MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

ΚΑΛΩΣ ΜΑΣ ΗΡΘΕΣ ΔΕΚΕΜΒΡΗ-ΚΑΛΕΣ ΕΟΡΤΕΣ !!!!!









Ο Δεκέμβριος μήνας κλείνει με μια μεγάλη γιορτή. Μία πανανθρώπινη γιορτή που άλλαξε την ιστορία του κόσμου. Τη γέννηση του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού. Χριστός γεννάται, δοξάσατε!

Φως περιβάλλει τη Βηθλεέμ και ολόκληρη η ανθρωπότητα αναγεννάται και λαμπρύνεται. «Δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη εν ανθρώποις ευδοκία».

Δύο χιλιάδες χρόνια έχουν περάσει από τη νύχτα εκείνη που άνοιξαν οι ουρανοί και Αγγελοι και Αρχάγγελοι κατέβηκαν γύρω από το σπήλαιο της Βηθλεέμ. Και ο σημερινός άνθρωπος διαπιστώνει πως το φως του άστρου της Βηθλεέμ δεν φωτίζει την πορεία του.

Διαπιστώνει ότι έχει παρεκλίνει από την πνευματική και την ψυχική του ισορροπία και από το μήνυμα «... επί γης ειρήνη εν ανθρώποις ευδοκία».
Στο θολό τοπίο που μας περιβάλλει και στα πυκνά πνευματικά σκοτάδια που καταθλιπτικά καλύπτουν την ανθρωπότητα, ας ζητήσουμε από το θείο Βρέφος που σε λίγο θα γιορτάσουμε τη γέννησή Του να μας δείξει τη σωστή μας πορεία. Να μας δείξει το δρόμο μακριά από πάθη, μίση, πολέμους. Ας ικετεύσουμε όλοι!

ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ-ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ!!!!





Επισκεφθείτε την πολύχρωμη μαρμάρινη πλατεία του Duomo. Ο καθεδρικός της πόλης, το καμπαναριό και το Βαπτιστήριο συνθέτουν ένα αρχιτεκτονικό σύνολο, το οποίο αναγνωρίζεται ως η πρώτη εικόνα της Αναγέννησης. Επισκεφθείτε την εκκλησία Σάντα Κρότσε, φημισμένη για τις τοιχογραφίες και τους τάφους μερικών από τους επιφανέστερους πολίτες, όπως των Μακιαβέλι, Μιχαήλ Αγγελου, Ροσίνι κ.α.



Η Φλωρεντία σε ταξιδεύει στην ατμόσφαιρα της Αναγέννησης. Περπατήστε την πόλη – είναι ο καλύτερος τρόπος να τη γνωρίσετε. Από την Πιάτσα Φετούτσι αρχίζει η Βιάλε ντέι Κόλι, ένας από τους ωραιότερους περιπάτους της πόλης, αν όχι ο ωραιότερος όλης της Ιταλίας. Στο τέλος του, εκατό μέτρα πάνω από τον Αρνο, η θέα της Φλωρεντίας είναι συγκλονιστική.

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

Ο ΒΙΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΥ!!!



Ο Ανδρέας, ψαράς στο επάγγελμα και αδελφός του Αποστόλου Πέτρου, ήταν από τη Βηθσαϊδά της Γαλιλαίας. Επειδή κλήθηκε από τον Κύριο πρώτος στην ομάδα των μαθητών, ονομάστηκε πρωτόκλητος.

Η ιστορία της ζωής του Ανδρέα μέχρι την Σταύρωση, την Ανάσταση και την Ανάληψη, υπήρξε σχεδόν ίδια με εκείνη των άλλων μαθητών. Μετά το σχηματισμό της πρώτης Εκκλησίας, ο Ανδρέας κήρυξε στη Βιθυνία, Εύξεινο Πόντο, Θράκη, Μακεδονία και Ήπειρο. Τελικά, κατέληξε στην Αχαΐα.

Εκεί η διδασκαλία του καρποφόρησε και με τις προσευχές του θεράπευσε θαυματουργικά πολλούς ασθενείς. Έτσι, η χριστιανική αλήθεια είχε μεγάλες κατακτήσεις στο λαό της Πάτρας. Ακόμα και η Μαξιμίλλα, σύζυγος του ανθύπατου Αχαΐας Αιγεάτου, αφού τη θεράπευσε ο Απόστολος από τη βαρειά αρρώστια που είχε, πίστεψε στο Χριστό.

Το γεγονός αυτό εκνεύρισε τον ανθύπατο και με την παρότρυνση ειδωλολατρών ιερέων συνέλαβε τον Ανδρέα και τον σταύρωσε σε σχήμα Χ. Έτσι, ο Απόστολος Ανδρέας παρέστησε τον εαυτό του στο Θεό «δόκιμον εργάτην» (Β΄ προς Τιμόθεον, 2: 15). Δηλαδή δοκιμασμένο και τέλειο εργάτη του Ευαγγελίου.
Το λείψανό του έθαψε με ευλάβεια ο πρώτος επίσκοπος Πατρών Στρατοκλής.
Η μνήμη του, εορτάζεται στις 30 Νοεμβρίου.

Ο ΄Αγιος Ανδρέας, πολιούχος της πόλεως των ΠΑΤΡΩΝ, όπου εσταυρώθηκε, είχε μεγάλη δράση κ έκανε πολλά θαύματα.Υπάρχουνε πολλές παραδόσεις του Αγίου για τα θαύματά του στη Πάτρα κ την παρουσία του.

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΓΗ ΤΟ ΑΤΛΑΤΙΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 11ΗΜΕΡΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ


Με ασφάλεια πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (27/11) η προσεδάφιση του διαστημικού σκάφος Ατλαντίς, μετά από 11ήμερη αποστολή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), καθώς οι καιρικές συνθήκες στη Φλόριντα ήταν άκρως ευνοϊκές και ο ουρανός πεντακάθαρος.Ο κυβερνήτης του Atlantis Τσάρλι Χόμπο δήλωσε στο ABC News ότι ήταν μία επιτυχής αποστολή, κατά την οποία επετεύχθησαν πολλά.


Σημειώνεται ότι το Ατλαντίς είχε εκτοξευθεί στις 16 Νοεμβρίου. Κατά την παραμονή τους στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό - όπου γιόρτασαν και τη Γιορτή των Ευχαριστιών - τα μέλη του πληρώματος, παρέδωσαν υλικό 13.608 κιλών.

Μεταξύ αυτού , βρίσκονται εξαρτήματα όπως γυροσκόπια, συστήματα ελέγχου της θερμοκρασίας και ένα εξάρτημα για το ρομποτικό βραχίονα του σκάφους.

Το Atlantis επέστρεψε επίσης με τη χαλασμένη μονάδα ανακύκλωσης νερού του Διαστημικού Σταθμού. Πρόκειται για συσκευή, με την οποία τα ούρα των αστροναυτών μετατρέπονται σε πόσιμο νερό. Θα επιστραφεί επισκευασμένη στην επόμενη αποστολή στον ISS.

Η ΝΑSA προγραμματίζει πέντε ακόμη αποστολές για να ολοκληρωθεί η κατασκευή του αξίας εκατό δισεκατομμυρίων δολαρίων Διαστημικού Σταθμού - ένα σχέδιο 16 χωρών - και προετοιμασίας του για πέντε με δέκα ακόμη χρόνια επιστημονικών ερευνών.
Ρεπορτάζ του Associated Press

Σχόλιο δικό μου!!!!!
Αστρονομικό κ το ποσό των 100 δισ. δολλαρίων για την κατασκευή του Διαστημικού Σταθμού. Αν είναι δυνατόν να δαπανώνται τόσα μυθικά ποσά για τέτοιες έρευνες, αντί να διατίθενται για άλλους πολύ ποιό ωφέλιμους σκοπούς.
Εδώ , ψωμί τυρί δεν έχουμε, ραπανάκια για την όρεξη.....Κ ας πεινάει κ υποφέρει τόσος κόσμος.....
Μα τι λέω τώρα?????Αυτά είναι ψιλά πράγματα....που να τα σκεφτούνε αυτοί αυτά τα πράγματα....Δεν πάνε να πεθένουνε άνθρωποι....από την πείνα....Αυτοί θέλουνε να ψάχνουνε για ψύλλους στα άχυρα......
Τι να πούμε κ γιαυτό???????
΄Οτι κ να πούμε θα πάει χαμένο.........ΔΥΣΤΥΧΩΣ!!!!!!!

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑΣ


Μπαράζ συλλήψεων ανά την Ελλάδα για συμμετοχή σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας
Δίκτυο σε ευρωπαϊκές χώρες.

Κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας που είχε απλωθεί σε πολλές πόλεις της Ελλαδας εξαρθρώθηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Συνελήφθησαν 17 άτομα, ενώ για ακόμη 38 ταυτοποιήθηκε πως είχαν χρησιμοποιήσει το δίκτυο, το οποίο είχε παρουσία σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, τέσσερις μήνες διήρκεσε η έρευνα των αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τα μέλη του κυκλώματος.

«Πριν από τέσσερις μήνες λάβαμε από το Λουξεμβούργο μια ειδοποίηση πως είχε εντοπιστεί ένα μεγάλο δίκτυο παιδόφιλων από πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Στείλαμε εκεί αστυνομικούς που πήραν τα στοιχεία και στη συνέχεια ακολούθησε η έρευνα στη χώρα», δήλωσε στην εφημερίδα ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.
Την Πέμπτη, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Άργος, Ρόδο, Χανιά, Ηράκλειο, Καβάλα, Φάρσαλα, Αλεξανδρούπολη, Κατερίνη, Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής, Νέο Μαρμαρά, Κιλκίς, Ηγουμενίτσα και Ιωάννινα συνελήφθησαν 17 άτομα, ενώ για ακόμη 38 ταυτοποιήθηκε πως είχαν χρησιμοποιήσει το δίκτυο.

Οι συλληφθέντες ανήκουν στην κατηγορία των «υπεράνω υποψίας» πολιτών. Μεταξύ των κατηγορουμένων βρέθηκαν ένας καθηγητής ξιφασκίας σε γυμνάσιο της Γλυφάδας, ένας επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στα είδη υγιεινής, πέντε δημόσιοι υπάλληλοι, οκτώ ιδιωτικοί, δέκα άνεργοι, ένας φοιτητής, ένα στέλεχος της ασφάλειας του Αστήρ Παλάς, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν 20.000 φωτογραφίες με σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας, ένα στέλεχος του Δήμου Πειραιά και ένας Λιβανέζος.

Στις εφόδους που έγιναν στους χώρους των συλληφθέντων παρουσία εισαγγελέων, κατασχέθηκαν 88 σκληροί δίσκοι Η/Υ, 8 φορητοί υπολογιστές και εκατομμύρια CD και DVD, τα οποία περιείχαν σκληρότατο υλικό συνολικής χωρητικότητας 50.000 GΒyte.

Αυτοί οι κτηνάνθρωποι, πρέπει να υποστούνε την ποιό σκληρή ποινή,κ να εξαρθρώνεται συνέχεια αυτό το κατάντημα της κοινωνίας μας.........
Η ΠΑΙΔΟΦΙΛΙΑ......ΑΙΣΧΟΣ....ΚΑΤΑΝΤΙΑ....
Τα κτήνη αυτά να καταστρεφουνε τα παιδιά,το μέλλον του κόσμου....όλης της ανθρωπότητας...
Αλλά τι τους νοιάζει αυτούς????
Αυτά είναι ανθρωπόμορφα κτήνη, κ πρέπει να μπούνε σε κλουβιά εκεί που βρίσκονται τα κτήνη κ να βγούνε τα κτήνη έξω....Τι να πει κανείς....Δεν υπάρχουνε λόγια ποιά.......
΄Αρθρο από τα ΝΕΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!
------------


Συνελήφθη διευθυντής Δημοτικού σχολείου στην Καβάλα κατηγορούμενος για παιδική πορνογραφία.

Όπως έγινε γνωστό, ο 44χρονος δάσκαλος συνελήφθη βάσει ενημέρωσεως της Ιντερπόλ στην υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τα ψηφιακά ίχνη που βρέθηκαν σε διάφορες σελίδες παιδικής πορνογραφίας.


Στην οικία του διευθυντή, που συνελήφθη μετά από κοινή επιχείρηση του τμήματος Ασφαλείας Καβάλας και του Τμήματος Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης στις 27-11-2009 στο Δήμο Χρυσούπολης Καβάλας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ύστερα από νομότυπη έρευνα, τρεις σκληροί δίσκοι Η/Υ, ένας οπτικός δίσκος που περιείχε αποθηκευμένους υπερσυνδέσμους (URLs) προς ιστοσελίδες πορνογραφίας ανηλίκων, καθώς και ποσότητα κάνναβης.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης.

΄Οπως βλέπουμε λοιπόν, τι εκτάσεις έχει περιλάβει αυτή η ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΡΟΝΟΓΡΑΦΪΑ....., έφτασε μέχρι τους ανώμαλους, σάτυρες, διεστραμμένους ανθρώπους, κτήνη όπως προανέφερα ακόμα κ στους Δασκάλους....αν είναι δυνατόν στα Σχολειά μας....εκεί που οι γονείς εμπιστεύονται τα παιδάκια τους....για το ΕΥ ΖΕΙΝ......!!!!!
Σιχαίνομαι ποιά αυτή την κοινωνία κ αίδιάζω...με πιάνει αναγούλα, ταχυκαρδία, κ πολλά άλλα συναισθήματα λύπης, για το μέλλον των αθώων αυτών ψυχών που από μικρά παιδάκια βιώνουν τ΄΄ετοιες καταστάσεις......
ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΟΝΕΙΣ...που εμπιστεύεστε τα ΑΓΓΕΛΟΥΔΙΑ ΣΑΣ, πριν καταλήξετε να πάτε μαζί στην πόρτα ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ κ ΨΥΧΙΑΤΡΩΝ με τα αγγελουδάκια σας, για να κάνουνε τι????
Να ηρεμήσουνε την πληγωμένη ανεπόρθωτα παιδική Ψυχούλα αυτών των παιδιών?????

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

IMPRESSIONS OF WINTER by Stamatis SPANOUDAKIS

BEAUTIFUL NATURE by Stamatis SPANOUDAKIS

ETERNAL LOVE by Stamatis SPANOUDAKIS

MY WHITE ROSE by Stamatis SPANOUDAKIS

ΑΓΓΕΛΕ ΜΟΥ -ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΑΛΤΗΣ

JUST HOLD ME by Maria MENA!!!!

ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΔΟΜΗΝΙΚΟΥ ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΥ







Και αυτό χάρη στην έκθεση «Οι καταβολές του Ελ Γκρέκο: Η ζωγραφική εικόνων στη Βενετοκρατούμενη Κρήτη» που παρουσιάζει από τις 17 Νοεμβρίου το Ωνάσειο Πολιτιστικό Κέντρο, στο Ολίμπικ Τάουερ στο Μανχάταν, η οποία ήδη έχει μεγάλη επισκεψιμότητα και θερμή υποδοχή από τον Τύπο. Οι «Νew York Τimes» αφιέρωσαν ένα εγκωμιαστικό άρθρο με τίτλο «Αγιοι σ' ένα πολιτισμικό σταυροδρόμι».


Η Κοίμησις της Θεοτόκου, του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου

Η έκθεση διερευνά, μας λέει η επιμελήτριά της Αναστασία Δρανδάκη (Μουσείο Μπενάκη), «τη σχέση των Κρητικών ζωγράφων (Μιχαήλ Δαμασκηνός, Ανδρέας Παβίας, Νικόλας Τζαφούρης, Γεώργιος Κλόντζας κ.ά.) με τη Δύση, από την υστερογοτθική περίοδο στις αρχές του 15ου αιώνα μέχρι την Αναγέννηση και τον μανιερισμό του 16ου αιώνα, φτάνοντας έτσι στον Θεοτοκόπουλο που επηρεάζεται από τον μανιερισμό». Η έκθεση, με 46 σπάνιες εικόνες από μουσεία και ιδιωτικές συλλογές της Ελλάδας και του εξωτερικού, πολλές από τις οποίες για πρώτη φορά ταξίδεψαν στην Αμερική ή έφυγαν από τη στέγη τους, κλείνει με επτά έργα Γκρέκο.

Δύο απ αυτά, η «Βάπτιση του Χριστού», αποκτημένο με έρανο το 2004 από τον Δήμο Ηρακλείου, και η «Προσκύνηση των Ποιμένων» από το Πανεπιστήμιο Κουίνς του Καναδά παρουσιάζουν ξεχωριστό επιστημονικό ενδιαφέρον, καθώς θεωρείται από ειδικούς (Βασιλάκη, Κόρμακ) ότι αποτελούν τα δύο φύλλα ενός τρίπτυχου της ιταλικής περιόδου του ζωγράφου. Η για πρώτη φορά συνύπαρξή τους δίνει την ευκαιρία στους ερευνητές, κατά την κ. Δρανδάκη, να επιβεβαιωθεί ή όχι η παραπάνω εκτίμηση.

Δίπλα τους άλλοι πέντε σημαντικοί Γκρέκο: η «Κοίμησις της Θεοτόκου», που σπανίως εγκαταλείπει τον ομώνυμο ναό στην Ερμούπολη Σύρου, η «Στέψη της Θεοτόκου», πρόσφατο απόκτημα του Ιδρύματος Ωνάση και μοναδικό έργο της έκθεσης από την ισπανική περίοδο, «Η ταφή του Χριστού» της Εθνικής Πινακοθήκης, καθώς και δύο έργα του Μουσείου Μπενάκη.

Τον πυρήνα της έκθεσης αποτελούν έντεκα σημαντικές εικόνες, ανάμεσά τους «Ο Μυστικός Δείπνος» του Μιχαήλ Δαμασκηνού, από την Αρχιεπισκοπή Κρήτης, που επίσης ταξιδεύουν ελάχιστα. Αλλά και από το Ερμιτάζ περνούν για πρώτη φορά τα ρωσικά σύνορα τέσσερις εικόνες.

Η έκθεση, σημαντική και για τα δάνεια που επετεύχθησαν, θα εγκαινιαστεί επισήμως στις 8 Δεκεμβρίου από τον υπουργό Πολιτισμού κ. Παύλο Γερουλάνο, παρουσία του προέδρου του Ιδρύματος Ωνάση κ. Αντώνη Παπαδημητρίου και των συνδιοργανωτών, κ. Αιμιλίας Γερουλάνου, προέδρου του Μουσείου Μπενάκη, και του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου.

Δήμητρα Ρουμπούλα

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

ΑΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ



Ό Αγιος Στυλιανός γεννήθηκε στην Παφλαγονία της Μικράς Ασίας , μεταξύ του 400 και 500 μ.Χ. Ηταν ευλογημένος από την κοιλιά της μητέρας του ακόμη. Όσο μεγάλωνε , τόσο με την Χάριν του Θεού γινόταν κατοικητήριο του Ά­γιου Πνεύματος.
Aπό την παιδική του ηλικία έδειξε τα σπάνια προτερήματα της αγιασμένης ζωής του. Άν και ήταν και αυτός παιδί και νέος και έφηβος , μολο­νότι είχε κι εκείνος σάρκα , εν τούτοις δεν άφη­σε τις επιθυμίες να μολύνουν το πνεύμα και την ψυχή του. Ηταν αγνός , αγνότατος.


Δεν άφησε επίσης να τον κυρίευσει κανένα γη­ινό πάθος. Δεν επέτρεψε στα πλούτη και στην φιλοπλουτία να κυριαρχήσουν στην ψυχή του και να την υποτάξουν στην φθορά και στην απώλεια.


Με την δύναμη και την Χάρη του Θεού πολέ­μησε όλα τα δολώματα της φθαρτής και πρόσκαι­ρης ζωής. Φιλοσόφησε με την αληθινή σοφία του Θεού και είδε πόσο πρόσκαιρος και τιποτένιος είναι ο υλικός τούτος κόσμος. Αποφάσισε έπειτα να βαδίσει με την επιθυμία της ψυχής του. Η ψυχή του τον καλούσε σε αγώνες ηθικούς και ωραίους. Τον καλούσε στην άσκηση της αρε­τής. Του έδειχνε τον δύσκολο και δύσβατο δρόμο της αιωνίας ζωής , της παντοτεινής ευτυχίας.


H αγνή και πιστή καρδιά του υπάκουσε στην φωνή της ψυχής του. Και η πρώτη ενέργεια του ή­ταν να πούλησει την περιουσία του και να την μοιράσει στους φτωχούς της Εκκλησίας. Και όταν δεν του είχε απομείνει τίποτε πια από την πατρική κληρονομία , γεμάτος ανακούφηση και χαρά , είπε:
«Πέταξα μια βαρειά άγκυρα , που με κρατού­σε δεμένο κοντά στις επιθυμίες του φθαρτού σώ­ματος. Πέταξα από πάνω μου τήν φθορά και την απώλεια. Τώρα ανοίγεται μπροστά μου πιο ευδιά­κριτος ό δρόμος της αληθινής ζωής. Απαλλαγμέ­νος , λοιπόν, ο Αγιος από τα φθαρτά , άλλα και συγχρόνως με ευτυχισμένη την καρδιά του , διότι μοίρασε τα πλούτη του σε φτωχούς δυστυχισμένους και σε θεάρεστα άλλα έργα , σκέφτεται πως θα ζήσει τιμιωτερακαι αγιώτερα τη ζωή του.
Με μοναδική πλέον περιουσία τα ενδύματα του , αρχίζει ένα σκληρό και αγωνιστικό στάδιο σύμφωνα με την διδασκαλία του Ιησού Χριστού. Αφού , λοιπόν, με τις ευεργεσίες του , ανέβασε ο μακάριος Στυλιανός τον γηινό θησαυρό του στους ουρανούς , και τον ασφάλισε , πήγε σε ένα μονα­στήρι και ντύθηκε το μοναχικό σχήμα. Από τη στιγμή εκείνη καμμιά γηινή σκέψη , καμμιά υλική παρένθεση δεν μπορεί να τον απομακρύνει από την πίστη του και την προσευχή του. Τίποτε άλλο δεν φροντίζει και τίποτε άλλο δεν ε­πιδιώκει , παρά μονάχα ό,τι είναι αρεστό στο άγιο θέλημα του Θεού. Αγωνίζεται πως να αρέσει στον Κύριο , πως να τελειοποίησει την ψυχή του , πως να κερδίσει τον Παράδεισο. Καμμιά δική του θέληση , που αντιστρατεύεται το θέλημα του Θεού , δεν βρίσκει θέση στην ζωή του. Η αυστηρή ασκητική του ζωή είναι απερίγρα­πτη. Η αγιότης του αρχίζει να αστράφτη. Η ταπει­νοφροσύνη του λαμποκοπάει. Η αγνότης του θαμ­πώνει. Η νηστεία του είναι αυστηρότατη. Η προσευ­χή του αληθινή επικοινωνία με τον Θεό. Οι αγρυ­πνίες του είναι θαυμαστές. Τρεις στόχους έβαλε για σκοπό του να επιτύχει ως μοναχός: την ακτημοσύνη , την αγνότητα και την υπακοή. Τους τρεις αυτούς στόχους τους πέτυχε. Και στις τρεις αυτές αρετές πήρε , σαν να πούμε , άριστα ο Αγιος Στυλιανός. Την ακτημοσύνην του την είδαμε. Δεν κράτη­σε για τον εαυτό του από την περιουσία του τίπο­τε απολύτως. Ούτε φρόντισε ν' απόκτησει ποτέ στη ζωή του κάτι τι και αυτός. Εζησε με φτώχεια και τελεία ακτημοσύνη.
Ο Αγιος εικονογραφείται με ένα νήπιο σπαργανωμένο στην αγκαλιά του που συμβολίζει , ότι είναι ο προστάτης των νηπίων.
Η μνήμη του Αγίου Στυλιανού εορτάζεται στις 26. Νοεμβρίου.


Οπως είδαμε ο Αγιος Στυλιανός είναι προ­στάτης των μικρών παιδιών. Και είναι αλήθεια , ότι οι γονείς τρέχουν στον Αγιο να τα θεραπεύσει από τις διάφορες ασθένειες του σώματος. Δεν τρέ­χουν όμως στον Αγιο να τα προστατέψει και από τις ασθένειες της ψυχής. Τα παιδιά πάσχουν από ελαττώματα και πά­θη. Είναι κακοκέφαλα και ατίθασα, νευρικά και ανάποδα. Τα επηρεάζει ο Σατανάς και τα παρακι­νεί στο κακό και την αμαρτία. Τα κάνει αγνώρι­στα στο σπίτι. Κινδυνεύουν επίσης τα παιδιά από τους κακούς και φαύλους ανθρώπους , καθώς και από τις κακές παρέες. Παρασύρονται και παίρ­νουν τον κακό δρόμο.
Λοιπόν, σ' αυτές τις περιπτώσεις πρέπει οι γονείς να καταφεύγουν στον
Αγίο Στυλιανό. Είναι πρόθυμος να τα βοηθεί , να τα προστατεύει και να τα θεραπεύει όχι μόνον σωματικά , άλλα και ψυ­χικά , αρκεί φυσικά να κάνει και εκείνος που τον παρακαλεί το καθήκον του. Αλλά και εκτός της ειδικής αυτής περιπτώσε­ως , η ζωή του μας καλεί και εμάς να εργασθούμε τα έργα της ευσέβειας , της σωφροσύνης, της δικαι­οσύνης , της ελεημοσύνης. Μας καλεί στην θερμή πίστη , αν θέλουμε να δούμε Θεού πρόσωπο κατά την ημέρα της Κρίσεως. Μας καλεί να ζήσωμε με έργα το θέλημα του Θεού για να παραλάβουν και τη δική μας την ψυχή οι άγγελοι και να την οδηγή­σουν στην αιώνια ευτυχία και μακαριότητα των Ουρανών !!! ΑΜΗΝ !!!

ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ



Η Αγία Αικατερίνη γεννήθηκε στην Ελληνικώτατη και μεγάλη πόλη της Αιγύπτου, την Αλεξάνδρεια. Η οικογένεια της ήτανε από τις μεγαλύτερες και επισημότερες οικογένειες.



Είχε καταγωγή βασιλική. Ήταν απόγονος των Πτολεμαίων, των βασιλέων της Αιγύπτου. Ο δε πατέρας της λεγόταν Κώνστας και είχε διορισθή από εκείνους, που διοικούσαν την Ρωμαϊκή αυτοκρατορία τοπάρχης στην Κύπρο. Κατόπιν όμως μετετέθη στην Αλεξάνδρεια. Εις δε την Κύπρο έμεινε ένας αδελφός του. Όταν όμως πέθανε ο πατέρας της Αικατερίνης, αυτή ωδηγήθηκε στην Κύπρο, στον θείο της. Αλλά, όταν εκείνος έμαθε, οτι συμπαθούσε την Χριστιανική Θρησκεία, την έκλεισε στην φυλακή. Κατ' αρχάς μεν στην Σαλαμίνα και μετά στην Πάφο. Κατόπιν από εκεί την έστειλε πάλιν στην Αλεξάνδρεια.



Σήμερα στην Κύπρο κοντά στο νεκροταφείο της αρχαίας πόλεως Σαλαμίνος, υπάρχη φυλακή που λέγεται " Φυλακή της Αγίας Αικατερίνης".

Η ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ.......


Στα σύγχρονα ευρωπαϊκά σχολεία δεν έχουν καμία θέση ο σταυρός και άλλα θρησκευτικά σύμβολα ή τελετές. Απόφαση-σταθμός του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανοίγει τον δρόμο για την αποκαθήλωση των θρησκευτικών συμβόλων από τις σχολικές αίθουσες όλων των ευρωπαϊκών χωρών, στο όνομα της θρησκευτικής ουδετερότητας του κράτους και του σεβασμού του πλουραλισμού στην εκπαίδευση.

Πρόκειται για υπόθεση που αφορά μεν τη γειτονική Καθολική Ιταλία, ωστόσο η νομολογιακή ισχύς της έχει υπερνομοθετική πανευρωπαϊκή εφαρμογή. Η Ελλάδα δεν υποχρεούται μεν άμεσα να την εφαρμόσει, δεν μπορεί όμως να την παρακάμψει. Οφείλει μάλιστα να τη λάβει σοβαρά υπόψη της από δω και πέρα, εάν δεν επιθυμεί καταδίκη της χώρας για παραβίαση της θρησκευτικής ελευθερίας.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι στο πλαίσιο του διαλόγου μεταξύ πολιτείας και Εκκλησίας για τον καθορισμό διακριτών ρόλων, που μόλις ξεκίνησε, εκτός των θεμάτων φορολόγησης της εμπορικής αξίας της εκκλησιαστικής περιουσίας, τίθενται πλέον εκ των πραγμάτων και άλλα ζητήματα όπως: η πλήρης κατάργηση του θρησκευτικού όρκου, η αποκαθήλωση των θρησκευτικών εικόνων από τα σχολεία και τα δικαστήρια, η κατάργηση των υποχρεωτικών θρησκευτικών τελετών στην εκπαίδευση και τη λειτουργία των θεσμών, η απαλλαγή από το υποχρεωτικό ακόμη μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία, το οποίο έχει καθαρά ομολογιακό χαρακτήρα.

Δεν έχουνε μόνο οι μειονότητες δικαιώματα, αλλά κ οι πλειονόητες.
Οι λαθρομετανάστες, πρέπει να προσαρμοστούνε στα Ελληνικά ήθη κ ΄Εθιμα κ όχι η Ελλάδα σύμφωνα με τα δικά τους ήθη κ έθιμα κ ιδιαίτερα στην ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ των Θρησκευτικών εμβλημάτων μας από Σχολεία κ Δημόσια Κτίρια.....
Προαιρετικά ναι.....όχι Υποχρεωτικά....
Προαιρετικά γιά όλους να ασπάζονται το Ευαγγέλιο ή να παρακολουθούνε τα Θρησκευτικά στα Σχολειά οι Αλλόθρησκοι....Οι άλλοι όμως που θέλουνε να παρακολουθούνε την Επίσημη Θρησκεία τους, της Πατρίδας τους της ΕΛΛΑΔΑΣ που είναι η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ....γιατί θα πρέπει να ακολουθήσουνε τους ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΥΣ????

ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ!!!!!!!!!!!!ΕΛΕΟΣ ΠΟΙΑ.......

Η ΝΕΑ ΓΡΙΠΠΗ Η1Ν1......



Τελικά,όσο πάει κ χειροτερεύει η διχογνωμία των ιατρών, σχετικά με τον εμβολιασμό όλου του πληθυσμού της Ελλάδας.
Το ποσοστό συμμετοχής στον εμβολιασμό πολύ μικρό.
Η γρίππη όμως κτυπά άγρια, όσο προχωράει ο Χειμώνας κ θα κορυφωθεί όσο πάμε προς τον Χειμώνα......
΄Ολος ο κόσμος βρίσκεται, περιλαμβανομένης κ εμένα, σε μία σύγχηση, αν θα πρέπει να κάνουμε το εμβόλιο η όχι....
Ναι, να το κάνετε όλοι κατά σειρά προτεραιότητας συμβουλε'υουν οι μισοί ιατροί κ οι άλλοι μισοί κ παραπάνω, είναι αρνητικοί κάθετα ως προς την ασφάλεια του εμβολίου.....Με λίγα λόγια Αμπρα Κατάμπρα.....κ πιαστο αυγό κ κούρεφτο......
Ως συνήθως, πάντα εδώ στην Ελλάδα , γίνεται της κακομοίρας μεταξύ των διαφόρων Επιστημόνων για οποιοδήποπτε θέμα.
Πάντα οι μεν κατηγορούν τους δε.....
Τι θα κάνουμε ρε Παραμορφωμένοι???????
Να το κάνουμε τελικά, οι ηλικιωμένοι, ασθενείς, μωρά, έφηβοι.......έγκυες γυναίκες, βρείτε τα τελικά....κ ανακοινώστε μία Απάντηση που να μην παραμυθιάζει τον κόσμο.....κ να μην τον φέρνει στη Απόγνωση......
ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

H ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΜΑΝΝΟΥΛΑ ΜΟΥ!!!!!


>
ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΞΕΧΑΣΤΗ, ΓΛΥΚΕΙΑ ΜΟΥ ΜΑΝΝΟΥΛΙΤΣΑ...ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΓΑΖΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ...ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗ ΜΑΝΝΑ, ΦΙΛΗ, ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΞΟΩΤΗΤΕΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ, ΠΑΛΕΨΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ.....ΝΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ, ΝΑ ΤΑ ΜΟΡΦΩΣΕΙ Κ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ.
ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΑΝΝΟΥΛΑ, ΟΤΙ Κ ΕΣΥ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΜΕΝΑ Κ ΘΑ ΣΤΕΛΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΣΟΥ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΟΥΛΑ ΣΟΥ.....ΓΙΑ ΜΑΣ!!!!
ΤΟ ΕΙΧΑ ΑΝΑΓΚΗ ΑΥΤΟ ΜΑΝΝΟΥΛΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ, ΝΑ ΓΡΑΨΩ 2 ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ, ΓΙΑΤΙ ΟΣΟ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝΕ ΟΙ ΕΟΡΤΕΣ, ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.....ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ......
ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙΣ......
ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΑΥΜΕΝΗ Η ΨΥΧΟΥΛΑ ΣΟΥ......
Η ΚΟΡΗ ΣΟΥ ΠΟΥ ΣΕ ΛΑΤΡΕΥΕΙ,
ΜΑΡΙΑ........

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

ΤΑ ΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ!!!


Μία από τις κυριότερες και μεγαλύτερες Θεομητορικές εορτές του έτους είναι και τα «Εισόδια» της Θεοτόκου. Η Εκκλησία μας την τιμά στις 21 Νοεμβρίου, με ιδιαίτερη λαμπρότητα. Η σημασία της εορτής αυτής είναι μεγάλη και ιερή. Αποτελεί τήν βάση και την αρχή για όλη την μετέπειτα ζωή της Θεοτόκου
Tιμούμε σήμερα, τα Eισόδια τής Θεοτόκου. Η αγία Άννα, επειδή πέρασε όλη σχεδόν τη ζωή της χωρίς να γεννήσει παιδί, παρεκάλει τον Δεσπότη της φύσεως μαζί με τον άντρα της Ιωακείμ να τους χαρίσει παιδί και, αν πετύχουν το ποθούμενο, να το αφιερώσουν ευθύς στον Θεό. Έτσι, ευδόκησεν ο Θεός και γέννησε παραδόξως αυτήν που προξένησε τη σωτηρία του γένους των ανθρώπων, την καταλλαγή και συμφιλίωση του Θεού με τους ανθρώπους, την αιτία της αναπλάσεως του πεσόντος Αδάμ καθώς και της εγέρσεως και θεώσεώς του, δηλαδή την υπεραγία και δέσποινα Θεοτόκο Μαρία.
Όταν η νεογεννηθείσα έγινε τριών χρόνων, την πήραν οι γονείς της και την πρόσφεραν σαν σήμερα στον ναό, καθώς το είχαν υποσχεθεί, και αφιέρωσαν την κόρη τους στον Θεό, που τους την χάρισε. Την παραδίδουν στους Ιερείς και μάλιστα στον τότε Αρχιερέα Ζαχαρία, ο οποίος την πήρε και την έβαλε στον ιερότερο χώρο του ναού, όπου εισερχόταν μόνο ο Αρχιερέας μια φορά κάθε χρόνο. Αυτό το έκανε κατά τη θέληση του Θεού, που έμελλε μετά λίγο καιρό να γεννηθεί σαν άνθρωπός απ' αυτήν για τη διόρθωση και τη σωτηρία του κόσμου.
Εκεί λοιπόν η Παρθένος διέμεινε δώδεκα χρόνια, όπου τρεφόταν από τον Αρχάγγέλο Γαβριήλ με ουράνια τροφή, ώσπου πλησίασε ο καιρός του θείου Ευαγγελισμού και των ουρανίων και υπερφυσικών μηνυμάτων, που προμηνούσαν ότι ο Θεός ευδόκησε να σαρκωθεί απ' αυτήν σαν φιλάνθρωπος, για να αναπλάσει τον φθαρέντα από την αμαρτία κόσμο.
Η Θεοτόκος εξήλθε από τα άγια των αγίων του ναού δεκαπέντε ετών και δόθηκε στον μνήστορα Ιωσήφ, για να είναι αυτός προστάτης της και μάρτυς της παρθενίας της και για να υπηρετήσει: στον άσπορο τόκο της, στη φυγή στην Αίγυπτο και στην επάνοδό της απ' εκεί στη γη Ισραήλ. Αφότου ο Ιωσήφ εμνηστεύθη την Παρθένο, πέρασαν τέσσερις μήνες και τότε έγινε ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου. Το σε πολλούς φαινόμενον ως άτοπον να εισέλθει στα άγια των αγίων γυναίκα, έλυσε ο Ζαχαρίας με το να πει στο λαό ότι ο Θεός του γνώρισε πώς είναι θέλημα Του να μπει η Παρθένος εκεί και έτσι επείσθη ο λαός. Και αφού η Κυρία Θεοτόκος γέννησε τον Κύριο, ο Ζαχαρίας την συναρίθμησε σαν Παρθένο και μετά τον τόκο μαζί με τις άλλες παρθένες που ζούσαν σε ιδιαίτερο χώρο του ναού, γι' αυτό και εφονεύθη, καθώς λέγει ο Μέγας Βασίλειος.
Tο πρόσωπο τής Παναγίας είναι η κορυφαία προσφορά τής ανθρωπότητος στο σχέδιο τής θείας οικονομίας, δηλαδή στην έμπρακτη φανέρωση τής φροντίδος του Θεού για τον άνθρωπο. O άνθρωπος επιλέγει το θάνατο αντί της ζωής, που του προσφέρει ο Θεός, και ο Θεός βοηθεί τον άνθρωπο να διαβεί από τη λήξη τού θανάτου στην αιωνιότητα τής αγάπης. Aυτή η σωτήρια παρεμβολή γίνεται με τη σάρκωση τού Yιού και Λόγου του Θεού, ούτως ώστε η σωτηρία να μην είναι μια αφηρημένη ή μαγική τελετουργία, αλλά μια χειροπιαστή και λογική πραγματικότητα ή δυνατότητα. Tο πρόσωπο-κλειδί, λοιπόν, στην όντως παράδοξη ιστορία τής αγάπης τού Θεού είναι η Θεοτόκος, που τίκτει την αλήθεια και τη ζωή, στο πρόσωπο τού Iησού Xριστού, και λαμβάνει την κορυφαία θέση στη γενεαλογία τού ανθρωπίνου γένους.H Παναγία είναι το πρόσωπο με τις περισσότερες επωνυμίες, που είναι τόσες πολλές, όσες και οι ποικιλόμορφες εκφράσεις τής ζωντανής παρουσίας της στην πορεία τού Γένους των Eλλήνων και όλων των Oρθοδόξων. Aπ' όλες αυτές η πιο σημαντική, ίσως, είναι η επωνυμία Mητέρα, μια λέξη που κρύβει μέσα της κι από μόνη της μια φοβερή δυναμική. Πολλοί εντοπίζουν την ισχύ της στις λέξεις Yπέρμαχος Στρατηγός, γνωστές απ' το Kοντάκιό της. Tούτο δεν είναι αντίφαση, διότι η ιστορική καταγραφή μαρτυρεί, πως η Yπέρμαχος Στρατηγός λειτουργεί πάντοτε ως μητρική προστασία.Tο θαύμα είναι πως η Mητέρα Θεοτόκος βίωσε η ίδια τον πόνο, που σαν ρομφαία διέσχισε και κέντρισε την καρδιά της. Έτσι η παρουσία της δεν είναι θεωρία, αλλά κατανόηση και αλληλεγγύη. Kαι δεν θα μπορούσε νά 'ταν αλλιώς, αφού η κορύφωση τού πόνου της εγίνηκε, όταν αντίκρισε τον Άρχοντα τής ειρήνης, τον Yιό της, επάνω στον Σταυρό. Aυτή η εμπειρία είναι, που άπαξ δια παντός μας φανερώνει, ότι η αγάπη είναι θυσία, όχι των άλλων, αλλά του εαυτού μας για τους άλλους. Γι' αυτό κι αυτόκλητα η Παναγία προστατεύει τους όπου γης αδικουμένους και κατατρεγμένους. Aυτός είναι και ο λόγος που, κατά τη γνώμη μου ευφυώς, συνδέθηκε η γιορτή τής Παναγίας με την ημέρα των Eνόπλων Δυνάμεων της πατρίδος μας.O Xριστός φέρνει την επί γης ειρήνη, σεβόμενος τις επιλογές τής ανθρώπινης ελευθερίας, και η Eκκλησία του δεν παύει να προσεύχεται και να εργάζεται για την ειρήνη τού σύμπαντος κόσμου. H πείρα φανερώνει, ωστόσο, ότι οι ανθρώπινες επιλογές, πολλές φορές υπηρετούν τη βία και το θάνατο, παρατείνοντας διηνεκώς την προδοσία σε βάρος τού Xριστού. Iδίως η πείρα τού ορθόδοξου ελληνισμού και της οικουμενικής ορθοδοξίας καταγράφει βάναυσες επιθέσεις και ηρωϊκές αντιστάσεις. Tο δένδρο τής ελευθερίας μας είναι, δυστυχώς, ποτισμένο με άφθονο αίμα. Kι ακριβώς επειδή το άδικο δεν το ευλογεί ο Θεός, όποτε μας κάλεσε το καθήκον, για του Xριστού την πίστη την αγία και της πατρίδος την ελευθερία, αντισταθήκαμε γενναία στο ποικιλόμορφο κακό με τα φρικτά του προσωπεία, όχι θυσιάζοντας αλλά θυσιαζόμενοι.
Η είσοδος της Θεοτόκου στο Ναό είναι το προοίμιο της εύνοιας του Θεού στους ανθρώπους, η προαγγελία του Χριστού και η πραγματοποίηση του σχεδίου της θείας οικονομίας για την σωτηρία του κόσμου.
Η Παναγία μας,πάντα βοηθός μας......Την πάσα Ελπίδα μου, εις σε ανατίθημι, μήτερ του Θεού, φύλαξόν με υπό την σκέπην σου!!!!!!!

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

HAPPY BIRTHDAY MY SON ARIS!!!!!!

ΑΡΗ ΜΟΥ, ΣΗΜΕΡΑ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΕΧΕΙΣ ΓΕΝΕΘΛΕΙΑ!!!!!!
ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΝΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΣΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΕΥΤΥΧΙΑ Κ ΧΑΡΑ ΠΑΝΤΟΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ!!!
Ο ΘΕΟΣ ΠΑΝΤΑ, ΜΑΖΙ ΣΟΥ Κ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΣΟΥ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΟΥ ΒΗΜΑ!!!!!
ΜΕ ΑΠΕΙΡΗ ΑΓΑΠΗ Κ ΕΥΧΕΣ,
Η ΜΑΝΝΟΥΛΑ ΣΟΥ, ΠΟΥ ΣΕ ΛΑΤΡΕΥΕΙ.......!!!!!!!!

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

9η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ-ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥ




Βίος Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως


Ο Άγιος Νεκτάριος Πενταπόλεως γεννήθηκε την Τρίτη 1 Οκτωβρίου του 1846 στην Σηλυβρία της Τουρκοκρατούμενης Θράκης, από ευσεβείς και φτωχούς γονείς -τους Δήμο (Δημοσθένη) και Μπαλού (Βασιλική) Κεφαλά. Ο πατέρας του καταγόταν από τα Ιωάννινα, ναυτικός στο επάγγελμα, και η μητέρα του καταγόταν από την Σηλυβρία. Ήταν το πέμπτο παιδί της οικογένειας και είχε πέντε ή έξη αδέρφια: τον Δημήτριο, τον Γρηγόριο, τη Σμαράγδα, τη Σεβαστή, τη Μαριώρα και τον Χαραλάμπη (το όνομα και η ύπαρξη του οποίου εμφανίζονται στην διαθήκη του Αγίου, ενώ κάποιες πηγές τον θέλουν να αντικατέστησε τον Άγιο ως διδάσκαλος στο χωριό Λιθί της Χίου). Κατά την βάπτιση του δε, του δόθηκε το όνομα Αναστάσιος.
Τα πρώτα γράμματα μαζί με χριστιανικές διδαχές τα έλαβε από την μητέρα του. Στη Σηλυβρία τελείωσε το δημοτικό και το σχολαρχείο. Ήταν ένα ευφυέστατο παιδί με πολύ καλή μνήμη, που έδειξε την διδασκαλική και θεολογική του κλίση από πολύ νωρίς. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σε ηλικία μόλις επτά ετών, έραβε φύλλα χαρτιού μεταξύ τους με σκοπό να φτιάξει βιβλία για να γράψει σε αυτά τα λόγια του Θεού, όπως ο ίδιος είπε στην μητέρα του.

Κατόπιν μετανάστευσε στην Κωνσταντινούπολη, όπου εργάστηκε στην αρχή σε καπνοπωλείο, τόσο για να βοηθήσει οικονομικά την οικογένεια του όσο και για να μπορέσει να συνεχίσει τις σπουδές του. Εκείνο τον καιρό άρχισε να μελετά και να συλλέγει ρητά και αποφθέγματα Αγίων Πατέρων και κλασικών φιλοσόφων, τα οποία αποτέλεσαν το δίτομο βιβλίο «Ιερών και φιλοσοφικών λογίων θησαύρισμα», που εξέδωσε το 1895. Τα συγκέντρωνε όχι μόνο για δική του χρήση αλλά και για να μπορέσει να τα μεταφέρει στους συνανθρώπους του και να τους ωφελήσει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της πλευράς του χαρακτήρα του είναι ότι έγραφε κάποια από αυτά τα γνωμικά στις χάρτινες καπνοσακούλες του καπνοπωλείου, ώστε να τα διαβάσουν και να ωφεληθούν όσοι τις χρησιμοποιούσαν. Η πρακτική αυτή δε, έλυνε και το πρόβλημα της δημοσίευσης τους από εκείνον, ελλείψει χρηματικών πόρων.
Πριν ακόμα συμπληρώσει το 20ο έτος της ηλικίας του, προσελήφθη ως παιδονόμος στο, εν Κωνσταντινούπολη, σχολείο του Μετοχίου του Παναγίου Τάφου (διευθυντής του σχολείου αυτού ήταν ο θείος του -από την πλευρά της μητέρας του- Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης) όπου συνέχισε τις σπουδές του, ενώ ταυτόχρονα εργαζόταν διδάσκοντας τις μικρότερες τάξεις.
Την ίδια περίοδο έλαβε χώρα και το πρώτο θαύμα του Αγίου Νεκταρίου. Ενώ βρισκόταν σε ιστιοφόρο και ταξίδευε για να πάει από την Κωνσταντινούπολη στην ιδιαίτερη πατρίδα του -για να εορτάσει μαζί με την οικογένεια του τα Χριστούγεννα- έπιασε μεγάλη τρικυμία. Με την παραίνεση και τις προσευχές όμως του Αγίου, το πλοίο κατάφερε να φτάσει στον προορισμό του και έτσι γλύτωσαν την ζωή τους οι συνεπιβάτες του και φυσικά ο ίδιος.

Μετά την Κωνσταντινούπολη ήρθε η σειρά της Χίου να φιλοξενήσει τον «Άγιο του 20ου αιώνα». Στην αρχή εργάστηκε ως δημοδιδάσκαλος στο χωριό Λιθί, ενώ παράλληλα κήρυττε σε Ιερούς ναούς της περιοχής.
Μετά την πάροδο επτά ετών, εισήλθε ως δόκιμος μοναχός στην «Νέα Μονή», της Χίου, σε ηλικία 27 ετών. Τρία χρόνια αργότερα έγινε μοναχός (στις 7 Νοεμβρίου 1876) και έλαβε το όνομα Λάζαρος, ενώ άρχισε να εργάζεται ως γραμματέας του μοναστηριού. Λίγους μήνες αργότερα (στις 15 Ιανουαρίου 1877) χειροτονήθηκε ιεροδιάκονος από τον τότε Μητροπολίτη Χίου, Γρηγόριο. Κατά την χειροτονία του, ήταν που έλαβε το όνομα Νεκτάριος.

Το ίδιο έτος (1877) έφυγε από την Νέα Μονή με άδεια και πήγε στην Αθήνα για να συνεχίσει τις σπουδές του. Αξίζει σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι τα έξοδα των σπουδών του αυτών, κάλυψαν οι αδερφοί Χωρέμη -ο Ιωάννης και ο Δημοσθένης Χωρέμης. Στο νησί της Χίου επέστρεψε μετά από τρία έτη, έχοντας στις αποσκευές του το πτυχίο του Γυμνασίου.

Στα τέλη Σεπτέμβρη του 1882 μετέβη στην Αλεξάνδρεια όπου παρουσιάστηκε στον Πατριάρχη Σωφρόνιο και του εξέθεσε την επιθυμία του να συνεχίσει τις σπουδές του, δίνοντας του και μια συστατική επιστολή από τον Ηγούμενο της Νέας Μονής, Νικηφόρο. Ο Σωφρόνιος όντως τον βοήθησε (αναλαμβάνοντας το Πατριαρχείο τα ένα μέρος από τα έξοδα των σπουδών, τα υπόλοιπα τα κάλυψαν οι αδερφοί Χωρέμη) θέτοντας του όμως ως όρο μετά το πέρας των σπουδών του, να επιστρέψει στην Αλεξάνδρεια και να εργαστεί για το Πατριαρχείο.

Έτσι ο Άγιος Νεκτάριος, πήρε για άλλη μια φορά τον δρόμο για την Αθήνα όπου γράφτηκε στην Θεολογική Σχολή Αθηνών, από την οποία αποφοίτησε τρία χρόνια αργότερα. Στην Θεολογική Σχολή διδάχθηκε: Δογματική, Ηθική, Παλαιά Διαθήκη, Εβραϊκά, Καινή Διαθήκη, Ποιμαντική, Πατρολογία, Χριστιανική Αρχαιολογία, Κατηχητική, Συμβολική και Ιστορία Δογμάτων. Την περίοδο των σπουδών του υπηρέτησε ως διάκονος στους ναούς: της Αγίας Ειρήνης (Αιόλου), της Παντάνασσας (Μοναστηράκι) και στου Αγίου Νικολάου (Πευκάκια).

Ήταν τέλη του 1885 ή αρχές του 1886 όταν επέστρεψε στην Αλεξάνδρεια έχοντας τελειώσει τις σπουδές του στην Θεολογική Σχολή Αθηνών. Φτάνοντας εκεί ανέλαβε αμέσως καθήκοντα ιεροκήρυκα. Στις 23 Μαρτίου του 1886 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος στον Ναό του Αγίου Σάββα από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας, ενώ τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου ανήλθε στο αξίωμα του Αρχιμανδρίτη. Εργάστηκε ως γραμματέας του Πατριαρχείου και κατόπιν ως Πατριαρχικός Επίτροπος στο Κάιρο.

Τον Ιανουάριο του 1889 ο Πατριάρχης Σωφρόνιος, αναγνωρίζοντας την αξία του Αγίου και βλέποντας την αγάπη με την οποία τον περιέβαλαν οι πιστοί, τον χειροτόνησε Μητροπολίτη Πενταπόλεως. Ο Άγιος ασκούσε τα καθήκοντα του με ζήλο και υποδειγματικό τρόπο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, το ποίμνιο του να τον αγαπά όλο και περισσότερο, ενώ -στον αντίποδα- κάποιοι στο Πατριαρχικό περιβάλλον άρχισαν να τον συκοφαντούν -ζήλευαν την αγάπη που του είχαν οι χριστιανοί αλλά και το μεγαλείο του χαρακτήρα του.

Οι συκοφάντες έριξαν τους σπόρους τους, κι εκείνοι βρήκαν γόνιμο έδαφος στον υπερήλικο Πατριάρχη και φύτρωσαν. Αποτέλεσμα; Να αφαιρεθούν από τον Άγιο Νεκτάριο τα αξιώματα του, και να του επιτραπεί μόνο να διαμένει στο δωμάτιο του, χωρίς να μπορεί να κινείται στην περιοχή του Καΐρου και στις γύρω κωμοπόλεις. Οι συκοφάντες όμως δεν έμειναν ικανοποιημένοι. Συνέχισαν το βδελυρό τους έργο και έτσι, στις 11 Ιουλίου του 1890 εξεδόθη από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας «απολυτήριο», με το οποίο υποχρέωναν τον Άγιο να εγκαταλείψει την Αίγυπτο, παρόλο που εκείνος είχε συμμορφωθεί απόλυτα και χωρίς διαμαρτυρίες στις εντολές του Σωφρόνιου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το «απολυτήριο» δεν ήταν σύμφωνο με τους κανόνες της Εκκλησίας -δεν είχε γίνει εκκλησιαστική δίκη- αλλά και δεν του καταβλήθηκαν οι μισθοί που του χρωστούσε το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας από την μέρα που χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Πενταπόλεως έως και την ημέρα που τον ανάγκασαν να αποχωρήσει από την Αίγυπτο.

Έτσι ο Άγιος Νεκτάριος πήρε για τρίτη φορά τον δρόμο για την Αθήνα. Οι συκοφάντες είχαν πετύχει το στόχο τους.

Από την στιγμή που έφτασε στην ελληνική πρωτεύουσα, άρχισε να αναζητά κάποια θέση που θα του επέτρεπε να προσφέρει ξανά τις υπηρεσίες του στους ανθρώπους. Μετά από ένα χρόνο -δύσκολο λόγω της άσχημης οικονομικής του κατάστασης- διορίστηκε από την Εκκλησία της Ελλάδος ιεροκήρυκας Ευβοίας, στις 15 Φεβρουαρίου του 1891. Κοντά στους εκεί χριστιανούς έμεινε δυόμιση χρόνια, έως τον Αύγουστο του 1893, όπου μετατέθηκε στο νομό Φθιώτιδος και Φωκίδος. Στην νέα του θέση παρέμεινε μόλις μισό χρόνο.

Το ήθος του, ο εξαίσιος χαρακτήρας του, η ευσέβεια του, αλλά και οι πράξεις του, έκαναν το ποίμνιο του να τον αγαπά σαν πατέρα και την φήμη του να εξαπλώνεται συνεχώς. Όταν αυτή η φήμη έφτασε στα αρμόδια "αυτιά", στην Αθήνα, αποφασίστηκε ο Άγιος Νεκτάριος να διοριστεί διευθυντής της Ριζαρείου σχολής, πράγμα που έγινε τον Μάρτιο του 1894.

Στην διεύθυνση της Ριζαρείου παρέμεινε για 14 ολόκληρα χρόνια. Στο διάστημα αυτών των ετών έδωσε νέα πνοή στο ίδρυμα και βοήθησε στην εκπαίδευση και την ανάδειξη πλήθους κληρικών και επιστημόνων. Παράλληλα συνέχισε -με μεγαλύτερη μάλιστα ένταση- το συγγραφικό του έργο. Μια ασχολία που τον συνόδευε από τα νεανικά του χρόνια και που χάρισε σε εμάς πνευματικούς θησαυρούς γεννημένους στο μυαλό και την ψυχή του Αγίου Νεκταρίου.

Τις περισσότερες ώρες της ημέρας εργαζόταν για τις ανάγκες της σχολής και τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο του τον μοίραζε στην προσευχή, στην μελέτη, στην συγγραφή και στην αγαπημένη του ασχολία: την φροντίδα λουλουδιών και δέντρων.

Κατά την διάρκεια των θερινών διακοπών της σχολής, το καλοκαίρι του 1898, ο Άγιος Νεκτάριος επισκέφθηκε το Άγιο Όρος, όπου και περιόδευσε στις εκεί μονές για σχεδόν δύο μήνες. Στο διάστημα αυτό μελέτησε εκτενώς τα χειρόγραφα στις βιβλιοθήκες των μονών, προς αναζήτηση υλικού για τις επιστημονικές εργασίες του.

Παράλληλα με τα καθήκοντα του διευθυντού της Ριζαρείου, αναλαμβάνει και φιλανθρωπική δράση συνδράμοντας όσους είχαν ανάγκη σε πνευματικό και υλικό επίπεδο. Η έντονη σωματική και πνευματική δράση εκείνων των ετών, έδρασε αρνητικά την υγεία του Αγίου, ο οποίος αρρώσταινε όλο και πιο συχνά. Τότε ήταν που στο μυαλό του γεννήθηκε η ιδέα της επιστροφής στον μοναστικό βίο και ζήτησε από την Νέα Μονή Χίου το απολυτήριο του, ώστε να μπορέσει να μονάσει όπου ήθελε. Το εν λόγω απολυτήριο εστάλη από την Νέα Μονή στον Άγιο Νεκτάριο στις 24 Νοεμβρίου του 1900.

Όταν κάποια στιγμή ο Άγιος γνωρίστηκε με την Χρυσάνθη Στρογγυλού (μετέπειτα Ηγουμένη Ξένη), μια τυφλή και ευσεβή γυναίκα, μπήκε το πρώτο λιθαράκι για την δημιουργία της μονής στην Αίγινα. Η Χρυσάνθη μαζί με μερικές ακόμα γυναίκες επιθυμούσαν να μονάσουν και αναζητούσαν ένα πνευματικό οδηγό, τον οποίο βρήκαν στο πρόσωπο του Αγίου Νεκταρίου. Με παραίνεση του άρχισαν να αναζητούν τόπο για την δημιουργία ενός μοναστηριού, και τελικά κατέληξαν σε μια ερειπωμένη μονή -αφιερωμένη στη Ζωοδόχο Πηγή και διαλυμένη από το 1834 με διάταγμα των Βαυαρών- στην Αίγινα. Όταν επισκέφθηκε και ο Άγιος τον τόπο εκείνο, αποφασίστηκε να επισκευαστούν τα παλαιά κτήρια της μονής και να ξανατεθεί το μοναστήρι σε λειτουργία. Οι εργασίες για τον σκοπό αυτό ξεκίνησαν το 1904, η δε μονή θα ήταν αφιερωμένη στην Αγία Τριάδα. Ο Άγιος από την Αθήνα -ήταν ακόμα διευθυντής στην Ριζάρειο- καθοδηγούσε τις μοναχές και όποτε έβρισκε χρόνο επισκεπτόταν την μονή στην οποία έμελλε να περάσει τα τελευταία χρόνια της ζωής του.

Μετά από τέσσερα χρόνια, έχοντας πλέον αποφασίσει να αποσυρθεί στο μοναστήρι της Αίγινας και να ασχοληθεί με την οργάνωση του και την πνευματική καθοδήγηση των καλογριών που το στελέχωναν, υπέβαλε την παραίτηση του στο διοικητικό συμβούλιο της Ριζαρείου στις 7 Φεβρουαρίου του 1908. Η παραίτηση έγινε δεκτή από το συμβούλιο, το οποίο τον συνταξιοδότησε -ως ελάχιστη αναγνώριση του έργου του- με το σημαντικό για την εποχή ποσό, των 250 δραχμών το μήνα.
Στη μονή εγκαταστάθηκε μετά το Πάσχα του ιδίου έτους, μιας και παρέμεινε στην θέση του διευθυντή της Ριζαρείου μέχρι να βρεθεί αντικαταστάτης.

Με δικά του έξοδα έκτισε μια μικτή οικία, πλησίον αλλά εκτός της μονής, στην οποία θα κατοικούσε. Αξιοσημείωτο είναι ότι έλαβε ενεργά μέρος στο κτίσιμο, κουβαλώντας χώμα ή λάσπη και σκάβοντας, βοηθώντας τους τεχνίτες. Ποτέ, σε όλη του τη ζωή, δεν θεώρησε κάποια εργασία ανάξια του. Πάντα έκανε ότι περνούσε από το χέρι του, με ιδιαίτερη χαρά, ζήλο και ταπεινοφροσύνη!

Μια υπόθεση στην οποία αφιέρωσε κόπο και χρόνο ήταν αυτή της επίσημης αναγνώρισης της Μονής από την Εκκλησία της Ελλάδος. Αναγνώριση που τελικά επιτεύχθηκε τέσσερα χρόνια μετά την κοίμηση του, και ανακοινώθηκε στις μοναχές με επιστολή του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου, στις 15 Μαΐου του 1924.

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του, ο Άγιος Νεκτάριος έπασχε από χρόνια προστατίτιδα, η οποία του δημιουργούσε αφόρητους πόνους. Τελικά συμφώνησε στις συστάσεις των γιατρών και ήρθε στην Αθήνα στο Αρεταίειο νοσοκομείο. Εκεί νοσηλεύτηκε -στον 2ο θάλαμο του 2ου ορόφου (ήταν θάλαμος Γ θέσης: απορίας)- για δύο σχεδόν μήνες. Στο πλευρό του, καθ' όλη την διάρκεια της νοσηλείας του, ήταν συνεχώς -και εναλλάσσονταν σε βάρδιες- οι μοναχές Ευφημία και Αγαπία. Τελικά γύρω στα μεσάνυχτα της 8ης προς 9ης Νοεμβρίου του 1920 ανεχώρησε για τους Ουρανούς, σε ηλικία 74 ετών.

Το σκήνωμα του Αγίου μεταφέρθηκε στην Αίγινα και από το λιμάνι μέχρι την Μονή το μετέφεραν στα χέρια τους οι πιστοί. Όλο το νησί θρηνούσε μα περισσότερο απ' όλους οι μοναχές που έχασαν τον Πατέρα και Οδηγό τους. Το ιερό του σκήνωμα ήδη είχε αρχίσει να αναδίδει ευωδία. Η ταφή του, έγινε στο προαύλιο της Μονής δίπλα στο αγαπημένο του πεύκο.

Όταν μετά από έξη μήνες άνοιξαν το μνήμα για να τοποθετηθεί μια επιτύμβια πλάκα -δωρεά της Ριζαρείου- το σκήνωμα του εξακολουθούσε να ευωδιάζει χωρίς να παρουσιάζει το παραμικρό σημάδι αλλοίωσης. Ενάμιση χρόνο αργότερα το μνήμα ξανανοίχτηκε και το ιερό σκήνωμα του εξακολουθούσε να παραμένει άφθαρτο και ευωδιάζον. Το ίδιο συνέβη και τρία χρόνια μετά την κοίμηση του. Συνολικά το σκήνωμα του παρέμεινε σε αυτή την κατάσταση για είκοσι ολόκληρα χρόνια!

Τριάντα δύο χρόνια, δε, μετά την κοίμηση του έγινε η ανακομιδή των λειψάνων του, στις 2 Σεπτεμβρίου του 1953, από τον Μητροπολίτη Προκόπιο.

Η επίσημη αναγνώριση του, ως Αγίου της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, έγινε το 1961 με Πατριαρχική Συνοδική Πράξη από το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Τότε καθορίστηκε και η 9η Νοεμβρίου ως ημέρα εορτής του Αγίου Νεκταρίου.

CHRISTMAS ARE COMING!!!!!!!!!!

/>





ΑΧ ΠΟΣΟ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝΕ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.......Κ ΟΧΙ ΣΑΝ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΥΛΙΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΔΩΡΩΝ Κ ΑΓΟΡΩΝ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ...
ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΣ, Η ΛΥΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΓΕΝΟΥΣ, ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ, ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΛΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ, Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΕΩΝ...ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΑΧΥΡΑ Κ ΤΑ ΖΩΑ ΤΡΙΓΥΡΩ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΖΕΣΤΑΝΟΥΝΕ.....
ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΙ, ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ....ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΥΝΕ...Κ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ..ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΡΩΜΕΡΟ Κ ΝΟΣΗΡΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ.....ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΚΑΚΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ Κ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ....ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΑΠΟΒΑΛΛΟΥΜΕ, ΟΠΩΣ ΑΠΟΒΑΛΛΕΙ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΚΑΘΑΡΣΙΕΣ....ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΘΕΛΟΥΜΕ Κ ΑΥΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΝΟΥ.......

ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ, ΑΣ ΜΗΝ ΕΠΕΚΤΑΘΩ ΠΟΙΟ ΠΟΛΥ, Κ ΑΣ ΜΕΙΝΩ ΣΤΗ ΧΑΡΟΠΟΙΩ ΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΑ ΜΑΣ, ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ......ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΣΑΜΑΣ ΣΑΝ ΧΑΡΑ ΤΩΝ ΣΤΟΛΙΔΙΩΝ Κ ΦΑΝΤΑΧΤΕΡΩΝ ΛΑΜΠΙΟΝΙΩΝ ΑΛΛΑ Κ ΣΑΝ ΜΥΝΗΜΑ ΚΥΡΙΩΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ, ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΜΑΣ......

Κ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΝΩΡΙΣ...Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ.....ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!!!!!!!!
Αὐτὲς τὶς ἡμέρες ὁ ὀρθόδοξος χριστιανικὸς κόσμος καλεῖται νὰ γιορτάσει ἢ μᾶλλον νὰ ζήσει ἀληθινὰ τὸ μεγάλο γεγονὸς τῆς σωτηρίας καὶ τῆς λυτρώσεως τῶν ἀνθρώπων καὶ τοῦ κόσμου ἀπὸ τὰ δεινὰ τῶν κακῶν καὶ τοῦ διαβόλου. Καλεῖται νὰ δεχθεῖ τὸ μυστήριο τῆς ἐνσάρκου οἰκονομίας καὶ νὰ γεμίσει θεία χάρη καὶ εὐλογία.

Οἱ ἅγιοι Πατέρες μᾶς καλοῦν νὰ ἀνοίξουμε τὰ μάτια τῆς καρδιᾶς καὶ νὰ μελετήσουμε τὸ μεγάλο αὐτὸ μυστήριο, ποὺ κυριολεκτικὰ ἄλλαξε τὴ μορφὴ τοῦ κόσμου.

Ποιὸς εἶναι ὁ σκοπὸς τῆς ἐνανθρωπήσεως τοῦ Κυρίου; Ὅλη ἡ διδασκαλία τῶν Πατέρων, γιὰ τὴν ἐνανθρώπηση τοῦ Κυρίου περιέχεται στὴ φράση τοῦ Μεγ. Ἀθανασίου : «Ὁ Λόγος σὰρξ ἐγένετο, ἵνα τὸν ἄνθρωπον δεκτικὸν θεότητος ποιήσῃ». Ὁ Χριστὸς δὲν ἦρθε στὴ γῆ, γιὰ νὰ μᾶς φέρει ἁπλὰ μιὰ νέα διδασκαλία, ἀλλὰ νὰ μεταδώσει σὲ μᾶς τὴ θεία ζωή, τὴ ζωὴ τοῦ Θεοῦ. Νὰ μᾶς κάνει μετόχους θείας Ζωῆς κατὰ χάρη. Ὁ Θεὸς γίνεται ἄνθρωπος, γιὰ νὰ γίνει ὁ ἄνθρωπος Θεὸς κατὰ χάρη. Αὐτὸ εἶναι τὸ κεντρικὸ καὶ οὐσιῶδες νόημα τῆς μεγάλης αὐτῆς καὶ σημαντικῆς γιορτῆς.

Πρὶν ἀπὸ τὴ γέννηση τοῦ Κυρίου Ἰησοῦ ὁ κόσμος ζοῦσε στὸ σκοτάδι τῆς ἀπιστίας καὶ τῆς εἰδωλολατρίας μὲ φωτεινὲς ἑξαιρέσεις.

Ἡ ἀπομάκρυνση τῶν ἀνθρώπων ἀπὸ τὸν Δημιουργό του εἶχε δυσάρεστες συνέπειες στὴ ζωή του. Ὅμως ὁ Θεὸς δὲν ἐγκατέλειψε τὸ πλάσμα του. Στὸν κατάλληλο χρόνο στέλνει στὴ γῆ τὸν μονογενῆ του Υἱὸ, γιὰ νὰ σώσει τὸν κόσμο καὶ τὸν ἄνθρωπο. «Ὁ Θεὸς ἐπὶ γῆς ὤφθη καὶ τοῖς ἀνθρώποις συνανεστράφη» (Βαρούχ, γ´ 38). Ὁ ἀόρατος γίνεται ὁρατός, ὁ ἀπρόσιτος προσιτός, ὁ Θεὸς μαζὶ μὲ τοὺς ἀνθρώπους. Μέγα καὶ παράδοξον τὸ μυστήριον. Ἦλθε στὴ γῆ ὄχι ὅπως αὐτὸς μποροῦσε, ἀλλὰ ὅπως ἐμεῖς μπορούσαμε νὰ τὸν δοῦμε καὶ νὰ τὸν καταλάβουμε. Γι᾿ αὐτὸ ἔγινε ἄνθρωπος μὲ σάρκα γιὰ νὰ ἐπικοινωνήσει καλύτερα μὲ μᾶς. Ὁ Ἱερὸς Χρυσόστομος τονίζει χαρακτηριστικὰ : «Πῶς ἔγινε τοῦτο τὸ ἐκπληκτικὸ καὶ ἀξιοθαύμαστο; Ἕνεκα τῆς δικῆς Του ἀγαθότητος καὶ ὅπως ἕνας βασιλέας βγάζει τὴν βασιλικὴ στολὴ καὶ σὰν ἁπλὸς στρατιώτης ρίχνεται στὴ μάχη, γιὰ νὰ μὴ ἀναγνωρισθεῖ ἀπὸ τὸν ἐχθρὸ καὶ ἔτσι πετύχει τὴ νίκη, ἔτσι καὶ ὁ Χριστὸς ἦρθε μὲ ἀνθρώπινη μορφή, γιὰ νὰ μὴν ἀναγνωρισθεῖ καὶ ἀποφύγει ὁ ἐχθρός τη σύγκρουση μαζί του, ἀλλὰ καὶ γιὰ νὰ μὴ φοβίσει τοὺς ἀνθρώπους, γιατὶ ἦρθε γιὰ νὰ τοὺς σώσει καὶ λυτρώσει».

Τελικὰ μία εἶναι ἡ οὐσιαστικὴ ἐξήγηση τῆς ἐνανθρωπήσεως τοῦ Κυρίου, ἡ ἀγάπη τοῦ Θεοῦ. Ὁ Ἀπόστολος Παῦλος διατυπώνει πολὺ καθαρὰ αὐτὴ τὴν ἐξήγηση. «Διὰ τὴν πολλὴν ἀγάπην, ἣν ἠγάπησεν ἡμᾶς», «ἔκλινεν οὐρανοὺς καὶ κατέβη». Μαζὶ μὲ τὸν μεγάλο Ἀπόστολο κάθε πιστὸς βλέπει πίσω ἀπὸ τὸ ἱστορικὸ καὶ κοσμοσωτήριο γεγονὸς τῆς γεννήσεως τοῦ Κυρίου τὴν μεγάλη ἀγάπη τοῦ Θεοῦ γιὰ τὸν ἄνθρωπο καὶ τὸν κόσμο. Ἀγάπη ποὺ ἔφθασε μέχρι τὸ Σταυρό.

Περιμένουμε τὴ μεγάλη γιορτὴ τῆς γεννήσεως. Καὶ ὁ Υἱὸς τοῦ Θεοῦ ἀναμένει τὴν ἀνταπόκριση τῆς δικῆς μας ἀγάπης. Μᾶς ἀγάπησε, νὰ τὸν ἀγαπήσουμε καὶ μεῖς. Νὰ τοῦ ἀνοίξουμε τὴν καρδιὰ καὶ τὴ ζωή μας. Νὰ συνδεθοῦμε μαζί του. Εἶναι ἀσφαλῶς ἡ μεγαλύτερη δωρεὰ τοῦ Κυρίου Ἰησοῦ. Τὰ φετεινὰ Χριστούγεννα ἂς εἶναι ἡ ἀπαρχὴ μιᾶς νέας ζωῆς γεμάτη ἀπὸ τὴ Χάρη καὶ τὴν εὐλογία τοῦ Θεοῦ.

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ!!!!!

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ, ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΟΥ...ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΩ ΑΠΟ ΕΔΩ Κ ΕΜΠΡΟΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΟΥ....
ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΔΕΚΤΟΙ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΘΥΜΩ Κ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΩ, ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΩΣ....ΔΗΛ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΩ ΠΟΙΟ ΚΑΤΑΝΟΗΤΗ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ι.Χ.

ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ???????????Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ....Η ΝΟΗΤΩ.....
ΣΑΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΩ Κ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ!!!!!!!!

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΕΝΑΔΑ......ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ!!!!


ΦΙΛΕΝΑΔΑ ΜΟΥ ΚΑΛΗ...ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕΣ ΤΟ BLOG ΣΟΥ....ΕΜΕΙΣ ΕΞΑΛΛΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΧΙΛΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ...ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ Κ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ....ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ....ΤΟΤΕ ΧΑΘΗΚΑΜΕ ΡΕ ΦΙΛΕΝΑΔΑ...ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΛΕΜΕ Κ ΤΑ ΛΕΜΕ.....ΕΧΟΥΜΕ Κ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΜΑΣ...ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΒΟΛΤΕΣ, ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΨΩΝΙΑ Κ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ....ΧΙΧΙΧΙΧΙΧΙ...
ΕΓΩ ΣΟΥ ΑΦΙΕΡΩΝΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ...Κ Η ΠΑΡΗΓΟΡΙΤΡΑ ΣΟΥ , ΕΔΩ Κ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΑΓΑΠΑΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ....ΦΟΥΣΦΟΥΡΙΚΟ....ΖΗΤΩ Η ΤΡΕΛΛΑΑΑΑΑΑ!!!!!
ΑΑΑΑΑΑ....Κ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ....ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΣΕ ΑΓΑΠΑΩ ΕΓΩ ΜΟΝΟ....ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΣΕ ΑΓΑΠΑΕΙ....Κ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ......ΦΙΛΟΥΣΚΙΑ ΜΩΡΑΚΙ ΓΛΥΚΟΟΟΟΟΟ!!!!!