MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

ΤΑΤΟΥΑΖ¨....ΜΥΘΟΙ Κ ΑΛΗΘΕΙΕΣ!!!!!


Άνοιξε ο καιρός και όλο και περισσότεροι άνθρωποι κάθε ηλικίας, σκέφτονται να στολίσουν το σώμα τους με ένα τατουάζ.
Ο αριθμός των γυναικών που έχουν αποκτήσει ένα τα τελευταία χρόνια είναι ενδεικτικός της αλλαγής της νοοτροπίας που υπήρχε.
Δέκα με δεκαπέντε χρόνια πριν, τατουάζ έκαναν οι φυλακισμένοι, για να νιώσουν ότι έχουν έλεγχο τουλάχιστον σε κάποιο κομμάτι…το σώμα τους.
Τατουάζ έκαναν επίσης οι ναυτικοί και οι ναρκομανείς- για να καλύψουν τις τρύπες από τις βελόνες στα μπράτσα τους.

Αυτή ήταν η ισοπεδωτική υπάρχουσα νοοτροπία, σε γενικές γραμμές. Το τατουάζ είχε κακή φήμη κι ας ξεκίνησε σε φυλές πρωτόγονες για να υποδηλώσει την «θέση» και την ιδιότητα του ατόμου στην φυλή, κι ας εξευγενίστηκε στην Άπω ανατολή.

Στην δύση, οποίος είχε τατουάζ, ήταν προβληματικός. Το τατουάζ δεν ήταν τέχνη, ήταν στίγμα.
Ψυχολόγοι μάλιστα ενίσχυαν την γενική άποψη αυτή, λέγοντας ότι όσοι κάνανε τατουάζ ήταν συνήθως εσωστρεφείς και έτσι επικοινωνούσαν τι είχανε μέσα τους ή τι θα θέλανε να είναι κατά βάθος. Ότι έτσι προσπαθούσαν να ξεχωρίσουν από το πλήθος ή προσπαθούσαν- για λόγους άμυνας - να φανούν τρομαχτικοί.

Όλα αυτά μέχρι πριν λίγα χρόνια, που το τατουάζ έγινε μόδα, απενοχοποιήθηκε και τα στούντιο φυτρώσανε σαν τα μανιτάρια.

Η διαδικασία απλή, δίπλωμα δεν χρειαζόταν καν, το τοπίο ήταν θολό όσον αφορούσε το που υπάγονταν οι τατουατζήδες, και το σωματείο τους, στα σπάργανα. Το τατουάζ ήταν μια τέχνη που μαθαινόταν πρακτικά από τον τατουατζη στον μαθητή και αρκετοί ήταν αυτοδίδακτοι. Οι απολαβές πολύ καλές με μηδαμινά έξοδα..

Μέσα σ’ όλη αυτήν την έκρηξη μαγαζιών, η μέση 18χρονη που ήθελε ένα τατουάζ στον αστράγαλο, ή και μια τρύπα στην μύτη της θα ήταν τυχερή; Θα έπεφτε πάνω σε κάποιον που ήξερε τι έκανε για την μη μετάδοση νοσημάτων;

Ασφάλεια

Υπάρχει νομοθεσία για τα στούντιο δερματοστιξίας;
Η σφραγίδα σωματείου τι σημαίνει;

Σχολή στην Ελλάδα δεν υπάρχει, ότι μάθει ο καθένας απ’ όπου μπορεί. Μέχρι και πριν έξι χρόνια, τα στούντιο υπάγονταν στους κανονισμούς διασφάλισης της υγείας όπως οι μανικιουρίστες. Οδηγίες για το πόσο μακριά πρέπει να είναι η τουαλέτα από τον χώρο εργασίας και διάφορα άλλα. Όμως ο μανικιουρίστας δεν είχε να κάνει με βελόνες και μελάνια. Σαν πελάτες πως μπορούσαμε να ξέρουμε ότι μπαίναμε σε ένα σοβαρό και ελεγχόμενο περιβάλλον;
Σήμερα, πως αποκτά κάποιος την σφραγίδα του σωματείου; Κάνοντας σεμινάρια δερματοστιξίας -έναντι αμοιβής(;)- στο σωματείο; Αν κάποιος δουλεύει 20 χρόνια σαν τατου αρτιστ και δεν θέλει να πληρώσει σεμινάρια, αναγνωρίζεται από το σωματείο; ‘Η μήπως η σφραγίδα δείχνει ότι έχει ελεγχθεί από ανεξάρτητο φορέα-ίσως κρατικό; Όλα αυτά ή τίποτα;

Εφόσον αποφασίσετε να εμπιστευτείτε έναν τατου άρτιστ, καλό είναι να μην μπείτε όλο καχυποψία στον χώρο του. Είναι αγένεια.
Ενημερωθείτε για την διαδικασία, πότε είναι ασφαλή και πότε όχι, υπάρχουν άπειρες πηγές. Το ιντερνετ, ο οδοντογιατρός σας, οποιοδήποτε νοσοκομείο, βιβλία. Κάντε ερωτήσεις. Δείτε αν συμπίπτουν αυτά που μάθατε μ ’αυτά που ξέρει, χωρίς να του κάνετε ανάκριση. Οι τατου άρτιστ είναι προσεκτικοί λόγω ακριβώς της «κακής φήμης» που επικρατεί.
Καλό είναι να κάνετε το τατουάζ σας σε κάποιον που δουλεύει καιρό, να επισκεφτείτε τον χώρο του και μετά να αποφασίσετε υπεύθυνα, αν θα τον εμπιστευτείτε ή όχι. Μιλήστε με πολλούς και διάφορους επαγγελματίες, και διαλέξτε με την ησυχία σας.

Μερικά μυστικά του ασφαλούς τατουάζ.

• Όσο και να σας ενθουσιάζει η ιδέα μιας μικρής πεταλούδας ή ενός λουλουδιού με έντονα χρώματα, αναλογιστείτε ότι αν πρόκειται για το πρώτο τατουάζ, ότι δεν ξέρετε αν αντέχετε τον πόνο. Διαλέξτε ένα σχέδιο που μπορεί να μείνει από μόνο του, περιγραμματικά.

Το γέμισμα με χρώμα γίνεται με πιο πολλές βελόνες και με διαφορετική τεχνική από αυτή του περιγράμματος και της σκίασης. Σκεφτείτε ότι το σώμα σας δεν είναι λευκό, κάποια χρώματα δεν είναι έντονα.

• Το να σας ανοίξουν το σακουλάκι με τις βελόνες μπροστά σας δεν είναι ένδειξη ότι οι βελόνες είναι καινούργιες. Ειναι ένδειξη ότι είναι αποστειρωμένες. Το σακουλάκι είναι ένδειξη ότι ο τατουατζής έχει κλίβανο Ατμού,(άρα πολύ δουλειά αφού ο ξηρός κλίβανος κάνει γύρω στην μιάμιση ωρα, σε αντίθεση με του ατμού που κάνει μόλις 20 λεπτά). Οι βελόνες φτιάχνονται στο χέρι από τον ίδιο ή από τον προμηθευτή(και σ’ αυτήν την περίπτωση έρχονται χύμα) και πάντα αποστειρώνονται μετά από τον τατουατζή. Τα σακουλάκια θα μπορούσαν να έχουν μέσα οτιδήποτε, οπότε μην ξεγελιέστε με εφετζίδικα κόλπα και μην πληρώνετε παραπάνω. Δεν υπάρχει λόγος να φοβάστε ότι οι βελόνες είναι χρησιμοποιημένες και αποστειρωμένες εκ νέου, γιατι μετά την πρώτη χρήση στρογγυλεύουν, αχρηστεύονται και το τατουάζ θα έβγαινε πολύ κακό. Μην ξεχνάτε ότι η δουλειά ενός τατουατζη είναι η διαφήμιση του. Μπορείτε να είστε ήσυχοι ότι οι βελόνες είναι καινούργιες. Όμως, ο φόβος μετάδοσης δεν είναι στις βελόνες όπως πιστεύει η μεγαλύτερη μερίδα ανθρώπων, αλλά στο τι πιάνει ο τατουατζής, αν είχε πριν από σας πελάτη.


ΕΠΕΤΑΙ Κ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...........ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ......