MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

10 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΦΟΥΣΚΩΜΑ!!!

Ο χειρότερος εφιάλτης των γυναικών: το τζίν που φοράγατε εχθές σήμερα δεν σας κουμπώνει.

Κι όμως φταίει το φούσκωμα. Μπορεί να οφείλεται στον κύκλο σας, στις κακές διατροφικές συνήθειες ή σε συγκεκριμένα φαγητά αλλά το σίγουρο είναι ότι σας κάνει να αισθάνεστε άσχημα.

Γιατί φουσκώνουμε
Στις περισσότερες γυναίκες το φούσκωμα εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της έμμηνου ρύσης. Δύο εβδομάδες πριν ξεκινήσει η περίοδος, αυξάνονται οι ορμόνες όμως η προγεστερόνη, τα επίπεδα οιστρογόνων και η προσταγλανδίνη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ελαττώνεται η πέψη και να προκαλείτε κατακράτηση υγρών το οποίο έχει ως αποτέλεσμα το φούσκωμα.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, η αργή πέψη των τροφών, προκαλεί αρκετές φορές δυσκοιλιότητα. Παρακάτω ακολουθούν κάποιες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να μειώσετε ή να σταματήσετε το φούσκωμα.
1. Πίνετε αρκετό νερό. Ναι , παρόλο που γίνετε κατακράτηση υγρών. Το νερό καθαρίζει τον οργανισμό σας και βοηθάει στην κινητικότητα των οργάνων το οποίο βοηθάει ειδικά όταν έχετε συμπτώματα δυσκοιλιότητας. Επίσης, τρώτε αρκετά φρούτα και λαχανικά μιας και περιέχουν σχεδόν 80-90 τις εκατό νερό.

2. Αποφεύγετε το αλάτι. Κόψτε τι αλάτι, ειδικά την εβδομάδα πριν την περίοδό σας γιατί το αλάτι κάνει κατακράτηση υγρών.
3. Το ασβέστιο κάνει καλό. Έρευνες έχουν δείξει πως η κατανάλωση 1000 mg ασβεστίου την ημέρα,(καταναλώνοντας άπαχα ή χαμηλής λιποπεριεκτικότητας γαλακτοκομικά προϊόντα) βοηθάει στην καταπολέμηση του φουσκώματος. Το ασβέστιο βοηθάει γιατί απορροφάει το περισσευούμενο νερό στο έντερο.
4. Αυξήστε την κατανάλωση φυτικών ινών. Οι φυτικές ίνες αποτρέπουν τη δυσκοιλιότητα, βοηθώντας την καλή λειτουργία του εντέρου. Οι γυναίκες χρειάζονται τουλάχιστον 25 γρ. φυτικών ινών την ημέρα, όταν έρευνες δείχνουν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι λαμβάνουν σχεδόν τις μισές. Καλές πηγές φυτικών ινών είναι τα δημητριακά ολικής αλέσεως, οι φράουλες, τα αποξηραμένα βερίκοκα και δαμάσκηνα. Εάν όμως το παρακάνετε θα αισθάνεστε περισσότερο φουσκωμένοι από ποτέ. Προσθέστε σταδιακά φυτικές ίνες και αυξήστε την κατανάλωση νερού στη διατροφή σας έτσι ώστε να εξοικειωθεί ο οργανισμός σας στην επεξεργασία τους.

5. Μην μασάτε τσίχλες. Έρευνες έχουν δείξει ότι το μάσημα τσίχλας προκαλεί πρήξιμο στο στομάχι. Αυτό συμβαίνει γιατί μασώντας τσίχλα, απορροφάτε μεγαλύτερη ποσότητα αέρα η οποία πηγαίνει στο στομάχι. Επίσης, μασώντας τσίχλα χωρίς ζάχαρη η οποία περιέχει γλυκαντικά υποκατάστατα, προκαλείται επίσης φούσκωμα, γιατί ο οργανισμός δεν μπορεί να επεξεργαστεί γρήγορα τις επεξεργασμένες αυτές ουσίες, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αέρια.

6. Άσκηση.

Ένα περπάτημα μπορεί να βοηθήσει στην εξαφάνιση του φουσκώματος μέσα σε 10-15 λεπτά. Η άσκηση βοηθάει τα αέρια να περάσουν στον πεπτικό σωλήνα πιο γρήγορα, και έτσι αισθάνεστε καλύτερα πιο γρήγορα. Η αεροβική γυμναστική δεν θα σταματήσει το φούσκωμα για πάντα αλλά η επίπεδη κοιλιά θα σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα όταν έχετε φούσκωμα.

7. Διαχωρισμός γαλακτοκομικών. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το γάλα και το γιαούρτι μπορούν να προκαλέσουν φούσκωμα γιατί τείνουν να προκαλούν αέρια σε αρκετούς ανθρώπους. Μπορείτε να αρχίσετε να εκπαιδεύεται τον οργανισμό σας να ανέχεται τα γαλακτοκομικά καταναλώνοντας σταδιακά μικρές ποσότητες και αυξάνοντάς τις στην πορεία. Εάν δεν βλέπετε διαφορά, δοκιμάστε τα τρόφιμα χωρίς λακτόζη.


8. Ελέγξτε τα φάρμακά σας. Πολλά φάρμακα που δίνονται χωρίς συνταγή γιατρού όπως αντισταμινικά, συμπληρώματα σιδήρου, αντικαταθλιπτικά ακόμα και συμπληρώματα σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.


9. Πίνετε τσάι. Έρευνες έχουν δείξει πως το τσάι από μάραθο - βότανο fennel είναι αποτελεσματικό για την αντιμετώπιση των αερίων και του φουσκώματος ηρεμώντας και ανακουφίζοντας το έντερο. Είναι ιδιαιτέρως καλό για ανθρώπου που αντιμετωπίζουν σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.

10. Καταναλώνετε πικρά βότανα. Δεν θα είναι ευχάριστο – δεν έχουν ωραία γεύση-αλλά έρευνες δείχνουν ότι τα πικρά βότανα βοηθάνε στην αντιμετώπιση της “κακής” χώνεψης, άλλη μια αιτία του φουσκώματος, εάν καταναλώνεται ένα κουταλάκι του γλυκού σε νερό, πριν από το κύριο γεύμα κάθε ημέρα(συμβουλευτείτε τον ιατρό σας ή τον διαιτολόγο σας). Πικρά βότανα είναι τα : Aloe Vera και η Echinacea.

Άλλοι λόγοι φουσκώματος
Έρευνες έχουν δείξει ότι η αλλαγή ή η διακοπή της χρήσης αντισυλληπτικών χαπιών μπορεί να προκαλεί φούσκωμα σε κάποιες γυναίκες. Παρόλα αυτά το φούσκωμα υποχωρεί η μειώνεται μετά από λίγους μήνες. Επίσης η διακύμανση των ορμονών κατά την περίοδο της εμμηνόπαυσης μπορεί να προκαλέσουν κατακράτηση υγρών και φούσκωμα.


Το φούσκωμα είναι πολύ κοινό στις γυναίκες, αλλά όταν έχετε παρατεταμένο και επίμονο φούσκωμα, θα πρέπει να πάτε στο γιατρό σας.

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

5 ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΒΟΥΝΕ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!

Τα κουκουνάρια

Πρωτεϊνούχες Τροφές

Καταναλώστε περισσότερο πρωτεϊνούχες τροφές.

Πρόσφατες έρευνες βρετανών επιστημόνων ανακάλυψαν ότι μια βασική ορμόνη του ανθρώπινου εντέρου (PYY) ή οποία αυξάνεται με την κατανάλωση πρωτεϊνών μπορεί να είναι ο λόγος που οι δίαιτες πλούσιες σε πρωτεΐνες ενισχύουν περισσότερο το αίσθημα του κορεσμού και βοηθούν την απώλεια βάρους.

Πράσινα Λαχανικά

Τα ινώδη πράσινα λαχανικά όπως μαρούλι, λάχανο, κουνουπίδι αγγουράκι, μπρόκολο και άλλα παρόμοια έχουν τόσο λίγες θερμίδες που σχεδόν δεν μετράνε καθόλου και ταυτόχρονα σας δίνουν την αίσθηση ότι έχετε φάει πολύ.

Λόγω επίσης των φυτικών ινών πέπτονται πιο αργά και και σας κάνουν να αισθάνεστε πλήρης για μεγάλο χρονικό διάστημα, απενεργοποιώντας τα σήματα πείνας στον εγκέφαλο.

Νερό

Το νερό είναι ένα ισχυρό ανορεκτικό και αν πιείτε ένα ποτήρι νερό μόλις αρχίσετε να νιώθετε πείνα θα δείτε ότι μετά από 10 λεπτά η όρεξη σας μειώνετε σχεδόν σε κάθε περίπτωση. Επίσης το νερό βοηθά το σώμα σας να μεταβολίζει αποτελεσματικά το αποθηκευμένο λίπος.

Ένα αφυδατωμένο σώμα τείνει να κρατάει το λίπος και η κατανάλωση αρκετής ποσότητας νερού είναι απαραίτητη και από αυτήν την άποψη.

Εξτρα Συμβουλές

Προσπαθήστε να αποφεύγετε γεύματα που περιέχουν μόνο υδατάνθρακες (πχ μακαρόνια, πατάτες, ρύζι) γιατί είναι τα πρώτα θρεπτικά συστατικά που εγκαταλείπουν το στομάχι. Ένα γεύμα που περιλαμβάνει μόνο υδατάνθρακες χωνεύεται γρήγορα, με αποτέλεσμα να πεινάσετε νωρίτερα από ό, τι αν είχατε φάει μαζί τροφές με άλλα διατροφικά συστατικά (δηλ καλά λιπαρά και πρωτεΐνες). Επιπλέον οι απλοι υδατάνθρακες έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη και αυτό είναι καταστροφικό σε περιόδους δίαιτας.

Πολλαπλά και μικρά υγιεινά γεύματα κατά την διάρκεια της ημέρας οδηγεί σε καλύτερο έλεγχο της πείνας. Κάθε φορά που τρώμε - ακόμη και ένα πολύ μικρό γεύμα - το κέντρο της όρεξης στον εγκέφαλο ηρεμεί και αποφεύγουμε τα τεράστια γεύματα που οδηγούν στην αποθήκευση λίπους.




Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Η ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΠΛΙΓΟΥΡΙΟΥ!!!



Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής

Τα πλιγούρι αποτελεί μια φυτική τροφή που συνδυάζει πολλά από τα οφέλη που βρίσκουμε σε ζωικά προϊόντα. Είναι καλή πηγή πρωτεϊνών, απαραίτητων για την ανάπτυξη του μυϊκού συστήματος και λοιπών λειτουργιών.

Για το λόγο αυτό αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για άτομα που αποφεύγουν την κατανάλωση ζωικών προϊόντων, π.χ. φυτοφάγοι, άτομα σε περίοδο νηστείας, καθώς επίσης και για ομάδες πληθυσμού που έχουν υψηλές απαιτήσεις σε πρωτεΐνες, όπως παιδιά, έφηβοι, αθλητές κ.α.

Παράλληλα, εμπεριέχει πολλές φυτικές ίνες που βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του γαστρεντερικού μας συστήματος και στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας, ενώ η επαρκής κατανάλωσή τους σχετίζεται με χαμηλή συχνότητα εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου.

Τέλος, περιέχει βιταμίνες του συμπλέγματος Β, απαραίτητες για την σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος και του εγκεφάλου.

ΠΑΣΤΕΛΙ - ΤΟ ΥΓΙΕΙΝΟ ΣΝΑΚ!!!!!



Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής
Το παστέλι αποτελεί ένα εξαιρετικά θρεπτικό τρόφιμο, καθώς ο συνδυασμός σουσαμιού με μέλι παρέχει μια σειρά από συστατικά, απαραίτητα για την καθημερινή λειτουργία του οργανισμού.

Πρώτα από όλα μας δίνει ενέργεια, σημαντική για να αντεπεξέλθουμε στην καθημερινή σωματική και πνευματική μας δραστηριότητα.

Αναλύοντας τη σύστασή του βλέπουμε ότι έχει υψηλή περιεκτικότητά σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, απαραίτητα για την προστασία της καρδιάς και των αγγείων μας.

Παράλληλα, περιέχει πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας και βιταμίνη Ε, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που μελέτες σήμερα το συσχετίζουν με καλύτερη καρδιαγγειακή λειτουργία.

Παράλληλα, λόγω του σουσαμιού, αποτελεί μια εξαιρετική πηγή ασβεστίου, από τις καλύτερες ανάμεσα στα φυτικής προέλευσης τρόφιμα.

Σήμερα γνωρίζουμε ότι στο παστέλι περιέχονται ισχυρά αντιοξειδωτικά στοιχεία, οι λιγνάνες, οι οποίες παρέχουν μια ασπίδα προστασίας έναντι χρόνιων νοσημάτων φθοράς με υψηλή συχνότητα στο σύγχρονο πληθυσμό, όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα και ο σακχαρώδης διαβήτης.


Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Η ΚΑΘΙΣΤΙΚΗ ΖΩΗ ΑΦΑΙΡΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ, ΙΔΙΩΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ




Η καθημερινή άσκηση στο γυμναστήριο ίσως αποδειχθεί ανεπαρκής να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου, αν ένας άνθρωπος περνάει την υπόλοιπη ημέρα του στον καναπέ ή στην καρέκλα, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, η οποία επιβεβαιώνει ότι ο χρόνος του καθισιού συνδέεται άμεσα με αυξημένο κίνδυνο θανάτου.

Οι ερευνητές της Αμερικανικής Εταιρίας Καρκίνου, υπό τον Άλπα Πατέλ, σε εργασία που δημοσίευσαν στο «American Journal of Epidemiology» (Αμερικανικό Περιοδικό Επιδημιολογίας), ανέλυσαν τις περιπτώσεις άνω των 123.000 ατόμων για μια χρονική περίοδο 13 ετών και συσχέτισαν το χρόνο που οι άνθρωποι κάθονταν ή ασκούνταν σε σχέση με τη θνησιμότητά τους καθ' όλη αυτή την περίοδο.

Αν και αρκετές μελέτες μέχρι τώρα έχουν εξετάσει και επιβεβαιώσει τη σχέση ανάμεσα στην καθιστική ζωή και την παχυσαρκία, το διαβήτη, τις καρδιαγγειακές παθήσεις και την ανθυγιεινή διατροφή, τόσο στα παιδιά όσο και στους ενηλίκους, ελάχιστες έρευνες έχουν εξετάσει άμεσα τη σχέση ανάμεσα στο καθισιό και τον κίνδυνο θανάτου.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσο περισσότερος ελεύθερος χρόνος δαπανάται με καθιστικό τρόπο, τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος θανάτου, ειδικά όσον αφορά τις γυναίκες. Όσες κάθονταν περισσότερες από έξι ώρες την μέρα, ήταν 37% πιθανότερο να πεθάνουν στη διάρκεια της 13ετούς περιόδου της μελέτης, σε σχέση με όσες κάθονταν λιγότερες από τρεις ώρες ημερησίως.

Οι άνδρες που κάθονταν περισσότερες από έξι ώρες την μέρα, ήταν 18% πιθανότερο να πεθάνουν σε σχέση με όσους κάθονταν λιγότερες από τρεις ώρες. Το αξιοσημείωτο είναι ότι αυτές οι αυξημένες πιθανότητες δεν άλλαζαν ακόμα και όταν λαμβανόταν υπόψη η αυξημένη φυσική δραστηριότητα που έκαναν ορισμένα άτομα (τα οποία, κατά τα άλλα, έκαναν καθιστική ζωή).

Στις περιπτώσεις που οι άνθρωποι δεν έκαναν καν φυσική άσκηση, τότε ο κίνδυνος θανάτου λόγω καθισιού αύξανε ακόμα περισσότερο. Οι άνδρες και οι γυναίκες που όχι μόνο κάθονταν πολλές ώρες, αλλά επίσης δεν ασκούνταν σωματικά στον ελεύθερο χρόνο τους, ήταν 48% και 94% αντίστοιχα πιο πιθανό να πεθάνουν, σε σχέση με όσους και όσες κάθονταν λιγότερο και παράλληλα ασκούνταν.

Σύμφωνα με τον Πατέλ, η καθιστική ζωή, μεταξύ άλλων, έχει σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις για τον μεταβολισμό, επηρεάζοντας το επίπεδο των τριγλυκεριδίων, της χοληστερίνης, της γλυκόζης, της πίεσης του αίματος κ.ά. Ο αυξημένος κίνδυνος θανάτου αφορούσε περισσότερο καρδιαγγειακά προβλήματα (έμφραγμα, εγκεφαλικό κ.α.) παρά καρκίνο.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΘΡΙΤΙΚΑ ΤΟ ..ΑΛΚΟΟΛ..ΒΑΣΕΙ ΝΕΑΣ ΜΕΛΕΤΗΣ!!!




Αθήνα
Η κατανάλωση αλκοόλ όχι μόνο ανακουφίζει από τα συμπτώματα της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, αλλά φαίνεται να μειώνει τη σοβαρότητα της ίδιας της πάθησης, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, που για πρώτη φορά στον κόσμο έκανε μια τέτοια διαπίστωση.

Η νέα μελέτη έδειξε ότι όσοι δεν πίνουν αλκοόλ, έχουν τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν την ασθένεια σε σχέση με όσους πίνουν αλκοόλ τουλάχιστον δέκα φορές τον μήνα.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Σέφιλντ, υπό τον καθηγητή ρευματολογίας, Τζέρι Γουίλσον και τον ρευματολόγο, Τζέημς Μάξγουελ, οι οποίοι δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό «Rheumatology», σύμφωνα με το BBC, συνέκριναν δύο ομάδες εθελοντών και συμπέραναν ότι όσοι έπιναν αλκοόλ, ένιωθαν λιγότερο πόνο και είχαν μικρότερο πρήξιμο στις αρθρώσεις τους σε σχέση με όσους έπιναν σπάνια αλκοόλ ή καθόλου.

Πάντως προειδοποίησαν ότι αυτή η διαπίστωση δεν αποτελεί αυτομάτως «πράσινο φως» για να αρχίσει κανείς να πίνει περισσότερο, καθώς το αλκοόλ μπορεί να επιφέρει άλλους κινδύνους.

Η ανάλυση με ακτίνες Χ έδειξε ότι όσοι έπιναν αλκοόλ, είχαν μικρότερη ζημιά στις αρθρώσεις, ενώ ο αιματολογικός έλεγχος έδειξε χαμηλότερα επίπεδα φλεγμονής, πράγμα που σημαίνει ότι η ωφέλεια του αλκοόλ δεν περιορίζεται μόνο στα συμπτώματα, αλλά αφορά την ίδια την ασθένεια.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι δεν καταλαβαίνουν ακόμα γιατί το αλκοόλ έχει ευεργετική επίδραση στα αρθριτικά. Εκτιμούν ότι ίσως καταστέλλει τη δραστηριότητα του ανοσοποιητικού συστήματος του ασθενούς και με τον τρόπο αυτό επηρεάζει την εκδήλωση της πάθησης. Η αντι-φλεγμονώδης και αναλγητική επίπτωση του αλκοόλ φαίνεται πάντως να παίζει ρόλο τόσο στα συμπτώματα όσο και σε καθαυτό το υπόβαθρο της πάθησης, εξίσου στους άνδρες και στις γυναίκες.

Οι επιστήμονες ανέφεραν ότι πρέπει πάντως να γίνουν και άλλες σχετικές μελέτες για να επιβεβαιωθούν τα συμπεράσματά τους και να κατανοηθεί ο μηχανισμός με τον οποίο το αλκοόλ επιδρά θετικά στη ρευματοειδή αρθρίτιδα, από τη στιγμή που αυτή έχει εμφανιστεί. Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ότι το αλκοόλ, σε πρώτη φάση, μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης της πάθησης.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΓΛΥΚΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ!!!!

Γλυκό

Γιαούρτι με λεμόνι

Υλικά (για μία μερίδα)

30γρ. γιαούρτι
200γρ. γάλα Βλάχας
1 βανίλια
2 λάιμ
2 λεμόνι
100γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Παίρνουμε το ξύσμα και το χυμό απ’ τα λεμόνια. Κατόπιν χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά.

Μετά προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού ανάλογα με την οξύτητα που θέλουμε να δώσουμε.

ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!!!

ΠΑΓΩΤΟ ΜΠΑΝΑΝΑ...LIGHT!!!!!

Υλικά (για 8 μερίδες)

2 κούπες γάλα 1,5%
240 ml παστεριωμένο γάλα ελαφρύ
1 κουταλιά γλυκού βανίλια
2½ αλεσμένες μπανάνες
½ κούπα σταφίδες

Εκτέλεση

Σε ένα μπωλ αναμείξτε το φρέσκο και το παστεριωμένο γάλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και τις αλεσμένες μπανάνες.

Τοποθετείστε το μείγμα σε μικρά μπωλ και τοποθετείστε στην κατάψυξη.

Πριν στερεοποιηθεί το μείγμα ρίξτε τις σταφίδες στα μπωλ και επανατοποθετείστε τα στην κατάψυξη.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:

Μερίδα: 1/8 συνταγής
Θερμίδες: 170 kcal
Πρωτεΐνη: 4 γρ.
Υδατάνθρακες: 33 γρ.
Λίπος: 2 γρ.
Φυτικές Ίνες: 1,3 γρ.

Υ.Γ ΖΑΧΑΡΗ....2 ΚΟΥΠΕΣ...Η ΟΣΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟ ΠΑΓΩΤΑΚΙ ΜΑΣ!!!!!!

ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!!!


Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Ο ΗΛΙΟΣ ΚΑΙΕΙΙΙΙ!!!!!!....................



Ακόμη και κάτω από τις θαλάσσιες ομπρέλες

Μόλις το 34% της υπεριώδους ακτινοβολίας φιλτράρεται από τις ομπρέλες θαλάσσης, σύμφωνα με επιστημονική μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην Ισπανία. Ο λόγος είναι απλός και λογικός. Οι ομπρέλες εμποδίζουν το σύνολο της απευθείας ακτινοβολίας που εκπέμπει ο ήλιος, αλλά όχι και την ακτινοβολία που διαχέεται και εισχωρεί από τα πλαϊνά.
Τη μελέτη έκανε ομάδα επιστημόνων από το πανεπιστήμιο της Βαλένθια στην ανατολική Ισπανία.

Η ομάδα τοποθέτησε έναν αισθητήρα υπεριώδους ακτινοβολίας στη βάση μίας πάνινης ομπρέλας θαλάσσης με ακτίνα 80 εκατοστών και ύψος 1.5 μ, διαπιστώνοντας ότι το μεγαλύτερο μέρος της ακτινοβολίας εισχωρεί από τα πλαϊνά.
Οι επιστήμονες θεωρούν ότι η έρευνα μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση της επιδημιολογίας ορισμένων μορφών καρκίνου του δέρματος.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Φωτοχημεία και Φωτοβιολογία».

ΘΑΛΑΣΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ Κ ΕΥ ΖΗΝ!!!!



Πολλά τα οφέλη από το θαλασσινό νερό και τα φύκη



Πολλά και ενδιαφέροντα είναι όλα όσα διαβάσαμε για τη θαλασσοθεραπεία. Αν και στην χώρα μας λειτουργούν χρόνια κέντρα θαλασσοθεραπείας θα πρέπει να γνωρίζετε ότι απαιτούν ειδικές εγκαταστάσεις και είναι εφοδιασμένα με το ειδικό σήμα λειτουργίας του Ε.Ο.Τ. Για παράδειγμα η συγκεκριμένη δραστηριότητα μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο σε κέντρα που βρίσκονται δίπλα στη θάλασσα ενώ το νερό που χρησιμοποιείται αντλείται από καθαρές παραλίες
Τι σημαίνει θαλασσοθεραπεία?

Θαλασσοθεραπεία είναι η αγωγή που χρησιμοποιεί σαν θεραπευτικό μέσο το θαλασσινό νερό αλλά και παρασκευάσματα που περιέχουν θαλάσσιους οργανισμούς, κυρίως φύκη. Το θαλασσινό νερό με τα προϊόντα του, λόγω της σύστασης του -πλούσιο σε αμινοξέα, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία- έχει τρεις σημαντικές ιδιότητες: Είναι ένα φυσικό μυοχαλαρωτικό, αντιφλεγμονώδες και αναλγητικό μέσο. Ορισμένα ήδη φυκών περιέχουν ανόργανα άλατα και ιχνοστοιχεία σε συγκεντρώσεις που συχνά είναι και ακόμη 50.000 φορές ανώτερες των αντίστοιχων στο θαλασσινό νερό! Η φροντίδα γίνεται τόσο με αυτό καθαυτό το θαλασσινό νερό, που βρίσκεται σε θερμοκρασία 31-36 βαθμών Κελσίου. Η συγκεκριμένη θερμοκρασία βοηθάει το σώμα, στη διείσδυση των ιχνοστοιχείων.

Σε τι βοηθάει η θαλασσοθεραπεία?
1. Χαλάρωση, άγχος, αποτοξίνωση, τόνωση επιδερμίδας
2. Απώλεια βάρους, κυτταρίτιδα
3. Καρδιαγγειακά προβλήματα

4. Αναπνευστικά προβλήματα
5. Μυϊκά προβλήματα
6. Δερματολογικές παθήσεις
7. Χρόνιες φλεγμονές
8. Αύξηση δραστηριότητας του ανοσοποιητικού συστήματος, βελτίωση της ποιότητας του ύπνου, δράση ενάντια σε τοπικές φλεγμονές και σε γενικευμένο αίσθημα κνησμού.

Αντενδείξεις δεν υπάρχουν. Απαιτείται όμως ιατρική γνωμάτευση για όσους πάσχουν από υπερθυρεοειδισμό ή για τις εγκυμονούσες.

Πως γίνεται η θαλασσοθεραπεία?

Οι ατομική θαλασσοθεραπεία πραγματοποιείται σε ατομικές μπανιέρες με υδρομασάζ όπου προαιρετικά προστίθενται στο θαλασσινό νερό αιθέρια έλαια, θαλάσσια άλατα και φύκια. Η δυνατότητα εναλλαγής ζεστού και κρύου νερού βελτιώνει την κυκλοφορία των κάτω άκρων.

Τα ντους με θαλασσινό νερό συνδυάζονται με χαλαρωτικό μασάζ από φυσιοθεραπευτή.

Στις πισίνες πραγματοποιείται τονωτικό υδρομασάζ και υδροκινησιοθεραπεία.

Η θεραπεία με τα φύκια χρησιμοποιείται για απολέπιση και καταπολεμά την κυτταρίτιδα.
Πόσο καιρό γνωρίζουμε για τη θαλασσοθεραπεία?

Πρώτη φορά αναφέρεται στα κείμενα του Ιπποκράτη ως αποτελεσματική θεραπεία για διάφορες παθήσεις. Το θαλασσινό νερό αναζωογονούσε επίσης τους Ρωμαίους και τους Αιγύπτιους. Ακόμη και κατά το σκοταδισμό του Μεσαίωνα δεν αμφισβητήθηκαν οι θεραπευτικές ιδιότητές του. Σήμερα, θεωρείται εναλλακτική μέθοδος θεραπείας. Κυρίως όμως είναι μια γνήσια φυσική μορφή χαλάρωσης του πνεύματος και αναζωογόνησης του σώματος.

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

ΤΑΤΟΥΑΖ....ΜΥΘΟΙ Κ ΑΛΗΘΕΙΕΣ....ΣΥΝΕΧΕΙΑ.....!!!

• Προσέξτε να είναι όλα είναι καλυμμένα με καινούργιο σελοφάν, τα εργαλεία, τα μπουκαλάκια με το χρώμα. Αν ο τατου άρτιστ έχει κλίβανο ξηρό, θα πρέπει να έχει και μηχάνημα υπέρηχων για να καθαρίσει τα υπολείμματα μελανιού και αίματος από τα grips (από κει που περνάει η βελόνα και το κρατάει στο χέρι του). Ζητείστε φεύγοντας να πάρετε τις βελόνες μαζί σας, είναι δικαίωμα σας, τις πληρώσατε.

• Προσπαθήστε να είστε ήρεμοι και να μην ζητάτε από τον άνθρωπο να σας κάνει 150 σχέδια και φτου και από την αρχή. Σεβαστείτε τον. Το τατουάζ έχει και στοιχεία ανταλλαγής ενέργειας μεταξύ του ανθρώπου που το κάνει και του ανθρώπου που το δέχεται. Το πιστεύανε οι ινδιάνοι της νέας Ζηλανδίας, καλό είναι να υπάρχει μια θετική αύρα στην όλη ιεροτελεστία.


• Το προηγούμενο βράδυ και πριν το τατουάζ σας καλό ειναι να μην έχετε πιει αλκοόλ, χυμό πορτοκαλί ή/και ασπιρίνες που «νερώνουν» το αίμα.

• Αν κάνετε έρωτα χωρίς προφύλαξη, είναι παράλογο να ανησυχείτε για το αν θα κολλήσετε κάτι σε εργαστήριο δερματοστιξίας. Καλύτερα να ανησυχήσετε για τις συνήθειες σας και την πληροφόρηση σας. Στα τόσα χρονικά, δεν έχει ακουστεί ούτε ένα κρούσμα μετάδοσης από στούντιο δερματοστιξίας, πουθενά. Οι τατου αρτιστ συχνά πυκνά τρυπιούνται κατά λάθος, όπως και οι οδοντίατροι. Προστατεύστε τον εαυτό σας, τους συντρόφους σας αλλά και τους ανθρώπους απο τους οποίους περιμένετε να σας προστατεύσουν. Ενεργείστε υπεύθυνα.

αυτή η χημεία που εξαφανίζεται, πως εξαφανίζεται;

• Σκεφτείτε τι βάζετε στο σώμα σας. Φυτικά χρώματα σημαίνει ότι έχουν βάση κάποιο φυτό, κάποια παράγωγα, όχι ότι είναι φτιαγμένα εξ ολόκληρου από φυτά.(θα σάπιζε).Φερθείτε με υπευθυνότητα, μην πάτε στα τυφλά χωρίς να έχετε ενημερωθεί, είτε αυτό είναι για το τατουάζ σας είτε για να βγάλετε το δόντι σας, είτε να γεννήσετε το παιδί σας. Είναι δικό σας το σώμα και δική σας η ευθύνη του.
• Τέλος, μην περιμένετε να σφίξουν οι ζεστές για να κάνετε το τατου σας, γιατι θα πρέπει να μείνετε μακριά από την θάλασσα για τουλάχιστον 10 μέρες.

Η αφαίρεση του τατουάζ γίνεται με λέιζερ. Δεν έχω δει κατά πόσο αποτελεσματικό είναι, αλλά στη θεωρία, το τατουάζ είναι μόρια από μελάνι που έχει παγιδευτεί κάτω από το δέρμα. Το λέιζερ διασπά αυτό το μελάνι σε μικρότερα τμήματα τα οποία πλέον μπορούν να μπουν στο κυκλοφοριακό και να αποβληθούν από το σώμα.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΤΑΤΟΥΑΖ ΣΑΣ...Κ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!!

Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

ΤΑΤΟΥΑΖ¨....ΜΥΘΟΙ Κ ΑΛΗΘΕΙΕΣ!!!!!


Άνοιξε ο καιρός και όλο και περισσότεροι άνθρωποι κάθε ηλικίας, σκέφτονται να στολίσουν το σώμα τους με ένα τατουάζ.
Ο αριθμός των γυναικών που έχουν αποκτήσει ένα τα τελευταία χρόνια είναι ενδεικτικός της αλλαγής της νοοτροπίας που υπήρχε.
Δέκα με δεκαπέντε χρόνια πριν, τατουάζ έκαναν οι φυλακισμένοι, για να νιώσουν ότι έχουν έλεγχο τουλάχιστον σε κάποιο κομμάτι…το σώμα τους.
Τατουάζ έκαναν επίσης οι ναυτικοί και οι ναρκομανείς- για να καλύψουν τις τρύπες από τις βελόνες στα μπράτσα τους.

Αυτή ήταν η ισοπεδωτική υπάρχουσα νοοτροπία, σε γενικές γραμμές. Το τατουάζ είχε κακή φήμη κι ας ξεκίνησε σε φυλές πρωτόγονες για να υποδηλώσει την «θέση» και την ιδιότητα του ατόμου στην φυλή, κι ας εξευγενίστηκε στην Άπω ανατολή.

Στην δύση, οποίος είχε τατουάζ, ήταν προβληματικός. Το τατουάζ δεν ήταν τέχνη, ήταν στίγμα.
Ψυχολόγοι μάλιστα ενίσχυαν την γενική άποψη αυτή, λέγοντας ότι όσοι κάνανε τατουάζ ήταν συνήθως εσωστρεφείς και έτσι επικοινωνούσαν τι είχανε μέσα τους ή τι θα θέλανε να είναι κατά βάθος. Ότι έτσι προσπαθούσαν να ξεχωρίσουν από το πλήθος ή προσπαθούσαν- για λόγους άμυνας - να φανούν τρομαχτικοί.

Όλα αυτά μέχρι πριν λίγα χρόνια, που το τατουάζ έγινε μόδα, απενοχοποιήθηκε και τα στούντιο φυτρώσανε σαν τα μανιτάρια.

Η διαδικασία απλή, δίπλωμα δεν χρειαζόταν καν, το τοπίο ήταν θολό όσον αφορούσε το που υπάγονταν οι τατουατζήδες, και το σωματείο τους, στα σπάργανα. Το τατουάζ ήταν μια τέχνη που μαθαινόταν πρακτικά από τον τατουατζη στον μαθητή και αρκετοί ήταν αυτοδίδακτοι. Οι απολαβές πολύ καλές με μηδαμινά έξοδα..

Μέσα σ’ όλη αυτήν την έκρηξη μαγαζιών, η μέση 18χρονη που ήθελε ένα τατουάζ στον αστράγαλο, ή και μια τρύπα στην μύτη της θα ήταν τυχερή; Θα έπεφτε πάνω σε κάποιον που ήξερε τι έκανε για την μη μετάδοση νοσημάτων;

Ασφάλεια

Υπάρχει νομοθεσία για τα στούντιο δερματοστιξίας;
Η σφραγίδα σωματείου τι σημαίνει;

Σχολή στην Ελλάδα δεν υπάρχει, ότι μάθει ο καθένας απ’ όπου μπορεί. Μέχρι και πριν έξι χρόνια, τα στούντιο υπάγονταν στους κανονισμούς διασφάλισης της υγείας όπως οι μανικιουρίστες. Οδηγίες για το πόσο μακριά πρέπει να είναι η τουαλέτα από τον χώρο εργασίας και διάφορα άλλα. Όμως ο μανικιουρίστας δεν είχε να κάνει με βελόνες και μελάνια. Σαν πελάτες πως μπορούσαμε να ξέρουμε ότι μπαίναμε σε ένα σοβαρό και ελεγχόμενο περιβάλλον;
Σήμερα, πως αποκτά κάποιος την σφραγίδα του σωματείου; Κάνοντας σεμινάρια δερματοστιξίας -έναντι αμοιβής(;)- στο σωματείο; Αν κάποιος δουλεύει 20 χρόνια σαν τατου αρτιστ και δεν θέλει να πληρώσει σεμινάρια, αναγνωρίζεται από το σωματείο; ‘Η μήπως η σφραγίδα δείχνει ότι έχει ελεγχθεί από ανεξάρτητο φορέα-ίσως κρατικό; Όλα αυτά ή τίποτα;

Εφόσον αποφασίσετε να εμπιστευτείτε έναν τατου άρτιστ, καλό είναι να μην μπείτε όλο καχυποψία στον χώρο του. Είναι αγένεια.
Ενημερωθείτε για την διαδικασία, πότε είναι ασφαλή και πότε όχι, υπάρχουν άπειρες πηγές. Το ιντερνετ, ο οδοντογιατρός σας, οποιοδήποτε νοσοκομείο, βιβλία. Κάντε ερωτήσεις. Δείτε αν συμπίπτουν αυτά που μάθατε μ ’αυτά που ξέρει, χωρίς να του κάνετε ανάκριση. Οι τατου άρτιστ είναι προσεκτικοί λόγω ακριβώς της «κακής φήμης» που επικρατεί.
Καλό είναι να κάνετε το τατουάζ σας σε κάποιον που δουλεύει καιρό, να επισκεφτείτε τον χώρο του και μετά να αποφασίσετε υπεύθυνα, αν θα τον εμπιστευτείτε ή όχι. Μιλήστε με πολλούς και διάφορους επαγγελματίες, και διαλέξτε με την ησυχία σας.

Μερικά μυστικά του ασφαλούς τατουάζ.

• Όσο και να σας ενθουσιάζει η ιδέα μιας μικρής πεταλούδας ή ενός λουλουδιού με έντονα χρώματα, αναλογιστείτε ότι αν πρόκειται για το πρώτο τατουάζ, ότι δεν ξέρετε αν αντέχετε τον πόνο. Διαλέξτε ένα σχέδιο που μπορεί να μείνει από μόνο του, περιγραμματικά.

Το γέμισμα με χρώμα γίνεται με πιο πολλές βελόνες και με διαφορετική τεχνική από αυτή του περιγράμματος και της σκίασης. Σκεφτείτε ότι το σώμα σας δεν είναι λευκό, κάποια χρώματα δεν είναι έντονα.

• Το να σας ανοίξουν το σακουλάκι με τις βελόνες μπροστά σας δεν είναι ένδειξη ότι οι βελόνες είναι καινούργιες. Ειναι ένδειξη ότι είναι αποστειρωμένες. Το σακουλάκι είναι ένδειξη ότι ο τατουατζής έχει κλίβανο Ατμού,(άρα πολύ δουλειά αφού ο ξηρός κλίβανος κάνει γύρω στην μιάμιση ωρα, σε αντίθεση με του ατμού που κάνει μόλις 20 λεπτά). Οι βελόνες φτιάχνονται στο χέρι από τον ίδιο ή από τον προμηθευτή(και σ’ αυτήν την περίπτωση έρχονται χύμα) και πάντα αποστειρώνονται μετά από τον τατουατζή. Τα σακουλάκια θα μπορούσαν να έχουν μέσα οτιδήποτε, οπότε μην ξεγελιέστε με εφετζίδικα κόλπα και μην πληρώνετε παραπάνω. Δεν υπάρχει λόγος να φοβάστε ότι οι βελόνες είναι χρησιμοποιημένες και αποστειρωμένες εκ νέου, γιατι μετά την πρώτη χρήση στρογγυλεύουν, αχρηστεύονται και το τατουάζ θα έβγαινε πολύ κακό. Μην ξεχνάτε ότι η δουλειά ενός τατουατζη είναι η διαφήμιση του. Μπορείτε να είστε ήσυχοι ότι οι βελόνες είναι καινούργιες. Όμως, ο φόβος μετάδοσης δεν είναι στις βελόνες όπως πιστεύει η μεγαλύτερη μερίδα ανθρώπων, αλλά στο τι πιάνει ο τατουατζής, αν είχε πριν από σας πελάτη.


ΕΠΕΤΑΙ Κ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...........ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ......

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ!!!

Από την Κάλλια Θ. Γιαννιτσοπούλου
Kλινική διαιτολόγο – διατροφολόγο, MSc, MBA, SRD
Yπεύθυνη του Επιστημονικού Διαιτολογικού Κέντρου ‘Σώμα Υγιές’
Επιστημονική Συνεργάτης σε Κέντρο Διαταραχών Λήψης Τροφής

Σαλάταμε με τόνο και μακαρόνια κοχύλια

Yλικά

για 4-6 μερίδες

* 230γρ μακαρόνια κοχύλια
* 200γρ τόνος
* 2 στικ σέληνου
* 1/ 2 κούπα κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε κομματάκια
* Ύ της κούπας κίτρινη πιπεριά
* 480γρ αγκινάρες κονσέρβας κομμένες σε κομματάκια
* 270γρ ντοματίνια


Σώς

* 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι
* 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
* 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
* Μαύρο πιπέρι
* Ό της κουταλιάς ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Bράστε τα κοχύλια και αφήστε τα να κρυώσουν.

Ανακατέψτε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ρίξτε τα πάνω στα ζυμαρικά.

Χτυπήστε όλα τα υλικά της σως και περιχύστε με το μίγμα τη σαλάτα.



Σερβίρετε σε 4-6 μπολ την σαλάτα.

Διατροφική αξία ανά μερίδα: 320 θερμίδες, 2.8γρ λιπαρά, 248mg νάτριο.

ΚΟΛΚΑΝΟΝ (COLCANNON)!!!!!




Αυθεντική ιρλανδική συνταγή πουρέ

Υλικά για 8 άτομα

4 πατάτες
½ λάχανο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 αυγό χτυπημένο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Για τη γέμιση:

100γρ μπέικον ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι μανιτάρια ψιλοκομμένα
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι γάλα
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζετε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με νερό και αλάτι.

Τις λιώνετε για να γίνουν πουρές (σε μπλέντερ ή με ένα πιρούνι).

Τις βάζετε σε ένα μπολ.
Βάζετε το λάχανο σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό και το ζεματίζετε για 2-3 λεπτά.

Το σουρώνετε και το προσθέτετε στο μπολ με τον πουρέ. Μαζί προσθέτετε το μαϊντανό, το κρεμμύδι, το αυγό, αλάτι και πιπέρι.

Ανακατεύετε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και καλύπτετε ένα ταψάκι με το μισό μίγμα, προσέχοντας να καλυφθούν και οι άκρες του ταψιού.


Ετοιμάζετε τη γέμιση βάζοντας σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο, το μπέικον, το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν.

Προσθέτετε τα μανιτάρια, αφήνετε για 5 λεπτά να ψηθούν, πασπαλίζετε με το αλεύρι, και ανακατεύοντας συνέχεια ρίχνετε λίγο-λίγο το γάλα.

Αφήνετε να πάρει 2 βράσεις μέχρι να πήξει.
Ρίχνετε τη γέμιση στο ταψί και καλύπτετε με το άλλο μισό μίγμα πατάτας λάχανου.

Βάζετε το ταψί στο φούρνο για περίπου 33 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ!!!

Οι τρεις τελευταίες επιθυμίες του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Ευρισκόμενος στα πρόθυρα του θανάτου, ο Μέγας Αλέξανδρος συγκάλεσε τους στρατηγούς του και τους κοινοποίησε τις τρεις τελευταίες επιθυμίες του ?)

1] Να μεταφερθεί το φέρετρό του στους ώμους από τους καλύτερους γιατρούς της εποχής.

2] Τους θησαυρούς που είχε αποκτήσει [ασήμι, χρυσάφι, πολύτιμους λίθους] να τους σκορπίσουν σε όλη τη διαδρομή μέχρι τον τάφο του.

3] Τα χέρια του να μείνουν να λικνίζονται στον αέρα, έξω από το φέρετρο, σε θέα όλων.

Ένας από τους στρατηγούς, έκπληκτος από τις ασυνήθιστες επιθυμίες, ρώτησε τον Αλέξανδρο ποιοι ήταν οι λόγοι.

Ο Αλέξανδρος του εξήγησε:

1] Θέλω οι πιο διαπρεπείς γιατροί να σηκώσουν το φέρετρό μου, για να μπορούν να δείξουν με αυτό τον τρόπο ότι ούτε εκείνοι δεν έχουν, μπροστά στο θάνατο, τη δύναμη να θεραπεύουν!

2] Θέλω το έδαφος να καλυφθεί από τους θησαυρούς μου, για να μπορούν όλοι να βλέπουν ότι τα αγαθά που αποκτούμε εδώ, εδώ παραμένουν!

3] Θέλω τα χέρια μου να αιωρούνται στον αέρα, για να μπορούν οι άνθρωποι να βλέπουν ότι ερχόμαστε με τα χέρια άδεια και με τα χέρια άδεια φεύγουμε, όταν τελειώσει για εμάς ο πιο πολύτιμος θησαυρός που είναι ο χρόνος!
Ο ΧΡΟΝΟΣ" είναι ο πιο πολύτιμος θησαυρός που έχουμε, γιατί είναι περιορισμένος. Μπορούμε να δημιουργήσουμε χρήμα, αλλά όχι περισσότερο χρόνο. Όταν αφιερώνουμε χρόνο σε ένα πρόσωπο, του παραχωρούμε ένα μέρος από τη ζωή μας που ποτέ δεν θα μπορέσουμε να αναπληρώσουμε.



Ο χρόνος είναι η ζωή μας.

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΩΡΟ που μπορείς να δώσεις σε κάποιον είναι ο χρόνος σου !!!

Και εσύ, φίλε μου, αν έχεις τη "διαίσθηση", θα καταλάβεις

ποιος, πότε και γιατί σου δίνει το ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΩΡΟ !!!





ΑΝΕΥ ΣΧΟΛΙΩΝ!!!!
ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝΕ ......ΚΑΤΑΛΑΒΑΝΕ.....!!!!!!!!

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

ΤΑΡΤΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ!!!!

Για την ζύμη(*)
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 κούπα ζάχαρη
1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
½ κούπα ανάλατο βούτυρο σε κομματάκια


Για την κρέμα
5 κουταλάκια τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
½ κούπα ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
7 κουταλιές φρέσκο χυμό λεμόνι (περίπου 4 λεμόνια)
4 κουταλάκια ξύσμα λεμονιού

Ζεστάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.
Ανακατέψτε το αλεύρι, την ζάχαρη και τα ξύσματα, προσθέστε το βούτυρο.
Πιέστε την ζύμη στο πάτο και τα πλάγια του ταψιού. Τρυπήστε την ζύμη με ένα πιρούνι. Παγώστε για 15 λεπτά. Ψήστε μέχρι να χρυσίσει για 15 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει.
Κατεβάστε στους 180 βαθμούς.

Χτυπήστε το τυρί στο μίξερ. Προσθέστε την ζάχαρη. Προσθέστε τα αβγά –ένα κάθε φορά- χτυπώντας πολύ καλά μετά από κάθε πρόσθεση. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Περιχύστε το μίγμα στην ψημένη ζύμη και ψήστε για 30 λεπτά στους 180 βαθμους. Αφήστε να κρυώσει. Βάλτε στο ψυγείο για περίπου μια ωρα.

Μπορείτε να βάλετε για γαρνίρισμα: Σαντιγί, φράουλες ή ζάχαρη άχνη.
Βάλτε 2 λεπτές φέτες λεμονιού στο κέντρο για ομορφιά.


(*)Αντί για ζύμη μπορείτε να σπάσετε μπισκότα και να τα ανακατέψετε με λιωμένο βούτυρο. Βάλτε τα στο ταψί και παγώστε στο ψυγείο.


ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!!!

ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΤΑ!!!

υλικά για την παρασκευή ενός ταψιού)

Υλικά:

2 φύλλα κουρού

5 φλιτζάνια μανιτάρια ψιλοκομμένα (φρέσκα ή κονσέρβας)

200γρ φέτα τριμμένη (ή κίτρινα τυριά χαμηλών λιπαρών)

2 αυγά

1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα χαμηλών λιπαρών

1 ξερό κρεμμύδι περασμένο στον τρίφτη

2 κουταλάκια του γλυκού μαργαρίνη Βιτάμ

πιπέρι

Εκτέλεση:

Αφήνουμε τα φύλλα κουρού να ξεπαγώσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Αλείφουμε το κάτω μέρος ενός ταψιού (ή πυρέξ) με ένα κουταλάκι του γλυκού μαργαρίνη Βιτάμ και στη συνέχεια στρώνουμε από πάνω το ένα φύλλο κουρού.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια, τη φέτα, το γάλα, τα αυγά, το κρεμμύδι και πασπαλίζουμε με πιπέρι και λίγο αλάτι.

Ρίχνουμε το μίγμα αυτό μέσα στο ταψί μας και τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο φύλλο κουρού.

Αλείφουμε το φύλλο με ένα κουταλάκι του γλυκού μαργαρίνη Βιτάμ.

Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε την μανιταρόπιτα σε μερίδες και τη βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα φύλλα της.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!



Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

5 ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΒΟΥΝΕ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ!!!!

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε όταν ξεκινάμε μια υποθερμιδική δίαιτα είναι το αίσθημα της πείνας. Δυστυχώς η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι δεν υπάρχει τρόπος να χάσουμε βάρος χωρίς να νιώσουμε πείνα ως ένα σημείο γιατί είναι μια φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού μας στην μείωση των ημερίσιων θερμίδων μας. Υπάρχουν όμως κάποιες τροφές που είναι σύμμαχοι στην προσπάθειά μας αυτή γιατί έχουν την ικανότητα να καταστέλλουν την πείνα και να μας βοηθούν έτσι να εμμείνουμε στην δίαιτα μας.
Τα κουκουνάρια

Ένα από τα τελευταία και αποτελεσματικά συμπληρώματα για την μείωση της όρεξης που αρχίζουν να εμφανίζονται στην αγορά του εξωτερικού σήμερα είναι κάψουλες που περιέχουν λάδι κουκουναριού.

Τα κουκουνάρια περιέχουν πινολεϊκό οξύ, που είναι ένας πολύ ισχυρός καταστολέας της όρεξης. Σε μια μελέτη, πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (PUFAs) που προέρχονται από τα κουκουνάρια ενίσχυσαν δύο ορμόνες γνωστές για την θετική τους δράση στην ελάττωση της όρεξης.

Σύμφωνα με την έρευνα υπέρβαρες γυναίκες ανέφεραν σημαντικά λιγότερη επιθυμία να φάνε μόνο 30 λεπτά μετά την λήψη της κάψουλας με πινολεϊκό οξύ, σε σύγκριση με το ελαιόλαδο που ήταν το εικονικό φάρμακο (placebo).

Η κατανάλωση λοιπόν μερικών κουκουναριών που είναι η κύρια πηγή του πινολεϊκού οξέος μπορεί επίσης να καταπολεμήσει αποτελεσματικά τις ανεπιθύμητες κρίσεις πείνας σας.


Τα αμύγδαλα

Σύμφωνα με νέα μελέτη επίσης λίγα αμύγδαλα, πού είναι πλούσια πηγή σε αντιοξειδωτικά φλαβονοειδή, βιταμίνη Ε και μαγνήσιο, μπορούν να δώσουν το αίσθημα του κορεσμού γρήγορα και για πολύ ώρα και να σαςβοηθήσει σε περιόδους δίαιτας.

Γενικά πάντως όλοι οι ανάλατοι ωμοί ξηροί καρποί, έχουν λίγο ως πολύ αυτήν την ιδιότητα λόγω των καλών λιπαρων οξέων που περιέχουν. Μικρή ποσότητα εννοείται.....


Πρωτεϊνούχες Τροφές

Καταναλώστε περισσότερο πρωτεϊνούχες τροφές.

Πρόσφατες έρευνες βρετανών επιστημόνων ανακάλυψαν ότι μια βασική ορμόνη του ανθρώπινου εντέρου (PYY) ή οποία αυξάνεται με την κατανάλωση πρωτεϊνών μπορεί να είναι ο λόγος που οι δίαιτες πλούσιες σε πρωτεΐνες ενισχύουν περισσότερο το αίσθημα του κορεσμού και βοηθούν την απώλεια βάρους.


Πράσινα Λαχανικά

Τα ινώδη πράσινα λαχανικά όπως μαρούλι, λάχανο, κουνουπίδι αγγουράκι, μπρόκολο και άλλα παρόμοια έχουν τόσο λίγες θερμίδες που σχεδόν δεν μετράνε καθόλου και ταυτόχρονα σας δίνουν την αίσθηση ότι έχετε φάει πολύ.

Λόγω επίσης των φυτικών ινών πέπτονται πιο αργά και και σας κάνουν να αισθάνεστε πλήρης για μεγάλο χρονικό διάστημα, απενεργοποιώντας τα σήματα πείνας στον εγκέφαλο.

Νερό

Το νερό είναι ένα ισχυρό ανορεκτικό και αν πιείτε ένα ποτήρι νερό μόλις αρχίσετε να νιώθετε πείνα θα δείτε ότι μετά από 10 λεπτά η όρεξη σας μειώνετε σχεδόν σε κάθε περίπτωση. Επίσης το νερό βοηθά το σώμα σας να μεταβολίζει αποτελεσματικά το αποθηκευμένο λίπος.

Ένα αφυδατωμένο σώμα τείνει να κρατάει το λίπος και η κατανάλωση αρκετής ποσότητας νερού είναι απαραίτητη και από αυτήν την άποψη.

Εξτρα Συμβουλές

Προσπαθήστε να αποφεύγετε γεύματα που περιέχουν μόνο υδατάνθρακες (πχ μακαρόνια, πατάτες, ρύζι) γιατί είναι τα πρώτα θρεπτικά συστατικά που εγκαταλείπουν το στομάχι. Ένα γεύμα που περιλαμβάνει μόνο υδατάνθρακες χωνεύεται γρήγορα, με αποτέλεσμα να πεινάσετε νωρίτερα από ό, τι αν είχατε φάει μαζί τροφές με άλλα διατροφικά συστατικά (δηλ καλά λιπαρά και πρωτεΐνες). Επιπλέον οι απλοι υδατάνθρακες έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη και αυτό είναι καταστροφικό σε περιόδους δίαιτας.

Πολλαπλά και μικρά υγιεινά γεύματα κατά την διάρκεια της ημέρας οδηγεί σε καλύτερο έλεγχο της πείνας. Κάθε φορά που
τρώμε - ακόμη και ένα πολύ μικρό γεύμα - το κέντρο της όρεξης στον εγκέφαλο ηρεμεί και αποφεύγουμε τα τεράστια γεύματα που οδηγούν στην αποθήκευση λίπους.

Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ!!!

Για να κάνετε τα ψώνια στο σουπερμάρκετ - μια εύκολη, γρήγορη αλλά ταυτόχρονα και ευχάριστη διαδικασία - θα ήταν χρήσιμο να έχετε τη λίστα με τα ψώνια της εβδομάδας. Με τη βοήθεια αυτής της λίστας θα αγοράζετε τις πραγματικά απαραίτητες τροφές, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να ψωνίσετε παρορμητικά τροφές με πολλά λιπαρά και ζάχαρη.

Προσπαθείστε να είστε συνεπείς με τη λίστα των προϊόντων που χρειάζεστε και να μην αγοράζετε τίποτα εκτός λίστας. Έτσι έχετε 2 οφέλη: Βάζετε στο σπίτι σας μόνο τροφές με αυξημένη θρεπτική αξία που είναι οφέλημες για όλη την οικογένεια και διατηρείτε τον προϋπολογισμό των αγορών του σούπερμαρκετ στα επίπεδα που εσείς θέλετε χωρίς να ανεβαίνει με παρορμητικές αγορές.

Για να σας διευκολύνουμε με τις επιλογές σας στο σουπερμάρκετ, σας δίνουμε μερικές απλές συμβουλές.

Τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά θα πρέπει να αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της λίστας με τα είδη μαναβικής, διότι είναι πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Μόλις τα 2/5 αυτής της λίστα θα μπορούσαν να είναι κατεψυγμένα φρούτα ή λαχανικά ή κονσέρβες. Για να έχετε πρόσληψη όλων των θρεπτικών συστατικών καλό θα ήταν να επιλέγετε τα φρούτα και τα λαχανικά όλων των χρωμάτων π.χ. και πράσινα όπως το μαρούλι και πορτοκαλί όπως το καρότο κλπ.

Τα περισσότερα προϊόντα δημητριακών και σπόρων θα πρέπει να είναι ολικής άλεσης και όχι από αποφλοιωμένο αλεύρι. Επιλέξτε μακαρόνια, ρύζι, ψωμί και δημητριακά πρωινού ολικής άλεσης.

Το μεγαλύτερο μέρος των επιλογών σε ζωική πρωτεΐνη θα πρέπει να προέρχεται από ψάρι, κοτόπουλο και άπαχο κόκκινο κρέας. Τα αυγά, τα όσπρια και οι ξηροί καρποί είναι επίσης πολύ καλές πηγές πρωτεΐνης. Αποφύγετε τα καταψυγμένα παναρισμένα σκευάσματα κοτόπουλου, κρέατος ή χοιρινού γιατί συνήθως είναι πλούσια σε αλάτι και λιπαρά.

Οι υγρές τροφές θα πρέπει να είναι κυρίως το γάλα, οι χυμοί χωρίς ζάχαρη και το πράσινο τσάι. Αποφύγετε την υπερκατανάλωση αεριούχων ποτών, νέκταρ και αλκοόλ.

Να είστε προσεκτικοί με τις έτοιμες σάλτσες για μακαρόνια. Μπορεί να είναι πλούσιες σε λιπαρά, αλάτι και συντηρητικά. Επιλέξτε κατά προτίμηση απλό τοματοπολτό και παρασκευάστε έσεις τη σάλτσα με κάποια λαχανικά (όπως πιπεριά και μανιτάρια) και λίγο ελαιόλαδο.

Να επιλέγετε γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλών λιπαρών όπως γάλα 1,5% λιπαρά, γιαούρτι 2% λιπαρά και τυριά όπως το ανθότυρο, το κατίκι, το κόταντζ και τα κίτρινα τυριά χαμηλών λιπαρών.

Προσοχή με τις κονσέρβες γιατί μπορεί να διευκολύνουν αλλά οι περισσότερες περιέχουν αυξημένα επίπεδα νατρίου. Αν πρόκειται για κονσέρβα, επιλέξτε τόνο, σαρδέλλες, καλαμπόκι, μανιτάρια και ντομάτα για πολτό. Αποφύγετε τα έτοιμα γεύματα μεγάλης διάρκειας ζωής γιατί είναι βέβαιο πως περιέχουν πολλά συντηρητικά και νάτριο.

Για τα τοστ σας επιλέξτε άπαχα κρεμώδη τυριά, γαλοπούλα, αυγό, μαρούλι, ντομάτα και λίγη μουστάδα.

Για σνακ επιλέξτε κριτσίνια και κράκερ ολικής άλεσης ή ρυζογκοφρέτες.

Τέλος, για γλυκό σνάκ προτιμήστε γιαούρτι με φρούτα ή ζελέ χωρίς ζάχαρη και επιλέξτε παγωτό λάιτ για την κατάψυξη του σπιτιού.

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

ΦΥΣΙΚΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ!!!

Για όσες θέλετε να φτιάχνετε μόνες σας με αγνά και φυσικά υλικά τα καλλυντικά σας δείτε τις παρακάτω συνταγές για υπέροχες μάσκες.

Επιλέξτε αυτή που είναι καταλληλότερη για τον δικό σας τύπο επιδερμίδας.

1. ΜΑΣΚΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΙΠΑΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΑΡΓΙΛΟ


(Για λιπαρά δέρματα)


Υλικά:

* 1 κουταλιά άργιλο (πράσινη ή λευκή)
* 1 κουταλάκι κρέμα γάλακτος
* 1 κουταλάκι ελαιόλαδο

Τρόπος παρασκευής
Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να γίνει ένα παχύ μείγμα. Εάν χρειάζεται, προσθέτου­με λίγο ελαιόλαδο ή κρέμα γάλακτος έτσι ώστε να βελτιώσουμε την υφή.
Ιδιότητες
Ο άργιλος βοηθάει στον καθαρισμό, στην απαλλαγή από το σμήγμα και στη λαμπε­ρή όψη του δέρματος. Η κρέμα γάλακτος είναι μαλακτική και το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες (Α, Ε). Πρέπει να χρησιμοποιείται αμέσως μόλις την παρασκευάσουμε.
Τρόπος Χρήσης
Σε καθαρό πρόσωπο κάνουμε επάλειψη και αφήνουμε 20'. Κατόπιν αφαιρούμε με χλιαρό νερό. Είναι καλό να βάλουμε κα­τόπιν ένα πλούσιο ενυδατικό προϊόν.
Συμβουλή
Μπορούμε, εάν θέλουμε, να προσθέσου­με και 1 κουταλάκι χυμό από αγγούρι για να έχει και τονωτικές ιδιότητες η μάσκα μας καθώς και για να ρυθμίσει τη λιπαρότητα.


2. ΑΝΤΙΡΥΤΙΔΙΚΗ/ΣΥΣΦΙΓΚΤΙΚΗ ΜΑΣΚΑ ΜΕ ΜΑΓΙΑ


(Για κανονικά δέρματα/ Για όλους τους τύπους)

Υλικά:

* 2 κουταλιές μαγιά μπίρας σε σκόνη
* 2 κουταλιές απεσταγμένο νερό ή ροδόνερο
* 1-2 κουταλιές χυμός καρότου
* 1 κουταλιά χυμός λεμονιού
* 1 κουταλιά νερό από σιτάρι ή σιτέλαιο

Τρόπος παρασκευής
Λιώνουμε τη μαγιά στους χυμούς μέχρι να γίνει παχιά ζύμη. Εάν χρειάζεται, συμπλη­ρώνουμε νερό ή μαγιά για να το πετύχουμε.
Ιδιότητες
Η μαγιά περιέχει βιταμίνες (D, Ε, Β1, Β2, Β3,Β5, Β6), αμινοξέα και μεταλλικά άλατα.

Έχει την ιδιότητα να θρέφει και να εξαφα­νίζει τις ρυτίδες.

Το λεμόνι συσφίγγει και κα­θαρίζει το δέρμα.

Το καρότο είναι πλούσιο σε προβιταμίνη Α που προστατεύει και κα­θυστερεί τη γήρανση του δέρματος.

Το σι­τάρι συστέλλει τους πόρους και βοηθά στην αναγέννηση των κυττάρων.
Τρόπος Χρήσης
Σε καθαρό πρόσωπο απλώνουμε το μείγ­μα στο λαιμό, στο πρόσωπο και γύρω από τα μάτια. Αφήνουμε 20' και μετά ξεβγά­ζουμε με χλιαρό νερό. Μπορούμε να εφαρ­μόζουμε αυτή τη μάσκα 3 φορές την εβδο­μάδα.

Συμβουλή
Εάν το δέρμα σας είναι ξηρό, προσθέστε στο μείγμα λίγο αμυγδαλέλαιο, και εάν εί­ναι λιπαρό αντικαταστήστε το ροδόνερο με νερό λεβάντας. Το νερό από σιτάρι το παίρνουμε αφού βράσουμε τους σπόρους του για Ί0-20' και σουρώσουμε το μείγμα.


3. ΒΑΘΙΑ ΕΝΥΔΑΤΙΚΗ ΜΑΣΚΑ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ


(Για ξηρά, στεγνά και ευαίσθητα δέρματα)

Υλικά:

* 1/2 ώριμο ξεφλουδισμένο αβοκάντο
* 2 κουταλιές ροδόνερο
* 1 κουταλιά μέλι
* 1 κουταλιά γάλα (πλήρες)
* 1-2 κουταλιές αλεύρι

Τρόπος παρασκευής
Σε μπλέντερ ή μούλτι βάζουμε τα υλικά εκτός από το αλεύρι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν πάστα. Κατόπιν προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειάζεται έτσι ώστε να μπορεί το μείγμα να δουλευτεί, χωρίς να ρέει.
Ιδιότητες
Το αβοκάντο βοηθά να μη στεγνώνει το δέρμα πριν την ώρα του, δίνοντας τα ενυδατικά συστατικά που χρειάζεται η επι­δερμίδα. Το μέλι και το ροδόνερο κάνουν το δέρμα μαλακό, ενώ το γάλα δίνει μοναδική λάμψη λόγω των φυσικών υδροξυοξέων που περιέχει.
Τρόπος Χρήσης
Σε καθαρό πρόσωπο απλώνουμε το μείγ­μα στο λαιμό, στο πρόσωπο και όχι γύρω από τα μάτια. Αφήνουμε 20' και μετά ξε­βγάζουμε με χλιαρό νερό. Μπορούμε να εφαρμόζουμε αυτή τη μάσκα 3 φορές την εβδομάδα, σε συνδυασμό με το αντιρυτιδικό λάδι νυκτός που αναφέραμε προη­γουμένως.
Συμβουλή
Εάν το δέρμα σας είναι ξηρό με λεπτή επι­δερμίδα και ευαίσθητο στο κρύο και στον άνεμο, προσθέστε στο μείγμα 4 σταγόνες αιθέριο έλαιο από τριαντάφυλλο και λίγο σησαμέλαιο.

'Εξτρα συμβουλές: Τα συγκεκριμένα υλικά πολύ σπάνια δημιουργούν αντιδράσεις άσχημες στο δέρμα καλό θα είναι όμως αν έχετε πολύ ευαίσθητο δέρμα να κάνετε μια δοκιμή πρώτα σε μια μικρή περιόχή. Γενικά να ξέρετε οτι υπάρχουν φυσικά συστατικά που δημιουργούν ερεθισμούς σε ευαίσθητα και αντιδραστικά δέρματα. τέτοια είναι οι φράουλες, οι πατάτες, τα πορτοκάλια και γενικά όσα έχουν οξέα ή την τάση να προκαλούν αλλεργίες.

ΠΩΣ ΝΑ ΨΩΝΙΖΕΤΕ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΣΑΣ!!!

Όταν ψωνίζουμε κάποια καλλυντικά συνήθως δεν κοιτάμε τι υπάρχει στην ετικέτα, πιθανόν γιατι δεν ξέρουμε τι κάνει το καθετί, και αν διαβάζαμε, πιθανόν να μην ξανά αγοράζαμε τίποτα μπροστά στον όγκο των βλαβερών συστατικών και των πιθανών παρενεργειών τους.

Αντ’ αυτού λοιπόν σηκώνουμε τους ώμους, ξεχνάμε, και συνεχίζεται η ζήτηση σε προϊόντα που, μην έχοντας την καταναλωτική δύναμη που πιέζει, συνεχίζουν μια πετυχημένη πορεία, φορτώνοντας το δέρμα μας, τα μαλλιά μας, και ότι έρχεται σε επαφή με το σώμα μας, με σκουπίδια, από βιολογικής άποψης.

Ουσίες που δεν έχουν καμία θέση μέσα στο σώμα μας το οποίο κουράζεται να τα συσσωρεύσει κάπου, είτε σε εσωτερικά ορφανά, είτε στο λίπος μας.

Τυπώστε και μετά κόψτε το μικρό χαρτάκι πιο κάτω και βάλτε το στο πορτοφόλι σας.

Βγάλτε το όταν πάτε να πάρετε αφρόλουτρο, σαπούνι, κρέμα, οδοντόπαστα, και ψάξτε λίγο παραπάνω, η υγεία σας και των παιδιών σας, το αξίζει.

Τα 5 συστατικά που πρέπει να αποφεύγετε
- Άρωμα
- Α και B Υδροξέα (ΑΗΑ, ΒΗΑ, λακτικό και γλυκολυκο οξύ)
- Parabens πχ methylparaben, Propylparaben
- Triethanolamine
- Iodopropynyl Butylcarbamate
- Triclosan

Γενικές συμβουλές

Όταν ψωνίζετε σαπούνια, διαλέξετε τα πιο απλά, αποφύγετε αυτά που έχουν χρώμα αρώματα και συντηρητικά.
Οι κατασκευαστές δεν είναι υποχρεωμένοι να γράψουν ότι είναι βιολογικά τα συστατικά τους ή ότι είναι δερματολογικά ελεγμένα, διαβάστε προσεκτικά την ετικέτα.
Αγοράστε προϊόντα χωρίς άρωμα, το οποίο έχει συνδεθεί σε πολλές περιπτώσεις με αλλεργίες και προβλήματα αναπαραγωγής.
Αποφύγετε τα «χρώματα» και τα «συντηρητικά», τα οποία συνήθως σημαίνουν Χημικά προς αποφυγή.
Όσο πιο απλό το προϊόν, τόσο λιγότερα τα χημικά, τόσο μειώνεται ο κίνδυνος.

Προϊόντα που πρέπει να προσέξουμε.

Μανό για τα νύχια


(phthalates όπως dibutyl phthalates, formadelhyde, tolyene)
Προβλήματα στα αρσενικά παιδιά των οποίων οι μητέρες εκτεθήκανε στο προϊόν.


- Να χρησιμοποιείται σε πολύ καλά αεριζόμενο χώρο.

- Να μην χρησιμοποιείται στην διάρκεια της εγκυμοσύνης.


Αντιγηραντικά

( Λακτικό και γλυκολυκο οξυ, ΑΗΑ και ΒΗΑ,-Α hydroxy Acid και Beta Hydroxy acid)

Συχνά περιέχουν οξέα που καταστρέφουν τη δομή του δέρματος, αυξάνοντας έτσι την διαδικασία ανάπλασης του, αυξάνοντας πιθανόν τις πιθανότητες να διαγνωσθεί μακροπρόθεσμα καρκίνος του δέρματος
Να αποφεύγονται ή να χρησιμοποιούνται όσο το λιγότερο δυνατό.

Αντηλιακό

(padimate-O, Paba, και τα χαμηλού ρίσκου Titanium Dioxide, Zinc oxide)