SWEET AND SOUR CHICKEN
Ενθουσιάστηκα με την τελευταία ανάρτηση της kiki;s http://mikrikouzina.blogspot.com/
με το γλυκόξινο κοτόπουλο , και σκέφτηκα να δώσω και την δική μου εκδοχή.Η αλήθεια είναι ότι δεν το ψήνω συχνά, παρα μόνο κατόπιν απαιτήσεως της κόρης μου που το λατρεύει και των φίλων μου όταν "αναζητήσουν" κινέζικο. Είναι πολύ νόστιμο και θα αρέσει στους οπαδούς της γλυκόξινης γεύσης.
Χρειαζόμαστε
3 στήθη κοτόπουλου
2 πιπεριές πράσινες, 2 κίτρινες, 2κόκκινες ,κομμένες σε καρέ κομμάτια
5 ροδέλες ανανά -κομμένες σε κομμάτια καρέ όπως τα λαχανικά
1 κουταλιά λάδι
Για την σαλτσούλα
3 κουταλιές άσπρο ξύδι
4 κουταλιές ζάχαρη
4 κουταλιές κέτσαπ
και 1 βαζάκι γλυκόξινη σάλτσα
Πρώτα ετοιμάζω το κοτόπουλο.
Τεμαχίζω σε μπουκιές το κοτόπουλο, το αλευρώνω και το τηγανίζω σε καυτό λάδι για 3-4 λεπτά
Βάζω στο γουόκ 1 κουταλιά λάδι και περιμένω να ζεσταθεί πολύ καλά, μέχρι σχεδόν να βγή καπνός.
Ρίχνω το κρεμμύδι και τις πιπεριές , ανακατεύω να μαραθουν για 3-4 λεπτά, μετά ρίχνω και τον ανανά.Χαμηλώνω την θερμοκρασία και ανακατεύω συνέχεια για λίγα λεπτά .
Ρίχνω το ξύδι,την ζάχαρη και την κέτσαπ. Ανακατεύω για να καλυφθούν τα λαχανικά με την σάλτσα, για 1 λεπτό περίπου, και μετά βάζω μέσα και το κοτόπουλο.Ανακατεύω καλά και ρίχνω και το βαζάκι με την σάλτσα. Αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή ,αραιώνω με 2-3 κουταλιές νερό.
Σερβίρω με noodles ή ρύζι.