
- 750 ml (ένα μπουκάλι) brandy 5 αστέρων
- 750 γραμμάρια ζάχαρη
· Μαζεύουμε τα τριαντάφυλλα νωρίς το πρωί, το άρωμά τους τότε είναι πιο έντονο. Αφαιρούμε με προσοχή τα πέταλα.
· Πλένουμε με απαλές κινήσεις τα ροδοπέταλα και τ’ απλώνουμε σε καθαρή πετσέτα, για να στεγνώσουν.
. Αφαιρούμε με ένα ψαλίδι το κάτω μέρος από τα πέταλα (το άσπρο) που πικρίζει.
· Τρίβουμε με τα χέρια μας τα ροδοπέταλα με τη ζάχαρη. Τοποθετούμε το μείγμα σε μια γυάλα και προσθέτουμε το μπράντι. Κλείνουμε αεροστεγώς το δοχείο και το αφήνουμε για τρεις 3 μήνες σε μέρος σκοτεινό. Το οινόπνευμα από το μπράντι λειτουργεί ως διαλύτης και εκχυλίζει το αιθέριο έλαιο από τα ροδοπέταλα.
· Φιλτράρουμε το ...τριανταφυλλένιο ελιξίριο με ένα λεπτό τούλι και το τοποθετούμε σε μπουκάλια, κρυστάλλινα παρακαλώ, τα ρόδα θέλουν glamour.
Στην υγειά σας!