MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΡΥΖΙ!!!

ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΡΥΖΙ

Ο άνδρας μου , όπως σας έχω ξαναπεί, λατρεύει μελιτζάνες και πιπεριές. Αυτό είναι αγαπημένο του φαγάκι. Δείτε πως το φτιάχνω.
Υλικά
18-20 Πιπεριές μικρού μεγέθους, 1/2 κιλό κιμάς,, 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο,φρέσκες ντομάτες τριμενες, 1 κουτί ντοματακι κονκασε, 1 κουταλιά κέτσαπ, 1 κουταλιά πελτέ, 1/2 ποτηράκι λευκό ή κόκκινο κρασί, μαϊντανό ψιλοκομμένο, λίγο δυόσμος, 1/2 φλυτζανάκι ρύζι, αλάτι-πιπέρι και τριμμένο τυρί, λαδάκι στην κατσαρόλα να καλυφτεί ο πάτος,,.1-2 πατάτες κομμένες καρέ.

Σοτάρω στο λάδι το κρεμμύδι ,και ρίχνω τον κιμά, ανακατεύω να σωταριστη και ο κιμάς καλά.Ρίχνω το κρασάκι,1-2 λεπτά βράσιμο, ρίχνω αλάτι-πιπέρι και τα μυρωδικά.

Τρίβω τις ντομάτες στο multi και προσθέτω την κέτσαπ και τον πελτέ. Ρίχνω την σαλτσούλα στον κιμά και σιγοψήνω για 2ο λεπτά . Στο τέλος ρίχνω και το ρύζι ( βάζω ελάχιστο). Ένα -δυο λεπτά να ανακατευτούν οι τα υλικά, και είναι έτοιμο.

Πλενω και αδειάζω τις πιπεριές. Τις στραγγίζω και τις γεμίζω με τον κιμά(με ζουμάκι μαζί, να μην είναι στεγνές).Τις βάζω στο ταψί, ρίχνω πάνω από κάθε πιπεριά λίγο λαδάκι, αλάτι και πιπέρι και μπόλικο τυρί τριμμένο , κεφαλοτύρι Κρήτης, κατά προτίμηση.

Πολτοποιώ τα ντοματάκια κονκασε μαζί με λίγο λάδι στο multi και περιχύνω τις πιπεριές.
Κόβω τις πατατούλες σε καρέ κομμάτια, και συμπληρώνω τα κενά στο ταψί.
Ψήνω στους 180, τα πρώτα 45 λεπτά ,σκεπασμένο το ταψί, και μέτα για καμιά ωρίτσα περίπου,.ξεσκέπαστο (όπως κάνουμε για τα γεμιστά)

tip . μπορούμε μαζί με τις πιπεριές να βάλουμε και ντομάτες ή μελιτζάνες, Εμάς μας αρέσουν οι πιπεριές , γι αυτό βάζω στο ταψί, μόνο πιπεριές και επιλέγω μικρούλες που είναι σχεδόν μια πιρουνιά...