MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Κυριακή 10 Απριλίου 2011

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΜΕ ΧΛΩΡΑ ΚΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ!!!



Κατσικάκι με χλωρά κουκιά
ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΜΕ ΧΛΩΡΑ ΚΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ,

ΥΛΙΚΑ

1,5 κ. Κατσίκι Σπάλα
1 κ. Φρέσκα Κρεμμυδάκια
1 ξερό Κρεμμύδι
3 σκελ. Σκόρδο
750 γρ. χλωρά Κουκιά
1,5 κ. Κολοκυθάκια
2 κουτ. Nτοματοπελτέ
1 φλιτζ. Ελαιόλαδο
Λάδι για τηγάνισμα ( ηλιέλαιο, ελαιόλαδο, αραβοσιτέλαιο)
Αλάτι & Πιπέρι
Νέρο

Για το αυγολέμονο:
2 Αυγά
Χυμός από 2 Λεμόνια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφαιρούμε το πράσινο μέρος από τα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Βράζουμε τα χλωρά κουκιά και τα στραγγίζουμε από το σκούρο ζωμό τους. Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε χοντρές ροδέλες ( 2 εκ. περίπου) και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το χλωρό κρεμμύδι, το ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο. Βάζουμε το κρέας και προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε 2 κουτ. ντοματοπελτέ για να σπάσει το λευκό χρώμα και να πάρει απαλό ροζ αλλά και να προσθέσει λίγο άρωμα. Βάζουμε τόσο νερό ώστε να καλύπτει το κρέας και το αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά.
Ρίχνουμε μετά τα τσιγαρισμένα κολοκυθάκια και τα βρασμένα κουκιά. Τα αφήνουμε να βράσουν για άλλα 15- 20 λεπτά.
Φτιάχνουμε τη σάλτσα αυγολέμονου:
Χτυπάμε 2 αυγά με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε 2 κουτ. σούπας ζωμό από το φαγητό. Ρίχνουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα και στριφογυρίζουμε τη κατσαρόλα από τα χερούλια για να ανακατευτεί με όλο το φαγητό.
Το ροζ ή σομόν φρικασέ μας είναι έτοιμο!