MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ!!!

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Σήμερα μου ζήτησαν κοτόπουλο. Τώρα , όταν λέμε κοτόπουλο, σ΄αυτό το σπίτι μόνο τα μπουτάκια από το κοτόπουλο τρώνε ( συμπεριλαμβανομένου και του Tommy).
Tο έκανα στο φούρνο γιατί μου αρέσει έτσι που μελώνει το ζυμαρικό, και το κοτόπουλο γίνεται ιδιαίτερα ζουμερό.

Υλικά
4-5 μπούτια από κοτόπουλο
1 πακέτο κριθαράκι
1 κονσέρβα ντοματάκια αποφλοιωμένα -(περασμένα από το moylti-να πολτοποιηθούν.
1 κουταλιά πελτέ
θυμάρι ξερό, αλάτι-πιπέρι και τυρί τριμμένο στο σερβίρισμα
λάδι

Το φτιάχνω ως εξής
. Αλατοπιπερώνω το κοτόπουλο και το βάζω στο ταψί. Ρίχνω και την ρίγανη.
. Λιώνω τα ντοματάκια, τα ρίχνω στο ταψί με τον πελτέ.
. Προσθέτω ζεστό νερό , αρκετό , σχεδόν να καλύψει το κοτόπουλο, περίπου 1 λίτρο.Ψήνω στους 180 περίπου 1 1/2 ώρα, ενδιάμεσα γυρνάω το κοτόπουλο και από την άλλη πλευρά.
Όταν ψηθή, βγάζω το κοτόπουλο σε μια πιατέλα και το διατηρώ ζεστό.
Ρίχνω στο ταψί λίγο λάδι ή βούτυρο - ( δεν έχω βάλει λάδι από την αρχή- το λίπος του κοτόπουλου θα δώσει ένα ωραίο ζουμί από μόνο του)-συμπληρώνω με νερό και ρίχνω μέσα το κριθαράκι Ανακατεύω να απλωθεί στο ταψί..Δοκιμάζω ,μετά την προσθήκη του νερού, μήπως χρειάζεται λίγο αλάτι.

Το ζουμί μας πρέπει να ειναι αρκετό, διότι εκεί θα βράσει το κριθαράκι για 25 λεπτά.Προσέχουμε ανα διαστήματα να ανακατεύουμε το κριθαράκι,για να μην κολλήσει.Προσθέτουμε το κοτόπουλο 5 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, για να ειναι ζεστό και το κοτόπουλο.Μήν το αφήσετε να στεγνώση, πρέπει να ειναι ζουμερό, εκεί ειναι και η νοστιμιά του όλη.
Σερβίρω στο πιάτο με τυρί τριμμένο, η κομματάκια φέτας.
----------------------------------------------------------