MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΓΗ ΤΟ ΑΤΛΑΤΙΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 11ΗΜΕΡΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ


Με ασφάλεια πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (27/11) η προσεδάφιση του διαστημικού σκάφος Ατλαντίς, μετά από 11ήμερη αποστολή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), καθώς οι καιρικές συνθήκες στη Φλόριντα ήταν άκρως ευνοϊκές και ο ουρανός πεντακάθαρος.Ο κυβερνήτης του Atlantis Τσάρλι Χόμπο δήλωσε στο ABC News ότι ήταν μία επιτυχής αποστολή, κατά την οποία επετεύχθησαν πολλά.


Σημειώνεται ότι το Ατλαντίς είχε εκτοξευθεί στις 16 Νοεμβρίου. Κατά την παραμονή τους στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό - όπου γιόρτασαν και τη Γιορτή των Ευχαριστιών - τα μέλη του πληρώματος, παρέδωσαν υλικό 13.608 κιλών.

Μεταξύ αυτού , βρίσκονται εξαρτήματα όπως γυροσκόπια, συστήματα ελέγχου της θερμοκρασίας και ένα εξάρτημα για το ρομποτικό βραχίονα του σκάφους.

Το Atlantis επέστρεψε επίσης με τη χαλασμένη μονάδα ανακύκλωσης νερού του Διαστημικού Σταθμού. Πρόκειται για συσκευή, με την οποία τα ούρα των αστροναυτών μετατρέπονται σε πόσιμο νερό. Θα επιστραφεί επισκευασμένη στην επόμενη αποστολή στον ISS.

Η ΝΑSA προγραμματίζει πέντε ακόμη αποστολές για να ολοκληρωθεί η κατασκευή του αξίας εκατό δισεκατομμυρίων δολαρίων Διαστημικού Σταθμού - ένα σχέδιο 16 χωρών - και προετοιμασίας του για πέντε με δέκα ακόμη χρόνια επιστημονικών ερευνών.
Ρεπορτάζ του Associated Press

Σχόλιο δικό μου!!!!!
Αστρονομικό κ το ποσό των 100 δισ. δολλαρίων για την κατασκευή του Διαστημικού Σταθμού. Αν είναι δυνατόν να δαπανώνται τόσα μυθικά ποσά για τέτοιες έρευνες, αντί να διατίθενται για άλλους πολύ ποιό ωφέλιμους σκοπούς.
Εδώ , ψωμί τυρί δεν έχουμε, ραπανάκια για την όρεξη.....Κ ας πεινάει κ υποφέρει τόσος κόσμος.....
Μα τι λέω τώρα?????Αυτά είναι ψιλά πράγματα....που να τα σκεφτούνε αυτοί αυτά τα πράγματα....Δεν πάνε να πεθένουνε άνθρωποι....από την πείνα....Αυτοί θέλουνε να ψάχνουνε για ψύλλους στα άχυρα......
Τι να πούμε κ γιαυτό???????
΄Οτι κ να πούμε θα πάει χαμένο.........ΔΥΣΤΥΧΩΣ!!!!!!!