ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΘΥΜΑΡΙ,ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ
Αν αγαπάτε την γλυκεία γεύση στο κρέας ,και αν θέλετε να αποφύγετε την κρέμα γάλακτος, αυτή η συνταγή είναι ότι πρέπει για φιλέτο ψαρονέφρι.!!!
Υλικά
900-1000 γρ ψαρονέφρι
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 ml κόκκινο κρασί
2 κουταλιές σούπας μουστάρδα τύπου Ντιζόν
2 1/2 κουταλιές σούπας μέλι
1 κουταλιά σούπας θυμάρι ξερό,τριμμένο
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι φρεσκοκοτριμένο.
Κόβουμε το ψαρονέφρι ή λέμε στο κρεοπώλη μας να μας κόψει το κρέας σε φέτες,μενταγιόν.
Πλένουμε το ψαρονέφρι, το πατάμε με την παλάμη μας να άνοιξη ελαφρά!!
Βάζουμε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολητικό τηγάνι ,και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε τα κομμάτια κρέατος στο τηγάνι,και ψήνουμε κι από τις 2 μεριές ,χαμηλώνοντας την φωτιά.
Μόλις αρχίζουν να ροδίζουν, τότε αλατίζουμε.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά,μέχρι να αλλάξει χρώμα.
Σβήνουμε με το κρασί,προσθέτουμε την μουστάρδα και το θυμάρι με το πιπέρι.
Μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά, και προσθέτουμε το μέλι,δυναμώνοντας τώρα την θερμοκρασία,ώστε να καραμελώσει το κρέας.
Συνοδεύουμε με λευκό ρύζι ή πουρέ πατάτας, και πίνουμε ένα Chardonnay που έχει ωριμάσει σε βαρέλι!
Μια πολύ καλή πρόταση ,από την Νίκη Χρυσανθίδου-Παρλιάρου, δημοσιευμένη στο περιοδικό Γαστρονόμος.