ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΚΑΙ ΑΡΑΚΑ
΄Πέρασε η εβδομάδα και ζυμαρικό δεν φάγαμε...
Χρειαζόμαστε
1 πακέτο ζυμαρικά της αρεσκείας μας
100 γρ.προσούτο
1 κούπα μοτσαρέλλα κομμένη σε μικρά κομμάτια
1 φλιτζάνι αρακάς
6-7 μανιτάρια porto bello τεμαχισμένα
1 φλυτζανάκι κονιάκ
1 φλυτζανάκι από το νερό των βρασμένων ζυμαρικών
1 σκελίδα σκόρδο4 κουταλιές ελαιόλαδο
250 γρ κρέμα γάλακτος
αλάτι-πιπέρι
λίγη παρμεζάνα στο σερβίρισμα
Βράζω τον κατεψυγμένο αρακά για 3-4 λεπτά να μαλακώσει. Τον στραγγίζω.
Βάζω το νερό για τα μακαρόνια να βράζει και συγχρόνως ετοιμάζω την σάλτσα.
Κόβω το προσούτο σε λεπτές λωρίδες , τα μανιτάρια σε μέτρια κομμάτια, και την μοτσαρέλλα σε κύβους.
Σε μεγάλο τηγάνι , σοτάρω το λάδι με το σκόρδο. Ρίχνω τον αρακά, και τα μανιτάρια ,να μαλακώσουν τα μανιτάρια (3-4 λεπτά). Ρίχνω και το προσούτο , και ανακατεύω.
Στραγγίζω τα μακαρόνια που έχουν βράσει εν τω μεταξύ, και τα ρίχνω στο τηγάνι. Ανακατεύω καλά ,να ενωθούν όλα τα υλικά, , αποσύρω από την φωτιά , και προσθέτω την κομμένη μοτσαρέλλα.
ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ..ΔΙΑΙΤΑ!!!