
1 δίσκος παντεσπάνι αμυγδάλου (βλ. συνταγή) πάχους μέχρι 1 εκατοστό, 1 δόση κρέμα παγωτού βανίλιας (βλ. συνταγή), 2 φλιτζάνια του τσαγιού κρέμα σαντιγύ (βλ. συνταγή), 1 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα σοκολάτας (βλ. συνταγή) χοντροτριμμένη ψίχα αμυγδάλου
κερασάκια γλασέ, μπισκότα σαβαγιάρ
Έχουμε ετοιμάσει το παντεσπάνι από την προηγούμενη μέρα.
Ετοιμάζουμε την κρέμα παγωτού βανίλιας, αφήνουμε να κρυώσει, την ανακατεύουμε με τη μισή σαντιγύ και παγώνουμε το μίγμα τους μ' έναν από τους τρόπους που περιγράφουμε στην εισαγωγή στα παγωτά.
Τοποθετούμε το δίσκο του παντεσπανιού σε επίπεδη και στρογγυλή κρυστάλλινη ή γυάλινη πιατέλα. Στρώνουμε πάνω του - με πολλή προσοχή για να μη σπάσει το παντεσπάνι - το παγωτό, φροντίζοντας να είναι παντού ισόπαχη η στρώση.
Βάζουμε την υπόλοιπη σαντιγύ σε σακούλα με κατάλληλο κορνέ και τη βγάζουμε σε γιρλάντες και ροζέτες πάνω στην επιφάνεια της τούρτας.
Καλύπτουμε τα πλαϊνά της τούρτας με κρέμα σοκολάτας. Στολίζουμε από πάνω με κερασάκια γλασέ, με σαβαγιάρ, μπηγμένα όρθια, και με τρίμμα αμύγδαλου.