεμάτο από χιλιάδες γευστικά, απολαυστικά πράγματα !
Μα πάνω από όλα, είμαστε η καθεμία μας, μια και μοναδική όμορφη γυναίκα!


ΥΓ : Τώρα που μίλησα για χιλιάδες γεύσεις, ας πάω να τσιμπήσω μια σοκολατίνα χαχαχαχα!!


Σάββατο 8 Μαΐου 2010

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΜΑΝΝΟΥΛΑ, ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΑΓΑΠΩ!!!!


ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΝΝΟΥΛΑ ΜΟΥ, ΠΟΥ ΕΧΑΣΑ.....Κ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΙΑ!!!!!



Δυστυχής όποιος τη χάνει
ο καημός είναι μεγάλος
σαν τη μάνα δεν είν' άλλος
εις τον κόσμο θησαυρός.

Κι' όποιος μάνα πια δεν έχει,
Μάνα κράζει στ' όνειρό του
πάντα Μάνα στον καημό του
είν' ο μόνος στεναγμός!

ΜΑΝΝΟΥΛΑ, ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΑΓΑΠΩ........!!!!!

ΑΥΡΙΟ, 9 ΜΑΊΟΥ 2010, Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ!!!!



ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΝΝΟΥΛΕΣ!!!!!!


Η Μάνα (Γεώργιος Μαρτινέλλης)

Μάνα κράζει το παιδάκι,
Μάνα ο νιος και Μάνα ο γέρος,
Μάνα ακούς σε κάθε μέρος,
Α! τι όνομα γλυκό.

Τη χαρά σου και τη λύπη
με τη μάνα τη μοιράζεις,
ποθητά την αγκαλιάζεις,
δεν της κρύβεις μυστικό.

Εις τον κόσμον άλλο πλάσμα
δεν θα βρεις να σε μαντεύει,
σαν τη μάνα που λατρεύει,
σαν τη μάνα που πονεί.

Την υγειά της, τη ζωή της,
όλα η μάνα τ' αψηφάει
για το τέκνο π' αγαπάει,
για το τέκνο που φιλεί.

Όπου τρέχεις, πάντα η μάνα
με το νου σε συντροφεύει,
σε προσμένει, σε γυρεύει
μ' ανυπόμονη καρδιά.

Κι αν σκληρός εσύ φαρμάκια
την ποτίζεις την καημένη,
πάντα η μάνα σ' α ' πανταίνει
με τα ολόθερμα φιλιά.

Δυστυχής όποιος τη χάνει
ο καημός είναι μεγάλος
σαν τη μάνα δεν είν' άλλος
εις τον κόσμο θησαυρός.

Κι' όποιος μάνα πια δεν έχει,
Μάνα κράζει στ' όνειρό του
πάντα Μάνα στον καημό του
είν' ο μόνος στεναγμός!

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΤΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ!!!

Η αραίωση των μαλλιών δημιουργεί έντονα ψυχολογικά προβλήματα και στα δυο φύλα. Τώρα σημαντική βοήθεια μπορεί να προσφέρει η γνωστή σε όλους ουσία μελατονίνη καθώς έχει την ιδιότητα να κινητοποιεί την τριχοφυΐα, η οποία μειώνεται δραστικά .

Δυστυχώς τα φυσικά αποθέματα της ουσίας αυτής μειώνονται δραματικά στον οργανισμό μας με την πάροδο του χρόνου...
Σύμφωνα με τρέχουσες επιστημονικές εργασίες επιδρά όχι μόνο στην επίφυση του εγκεφάλου, αλλά και στο δέρμα και στα τριχοθυλάκια. Σε συνδυασμό με το εκχύλισμα ginkgo biloba τη βιοτίνη μια πολύ σημαντική βιταμίνη (Βιταμίνη B7) δρα αποτελεσματικά καθώς επιβραδύνει τη διαδικασία πρόωρης «γήρανσης» της τρίχας και προστατεύει τη ρίζα της τρίχας από περιβαλλοντικούς παράγοντες (αντιοξειδωτική δράση), βοηθάει το πρόβλημα της τριχόπτωσης και της λέπτυνσης της τρίχας σε αρχικά στάδια και ενεργοποιεί την ανάπτυξη της τρίχας

Τα παραπάνω επισημάνθηκαν σε συνέντευξη τύπου για την τριχόπτωση και την αντιμετώπισή της από την κ. Βασιλική Χασάπη Επιμελήτρια Α' Νοσοκομείου Α. ΣΥΓΓΡΟΣ, Υπεύθυνη Εργαστηρίου Φυσιολογίας - Παθήσεων Τριχών και τον κ. Σπύρο Λαζαρίδη Φαρμακοποιό προϊστάμενο Δερματολογίας της
BAYER ΕΛΛΑΣ.
Τα αίτια που προκαλούν απώλεια μαλλιών είναι πολλά: ανδρογόνα, σιδηροπενική αναιμία, ενδοκρινολογικά νοσήματα, φάρμακα, λοιμώξεις, ανοσολογικά αίτια, τραύματα, ταχεία απώλεια βάρους, νευρική ανορεξία, έλλειψη βασικών λιπαρών οξέων, πρωτεϊνική ανεπάρκεια, κ.α.


Οι σημαντικές εξελίξεις που σημειώνονται τα τελευταία χρόνια, όσον αφορά τη γνώση της βιολογίας της τριχοφυΐας και του μεταβολισμού των ανδρογόνων στο επίπεδο του τριχικού θυλάκου υπόσχονται την ανάπτυξη στοχευμένων αποτελεσματικότερων μεθόδων και φαρμάκων για την αποκατάσταση της απώλειας μαλλιών.
Η συνηθέστερη μορφή αλωπεκίας τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες είναι η ανδρογενετική αλωπεκία (ΑΓΑ). Πρόκειται για μία προοδευτική, ποσοτική και ποιοτική αλλαγή των τριχών στη μετωποβρεγματική χώρα του τριχωτού της κεφαλής που έχει σαν αποτέλεσμα την αραίωση και τελικά την εξαφάνισή τους.

Πιστεύεται ότι η ΑΓΑ είναι ένα πολυπαραγοντικό, πολυγονιδιακό νόσημα. Οι παράγοντες που ευθύνονται για την εμφάνισή της είναι τα ανδρογόνα και η κληρονομικότητα.Το ασθενές ανδρογόνο τεστοστερόνη με τη δράση ενός ειδικού ενζύμου της 5α – αναγωγάσης μετατρέπεται στο ισχυρό ανδρογόνο διϋδροτεστοστερόνη, της οποίας η σύνδεση με τους υποδοχείς ανδρογόνων μετά από πολύπλοκους μηχανισμούς έχει σαν αποτέλεσμα την ελάττωση παραγωγής τριχών σε γενετικά προδιατεθειμένα άτομα.

Σε κάθε αιφνίδια και εκτεταμένη απώλεια μαλλιών πρέπει να ελέγχεται η ύπαρξη σιδηροπενικής αναιμίας καθώς και η λειτουργία του θυρεοειδούς. Στις γυναίκες όταν με την ΑΓΑ συνυπάρχουν δασυτριχισμός, ακμή ή και διαταραχές εμμήνου ρύσεως πρέπει να διενεργείται εργαστηριακός έλεγχος ορμονών.

Η μελατονίνη έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Η επίδρασή της στις ρίζες των τριχών έχει μελετηθεί σε πολλές έρευνες. Ειδικότερα, η επίδραση της μελατονίνης στα τριχοθυλάκια μελετήθηκε για 15 χρόνια σε εκτεταμένα προγράμματα σε ερευνητικά κέντρα και δερματολογικές πανεπιστημιακές κλινικές στην Ευρώπη και στις Η.Π.Α., μεταξύ άλλων στο Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας (ETH) της Ζυρίχης και στη δερματολογική κλινική του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Ζυρίχης.

"Στις προκλινικές και τις κλινικές μελέτες που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία 15 χρόνια σε περισσότερα από δέκα ερευνητικά κέντρα και πανεπιστημιακές κλινικές, αποσαφηνίστηκε ο μηχανισμός δράσης, η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια της μελατονίνης σε διαφορετικές συνθέσεις.

Στις προκλινικές έρευνες δεν συμμετείχαν ζώα, αλλά χρησιμοποιήθηκαν καλλιέργειες κυττάρων. Με αυτές, κατέστη δυνατό να αποκαλυφθεί ο τρόπος που η μελατονίνη σε αντίστοιχες συγκεντρώσεις έχει προστατευτική δράση ενάντια στις ελεύθερες ρίζες και ενισχύει την ανάπτυξη των κερατινοκυττάρων, τα οποία ως κύτταρα που σχηματίζουν την κεράτινη στοιβάδα αποτελούν σημαντικά συστατικά στοιχεία της τρίχας.




«Σε περισσότερες από 10 πιλοτικές μελέτες στην πανεπιστημιακή κλινική της Ζυρίχης ελέχθησαν οι σημαντικές ιδιότητες της μελατονίνης στην τοπική δερματολογική χρήση και στην προστατευτική δράση από τις ακτίνες UV-B. Μετά από αυτές τις μελέτες, ακολούθησαν πέντε ακόμη πρακτικές μελέτες με περισσότερους από 2000 συμμετέχοντες, περίπου 1000 άνδρες και 1000 γυναίκες με τριχόπτωση ορμονικής αιτιολογίας. Σε αυτές τις μελέτες αποδείχθηκε η επίδραση στην πυκνότητα των μαλλιών, στην ανάπτυξή τους και στη μείωση της τριχόπτωσης, καθώς και η ασφάλεια του προϊόντος" αναφέρουν οι βασικοί συντελεστές παρασκευής της νεας θεραπείας Δρ. Hans W. Schmid και Δρ. Volker Helfrich.
«Προκειμένου να αποδειχθεί, ότι η μελατονίνη που περιέχεται στο προϊόν δεν έχει καμία επίδραση στο κεντρικό νευρικό σύστημα, πραγματοποιήθηκε μια εκτεταμένη, διπλή-τυφλή μελέτη, ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο όπου αποδείχθηκε, ότι η επίδραση της μελατονίνης στη σύνθεση και συγκέντρωση που τη χρησιμοποιούμε, περιορίζεται αποκλειστικά στην περιοχή εφαρμογής. Σε αυτή τη μελέτη, στην οποία έγιναν μετρήσεις της συγκέντρωσης της μελατονίνης στο αίμα επί 20 συνεχόμενες ώρες, αποδείχθηκε με εντυπωσιακό τρόπο, ότι τα επίπεδα της φυσικής μελατονίνης μειώνονται δραματικά σε μεγαλύτερες ηλικίες.»
Το 2000, o Δρ. Tobias Fischer, στην κλινική για δερματικές παθήσεις του Πανεπιστημίου Friedrich-Schiller στην Ιένα, κατόρθωσε να αποδείξει για πρώτη φορά σε μια μελέτη, ότι η ανάπτυξη των τριχοθυλακίων στο εργαστήριο ενισχύθηκε με την προσθήκη μελατονίνης.
Το 2005, σε μια δημοσιευμένη, ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο, τυχαιοποιημένη, διπλή-τυφλή μελέτη σε 40 γυναίκες, αποδείχθηκε, ότι η εξωτερικά χρησιμοποιούμενη μελατονίνη μπορεί να επιδράσει θετικά στην ανάπτυξη των τριχών.
Στις γυναίκες με τριχόπτωση ορμονικής αιτιολογίας που λάμβαναν μελατονίνη, ο ρυθμός ανάπτυξης των τριχών στην ινιακή περιοχή της κεφαλής ήταν σημαντικά μεγαλύτερος σε σχέση με τις γυναίκες που λάμβαναν εικονικό φάρμακο. Σε γυναίκες με διάχυτη αλωπεκία στην περιοχή του μετώπου και στην κορυφή της κεφαλής, η επίδραση ήταν ιδιαίτερα εμφανής.

ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΓΙΑ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ!!!

Η άσκηση στη φύση , έστω και για μόλις πέντε λεπτά κάθε ημέρα, κάνει θαύματα για την ψυχική υγεία. Ερευνα του πανεπιστημίου του Εσεξ, στη Βρετανία, έδειξε ότι λίγα λεπτά “πράσινης” άσκησης στην ύπαιθρο αρκούν για να βελτιωθεί θεαματικά η σωματική και ψυχική υγεία, αρκεί το περιβάλλον να είναι καταπράσινο.

Οπως αποκαλύπτουν τα αποτελέσματα της έρευνας, ο ελάχιστος χρόνος «πράσινης» άσκησης, που μπορεί να αφορά κάτι τόσο απλό όσο το περπάτημα σε ένα πάρκο ή την κηπουρική, είναι τα πέντε λεπτά την ημέρα, κάθε ημέρα.

Αναλύοντας τα δεδομένα 10 προηγούμενων μελετών που διεξήχθησαν στη Βρετανία σε 1.250 άτομα, οι ερευνήτριες Τζουλς Πρίτι και Τζο Μπάρτον διαπίστωσαν ότι ο συνδυασμός 5λεπτης άσκησης και φυσικού περιβάλλοντος αύξανε σημαντικά την αυτοεκτίμηση και βελτίωνε τη διάθεση σε όλες τις ηλικιακές και κοινωνικές ομάδες.

Τα πιο ευεργετικά αποτελέσματα παρατηρούνταν στους νέους και σε όσους έπασχαν από κάποια ψυχική νόσο.

Εξετάστηκαν πολλά είδη άσκησης σε «πράσινο» περιβάλλον, όπως το περπάτημα, η κηπουρική, η ποδηλασία, το ψάρεμα, η βαρκάδα, η ιππασία και η φροντίδα ζώων και αποδείχτηκε ότι όλοι οι φυσικοί χώροι προσέφεραν θετικά αποτελέσματα, περισσότερο όμως όσοι αποτελούσαν δασική έκταση σε σχέση με ένα αστικό πάρκο, για παράδειγμα, και όσοι ήταν κοντά στο νερό.

«Αυτό συμβαίνει διότι ιστορικά ωθούμαστε προς το νερό για να επιβιώσουμε και διότι το να είμαστε ένα με τη φύση αποτελεί κομμάτι της γενετικής μας κληρονομιάς», λέει η δρ. Μπάρτον.

«Θεωρώ ενθαρρυντικό το γεγονός ότι χρειάζονται μόλις πέντε λεπτά την ημέρα στη φύση, κάτι πιο οικονομικό από το γυμναστήριο.

Άλλωστε μια άσκηση ελαφριάς εντάσεως όπως το βάδην στην ύπαιθρο μπορεί να έχει εξίσου καλά αποτελέσματα με μια πιο εντατική προπόνηση σε κλειστό χώρο», είπε η δρ. Πρίτι.

Όπως επισημαίνουν και οι δύο ερευνήτριες, ο τομέας στον οποίο η ανακάλυψη αυτή μπορεί να βοηθήσει περισσότερο είναι στην καταπολέμηση ψυχικών ασθενειών.

Μάλιστα, η «πράσινη άσκηση» φαίνεται να ευνοεί σημαντικά όσους υποφέρουν από άγχος ή κατάθλιψη.

«Πολύ συχνά η πρώτη επιλογή των γιατρών σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να συνταγογραφήσουν φάρμακα, τη στιγμή που αντί για αυτό θα μπορούσαν να ενθαρρύνουν τους ασθενείς τους να γραφτούν σε μια ομάδα περιπάτου. Θα θέλαμε να δούμε τους γιατρούς να συστήνουν την άσκηση στην ύπαιθρο ως εναλλακτική μορφή θεραπείας.

Επίσης, οι εργοδότες θα μπορούσαν να προτρέπουν τους υπαλλήλους που εργάζονται σε περιβάλλοντα που προκαλούν άγχος να κάνουν έναν μικρό περίπατο στο πλησιέστερο πάρκο κατά τη διάρκεια του διαλείμματός τους και να βελτιώσουν έτσι την πνευματική διαύγεια και την ψυχική τους διάθεση.

Η «πράσινη» άσκηση θα μπορούσε να ωφελήσει ακόμη και άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα παραβατικότητας», υποστηρίζει η δρ. Πρίτι.

Παρ’ όλα αυτά, η πραγματική πρόκληση είναι να γίνει αυτή η 5λεπτη άσκηση στη φύση αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας και όχι περιστασιακή απόφαση.

«Εύκολα μιλάμε για τα οφέλη κάποιας πρακτικής και την συστήνουμε, όμως σπανίως αυτή υιοθετείται από ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού», λένε οι ερευνήτριες.

Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

ΜΑΡΙΑ, ΜΑΡΑΚΙ , ΜΑΡΙΩ-ΣΤΕΛΙΟΣ ΡΟΚΚΟΣ!!!!

ΠΕΡΙ ΄ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ΄ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!!!!


Οι κρέμες αδυνατίσματος ωφελούν?


Η ανάγκη για λύση του προβλήματος έχει οδηγήσει σε μια ολόκληρη βιομηχανία που υπόσχεται την πολυπόθητη λύση. Η χρησιμοποίηση κρεμών και τζέλ κυριαρχεί στην εκστρατεία κατά της κυτταρίτιδας. Ωστόσο, καμία κρέμα χωρίς επιπρόσθετες προσπάθειες από εσάς δεν θα εμποδίσει το σχηματισμό της κυτταρίτιδας. Από τις κρέμες, μόνο αυτές που βασίζονται στην ενζυμική ρύθμιση του προβλήματος και δρουν στην τοπική παραγωγή οιστρογόνων έχουν καλό αποτέλεσμα.

Βασικές κατηγορίες κρεμών που κυκλοφορούν:Α) Κρέμες που έχουν βασικό συστατικό τους την θεοφυλίνη και την αμινοφιλίνη έχουν δείξει στο εργαστήριο κάποια δράση στο μεταβολισμό του λίπους , όμως η εφαρμογή τους στους ανθρώπους είχε περιορισμένη δράση για την κυτταρίτιδα.
Β) Κρέμες με ρετινοειδή (παράγωγα της βιταμίνης Α) είναι αναγνωρισμένες και από τον FDA (Food and Drug Administration) για την καταπολέμηση των ρυτίδων. Σε περιεκτικότητες 0,01 – 0,1% μειώνονται οι ρυτίδες και η επιδερμίδα αποκτά γυαλάδα. Για τα αποτελέσματα της δράσης τους στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας όμως δεν υπάρχουν ακόμη εμπεριστατωμένες μελέτες.
Γ) Κρέμες με συστατικά οξέων φρούτων βοηθούν την αποφλοίωση του δέρματος σε περιεκτικότητες 3-7%, ενώ σε περιεκτικότητα 8-12% περιορίζουν τις πολύ λεπτές ρυτίδες.


Τα στάδια στην εμφάνιση της κυτταρίτιδας

Η σταδιοποίση στην κλίμακα κατά Nurnberger-Muller ταξινομεί την κυτταρίτιδα σε 4 στάδια.
► Στάδιο 0: Καθόλου βαθουλώματα στο δέρμα όταν το άτομο στέκεται όρθιο ή ξαπλώνει . Στο pinch test δεν παρατηρείται κανένα εντύπωμα στο δέρμα.
► Στάδιο 1: Όπως και στο προηγούμενο στάδιο, όμως με θετικό το pinch test.
► Στάδιο 2: Τα βαθουλώματα είναι ορατά και χωρίς τσίμπημα όταν το άτομο είναι σε όρθια θέση , όχι όμως όταν βρίσκεται σε ξαπλωτή θέση.
► Στάδιο 3: Τα βαθουλώματα είναι ορατά και σε όρθια και σε ξαπλωτή θέση.



Άλλοι μέθοδοι αντιμετώπισης

Ενδερμολογία
Η μέθοδος LPG-Endermologie είναι η μόνη θεραπεία που έχει περάσει και τα δυο στάδια έγκρισης του FDA (1ο ασφαλείας και 2ο αποτελεσματικότητας )κάτι που το κάνει μοναδικό στην καταπολέμηση του τοπικού πάχους και της κυτταρίτιδας.
Εφαρμόζεται σε όλες τις περιοχές που υπάρχει τοπικό πάχος ,χαλάρωση ή κυτταρίτιδα, με διαφορετικό πάντα πρόγραμμα στον υπολογιστή του μηχανήματος και εξατομικευμένο πρόγραμμα ανά περιοχή. Μπορεί να γίνει όλες τις εποχές του χρόνου και ιδιαίτερα την Άνοιξη λίγο πριν το καλοκαίρι όπου το ζητούμενο είναι τα «αποκαλυπτήρια» στην παραλία. Δεν ενδείκνυται στην διάρκεια της εγκυμοσύνης και σε ηλικίες άνω των 65 ετών. Μετά την εγκυμοσύνη όμως έχει ευεργετικά αποτελέσματα, αφού υπάρχει ειδικό πρόγραμμα επαναφοράς των ιστών και σύσφιξης. Με μια ειδική κεφαλή γίνεται κινητοποίηση και ομαλοποίηση των ιστών ,διασπώντας τα υπερτροφικά λιποκύτταρα και χαλαρώνοντας τα μεσοκυττάρια διαφράγματα. .Με την βοήθεια υπολογιστή η πίεση ή η αναρρόφηση που ασκείται στους ιστούς είναι διαφορετική σε κάθε σημείο ομαλοποιώντας έτσι τα ανεπιθύμητα λακουβάκια. Ταυτόχρονα με την υπεραιμία που δημιουργείται στην περιοχή έχουμε καλύτερη αιμάτωση , αποσυμφόρηση και αναζωογόνηση των ιστών.
Η κάθε συνεδρία διαρκεί 40 -50 λεπτά, είναι ευχάριστη όπως ένα ολόσωμο μασάζ και χρειάζονται 15-20 συνεδρίες ανάλογα πάντα με το πρόβλημα. Τα αποτελέσματα ειδικά στο τοπικό πάχος και την διαμόρφωση του περιγράμματος του σώματος, μπορεί να είναι και μόνιμα. Για την κυτταρίτιδα ο βαθμός βελτίωσης του προβλήματος είναι ανάλογα με το πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. ¨Έτσι μπορούμε να περιμένουμε ένα αποτέλεσμα της τάξης του 40-70% καλύτερο από το υπάρχον πρόβλημα.

Μεσοθεραπεία.
Είναι η ενέσιμη μορφή (σε αναλογία με την μηχανική του LPG) αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας.
Αντιμετωπίζει την κυτταρίτιδα στους μηρούς γλουτούς κοιλιά και μπράτσα.
Μπορεί να γίνει όλο τον χρόνο . Δεν ενδείκνυται σε άτομα που είναι αλλεργικά στις ουσίες που εγχέονται, σε εγκύους ,αλλά και σε γυναίκες που θηλάζουν.


Πριν την εφαρμογή απαιτείται ιατρικό ιστορικό για αποφυγή αλλεργικών αντιδράσεων και αν υπάρχει υπόνοια αλλεργίας δοκιμαστικό τεστ. Μετά την επέμβαση για ένα εικοσιτετράωρο απαγορεύεται το καυτό μπάνιο και η σωματική άσκηση. Η βελτίωση που μπορεί να επιτευχθεί με την μεσοθεραπεία μπορεί να είναι της τάξης των 20-30% ανά περίπτωση. Ο συνδυασμός δε με τη μέθοδο LPG ανεβάζει κατά πολύ το ποσοστό βελτιώσεις.

Υπέρηχοι -Ραδιοσυχνότητες

Είναι η πιο πρόσφατη τεχνολογία στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.
Η αρχή τους βασίζεται στο ότι με μια “’κομπιουτεροποιημενη” κεφαλή διοχετεύονται κύματα υπερήχων, ή ραδιοσυχνοτήτων στα επίμαχα σημεία της κυτταρίτιδας –γλουτοί, μηροί, κοιλιά - διασπώντας έτσι τα υπερτροφικά λιποκύτταρα.
Τα αποτελέσματα φαίνονται μετά από 10-15 συνεδρίες άρα καλό είναι να ξεκινήσει κανείς 5-6 εβδομάδες πριν την παραλία αν αυτό είναι το ζητούμενο.
Δεν ενδείκνυται σε εγκύους και σε άτομα με μεταβολικά προβλήματα π.χ. διαβήτης. Τα σημεία που έχουν προεπιλεγεί “σαρώνονται” απ’ την κεφαλή των υπερήχων, ή των ραδιοσυχνοτήτων, ανάλογα την περίπτωση ,προκαλώντας ελαφριά αίσθηση δόνησης και θερμότητας αλλά όχι ενόχληση.
Η συνεδρία διαρκεί περίπου 40 λεπτά και χρειάζονται τουλάχιστον 10 συνεδρίες για να έχουμε αισθητά αποτελέσματα που είναι της τάξης του 30-50% στην μείωση πόντων και βελτίωση της υφής του δέρματος.

Οδηγίες προς όλες τις ενδιαφερόμενες


Για να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας στη μη επιδείνωση της κυτταρίτιδας:
Πρέπει να πίνουμε το λιγότερο 2 λίτρα την ημέρα καθημερινά.
Να ελαττώσουμε την κατανάλωση καφέ, τσαγιού και αλκοόλ. Αν παρόλα αυτά δεν το κάνουμε πρέπει για κάθε κούπα καφέ ή τσάι πρέπει να πίνουμε 2 ποτήρια νερό.
Να ξεκινήσουμε να αθλούμαστε, ειδικά με τοπικές ασκήσεις. Και επειδή το καλοκαιράκι βολεύει τρελά κολυμπήστε όσο πιο πολύ μπορείτε.
Να φροντίσουμε ώστε το 75% της τροφής μας να αποτελείται από λαχανικά, φρούτα και δημητριακά. Το υπόλοιπο 25% από κρέας, ψάρι, αβγά κ.τ.λ.

Για να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας στη μη επιδείνωση της κυτταρίτιδας:
Πρέπει να πίνουμε το λιγότερο 2 λίτρα την ημέρα καθημερινά.
Να ελαττώσουμε την κατανάλωση καφέ, τσαγιού και αλκοόλ. Αν παρόλα αυτά δεν το κάνουμε πρέπει για κάθε κούπα καφέ ή τσάι πρέπει να πίνουμε 2 ποτήρια νερό.
Να ξεκινήσουμε να αθλούμαστε, ειδικά με τοπικές ασκήσεις. Και επειδή το καλοκαιράκι βολεύει τρελά κολυμπήστε όσο πιο πολύ μπορείτε.
Να φροντίσουμε ώστε το 75% της τροφής μας να αποτελείται από λαχανικά, φρούτα και δημητριακά. Το υπόλοιπο 25% από κρέας, ψάρι, αβγά κ.τ.λ.

Τι πρέπει να γνωρίζετε

Ο πλαστικός χειρουργός που θα απευθυνθείτε να δει το πρόβλημα σας, πρέπει πρωτίστως να το σταδιοποιήσει και ανάλογα να αποφασίσει την στρατηγική αντιμετώπισης του. Σίγουρα ένας συνδυασμός τεχνικών θα δώσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Κάτι επίσης πολύ σημαντικό για την διάρκεια του αποτελέσματος είναι η συνέπεια στις θεραπείες συντήρησης του αποτελέσματος. Η συνήθης συμπεριφορά είναι ότι οι ενδιαφερόμενες κάνουν μια από τις μεθόδους μόνο πριν το καλοκαίρι και μόλις φτάσουν ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα σταματούν ως το επόμενο καλοκαίρι και έτσι την επόμενη σεζόν παρουσιάζουν τον ίδιο βαθμό κυτταρίτιδας που είχαν ένα χρόνο πριν.
Η επανάληψη όχι μόνο διατηρεί το επιτευχθέν αποτέλεσμα αλλά συνεχώς και βελτιώνει το αποτέλεσμα .

Κάντε το τεστ και μάθετε σε ποιο στάδιο είστε.

Για να καταλάβετε αν έχει εμφανιστεί στο σώμα σας η κυτταρίτιδα, κάντε μόνες σας το λεγόμενο <<>> ή τεστ τσιμπήματος που επιτρέπει πιο πολύ να διαπιστώσουμε αν έχουμε κυτταρίτιδα: Τσιμπήστε ελαφρώς το δέρμα σας με τον αντίχειρα και το δείκτη ή με τις παλάμες των χεριών σας για να πιάσετε μεγαλύτερη περιοχή. Αν έχετε κυτταρίτιδα, θα εμφανιστούν λακκάκια και έντονο ρυτίδωμα που θα σας θυμίζει την εξωτερική πλευρά μιας φλούδας πορτοκαλιού. Επειδή οι ιστοί που
έχουν κυτταρίτιδα είναι πιο ευαίσθητοι, μπορεί να νιώσετε πιο κρύο από το υπόλοιπο σώμα όταν θα το αγγίξετε και πιο λευκό καθώς τον πιέζετε.


ΤΕΛΟΣ ΠΕΡΙ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ!!!!!!!

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ?? ΟΧΙ ΠΙΑ!!!!!

Με τη συνεργασία του πλαστικού χειρούργου Γιώργου Ανδρεανίδη

Όταν ακούμε την λέξη κυτταρίτιδα είναι σαν να μας κόβει κάποιος μέρες από τη ζωή μας. Τρομοκρατούμαστε και μόνο που την ακούμε πόσο μάλλον όταν την βλέπουμε.

Η λέξη «Κυτταρίτιδα» είναι στην πραγματικότητα ένας όρος που χρησιμοποιείται για να χαρακτηρίσουν οι ειδικοί τις διαδικασίες που συντελούνται στον υποδόριο λιπώδη ιστό και δημιουργούν στο δέρμα εντυπώματα (δηλαδή αυτά τα αντιαισθητικά λακκάκια) και μοιάζει το δέρμα μας σε αυτό το σημείο σαν ζαρωμένο πορτοκάλι (η εικόνα δηλαδή φλοιού του πορτοκαλιού, peu d΄orange).

Κυτταρίτιδα έχει το 80 με 90% των γυναικών του πλανήτη και πολύ σπάνια οι άντρες. Μάλιστα όπως λένε οι ειδικοί εμείς οι λευκές γυναίκες έχουμε μεγαλύτερες πιθανότητες να πληγούμε από ότι οι Ασιάτισσες και οι Αφρικανές. (Να ο ένας λόγος που θα ήθελα να είμαι μαύρη. Ο άλλος είναι εμφανείς όταν βλέπεις αυτές τις γυναίκες με μαγιό. Κορμιά αγαλματένια και ποπός στα ύψη….)

Επανερχόμαστε στο θέμα μας λοιπόν. Κυτταρίτιδα σύμφωνα με έρευνες έχουν μεγάλη προδιάθεση να παρουσιάσουν οι γυναίκες της Μεσογείου από όλες τις υπόλοιπες γυναίκες.
Και επειδή όλες μας νομίζουμε ότι τα περιττά κιλά συνδέονται με την κυτταρίτιδα ο μύθος καταρρίπτεται. Η κυτταρίτιδα δεν έχει άμεση σχέση με το πάχος. Κυτταρίτιδα δεν έχουν μόνο οι παχύσαρκες γυναίκες, έχουν και οι πολύ αδύνατες. Φυσικά το φαινόμενο δεν μπορεί κάποιος να το θεωρήσει ασθένεια αφού το να έχει κάποια γυναίκα κυτταρίτιδα δεν σημαίνει ότι βλάπτεται με οποιοδήποτε τρόπο ο οργανισμό της.

Έχουν γίνει πολλές έρευνες για να εξηγηθεί το φαινόμενο της κυτταρίτιδας και όλες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι πρωταρχικό ρόλο στη δημιουργία της παίζει η συσσώρευση οιστρογόνων σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος. Το αποτέλεσμα είναι να διενεργούνται τέτοιες αλλαγές στο υποδόριο λίπος ώστε να καταστρέφεται η αρχιτεκτονική των ιστών και εμφανίζονται τα λακκάκια.Οι άντρες δεν παρουσιάζουν έντονο πρόβλημα διότι δεν συσσωρεύουν οιστρογόνα σε συγκεκριμένα σημεία και επιπλέον η αρχιτεκτονική δομή του λιπώδους ιστού τους έχει διαφορετική διάταξη (διαγώνια προς το δέρμα) με αποτέλεσμα να μην δημιουργείται η κυτταρίτιδα.

Γιατί οι γυναίκες;

Είναι γεγονός λοιπόν ότι περισσότερο οι γυναίκες και πολύ λιγότερο οι άντρες παραπονιούνται για πρόβλημα κυτταρίτιδας. Αυτό δεν είναι αποτέλεσμα μόνο εξωτερικών παραγόντων, π.χ. λόγω κακής διατροφής, αλλά έχει να κάνει και με τον διαφορετικό τρόπο με τον οποίο ο ανδρικός και ο γυναικείος οργανισμός επιτελούν βασικές βιολογικές λειτουργίες.
Οι γυναικείες ορμόνες, τα οιστρογόνα βοηθούν το σώμα να δημιουργήσει μικρές αποθήκες λίπους ακριβώς κάτω από το δέρμα με αποτέλεσμα τα αντιαισθητικά λακκάκια.
Η τάση που παρατηρείται στο γυναικείο σώμα για δημιουργία κυτταρίτιδας οφείλεται σε ένα μικρό ποσοστό και στα γονίδια. Αυτός είναι και ο λόγος που ακόμα και οι γυναίκες που δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα βάρους ή που γυμνάζονται εντατικά εμφανίζουν , έστω σε περιορισμένο βαθμό, κυτταρίτιδα.

Σε πρώτο στάδιο οι γυναίκες που έχουν κυτταρίτιδα ήταν προκαθορισμένο από την στιγμή που γεννήθηκαν να την αναπτύξουν. Η εμφάνισή της στα κορίτσια συμβαίνει για πρώτη φορά κοντά στην ηλικία των 14 ετών, οπότε υπάρχει και έντονη ορμονική δραστηριότητα. Η κυτταρίτιδα επιδεινώνεται όσο μεγαλώνει η κοπέλα καθώς το υποδόριο στρώμα της επιδερμίδας αρχίζει να λεπταίνει. Η κυτταρίτιδα επίσης εμφανίζεται σε νέες μητέρες αμέσως μετά την γέννα και ακόμα στις γυναίκες που κάνουν χρήση αντισυλληπτικών χαπιών για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Η κυτταρίτιδα τέλος μπορεί να αναπτυχθεί σε συγκεκριμένο σημείο του σώματος που έχει τραυματιστεί σοβαρά και έχει πιθανόν διαταραχθεί το κυκλοφορικό σύστημα.
Οι άντρες σπανιότερα εμφανίζουν κυτταρίτιδα και αυτό εξαιτίας του πλέγματος των λιπωδών ιστών που βρίσκονται στο βάθος της επιδερμίδας.

Το πρόβλημα

Κάτω από το δέρμα υπάρχουν 3 επίπεδα λιπώδους ιστού. Η κυτταρίτιδα δημιουργείται στη στιβάδα του λίπους που βρίσκεται ακριβώς κάτω από την επιδερμίδα. Το συσσωρεμένο λίπος στην υποδόρια στιβάδα περιβάλλεται από συνδετικό ιστό και δημιουργεί μικρούς θαλάμους λίπους που υπόκεινται σε ορμονικές αλλαγές αλλά όχι σε διαιτητικές ή αθλητικές δραστηριότητες. Οι θάλαμοι αυτοί ενώνονται μέσω συνδετικού ιστού με το δέρμα με αποτέλεσμα να το τραβούν προς τα μέσα δημιουργώντας έτσι τα εντυπώματα που βλέπουμε απέξω.
Τα λιποκύτταρα στις δύο, τις πιο βαθιές στιβάδες λίπους είναι συνδεδεμένα σε ένα χαλαρό δίκτυο λιπώδους ιστού του οποίου ο μεταβολισμός εξαρτάται άμεσα από την διατροφή και την άθληση. Αυτές οι δύο στιβάδες δεν είναι οι υπεύθυνες για την κυτταρίτιδα. Σ’ αυτές και όχι στην υποδόρια, επεμβαίνουμε κυρίως με την λιποαναρρόφηση , γι΄ αυτό και η τελευταία δεν είναι η λύση στην κυτταρίτιδα. Μόνο αν συνδυαστεί με άλλες θεραπείες βοηθάει για να επιτευχθεί ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Από τι εμφανίζεται

► Η κληρονομικότητα είναι ένας σημαντικός παράγοντας δημιουργίας της κυτταρίτιδας. Όμως σε αντίθεση με άλλα στοιχεία που είναι δυνατό να κληρονομήσουμε και δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε, όπως για παράδειγμα το χρώμα των μαλλιών μας, η κυτταρίτιδα μπορεί να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά.
► Η ανεπαρκής ημερήσια πρόσληψη νερού. Το νερό βοηθά στην αποβολή των τοξινών από το σώμα. Η επαρκής ποσότητα υπολογίζεται στα 7 ποτήρια καθημερινά.
► Οι μεγάλης διάρκειας στερητικές δίαιτες . Διατροφικές συνήθειες φτωχές σε θρεπτικά συστατικά συμβάλλουν στο σχηματισμό της κυτταρίτιδας καθώς οι τοξίνες που παράγονται παγιδεύονται στους λιπώδεις ιστούς. Αντίθετα μάλιστα με όσα υποστηρίζονται , ότι οι δίαιτες αστραπή καταπολεμούν την κυτταρίτιδα, στην πραγματικότητα αυξάνουν την πιθανότητα εμφάνισής της. Τα κορεσμένα λίπη είναι υπεύθυνα για το σχηματισμό κυτταρίτιδας καθώς μπλοκάρουν τις αρτηρίες αποτρέποντας την απομάκρυνση των τοξινών και των περιττωμάτων του οργανισμού.
► Η ένταση και το στρες μπορούν να προκαλέσουν πόνο στους μυς αλλά και να συμβάλλουν στην δημιουργία της κυτταρίτιδας. Το άγχος επίσης μπλοκάρει τους ιστούς εμποδίζοντας την αποβολή των περιττωμάτων.
► Το κάπνισμα δεν έχει αρνητικές επιδράσεις μόνο στην επιδερμίδα και στα πνευμόνια αλλά και στο δέρμα καθώς το αδυνατίζει. Επιπλέον, καταστρέφει τους συνδετικούς ιστούς κάτι που προκαλεί τα λακκάκια, κύριο χαρακτηριστικό της κυτταρίτιδας.
► Μία φαρμακευτική αγωγή μπορεί να διαταράξει την εντερική λειτουργία του οργανισμού με τις παραπάνω συνέπειες. Διαιτητικά, διουρητικά ή χάπια κατά της αϋπνίας οδηγούν σε πολλές περιπτώσεις στο σχηματισμό της κυτταρίτιδας. Τα αντισυλληπτικά επίσης αυξάνουν την ποσότητα των οιστρογόνων στο σώμα διαστέλλουν τα λιπώδη κύτταρα που οδηγούν σε κατακράτηση του νερού. Αυτό σημαίνει τη μη αποβολή τοξινών και άρα τη δημιουργία της κυτταρίτιδας.
► Η έλλειψη σωματικής άσκησης και η καθιστική ζωή συμβάλλουν στη δημιουργία της κυτταρίτιδας. Η άσκηση βελτιώνει τον τόνο των μυών , την κυκλοφορία του αίματος και πάνω απ΄όλα βοηθάει στη διάσπαση των «μπλοκαρισμένων» ιστών.
► Η κακή φλεβική και λεμφική κυκλοφορία.
► Οι ανωμαλίες στη λειτουργία του ήπατος.
► Η δυσκοιλιότητα....

ΕΠΕΤΑΙ Κ ΣΥΝΕΧΕΙΑ......ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ!!!!

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ!!!!


Υλικά για 20 κομμάτια:
3 αυγά
¼ φέτα
4 μέτρια κολοκυθάκια
1 ποτήρι του νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
τρία – τέσσερα κλαράκια μαϊντανό
ένα μέτριο κρεμμύδι
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας κοφτή αλάτι
Εκτέλεση:
Τρίβουμε μέσα σε μια λεκανίτσα τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι, χρησιμοποιούμε τον τρίφτη στις χοντρές τρύπες.
Λιώνουμε την φέτα με το πιρούνι και την ρίχνουμε και αυτή στην λεκανίτσα, προσθέτουμε τα αυγά, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, το αλάτι το πιπέρι και τέλος το αλεύρι.
Τα ανακατεύουμε για λίγο ώσπου να ενώσουν τα υλικά μεταξύ τους.
Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει καλά και ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα, μια κουταλιά της σούπας = ένας κολοκυθοκεφτές.
Τηγανίζουμε καλά και από τις δύο πλευρές και μετά ........... τους τσακίζουμε!!!!
Καλή επιτυχία.

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ!!!!

ΥΛΙΚΑ
Καλαμάρια ή θράψαλα (κατά προτίμηση μεγαλούτσικα)
Τυρί φέτα
Πιπεριά πράσινη
δυόσμο
Ντομάτα
Μουστάρδα
Λάδι, πιπέρι
2 σφηνάκια τσίπουρο
Το φτιάχνουμε
Κόβουμε τη ντομάτα, και την πιπεριά σε κυβάκια και τα ανακατεύουμε όλα μαζί σε μία λεκάνη με την τριμμένη φέτα, τη μουστάρδα, το λάδι και το πιπέρι.
Πλένουμε τα καλαμάρια καθαρίζοντας το εσωτερικό τους πολύ καλά. Με ένα κουτάλι τα γεμίζουμε με προσοχή όχι περισσότερο από τα ¾ τους, γιατί θα μας ανοίξουν και θα χυθεί η γέμιση όπως σε ένα από τα δικά μου.
Κλείνουμε με οδοντογλυφίδες και ψήνουμε στο φούρνο για μισή με ¾ της ώρας.Λίγο πριν σερβίρουμε μπορούμε να τα βάλουμε στο γκριλ για λίγο, έτσι ώστε να αποκτήσουν το «χρωματάκι» τους
Αν περισσέψει γέμιση μπορούμε να τη βάλουμε σε μία λαδόκολλα με τα μουστάκια και τις ουρές, αλλά την ανοίγουμε με προσοχή, γιατί τα μαλάκια βγάζουν πολλά υγρά.
Καλή όρεξη!!

ΚΑΒΟΥΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ!!!

ΥΛΙΚΑ

350 γρ καβουρόψιχα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 αυγό
άνηθο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγη πιπερίτσα κόκκινη και λίγη κίτρινη σε μικρά κομματάκια
1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη ή διάφορα πικάντικα κίτρινα τυριά
λίγο ούζο
λίγο ξύσμα λεμονιού
αλατάκι (δοκιμάστε αν χρειάζεται), πιπεράκι
6-7 γεμάτες κουταλιές αλεύρι
Τους έφτιαξα ως εξής:
Πέρασα πρώτα από το τηγάνι για πολύ λίγο το κρεμμυδάκι και τις πιπερίτσες.
Στην συνέχεια σε μπολ ανακάτεψα όλα τα υλικά αφού πρώτα στράγγισα πολύ καλά την καβουρόψιχα από τα υγρά της. Τελευταίο πρόσθεσα το αλεύρι.
Άφησα την ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ωρίτσα. Έπλασα τους κεφτέδες. Αλεύρωσα και τηγάνισα σε καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν.
Καλή επιτυχία!

Τρίτη 4 Μαΐου 2010

ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΊΦΙ!!!!


Υλικά για ένα μέτριο πυρέξ
500 γρ φύλλο κανταΐφι
125 γρ βιταμ λιωμένο
1 κουτί σαντιγί μόρφατ
τρούφα ή ξηρούς καρπούς για το γαρνίρισμα
για το σιρόπι
1 κούπα του νες καφέ νερό
1 κούπα του νες καφέ ζάχαρη
1 φλούδα από 1 λεμόνι
για την κρέμα
1 λίτρο γάλα φρέσκο
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1/2 ποτήρι νερού σιμιγδάλι ψιλό
4 κρόκους αβγών
1 βούτυρο Κερκύρας 125 gr.
4 βανίλιες
Πάμε να το φτιάξουμε κι εμείς:
Φτιάχνουμε πρώτα από όλα το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά μαζί μέχρι να δέσουν, περίπου 8-10 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση και το αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει.
Το σιρόπι πρέπει να είναι κρύο όταν το ρίξουμε στο κανταΐφι.
Ξαίνουμε το κανταΐφι καλά και το ραντίζουμε με το λιωμένο βούτυρο.
Το ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Όταν ροδίσει από πάνω, το γυρίζουμε ανάποδα, ώστε να έρθει η κάτω πλευρά του κανταϊφιού από πάνω.
Ψήνουμε πάλι μέχρι να ροδίσει.
Συνολικό ψήσιμο 20 με 30 λεπτά, ανάλογα πάντα με τον φούρνο μας.

Μόλις ψηθεί το βγάζουμε από το φούρνο και με ένα πιρούνι, σπάμε όσο μπορούμε περισσότερο τις κλωστές του ώστε να γίνει πιο αφράτο το κανταΐφι.
Όσο είναι ζεστό του ρίχνουμε προσεκτικά με μια κουτάλα το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.
Ξεκινάμε να φτιάξουμε την κρέμα.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την ζάχαρη και το γάλα (κρατάμε 2 κουταλιές της σούπας από το γάλα για να χτυπήσουμε τους κρόκους ) ,σε πάρα πολύ σιγανή φωτιά ανακατεύοντας.
Στην συνέχεια ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά.
Χτυπάμε τους κρόκους με τις 2 κουταλιές από το γάλα που έχουμε κρατήσει και τους ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και τις βανίλιες ανακατεύοντας.
Επειδή η κρέμα βράζει σε πολύ σιγανή φωτιά θα χρειαστεί πολύ ώρα για να πήξει, όσο χαμηλότερη είναι η φωτιά τόσο το καλύτερο, η κρέμα μας δεν θέλει συνέχεια ανακάτεμα , περισσότερο ανακάτεμα θέλει την ώρα που αρχίζει να πήζει για να μην μας κολλήσει.
Όταν είναι έτοιμη την ρίχνουμε στο κρύο κανταΐφι και τα βάζουμε στο ψυγείο.
Καλό είναι να τα φτιάξουμε από το βράδυ και να τα βάλουμε στο ψυγείο για να μπορέσει η κρέμα να σταθεί καλά.
Όταν η κρέμα παγώσει καλά, χτυπάμε την μόρφατ ώσπου να γίνει μια αφράτη σαντιγί και την απλώνουμε πάνω στην κρέμα.
Ξαναβάζουμε το ταψάκι στο ψυγείο για 1-2 ώρες .
Τέλος γαρνίρουμε με τρούφα σοκολάτας η με τριμμένους ξηρούς καρπούς.

ΤΙΡ : Τριμμένους ξηρούς καρπούς μπορούμε να βάλουμε και στο κανταΐφι όταν το σιροπιάσουμε πριν του ρίξουμε την κρέμα, για έξτρα γεύση.

ΕΞΩΤΙΚΟ ΚΕΊΚ ΚΑΡΥΔΑΣ-ΑΝΑΝΑ!!!!!



Το γλυκάκι αν και «εξωτικό» είναι ένα τυπικό γερμανικό κέικ.
Μάλιστα μια φίλη μου είχε πει ότι η συνταγή του βρίσκεται γραμμένη στο πίσω μέρος μιας σακούλας με αλεύρι που πουλάνε στην Γερμανία
Για να το φτιάξουμε χρειαζόμαστε:
1,5 φλιτζάνι φαρίνα
1,5 φλιτζάνι ινδοκάρυδο
3 κουταλάκια μπέικιν
1 φλιτζάνι βούτυρο
1,5 φλιτζάνι ζάχαρη
4 αυγά
1/3 φλιτζ. κονιάκ
1 μικρή κονσέρβα ανανά
Και για το σιρόπι
1,5 φλιτζ. ζάχαρη
1,5 φλιτζ. νερό
χυμό μισού λεμονιού
Πως το φτιάχνουμε:
Σε μπολ ανακατεύουμε αλεύρι, μπέικιν και καρύδα.
Σε χωριστό μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη και το βούτυρο.
Προσθέτουμε το κονιάκ. Ανακατεύουμε.
Ενώνουμε στερεά και υγρά υλικά και ανακατεύουμε απαλά.
Προσθέτουμε τον ανανά ψιλοκομμένο και στραγγισμένο από το σιρόπι.

Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο πυρέξ ή ταψάκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς, για 40-50 λεπτά (χρόνος ανάλογα με τον φούρνο μας).
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά του για 5 λεπτά.
Αφού κρυώσει λίγο το κέικ, το χαράζουμε σε κομμάτια και το περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι.
Πασπαλίζουμε με τριμμένο ινδοκάρυδο.

ΚΕΊΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ!!!


Αν παρατηρήσετε τα υλικά του, θα δείτε ότι δεν υπάρχει καθόλου βούτυρο ή κάποιο λάδι.
Αν σας αρέσουν τα μυγδαλάκια, είναι ένα κέικ που θα το απολαύσετε.
Σιροπιαστό και ... μυγδαλένιο!!
Πάμε να το φτιάξουμε!

Χρειαζόμαστε:
1,5 κούπα αλεύρι φαρίνα
3/4 κούπας φρυγανιά τριμμένη
1 κούπα αμύγδαλα τριμμένα, αλλά όχι σαν σκόνη
1,5 κούπα ζάχαρη
1,5 κουταλάκι μπέικιν
100 ml λικέρ αμαρέτο
2 κουταλάκια εσάνς πικραμύγδαλου (προαιρετικά)
8 αυγά
Για το σιρόπι
2 κούπες νερό
1,5 κούπα ζάχαρη
1 σφηνάκι λικέρ αμαρέτο
1 φλούδα από λεμόνι

Εκτέλεση:
Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη, να πετύχουμε ένα αφράτο και φουσκωτό μείγμα.
Προσθέτουμε το λικέρ και την εσάνς και ξαναχτυπάμε.
Ανακατεύουμε σε βαθύ μπολ το αλεύρι, την φρυγανιά, το μπέικιν και τα αμύγδαλα.
Ενώνουμε τα στερεά υλικά με το μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε πολύ καλά, να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη φόρμα για κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς, για 25-30 λεπτά.


Προσοχή, δεν θέλει παραπάνω χρόνο ψησίματος, γιατί θα σκληρύνει το κέικ.
Όταν βγάλουμε το κέικ από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και προσεκτικά το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.
Το ξαναβάζουμε μέσα στην φόρμα.
Το τρυπάμε σε διάφορα σημεία με ένα μαχαίρι ή με ένα καλαμάκι από σουβλάκι.
Το περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι, όσο το κέικ βρίσκεται μέσα στη φόρμα.
Αφήνουμε τουλάχιστον 15-20 λεπτά να απορροφήσει το κέικ το σιρόπι, και προσεκτικά αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
Για να ετοιμάσουμε το σιρόπι, βράζουμε όλα τα υλικά σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά. Αφαιρούμε την φλούδα λεμονιού και περιχύνουμε το κέικ όπως περιγράψαμε πιο πάνω
(Η κούπα που χρησιμοποίησα ήταν των 200 ml.)
Καλή επιτυχία.!!!!


Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

ΠΑΣΤΑ ΚΑΣΤΑΝΟ!!!!



Υλικά:

μια δόση παvτεσπάνι σοκολάτας
κρέμα κάστανου
κρέμα σαντιγύ
λίγη μαρμελάδα βερίκοκο ή μήλο


Την παρασκευάζουμε ακριβώς όπως την πάστα σοκολάτας, με τις ακόλουθες διαφορές: α) Αντί για κρέμα πατισερί, χρησιμοποιούμε κρέμα κάστανου. - β) Στο τέλος, αντί να γλασάρουμε την επιφάνειά της, την αλείφουμε με μια λεπτή στρώση κρέμας κάστανου, σκεπάζουμε από πάνω με κρέμα σαντιγύ χτυπημένη και, με την υπόλοιπη κρέμα κάστανου κάνουμε από πάνω παράλληλες (στο μάκρος) γιρλάντες.
Επιστρώνουμε και τα πλαϊνά της πάστας με ένα λεπτότατο στρώμα σαντιγύ και - αφού πριν κόψουμε το κάθε μπαστούνι σε φέτες - πάστες - είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.

ΠΑΣΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ!!!!


Υλικά:

μια δόση παντεσπάνι σοκολάτας
κρέμα πατισερί
βούτυρο φρέσκο (1 φλιτζάνι του τσαγιού για κάθε 1 κιλό κρέμας πατισερί)
άρωμα βανίλιας, λίγη μαρμελάδα βερίκοκο ή μήλο ή κυδώνι, γκλάσο σοκολάτας


Ετοιμάζουμε μια δόση παντεσπάνι σοκολάτας. Ετοιμάζουμε την κρέμα πατισερί και, αφού κρυώσει, προσθέτουμε το βούτυρο, φροντίζοντας να είναι μαλακό, και το άρωμα βανίλιας και τα δουλεύου­με καλά με σύρμα, να γίνουν ένα λείο μίγμα.
Κόβουμε το παντεσπάνι, κατά μήκος σε μπαστούνια, με φάρδος 3-4 δάχτυλα. Σκίζουμε κάθε μπαστούνι σε τρεις φέτες και τις ξαναβάζουμε στη θέση τους, τη μια πάνω στην άλλη. Παίρνουμε τότε ένα ένα μπαστούνι, κατεβάζουμε τις δυο πάνω φέτες και αλείφουμε την κάτω, σ' όλο της το μάκρος με την κρέμα πατισερί, σε μια στρώση με πάχος 1 δάχτυλο περίπου. Τοποθετούμε από πάνω τη δεύτερη φέτα. Έχουμε έτοιμο λίγο σιρόπι αραιό (1 φλιτζάνι νερό - 1 φλιτζάνι ζάχαρη), στο οποίο έχουμε προσ­θέσει λίγο κονιάκ. Αλείφουμε τη δεύτερη φέτα, με πινέλο, μ' αυτό το σιρόπι και κατόπιν τη στρώνουμε με μια στρώση κρέμας πατισερί. Τοποθετούμε πάνω την τρίτη φέτα και τη ραντίζουμε με λίγο σιρόπι μαρμελάδας.
Ετοιμάζουμε έτσι όλα τα μπαστούνια, τα βάζουμε στη γραμμή και γλασάρουμε την επάνω επιφάνειά τους με γλάσο σοκολάτας.
Όταν στεγνώσει το γλάσο, κόβουμε τα μπαστού­νια σε πάστες, με κοφτερό μαχαίρι, που το σκουπί­ζουμε, μετά από κάθε κοψιά, με βρεγμένο πανί. Γαρνίρουμε κάθε πάστα με μισό κερασάκι, στο κέν­τρο, και δυο κομματάκια κίτρου ή ξερού πεπονιού του ζαχαροπλαστείου.

ΠΑΓΩΤΟ ΤΟΥΡΤΑ!!!!!


Υλικά:

1 δίσκος παντεσπάνι αμυγδάλου (βλ. συνταγή) πάχους μέχρι 1 εκατοστό, 1 δόση κρέμα παγωτού βανίλιας (βλ. συνταγή), 2 φλιτζάνια του τσαγιού κρέμα σαντιγύ (βλ. συνταγή), 1 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα σοκολάτας (βλ. συνταγή) χοντροτριμμένη ψίχα αμυγδάλου
κερασάκια γλασέ, μπισκότα σαβαγιάρ


Έχουμε ετοιμάσει το παντεσπάνι από την προη­γούμενη μέρα.
Ετοιμάζουμε την κρέμα παγωτού βανίλιας, αφή­νουμε να κρυώσει, την ανακατεύουμε με τη μισή σαντιγύ και παγώνουμε το μίγμα τους μ' έναν από τους τρόπους που περιγράφουμε στην εισαγωγή στα παγωτά.
Τοποθετούμε το δίσκο του παντεσπανιού σε επί­πεδη και στρογγυλή κρυστάλλινη ή γυάλινη πιατέλα. Στρώνουμε πάνω του - με πολλή προσοχή για να μη σπάσει το παντεσπάνι - το παγωτό, φροντίζοντας να είναι παντού ισόπαχη η στρώση.
Βάζουμε την υπόλοιπη σαντιγύ σε σακούλα με κα­τάλληλο κορνέ και τη βγάζουμε σε γιρλάντες και ροζέτες πάνω στην επιφάνεια της τούρτας.
Καλύπτουμε τα πλαϊνά της τούρτας με κρέμα σο­κολάτας. Στολίζουμε από πάνω με κερασάκια γλασέ, με σαβαγιάρ, μπηγμένα όρθια, και με τρίμμα αμύ­γδαλου.

ΓΡΑΝΙΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑ!!!!


Υλικά:

7-8 φλιτζάνια του τσαγιού φράουλες
7-8 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
ζάχαρη
λίγος χυμός λεμονιού


Πολτοποιούμε τις φράουλες, αφού πριν τις πλύ­νουμε, τις καθαρίσουμε και τις στραγγίσουμε εντε­λώς.
Περνάμε τον πολτό τους από ψιλό τρυπητό, τον ανακατεύουμε καλά με το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό του λεμονιού, ρίχνουμε το μίγμα τους (αφού πριν γραδάρουμε την πυκνότητά του) στην παγωτιέ­ρα και παγώνουμε τη γρανίτα.


ΟΤΙ ΤΟ ΠΟΙΟ ΤΕΛΕΙΟ......ΟΤΙ ΤΟ ΠΟΙΟ ΔΡΟΣΙΣΤΙΚΟ!!!

ΓΡΑΝΙΤΑ ΛΕΜΟΝΙ!!!!


Υλικά:

7-8 λεμόνια ή πορτοκάλια
7-8 φλιτζάνια
ζάχαρη ανάλογη


Στίβουμε τα λεμόνια, προσθέτουμε στο χυμό τους το νερό και την ανάλογη ζάχαρη και βαθμομετρού­με το μίγμα (βλ. προηγούμενες οδηγίες). Το ρίχνου­με στο δοχείο της μηχανής του παγωτού και τη γε­μίζουμε γύρω με κοπανισμένο πάγο και αλάτι. Το γυρίζουμε ωσότου πήξει και σερβίρουμε τη γρανίτα μέσα σε ψηλά ποτήρια.


ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗΗΗΗΗ!!!!!

ΠΑΓΩΤΟ ΤΟΥΤΙ ΦΡΟΥΤΙ!!!


Υλικά:

1 δόση κρέμα παγωτού βανίλιας
1 φλιτζάνι σαvτιγύ χτυπημένη με λίγη ζάχαρη και βανίλια
φρούτα γλασέ διάφορα, κομμένα σε μικρά κομμάτια


Ετοιμάζουμε την κρέμα παγωτού βανίλιας (βλ. συνταγή) και, την ώρα που θα έχει μισοπήξει στη μηχανή, προσθέτουμε τη σαντιγύ και τα κομματάκια (σε σχήμα ζαριού) των φρούτων, ραντισμένα με λίγο κονιάκ ή λικέρ. Εξακολουθούμε το πάγωμα όπως συνήθως.

Κυριακή 2 Μαΐου 2010

ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ....ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ...1Η ΜΑΊΟΥ!!!!




Γιορτή της Άνοιξης και της Φύσης σήμερα, με πανάρχαιες ρίζες κι μερικά στεφάνια πρωτομαγιάτικα για να μας χαρίζουν υγεία, ειρήνη, ευτυχία και ευφορία! Λίγα λουλούδια από την ολάνθιστη φύση, που πάντα θα αναζητάμε μιας και, οι περισσότεροι, έχουμε απομακρυνθεί, ζώντας στις πόλεις...
.
Ας την κάνουμε λοιπόν ακόμα πιο όμορφη με τα λουλούδια και το χαμόγελό μας!

ΠΑΓΩΤΟ ΦΙΣΤΙΚΙ!!!!


Υλικά:

1 δόση κρέμα παγωτού βανίλιας
1 φλιτζάνι του τσαγιού φιστίκια Αιγίνης
1 φλιτζανάκι του καφέ λικέρ μέντας
σάλτσα σιρόπι παγωτού, μερικές σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής,λίγα μπισκότα σαβαγιάρ


Ετοιμάζουμε την κρέμα παγωτού βανίλιας (βλ. συνταγή).
Κρατάμε μερικά από τα φιστίκια ολόκληρα - αφού βέβαια πριν τα ξεφλουδίσουμε -, χοντροκόβουμε τα υπόλοιπα και τα ανακατεύουμε καλά με την κρέμα, προσθέτοντας στο μίγμα τους και λίγες σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Παγώνουμε την κρέμα του παγωτού, μ' έναν από τους τρόπους που περιγράφουμε στην εισαγωγή στα παγωτά, ετοιμάζουμε στο μεταξύ τη σάλτσα σιρόπι παγω­τού (βλ. συνταγή) προσθέτοντάς της ένα φλιτζανάκι του καφέ λικέρ μέντας και μερικές σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Σερβίρουμε το παγωτό στα ποτήρια, γαρνίροντάς το με τα ολόκληρα φιστίκια και με μπισκότα σαβα­γιάρ και περιχύνοντάς το με το σιρόπι.

ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ......ΜΜΜΜΜ!!!!!ΤΟ ΛΑΤΡΕΥΩ!!!


ΠΑΓΩΤΟ ΦΡΑΟΥΛΑ!!!!!


Υλικά:

1/2 δόση κρέμα παγωτού βανίλιας
ίση ποσότητα πολτός από φράουλες­
ανάλογη ζάχαρη
4-5 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής


Ετοιμάζουμε την κρέμα παγωτού βανίλιας (βλ. συνταγή).
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες. Τις λιώ­νουμε σε σουπιέρα μαζί με λίγη ζάχαρη (1 φλιτζάνι ζάχαρη για 3 φλιτζάνια φράουλες) και προσθέτουμε τον πολτό τους στην κρέμα.
Προσθέτουμε στο μίγμα το κόκκινο χρώμα, ώστε να πάρει το παγωτό κοκκινωπό χρώμα.
Παγώνουμε στη μηχανή του παγωτού, όπως συνήθως, το παγωτό.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ......Κ ΔΡΟΣΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΖΕΣΤΕΣ ΜΕΡΕΣ!!!

ΠΑΓΩΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ!!!!!


Υλικά:

1 δόση κρέμα παγωτού βανίλιας (βλ. συνταγή)
2 φλιτζάνια σοκολάτα τριμμένη


Ετοιμάζουμε και παγώνουμε το παγωτό αυτό όπως ακριβώς περιγράφεται για την κρέμα παγωτού βανίλιας, με τη διαφορά ότι προσθέτουμε στο γάλα που βράζει σοκολάτα τριμμένη (μπορούμε να βά­λουμε περισσότερη ή λιγότερη σοκολάτα από την υποδεικνυόμενη, ανάλογα με το αν θέλουμε τη γεύ­ση της δυνατότερη ή όχι).


.......ΚΑΙ ΔΡΟΣΙΣΤΕΙΤΕ!!!!!!!

ΚΡΕΜΑ ΠΑΓΩΤΟΥ ΒΑΝΙΛΙΑΣ!!!!


Υλικά:

7-8 φλιτζάνια τσαγιού γάλα
1 ποτήρι ζάχαρη
3 κουταλιές κορν-φλάουρ
άρωμα βανίλιας
3 αυγά


Βάζουμε το περισσότερο γάλα και την περισσότε­ρη ζάχαρη σε κατσαρόλα, να βράσουν.
Σε μια δεύτερη κατσαρόλα, βάζουμε το υπόλοιπο γάλα, την υπόλοιπη ζάχαρη, το κορν-φλάουρ και βανίλια. Τα ανακατεύουμε καλά, δουλεύοντας με σύρμα. Προσθέτουμε τα αυγά, δουλεύουμε με το σύρμα, να ενωθούν καλά, και τα ρίχνουμε στο βρα­στό γάλα. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και δουλεύουμε με ξύλινη σπάτουλα, ωσότου δέσει η κρέμα. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τη βυθίζουμε σε κρύο νερό. Ανακατεύουμε κάθε τόσο, μέχρι να κρυώσει η κρέμα. Τη ρίχνουμε τότε στη μηχανή του παγωτού και την παγώνουμε. Μετά, βγάζουμε την έλικα και την καθαρίζουμε από το παγωτό, με χαρτόνι, κρατώντας την πάνω από το δοχείο. Δουλεύουμε το παγωτό με σπάτουλα, μέσα στο δοχείο, να ενωθεί καλά και να στρώσει.
Το σερβίρουμε είτε αμέσως, σε κουταλιές, ή αφού το παγώσουμε περισσότερο αν το θέλουμε πιο σκληρό. Για να μην κολλά το παγωτό στο κουτάλι, το βουτάμε κάθε φορά σε κρύο νερό.
Αν έχουμε φορμάρει το παγωτό, το ξεφορμάρου­με, βυθίζοντας τη φόρμα σε κρύο νερό για λίγα δευ­τερόλεπτα και αναποδογυρίζοντάς την μετά πάνω σε πιατέλα, στρωμένη με πετσετάκι.
Συνοδεύουμε το παγωτό με μπισκοτάκια λανγκ ντε σα ή γκόφρες.
Σημείωση 1η: Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε (πριν πήξει το παγωτό) κρέμα σαντιγύ, χτυπημένη με λίγη ζάχαρη και βανίλια .

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ!!!!!

ΜΙΣΟΠΑΓΩΜΕΝΟ ΓΛΥΚΟ!!!

Αυτό το γλυκό, το παγώνεις περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα με την προτίμησή σου. Εγώ το προτιμώ να παγώσει απλά για πολλές ώρες στο ψυγείο, ενώ στον άντρα μου αρέσει καλύτερα στην κατάψυξη να γίνει σαν παγωτό.
Υλικά:
1 πακέτο μπισκότα πτι-μπέρ

1/2 πακέτο βούτυρο
400 γρ τυρί κρέμα φιλαδέλφια ή μασκαρπόνε
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (ή 1 κούπα ζάχαρη άχνη διαλυμένη σε 1 φλιτζάνι γάλα)
350 γρ κρέμα γάλακτος
1/2 φλυτζάνι γάλα
3 φύλλα ζελατίνα
Μαρμελάδα φράουλα (περίπου 1 κούπα)
Εκτέλεση:
Βάζουμε τη ζελατίνα σε κρύο νερό να μουλιάζει, και το βούτυρο σε ένα μπρίκι και στη φωτιά να λιώνει. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα.
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι. Τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο, και απλώνουμε το μείγμα χωρίς να το πατικώσουμε σε μια λαμαρίνα. Το βάζουμε στο φούρνο για 10-12 λεπτά, το βγάζουμε και τ΄αφήνουμε να κρυώνει.
Βάζουμε το απλό γάλα να κάψει σχεδόν και διαλύουμε σ'αυτό τη μουλιασμένη ζελατίνα. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώνει.
Χτυπάμε το τυρί να αφρατύνει και προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει πυκνή σαντιγύ - όχι αφρός, σαν γιαούρτι που στέκεται μύτη στο σύρμα όταν σηκώνεις το μίξερ.
Ανακατεύουμε στο μείγμα του τυριού το γάλα με τη ζελατίνα και αφού ενσωματωθεί ανακατεύουμε και τη χτυπημένη κρέμα.
Βάζουμε σε κάθε μπωλάκι ή ποτήρι 1-2 κουτ. από το φρυγανισμένο μπισκότο, από πάνω γεμίζουμε με κρέμα και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά καλά - π.χ. από το πρωί για να καταναλωθεί το βράδυ. Σερβίρουμε με μαρμελάδα φράουλα από πάνω.
Παραλλαγές:
1) Αρωματίζουμε την κρέμα με μαστίχα, και σερβίρουμε με βύσσινο γλυκό από πάνω.
2) Αρωματίζουμε το μπισκότο με κανέλλα και λίγο κονιάκ, και σερβίρουμε με μαρμελάδα πορτοκάλι.
3) Για χαμηλά λιπαρά, αντικαθιστούμε το πλήρες τυρί με light, και την κρέμα γάλακτος με γιαούρτι στραγγιστό.