
ΣΥΝΤΑΓΗ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
1 αρνίσια συκωταριά (1 κιλό)
1/2 φλιτζάνι νερόρίγανη
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
Πλένουμε καλά τη συκωταριά και την αφήνουμε να στραγγίσει. Την κόβουμε σε κομματάκια και τη βάζουμε σ' ένα βαθύ τηγάνι με το νερό για να βράσει σε μέτρια φωτιά. Την ξαφρίζουμε. Δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε στο τηγάνι το λάδι, αλάτι και μπόλικο πιπέρι. Την αφήνουμε για 10 λεπτά να μαγειρευτεί καλά, ανακατεύοντας συχνά.Μόλις ροδίσει ρίχνουμε τη ρίγανη και το λευκό κρασί. Την αφήνουμε να μαγειρευτεί για άλλα 5 λεπτά και την σερβίρουμε.Αντί για κρασί μπορούμε να την σβήσουμε με το χυμό από ένα λεμόνι.