Οι ιταλοί ξέρουν από σάλτσες και εμείς ως έλληνες είμαστε μεγάλοι μακαρονάδες, και ξέρουμε πως μία απλή σάλτσα με ντομάτα μπορεί να είναι αρκετή για να απογειώσει ένα φαγητό.
Υλικά
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
3 μικρές κόκκινες πιπεριές τσίλι ψιλοκομμένες (χωρίς τα σπόρια)
1 κουτ. σούπας πάστα ντομάτας
2x400γρ δοχεία με αποφλοιωμένες ντομάτες
2 κουτ. γλυκού βαλσάμικο ξύδι
40γρ μικρά φύλλα ρόκας
Εκτέλεση
1.Ζεστένετε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βάλτε το κρεμμύδι και το σκόρδο να τσιγαριστούν για 3 λεπτά. Συνηχείστε με το τσίλι και την πάστα ντομάτας και ανακατεύετε συνέχεια.
2.Προσθέστε τις ντομάτες και αφήστε τες να σιγοβράσουν για 15 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Στη συνέχεια προσθέστε το ξύδι και αλατοπιπερώστε. Βάζετε την σάλτσα στα ήδη βρασμένα και έτοιμα ζυμαρικά μαζί με την φρέσκια ρόκα. Ανακατεύετε και σερβίρετε με φρέσκια τριμμένη παρμεζάνα.