MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΚΑΙ ΑΡΑΚΑ!!!!

ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΚΑΙ ΑΡΑΚΑ

΄Πέρασε η εβδομάδα και ζυμαρικό δεν φάγαμε...
Ψάχνοντας στο ψυγείο μου είδα το προσούτο και θυμήθηκα αυτή την συνταγή που είχα καιρό να την φτιάξω. Την τιμήσαμε δεόντως, και με το παραπάνω θα έλεγα, αφού πάρα λίγο να μην φτάσει για όλους...

Χρειαζόμαστε
1 πακέτο ζυμαρικά της αρεσκείας μας
100 γρ.προσούτο
1 κούπα μοτσαρέλλα κομμένη σε μικρά κομμάτια
1 φλιτζάνι αρακάς
6-7 μανιτάρια porto bello τεμαχισμένα
1 φλυτζανάκι κονιάκ
1 φλυτζανάκι από το νερό των βρασμένων ζυμαρικών
1 σκελίδα σκόρδο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
250 γρ κρέμα γάλακτος
αλάτι-πιπέρι
λίγη παρμεζάνα στο σερβίρισμα

Βράζω τον κατεψυγμένο αρακά για 3-4 λεπτά να μαλακώσει. Τον στραγγίζω.

Βάζω το νερό για τα μακαρόνια να βράζει και συγχρόνως ετοιμάζω την σάλτσα.
Κόβω το προσούτο σε λεπτές λωρίδες , τα μανιτάρια σε μέτρια κομμάτια, και την μοτσαρέλλα σε κύβους.

Σε μεγάλο τηγάνι , σοτάρω το λάδι με το σκόρδο. Ρίχνω τον αρακά, και τα μανιτάρια ,να μαλακώσουν τα μανιτάρια (3-4 λεπτά). Ρίχνω και το προσούτο , και ανακατεύω.


Ρίχνω το αλάτι και το πιπέρι. Ψήνω για λίγα λεπτά και σβήνω με το κονιάκ. Μόλις εξατμιστεί το κονιάκ , ρίχνω το ζωμό από τα μακαρόνια, την κρέμα γάλακτος, να πάρουν 1-2 βράσεις,
Στραγγίζω τα μακαρόνια που έχουν βράσει εν τω μεταξύ, και τα ρίχνω στο τηγάνι. Ανακατεύω καλά ,να ενωθούν όλα τα υλικά, , αποσύρω από την φωτιά , και προσθέτω την κομμένη μοτσαρέλλα.

Σερβίρω αμέσως, ρίχνοντας και λίγη τριμμένη παρμεζάνα ( έτσι, για βυθιστω εντελώς στις ενοχές!!!!)
ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ..ΔΙΑΙΤΑ!!!