
Μια εύκολη , γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή .Την εκανα πρωτη φορα πριν μερικους μηνες προσπαθώντας να αποδικωποιήσω τις ορεξεις του καλου μου (κατι σε ζυμαρικο , κατι φρέσκο ...με ψαρι ..) και απο τοτε την κανω συχνά !
Υπολογίζουμε 100 γρμ ζυμαρικό ανα ατομο , τα βράζουμε συμφωνα με τις οδηγίες . Προτιμήστε ζυμαρικά χειροποιητα με αυγά !
Για την σαλτσα
200 γρμ σολομό καπνιστό (μια συσκευασία)
1 κρεμυδάκι
100 μλ κρέμα γάλακτος ή γαλα εβαπορέ αδιάλυτο
1 κουτάλα νερο απο τα ζυμαρικά
100 μλ λευκό κρασί
1 χουφτα βασιλικό ΦΡΕΣΚΟ
Αλάτι , λευκό πιπέρι φρεστοτριμμένο .
Σωτάρουμε το κρεμμυδάκι σε ελάχιστο ελαιόλαδο και μολις γυαλισει , σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την κρέμα γαλακτος συν το νεράκι απο τα ζυμαρικά . Ριχνουμε και τον σολομό αφήνουμε να δέσει ελαφρά η σάλτσα μας για 2-3 λεπτά και κλεινουμε το μάτι . Προσθέτουμε τον βασιλικό , αλατοπιπερώνουμε και σερβιρουμε αμέσως .