MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ!!!

Γιουβαρλάκια Αυγολέμονο ..!!!!!

101_0649
Το θερμόμετρο σήμερα στο Ηράκλειο έδειχνε 9 βαθμούς!! με πολύ αέρα και κατά περιόδους βροχή!!Στο βουνό ,χαμηλά,τα πρώτα χιόνια!!!ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ!!!!!
Για αυτό και επέλεξα να ψήσω κάτι σε σούπα σήμερα, καθόλου πρωτότυπο μεν, αλλά ότι πρέπει για το κρύο!!
Υλικά
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 1/2 φλιτζανάκι ρύζι
1 κουταλιά βούτυρο
1 κύβο λαχανικών
1 κρεμμύδι τριμμένο
μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι-πιπέρι

Για το αυγολέμονο
2 αυγά
1/2 κρασοπότηρο χυμό λεμονιού

Βάζω στην κατσαρόλα νερό , μέχρι την μέση σχεδόν της κατσαρόλας, προσθέτω το βούτυρο και τον ζωμό , και αφήνω να βράση.
Ετοιμάζω το μείγμα του κιμά:
Σε ένα μεγάλο μπολ ,βάζω τον κιμά, το ρύζι, το κρεμμύδι, αλάτι-πιπέρι και τον μαϊντανό , ζυμώνω καλά, και πλάθω μπαλάκια
101_0630101_0631
Όταν βράση το νερό, ρίχνω μέσα τα κεφτεδάκια και αφήνω να ψηθούν για 20 –25 λεπτά.

Ετοιμάζω το αυγολέμονο:
Χτυπάω τα 2 αυγά σε ένα μπολ ,και ρίχνω σταδιακά και τον χυμό λεμονιού.Προσθέτω σιγά-σιγά,με μία κουτάλα ζωμό από την κατσαρόλα, συνεχίζοντας το χτύπημα,σιγά-σιγά για να μην “κόψη” το αυγό.
Ρίχνω το αυγολέμονο κυκλικά στην κατσαρόλα ,ανακατεύοντας με την κουτάλα και δεν την σκεπάζω αμέσως διότι υπάρχει κίνδυνος να κόψη…
101_0648
Τα απολαύσαμε ζεστά-ζεστά, με φρέσκο ψωμάκι από τον αρτοπαρασκευαστή, και φρέσκια μυζήθρα!!!!

ΚΕΊΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ CREAM CHEESE!!!

ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ CREAM CHEESE

Ένα πεντανόστιμο κέικ , με φίνα και ελαφρά γεύση.

Υλικά
125 γρ βούτυρο
110 γρ ζάχαρη
2αυγ'α
2 κουταλάκια βανίλια
150 γρ αλεύρι farin up
1 1/2 κουταλιά κακάο
60 ml γάλα φρέσκο

Για το topping βανίλιας
125 γρ cream cheese
1 αυγό
110 γρ ζάχαρη
60 ml γάλα
1 κουταλάκι βανίλια

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180.Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ή τετράγωνο ταψί 20 cm.(εγώ χρησιμοποίησα 18 εκ. και βγήκε μια χαρά.) ΟΧΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ.
Κοσκινίζουμε αλεύρι,κακάο.
Χτυπάμε το βούτυρο και την ζάχαρη πολύ καλά. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, χτυπώντας καλά μετά την προσθήκη κάθε αυγού, ρίχνουμε και την βανίλια. Προσθέτουμε το μείγμα αλευριού , μετά το γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα.
2.. Βάζουμε το τυρί σε βαθύ μπολ, και χτυπάμε να ομαλοποιηθεί, ρίχνουμε την ζάχαρη να ενωθεί με το τυρί. Ρίχνουμε το αυγό , την βανίλια και το γάλα. Ρίχνουμε αυτό το μείγμα στην επιφάνεια του κέικ.
Επειδή το μείγμα τυριού , είναι ένα αραιό μείγμα, σιγουρευτείτε ότι η φόρμα κλείνει καλά, διότι θα δείτε ότι εισχωρεί στο κέικ κατά την διάρκεια του ψησίματος και κατεβαίνει στον πυθμένα.

3. Θα ψήσουμε για 40 λεπτά. , αφήνουμε να κρυώσει , βλέπετε ότι το τυρί έχει γίνει μία βάση στο κάτω μέρος του κέικ.

Όταν κρυώσει πολύ καλά , αναποδογυρίζουμε με προσοχή.

Η συνταγή είναι από το περιοδικό delicious , συνταγές του οποίου μπορείτε
να βρείτε στο
http://www.taste.com.au/recipes/5367/chocolate+cream+cheese+cake, όπου κατά καιρούς βρίσκω πολύ αξιόλογες συνταγές



ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΒOURGUIGNON!!!

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ BOURGUIGNON

Η νοστιμιά αυτού του φαγητού στηρίζεται στο κρασί.Γι΄αυτό επιλέγουμε το καλύτερο κόκκινοι ξηρό κρασί της κάβας μας, για να είμαστε σίγουροι για το αποτέλεσμα.

Θα χρειαστούμε

λάδι
5 μεσαία κρεμμύδια ξερά-κομμένα σε φέτες
1,2 - 1.5 κιλό μοσχάρι μαλακό (ποντίκι-ελιά) κομένο σε κύβους
1 1/2 κουταλιά αλεύρι
1/2 κουταλάκι φρέσκο θυμάρι τριμμένο
1 1/4 κούπα κρασί ξηρό κόκκινο
3/4 κούπα ζωμός βοδινού
500 γρ φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε χονδρά κομμάτια
αλάτι-πιπέρι

Ζεσταίνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να μαυρίσουν ,ανακατεύοντας συνεχώς για 3-4 λεπτά. Με τρυπητή κουτάλα ,τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχνουμε το κρέας και σοτάρουμε μέχρι να καφετίση 10 λεπτά περίπου.
Ρίχνουμε το θυμάρι ,αλάτι πιπέρι,και το αλεύρι. Με το αλάτι προσοχή, επειδή θα μπη και ο ζωμός.Καλύτερα λίγο αλάτι, και θα βελτιώσουμε την γεύση αν χρειαστεί, προς το τέλος.
Ανακατεύουμε καλά , και ρίχνουμε το κρασί και τον ζωμό.
Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και ψήνουμε , με σκεπασμένη την κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσει το κρέας περίπου 1 1/2 ώρα.( Υπολογίστε ότι θα ψηθή επι πλέον 1/2 ώρα, όταν θα βάλουμε τα μανιτάρια)
Κατά διαστήματα τσεκάρομαι , γιατί αν χρειαστεί να προσθέσουμε υγρό θα βάλουμε κρασί και ζωμό
σε αναλογία 2 μέρη κρασί, 1 μέρος ζωμού. Το κρέας πρέπει να σκεπάζετε από τα υγρά του, γι αυτό και φτιάχνουμε αρκετό ζωμό.
Όταν λοιπόν έχει σχεδόν μαλακώσει στην 1 1/2 ώρα, θα προσθέσουμε αν χρειάζεται ζωμό και κρασί, θα ρίξουμε επίσης τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια. Συνεχίζουμε για μισή ώρα, ανακατεύοντας συχνά
μέχρι να μαλακώσει εντελώς το κρέας και η σάλτσα του έχει γίνη παχύρρευστη.
Σερβίρουμε με ρύζι, ταλιατέλες ή τηγανητές πατάτες (το καλύτερο μου)

ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΜΕΛΙ!!!

ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΜΕΛΙ



Πεντανόστιμη συνταγή , σας την συνιστώ ανεπιφύλακτα!!!!

Θα χρειαστούμε
1 χταπόδι γύρω στο 1 1/2 κιλό
10 κρεμμύδια
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 ντομάτα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι κρασί
1/2 φλιτζάνι μπαλσάμικο
1/2 φλιτζάνι κονιάκ
1 φύλλο δάφνης
4-5 κόκκους μπαχάρι
1 κουταλιά της σούπας μέλι θυμαρίσιο
φρεσκοτριμένο πιπέρι

Πως το κάνουμε
Καθαρίζουμε και κόβουμε το χταπόδι σε μπουκιές.

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα χαράζουμε σταυρωτα.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα και μαραίνουμε τα κρεμμύδια σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνουν διάφανα.Τα πασπαλίζουμε με την ζάχαρη



Ρίχνουμε το χταπόδι στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρασί,το μπαλσάμικο,το κονιάκ, την ντομάτα χαραγμένη σταυρωτά, την δάφνη το μπαχάρι και αρκετό πιπέρι.

Σιγοβράζουμε για 1 1/2 ώρα,σκεπασμένη η κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσει και να μελώσει το χταπόδι.
Μην προσθέσετε νερό, Οι αναλογίες των υγρών υλικών είναι αρκετές για να δώσουν σε 1 1/2 ώρα ψησίματος μια πολύ καλή σάλτσα, αρκεί να είναι ι χαμηλή η θερμοκρασία, σκεπασμένη η κατσαρόλα και σε μικρές μπουκιές κομμένο το χταπόδι.
Μόλις ψηθεί το χταπόδι, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε.


Με τι το σερβίρουμε.
Βασικά ,τρώγεται και χωρίς συνοδευτικά… Για να χορτάσουν όμως, φτιάχνω ένα απλό ρυζάκι, αν και η τελειότερη εκδοχή του είναι με πατάτες τηγανητές.!!
Την πραγματικά εξαιρετική αυτή συνταγή, την είχα βρει ή στο 7 Μέρες tv , ή σε κάποιο βιβλιαράκι που συνοδεύουν συνήθως το περιοδικό με συνταγές της Κας Α. Μπαρμπαρήγου, δεν μπορώ να θυμηθώ γιατί έχει περάσει αρκετός καιρός ..,σας διαβεβαιώνω όμως ,ότι αξίζει να την φτιάξετε και θα ενθουσιαστείτε!!!

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

ΑΡΝΑΚΙ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ...ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ!!!

AΡΝΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ

101_0859101_0860
Η Κα Ριρίκα-συνονόματη- είναι η μητέρα της καλύτερης μου φίλης, και φτιάχνει κατά την γνώμη μου το ωραιότερο ψητό αρνάκι με πατάτες!!!
Η συνταγή της :
αρνάκι 1.5 κιλό περίπου (επιλέγω μπούτι αρνιού, αλλά μαζί με παιδάκια)
μισό ποτήρι λάδι
1 λεμόνι
ρίγανη
μουστάρδα περίπου 2 κουταλιές για το αρνί και 2 για τις πατάτες
3/4 ποτηριού κρασί λευκό ή κόκκινο
αλάτι χοντρό-πιπέρι
1 κυβο ζωμό κρέατος ή κοτόπουλου
πατάτες

Πως το κάνει.
Μέσα σε μια λεκανίτσα βάζει το αρνί . το αλατο-πιπερώνει,ρίχνει την ρίγανη, ρίχνει το λεμόνι το αλείφει με την μουστάρδα, και μετά ρίχνει το λάδι και το κρασί πάνω στο κρέας. Σημαντικό είναι να ποτιστεί το κρέας με το κρασί καλά.Το τοποθετεί στο ταψί και το περιχύνει με τα υγρά της λεκάνης.
101_0852101_0855
βάζει στην λεκάνη τις πατατούλες, τις αλατο-πιπερώνει ,λίγο λεμόνι,ρίγανη ,λίγο κρασάκι και μουστάρδα. Τις ανακατεύει καλά και τις τοποθετεί δίπλα στο κρέας.
Σε ένα ποτήρι ζεστό νερό-όχι καλά γεμάτο- διαλύει ένα ζωμό κρέατος και τον βάζει στο ταψί.
101_0856
Ψήνει στους 190-200 για 1 1/2 ώρα περίπου, γυρίζοντας το κρέας μια φορά κατά τα μέσα του ψησίματος.
Δεν χρειάζεται προσθήκη νερού, αλλά αν χρειαστεί λίγο θα είναι προς το τέλος του ψησίματος.
Όπως είπα και στην αρχή, για μένα είναι το ωραιότερο ψητό αρνί, ΑΛΛΑ OTAN το φτιάχνει η κ, Ριρίκα ..είναι ακόμα νοστιμότερο!!!Είναι το χεράκι της??δεν ξέρω..δοκιμάστε να το φτιάξετε με τον τρόπο τον δικό της, το αποτέλεσμα θα σας ικανοποίηση πολύ!!!
101_0861

CUPCAKES ME ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΕΡΑΣΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ!!!

CUPCAKES ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΕΡΑΣΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


Έχω χαρές σήμερα !!!! -Έρχεται η κόρη μου ..Μετά από μία ταλαιπωρημένη -κουραστική και όχι τόσο επιτυχή καλοκαιρινή Ξενοδοχειακή σαιζόν, επιστρέφει στην βάση της.
Ε..να μη το γλυκάνω το παιδάκι μου?

Έφτιαξα αυτά τα cupcakes που ξέρω πως της αρέσουν, αλλά μου δίνεται και η ευκαιρία να αξιοποιώ τις μαρμελάδες μου , αφού άδειασα όλους τους πάγκους της λαϊκής το καλοκαίρι, φτιάχνοντας μαρμελάδες!

Υλικά
1/2 κούπα βούτυρο
120 γρ σοκολάτα κουβερτούρα ,σπασμένη σε κομμάτια
1 και 1/3 κούπας μαρμελάδα κεράσι
1/2 κούπα ζάχαρη
2 αυγά μεγάλα -ελαφρώς κτυπημένα
1 κούπα αλεύρι farin up
1 πρέζα αλάτι

Επικάλυψη
120 γρ πικρή σοκολάτα
1/3 και 1 κουταλιά κρέμα γάλακτος (πλήρη)
10 κερασάκια γλασέ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180.
Βάζουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει.Ρίχνουμε τα κομμάτια της σοκολάτας, περιμένουμε ένα λεπτό για να μαλακώσει,,απομακρύνουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, και με ξύλινο κουτάλι ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

Προσθέτουμε την μαρμελάδα,την ζάχαρη, το αλάτι και τα αυγά. Ανακατεύουμε καλα και όταν το μείγμα μας είναι ομοιογενές προσθέτουμε και το αλεύρι. ανακατεύοντας πολύ καλά.

Γεμίζουμε την μαφινιέρα μας (10 cup cakes βγάζει η συνταγή)
και ψήνουμε για 25 λεπτά.
Όταν ψηθούν θα αφήσουμε να κρυώσουν πολύ καλά, και θα ετοιμάσουμε την επικάλυψη.

Επικάλυψη
Σπάμε την σοκολάτα σε κομμάτια και την βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με την κρέμα.Μόλις βράση, βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, και με ένα αναδευτήρα ανακατεύουμε καλά , μέχρι να δούμε ότι είναι ένα γλάσσο παχύρρευστο και γυαλιστερό .Καλύπτουμε τα cup cakes,,και βάζουμε στην κορυφή ένα κερασάκι γλασέ.



Η συνταγή ειναι της Nigella Lawson http://www.cookstr.com/recipes/chocolate-cherry-cupcakes

AMBROSIA!!!!!!ΣΑΛΑΤΑ ΦΡΟΥΤΩΝ...ΓΙΑ ΓΛΥΚΟ!!!

AMBROSIA!!!!!Σαλάτα φρούτων ..για γλυκό!!!

101_1074
Υποσχέθηκα στον εαυτό μου, και υπόσχομαι και σε σάς, αυτό θα είναι το τελευταίο γλυκό πού κάνω post , μέχρι να χάσω τα κιλά που πήρα!!!!

Η ambrosia είναι ένα γλυκό που δεν είχα δοκιμάσει ποτέ. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς , my best friend Julia, έφτιαξε το γλυκό, και όταν δοκίμασα ξετρελάθηκα!!!Δροσερό, εύγεστο, λειτούργησε σαν sorbet στον ταλαιπωρημένο από την κατάχρηση φαγητού,ουρανίσκο μου.

Αυτή η κοπέλα είναι όλο εκπλήξεις..ΜΙΑ ΦΟΡΑ τον χρόνο ασχολείται με την κουζίνα ,και κάνει θαύματα!!!!!
Της ζήτησα την συνταγή και σας την μεταφέρω
Υλικά (Για την ποσότητα που βλέπετε στην φωτογραφία)
500 γρ, στραγγιστό γιαούρτι (στην Αμερική, μου είπε ,χρησιμοποιούν sour cream –αλλά και το στραγγιστό μια χαρά κάνει)
1/2 κιλό κονσέρβα ανανά ψιλοκομμένο και στραγγισμένο
250 γρ κονσέρβα μανταρίνι ,στραγγισμένη ( επειδή δεν βρήκε κονσέρβα έβαλε 2-3 μανταρίνια φρέσκα, κάθε φετούλα κομμένη σε 3 κομμάτια)
2 φλιτζάνια mini marshmllows κομμένα σε κομμάτια 1 1/2 cm περίπου.
1 κούπα καρύδα τριμμένη
200 γρ κερασάκια (Ζαχαρόπηκτοι κύβοι) , όπως αυτό που σας δείχνω στην φωτογραφία σε πορτοκάλι, διότι το κερασάκι δεν το έχω)
101_1337101_1338

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και διορθώνουμε την γεύση αν χρειάζεται, δηλ αν έχει πολλά υγρά προσθέτουμε λίγα marshmallows, αν είναι πολύ πηκτό προσθέτουμε 1 κουταλιά γιαούρτι.
Πρέπει να μείνει στο ψυγείο ,σκεπασμένη από την προηγούμενη μέρα, και μετά σερβίρουμε.
Προαιρετικά ,προσθέτουμε αν θέλουμε ψιλοκομμένο καρύδι.
Δοκιμάστε την , είμαι σίγουρη ότι θα σας αρέσει!!!!
101_1077

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

SWEET AND SOUR CHICKEN!!!

SWEET AND SOUR CHICKEN





Ενθουσιάστηκα με την τελευταία ανάρτηση της kiki;s http://mikrikouzina.blogspot.com/
με το γλυκόξινο κοτόπουλο , και σκέφτηκα να δώσω και την δική μου εκδοχή.Η αλήθεια είναι ότι δεν το ψήνω συχνά, παρα μόνο κατόπιν απαιτήσεως της κόρης μου που το λατρεύει και των φίλων μου όταν "αναζητήσουν" κινέζικο. Είναι πολύ νόστιμο και θα αρέσει στους οπαδούς της γλυκόξινης γεύσης.
Χρειαζόμαστε
3 στήθη κοτόπουλου
2 πιπεριές πράσινες, 2 κίτρινες, 2κόκκινες ,κομμένες σε καρέ κομμάτια
1 μεγάλο κρεμμύδι -κομμένο καρέ
5 ροδέλες ανανά -κομμένες σε κομμάτια καρέ όπως τα λαχανικά
1 κουταλιά λάδι
Για την σαλτσούλα
3 κουταλιές άσπρο ξύδι
4 κουταλιές ζάχαρη
4 κουταλιές κέτσαπ
και 1 βαζάκι γλυκόξινη σάλτσα

Πρώτα ετοιμάζω το κοτόπουλο.
Τεμαχίζω σε μπουκιές το κοτόπουλο, το αλευρώνω και το τηγανίζω σε καυτό λάδι για 3-4 λεπτά


Τοποθετώ το κοτόπουλο σε απορροφητικό χαρτί και αφήνω στην άκρη.
Βάζω στο γουόκ 1 κουταλιά λάδι και περιμένω να ζεσταθεί πολύ καλά, μέχρι σχεδόν να βγή καπνός.
Ρίχνω το κρεμμύδι και τις πιπεριές , ανακατεύω να μαραθουν για 3-4 λεπτά, μετά ρίχνω και τον ανανά.Χαμηλώνω την θερμοκρασία και ανακατεύω συνέχεια για λίγα λεπτά .
Ρίχνω το ξύδι,την ζάχαρη και την κέτσαπ. Ανακατεύω για να καλυφθούν τα λαχανικά με την σάλτσα, για 1 λεπτό περίπου, και μετά βάζω μέσα και το κοτόπουλο.Ανακατεύω καλά και ρίχνω και το βαζάκι με την σάλτσα. Αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή ,αραιώνω με 2-3 κουταλιές νερό.
Σερβίρω με noodles ή ρύζι.

ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΡΥΖΙ!!!

ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΡΥΖΙ

Ο άνδρας μου , όπως σας έχω ξαναπεί, λατρεύει μελιτζάνες και πιπεριές. Αυτό είναι αγαπημένο του φαγάκι. Δείτε πως το φτιάχνω.
Υλικά
18-20 Πιπεριές μικρού μεγέθους, 1/2 κιλό κιμάς,, 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο,φρέσκες ντομάτες τριμενες, 1 κουτί ντοματακι κονκασε, 1 κουταλιά κέτσαπ, 1 κουταλιά πελτέ, 1/2 ποτηράκι λευκό ή κόκκινο κρασί, μαϊντανό ψιλοκομμένο, λίγο δυόσμος, 1/2 φλυτζανάκι ρύζι, αλάτι-πιπέρι και τριμμένο τυρί, λαδάκι στην κατσαρόλα να καλυφτεί ο πάτος,,.1-2 πατάτες κομμένες καρέ.

Σοτάρω στο λάδι το κρεμμύδι ,και ρίχνω τον κιμά, ανακατεύω να σωταριστη και ο κιμάς καλά.Ρίχνω το κρασάκι,1-2 λεπτά βράσιμο, ρίχνω αλάτι-πιπέρι και τα μυρωδικά.

Τρίβω τις ντομάτες στο multi και προσθέτω την κέτσαπ και τον πελτέ. Ρίχνω την σαλτσούλα στον κιμά και σιγοψήνω για 2ο λεπτά . Στο τέλος ρίχνω και το ρύζι ( βάζω ελάχιστο). Ένα -δυο λεπτά να ανακατευτούν οι τα υλικά, και είναι έτοιμο.

Πλενω και αδειάζω τις πιπεριές. Τις στραγγίζω και τις γεμίζω με τον κιμά(με ζουμάκι μαζί, να μην είναι στεγνές).Τις βάζω στο ταψί, ρίχνω πάνω από κάθε πιπεριά λίγο λαδάκι, αλάτι και πιπέρι και μπόλικο τυρί τριμμένο , κεφαλοτύρι Κρήτης, κατά προτίμηση.

Πολτοποιώ τα ντοματάκια κονκασε μαζί με λίγο λάδι στο multi και περιχύνω τις πιπεριές.
Κόβω τις πατατούλες σε καρέ κομμάτια, και συμπληρώνω τα κενά στο ταψί.
Ψήνω στους 180, τα πρώτα 45 λεπτά ,σκεπασμένο το ταψί, και μέτα για καμιά ωρίτσα περίπου,.ξεσκέπαστο (όπως κάνουμε για τα γεμιστά)

tip . μπορούμε μαζί με τις πιπεριές να βάλουμε και ντομάτες ή μελιτζάνες, Εμάς μας αρέσουν οι πιπεριές , γι αυτό βάζω στο ταψί, μόνο πιπεριές και επιλέγω μικρούλες που είναι σχεδόν μια πιρουνιά...

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΘΥΜΑΡΙ, ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ!!

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΘΥΜΑΡΙ,ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

101_1148
Αν αγαπάτε την γλυκεία γεύση στο κρέας ,και αν θέλετε να αποφύγετε την κρέμα γάλακτος, αυτή η συνταγή είναι ότι πρέπει για φιλέτο ψαρονέφρι.!!!

Υλικά
900-1000 γρ ψαρονέφρι
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 ml κόκκινο κρασί
2 κουταλιές σούπας μουστάρδα τύπου Ντιζόν
2 1/2 κουταλιές σούπας μέλι
1 κουταλιά σούπας θυμάρι ξερό,τριμμένο
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι φρεσκοκοτριμένο.

Κόβουμε το ψαρονέφρι ή λέμε στο κρεοπώλη μας να μας κόψει το κρέας σε φέτες,μενταγιόν.
Πλένουμε το ψαρονέφρι, το πατάμε με την παλάμη μας να άνοιξη ελαφρά!!
Βάζουμε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολητικό τηγάνι ,και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε τα κομμάτια κρέατος στο τηγάνι,και ψήνουμε κι από τις 2 μεριές ,χαμηλώνοντας την φωτιά.
Μόλις αρχίζουν να ροδίζουν, τότε αλατίζουμε.
101_1141
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά,μέχρι να αλλάξει χρώμα.
Σβήνουμε με το κρασί,προσθέτουμε την μουστάρδα και το θυμάρι με το πιπέρι.
101_1144
Μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά, και προσθέτουμε το μέλι,δυναμώνοντας τώρα την θερμοκρασία,ώστε να καραμελώσει το κρέας.
101_1145
Συνοδεύουμε με λευκό ρύζι ή πουρέ πατάτας, και πίνουμε ένα Chardonnay που έχει ωριμάσει σε βαρέλι!

Μια πολύ καλή πρόταση ,από την Νίκη Χρυσανθίδου-Παρλιάρου, δημοσιευμένη στο περιοδικό Γαστρονόμος.