MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

ΡΟΦΟΣ ΜΕ ΜΠΑΜΙΕΣ!!!!

Ροφός με μπάμιες

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα

1 1/2 κιλό ροφός σε φέτες

1 κιλό μπάμιες

3 ώριμες ντομάτες...

2 μεγάλα κρεμμύδια

1 φλιτζάνι λάδι

αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια με τις μπάμιες και προσθέτουμε διαδοχικά λίγο νερό. Ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες και το αλάτι με το πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν για 10-15 λεπτά. Κατόπιν, τα βάζουμε σε ένα ταψί, προσθέτουμε από πάνω τις φέτες του ψαριού και ψήνουμε το φαγητό μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 20 λεπτά.

ΠΟΥΓΚΑΚΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ.....ΚΡΗΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ...!!!

Πουγκάκια με κιμά

της Αργυρώς Βουβουδάκη

Πρόκειται για μία πανεύκολη συνταγή, με πολύ απλά υλικά και θα με θυμηθείτε όταν δοκιμάσετε το πρώτο πουγκάκι! Σημειωτέον, ότι δεν είναι κατεξοχήν κρητικό...

παραδοσιακό φαγητό, αλλά άπαξ και προστίθεται το πασίγνωστο και χαρακτηριστικό ποτό του νησιού, αμέσως παίρνει στην κυριολεξία κρητικό άρωμα!!

Υλικά

Τα υλικά που χρειάζονται, για περίπου 40 πουγκάκια (αν θέλετε λιγότερα, κάνετε την συνταγή με τα μισά υλικά ακριβώς), είναι τα εξής:

500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς (καλύτερα να ζητήσετε σπάλα)

400 γρ. φύλλο κρούστας (είναι 2 πακετάκια περίπου,τα γνωστά φύλλα κρούστας του εμπορίου)

250 γρ. γραβιέρα Κρήτης τριμμένη ή παρμεζάνα

3 πράσα (να διαλέξετε μεγάλα,επειδή κόβουμε κυρίως το άσπρο μέρος τους)

2 ξερά κρεμμύδια (να μην είναι υπερβολικά μεγάλα,αλλιώς 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι)

2 σφηνάκια τσικουδιά ή διπλάσια ποσότητα λευκό κρασί

Αλάτι,πιπέρι,μοσχοκάρυδο (το τελευταίο,είναι προαιρετικό)

5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα πράσα και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες, πρώτα από το άσπρο μέρος και όχι μέχρι το τέλος. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και έχοντας ήδη ζεστάνει το τηγάνι, ρίχνουμε το λάδι. Τσιγαρίζουμε τα πράσα με τα κρεμμύδια για λίγο και αμέσως βάζουμε μαζί τους, τον κιμά να καβουρδιστεί. Ξεχωρίζουμε πολύ καλά τον κιμά με μία κουτάλα, για να μην κολλάει και τον αφήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Σβήνουμε με την τσικουδιά ή το κρασάκι και το αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να δούμε ότι έχει τραβήξει όλα τα υγρά του (υπολογίζουμε και με το μάτι, αν τυχόν χρειάζεται το μείγμα μας, λιγότερο ή περισσότερο από ό,τι έχουμε βάλει για να το σβήσουμε -όχι πολλή τσικουδιά όμως γιατί θα αλλοιώσει την γεύση του κιμά μετά). Αλατοπιπερώνουμε στο μεταξύ, ρίχνουμε και μία πρέζα μοσχοκάρυδο αν έχουμε (πολύ λίγο γιατί αν μας ξεφύγει, θα πικρίσει πολύ). Όταν δούμε ότι έχει πιει όλα τα υγρά του, βγάζουμε το τηγάνι από το μάτι και το αφήνουμε να κρυώσει, για να μην λιώσει το τυρί που θα προσθέσουμε στην συνέχεια στο κρύο μείγμα μας (έχουμε να βάλουμε τα πουγκάκια και στον φούρνο μετά).

Αρχίζοντας την διαδικασία με τα φύλλα κρούστας, να μην ξεχάσουμε να τα έχουμε ήδη αφήσει να ξεπαγώσουν για 2 ώρες μέσα στην συσκευασία τους, σε θερμοκρασία δωματίου (το γράφει και στο πακετάκι). Όταν δούμε ότι ξεκολλάνε εύκολα και είναι μαλακά, ανοίγουμε την επιφάνειά τους και τα κόβουμε σταυρωτά, για να γίνουν τέσσερα κομμάτια. Εφόσον, έχουμε ρίξει και το τυρί στα υπόλοιπα υλικά και τα έχουμε ανακατέψει καλά, ξεκινάμε να γεμίζουμε τα πουγκάκια μας. Παίρνουμε δύο-δύο φύλλα κρούστας, αν θέλουμε, τα λαδώνουμε λίγο (και να μην τα λαδώσουμε καλύτερα θα είναι γιατί στο τέλος βάζουμε λιωμένο βούτυρο απο πάνω, το λάδι θα τα βαρύνει και δεν θα γίνουν πολύ τραγανά) και στο κέντρο των φύλλων, γεμίζουμε με δύο κουταλάκια μείγμα (όχι περισσότερο, δεν θα μας κλεινουν τα φύλλα στο σχήμα που θέλουμε).

Προσοχή, όση ώρα δουλεύουμε στο κάθε πουγκάκι ξεχωριστα, στα υπόλοιπα φύλλα να έχουμε βάλει μία πετσέτα από πάνω τους (επειδή είναι πολύ λεπτά τα φύλλα κρούστας και ξεραίνονται πολύ γρήγορα). Σφίγγουμε τα φύλλα πάνω από την γέμιση, ώστε να σχηματιστούν πουγκάκια και σε κάθε ένα βάζουμε από πάνω με ένα πινελάκι λίγο βούτυρο που έχουμε λιώσει (θα τους δώσει χρώμα όταν ψηθούν). Τα βάζουμε σε ένα σχετικά μεγάλο ταψί, που έχουμε λαδώσει (όχι πολύ, λίγο με το χέρι ή με απορροφητικό). Όταν έχει τελειώσει το μείγμα μας και έχουμε γεμίσει όλα τα φύλλα, τα αφήνουμε να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν (δεν τα βάζουμε στην πάνω σχάρα, γιατι θα καεί το φύλλο). Τα σερβίρουμε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου (δεν τα αφήνουμε πάνω από 3 μέρες το πολύ, γιατί αλλοιώνονται, λόγω του κιμά).

Υ.Γ. Μην σας τρομάζει η μεγάλη περιγραφή, είναι πανεύκολη η εκτέλεση και θα μπορούσα να την γράψω σε πέντε σειρές, αλλά στη μαγειρική έχει μεγάλη σημασία η λεπτομέρεια και δεν απευθυνόμαστε μόνο σε έμπειρες μαγείρισσες!

Ελπίζω να κάλυψα κάθε απορία. Καλή επιτυχία!

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

ΚΡΑΜΠΛ ΜΠΑΝΑΝΑΣ...Κ ΜΕ ΑΛΛΑ ΦΡΟΥΤΑ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ!!!



Υλικά για μια ταρτιέρα:

4-5 μπανάνες σε ροδέλες

1 κ.σ βούτυρο ή μαργαρίνη

2 κ.σ φυστικοβούτυρο

2-3 κ.σ γάλα

2 κ.σ καστανή ζάχαρη

Για το κραμπλ:

200 γρ. μπισκότα θρυμματισμένα

100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε κυβάκια

2 κ.σ καστανή ζάχαρη

Διαδικασία:

Σοτάρουμε τις μπανάνες σε αντικολητικό τηγάνι με το βούτυρο .Μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε τη ζάχαρη και το φυστικοβούτυρο καλά χτυπημένο και αραιωμένο με λίγο γάλα. Μόλις καραμελώσει το μίγμα του τηγανιού αποσύρουμε από τη φωτιά και το μεταφέρουμε στην ταρτιέρα .Στρώνουμε το μίγμα ομοιόμορφα με τη ράχη ενός κουταλιού.

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα τρίμματα των μπισκότων με τα κομματάκια βουτύρου και τη ζάχαρη. Δουλεύουμε το μίγμα με τα δαχτυλά μας έτσι ώστε να αποκτήσουμε ψιχουλιαστό μίγμα . Στρώνουμε το μίγμα πάνω από τις μπανάνες και το απλώνουμε ομοιόμορφα.

ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΠΟΥΤΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΜΕ ΜΠΕΊΚΟΝ!!!



Υλικά (για 4 άτομα):


8 μπουτάκια κοτόπουλου


8 φέτες μπέικον


8 μικρά κλαράκια φρέσκο δενδρολίβανο


1 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες


12 ντοματάκια


3 κ.σ πετιμέζι ή 2 κ.σ μέλι


½ φλ.ελαιόλαδο


½ φλ μηλόξυδο


Αλάτι, πιπέρι


Διαδικασία


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.


Με μαχαίρι χαράζουμε τα μπουτάκια και βάζουμε το μπέικον και το δεντρολίβανο. Μπορούμε να δέσουμε τα μπουτάκια για να στερεώσουμε τη γέμιση. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα ροδίζουμε από όλες τις πλευρές στο ελαιόλαδο. Σβήνουμε με ξύδι και πετιμέζι. Τα μεταφέρουμε σε ταψάκι φούρνου. Προσθέτουμε και τις ντομάτες λιαστές και ντοματίνια. Ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά μέχρι να ψηθούν τα μπουτάκια. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές ή τουρλού λαχανικών.

ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ Κ ΦΕΤΑ!!!




Πατατόπιτα με μπρόκολα και φέτα:

Υλικά:

2 φύλλα για τάρτα ή 2 φύλλα σφολιάτα

300 γρ. πατάτες

2 μπρόκολα

300 γρ. φέτα θρυμματισμένη

Για την κρέμα:

250 γρ. γάλα

250 γρ. κρέμα γάλακτος

4 αυγά ολόκληρα και 1 κρόκο αυγού

Αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία:

Στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί το ένα φύλλο για τάρτα στο πάτο του ταψιού και στα τοιχώματα . βάζουμε το ταψί με το φύλλο τάρτας στο καταψύκτη για 20 λεπτά. Κόβουμε τις πατάτες σε κυβάκια και το μπρόκολο σε μικρά μπουκετάκια. Τα ζεματάμε ξεχωριστά σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Σε ένα βαθύ σκεύος χτυπάμε τα ολόκληρα αυγά με το γάλα και τη κρέμα . αλατοπιπερώνουμε . Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Στρώνουμε πάνω στο φύλλο τάρτας τις πατάτες το μπρόκολο τη φέτα . Περιχύνουμε με τη κρέμα . σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο τάρτας . Κάνουμε μια τρύπα στη μέση να φεύγουν οι υδρατμοί και βάζουμε ένα χωνάκι από αλουμινόχαρτο. Αλείφουμε το πάνω φύλλο με το κρόκο αυγού που τον έχουμε διαλύσει με λίγο γάλα . Ψήνουμε στο φούρνο για 40 με 45 λεπτά .

ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΕ!!!!




Υλικά για 6 άτομα


Προετοιμασία: 30 λεπτά ψήσιμο 2 ώρες και 10 λεπτά


1 λίτρο γάλα


5 μικρά αυγά ή 4 μεγάλα (200 γρ)


3 κρόκοι αυγών (60 γρ.)


150 γρ. ζάχαρη


1 μπαστουνάκι βανίλια


Για την καραμέλα


60 γρ. νερό


240 γρ. ζάχαρη


70 γρ. γλυκόζη


Διαδικασία


Για την καραμέλα


Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και τη γλυκόζη. Μόλις το μίγμα πάρει ένα ωραίο κοκκινωπό χρώμα αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά . Χρησιμοποιούμε την καραμέλα αμέσως πριν αρχίσει να σφίγγει.


Για την κρέμα


Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη ζάχαρη, τα αυγά και τους κρόκους των αυγών. Προσθέτουμε και τα σποράκια βανίλιας. Χτυπάμε το μίγμα μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε το γάλα κρύο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Αφήνουμε λίγο την κρέμα να σταθεί και αφαιρούμε τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια.


Μοιράζουμε τη καραμέλα ακόμη ζεστή και υγρή σε 6 ατομικά μπολ για κρέμα καραμέλα ή σε μια φόρμα. Γεμίζουμε τα μπολάκια με τη κρέμα και τα βάζουμε σε ταψάκι πάνω σε σχάρα. Γεμίζουμε το ταψί με νερό μέχρι το μέσο του ταψιού. Ψήνουμε στο φούρνο στους 120 βαθμούς για 2 ώρες.

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ........ΤΟΥ 2 0 0 9!!!!!!!!!

ΣΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ..........1300.........ΕΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ....ΜΑΣ Κ Η ΨΥΧΟΥΛΑ ΣΟΥ ΦΤΕΡΟΥΓΙΣΕ.....ΣΑΝ ΠΟΥΛΑΚΙ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΑΣ!!!!

ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΑΙ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΜΑΝΝΟΥΛΑ.......ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙΣ.........

Σάββατο των Ψυχών σήμερα….

«Πρέπει να καταλάβουμε ότι ο άνθρωπος στην πραγματικότητα δεν πεθαίνει. Ο θάνατος είναι απλώς μετάβαση από την μια ζωή στην άλλη. Είναι ένας αποχωρισμός για ένα μικρό διάστημα, Όπως, όταν πάει κάποιος, ας υποθέσουμε, στο εξωτερικό για έναν χρόνο, οι δικοί του στενοχωριούνται, γιατί θα τον αποχωρισθούν για έναν χρόνο, ή αν λείψει δέκα χρόνια, έχουν στενοχώρια για τον αποχωρισμό των δέκα χρόνων, έτσι πρέπει να βλέπουν και τον αποχωρισμό από τα αγαπημένα τους πρόσωπα με τον θάνατο. Αν πεθάνει, ας υποθέσουμε, κάποιος και οι δικοί του είναι ηλικιωμένοι, να πουν: «Μετά από καμιά δεκαπενταριά χρόνια θα ανταμώσουμε». Αν είναι νεώτεροι, να πουν: «Μετά από πενήντα χρόνια θα ανταμώσουμε». (από τους λόγους του π. Παισίου )

ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ ΜΑΝΝΟΥΛΑ!!!!
ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ ΠΑΤΕΡΟΥΛΗ!!!
ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ ΘΕΙΕ!!!
ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ ΦΙΛΗ-ΑΔΕΛΦΗ-ΚΟΥΜΠΑΡΑ ΑΝΝΑ!!!
ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ ΣΕ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ Κ ΦΙΛΟΥΣ..................