Συμπαράσταση στους νηστεύοντες!
Φτιάχνοντάς την, την ονόμασα "μεξικάνικη" (λόγω των περισσότερων υλικών) και στη συνέχεια προσπάθησα να την κάνω (λόγω ονόματος ) ακόμα πιο μεξικάνικη. Να λοιπόν τι χρησιμοποίησα :
-1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια (290 gr καθαρό βάρος - καλύτερα βέβαια θα ήταν ξερά φασόλια βρασμένα, αλλά ήθελαν "φούσκωμα" και βράσιμο και δεν προλάβαινα) - και περισσότερα να βάλετε, ακόμα καλύτερα!
-1 κονσέρβα αραποσίτι (η ελληνική λέξη για το καλαμπόκι, παρακαλώ!) (280 γρ χωρίς τα ζουμιά - βάλτε καλύτερα κατεψυγμένο, που εγώ δε βρίσκω)
-2 κόκκινες πιπεριές σε κυβάκια
-3 μεγάλα φρέσκα κρεμμυδάκια πολύ ψιλοκομμένα (βάλτε και παραπάνω - της πάει πολύ το κρεμμυδάκι!)
-1 ματσάκι μαϊντανό
-[καρότο σε κυβάκια (δεν έβαλα, αλλά μάλλον θα πηγαίνει επίσης)]
-[κόλιαντρο φρέσκο (δεν είχα να βάλω, αλλά σε όποιον αρέσει θα έλεγα να βάλει)]
Και για το dressing :
-1/3 φλ. ξύδι
-1/2 φλ. λάδι
-1/2 κ (κουταλάκι) αλάτι
-1/2 κ πιπέρι Cayenne (αν δεν σας αρέσει η αψάδα του, παραλείψτε το)
-1 κ πάπρικα
-1/2 κ σκόνη κόλιαντρου
-1 κ σκόνη κύμινου
-1 Κ (κουταλιά σούπας) μουστάρδα σκόνη (όσοι δε νηστεύουν, μπορούν να βάλουν 2 Κ μουστάρδα σε αλοιφή)
-[1 κ σκόνη κρεμμυδιού, που δεν είχα, αλλά είμαι σίγουρη ότι της πάει πολύ]
Απολαύστε την!