Η τηγανίτες είναι το τέλειο πρωινό για τους μικρούς σας. Γεμάτη γεύση και τόσο χορταστικές συνδυάστε τες με πολύ μέλη και ένα ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκάλι και ο μικρός σας είναι έτοιμος για μια δύσκολη μέρα στο σχολείο.
Υλικά
1 ½ κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 αβγό ελαφρά χτυπημένο
300γρ. γάλα
½ κούπα πουρέ μήλου (ξύσμα από φρέσκα μήλα)
20γρ. βούτυρο λιωμένο
Εκτέλεση
1. Ανακατέψτε την ζάχαρη και το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ. Κάντε μία τρύπα στο κέντρο και ρίξτε το αβγό, γάλα –αφού πρώτα τα έχετε χτυπήσει μαζί σε ένα ποτήρι. Αφού βάλετε το μείγμα στο αλεύρι αρχίζετε να το ανακατεύετε με τα χέρια μέχρι να γίνει ομοιόμορφη ζύμη. Βάλτε τον πουρέ μήλου και ζυμώστε ξανά τον χυλό σας.
2. Ζεστένεται ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, αφού πρώτα το βουτυρώσετε. Με ένα μεγάλο κουτάλι ρίχνετε τον χυλό στο καυτό τηγάνι και τηγανίστε το για 2-3 λεπτά μέχρι να δείτε μικρές φουσκαλίτσες να βγαίνουν από τις τηγανιτούλες σας. Προσέξτε να τις γυρίσετε για να μην καούν.
3. Μεταφέρετε τις τηγανίτες σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί, τρώγονται ζεστές με μέλι.