MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ!!!


Ριζότο με μύδια και κόκκινη σάλτσα

Μαγειρεύομε κοκκινιστά αχνιστά μύδια με μυρωδικά, για να μυρίσει το σπίτι σας θάλασσα. Τα μύδια είναι εξαιρετικός θαλασσινός μεζές και εκτός από λεμονάτα, υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι να τα μαγειρέψετε. Μην φοβηθείτε να τα κάνετε κοκκινιστά με πιλάφι γιατί όχι μόνο έχουν υπέροχη γεύση αλλά τα μυρωδικά από την κόκκινη σάλτσα θα κάνουν το σπίτι σας να μοσχομυρίσει

Υλικά (για 4 άτομα)

500γρ. μύδια καθαρισμένα

3 ώριμες ντομάτες

2 φλιτζάνια ρύζι

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 ματσάκι άνηθο

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
1.Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζετε 2 κουταλιές από το λάδι να κάψει και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε τις τριμμένες ντομάτες, τα μύδια, τον άνηθο και λίγο αλάτι. Αφήστε τη σάλτσα να σιγανή φωτιά για 15 περίπου λεπτά και τα τελευταία 5 λεπτά προσθέστε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

2.Βράζετε το ρύζι σε μια κατσαρόλα με 4 φλιτζάνια νερό. Μπορείτε να συμβουλευτείτε τις οδηγίες χρήσης στο πίσω μέρος τη συσκευασίας. Το βράζετε για 20 λεπτά μέχρι να γίνει αρκετά μαλακό. Το στραγγίζετε και το ρίχνετε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και ανακατεύετε καλά για πάει το ρύζι παντού. Σερβίρετε ζεστό αφού πρώτα το πασπαλίσετε με φρέσκο τριμμένο πιπέρι.