MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Κυριακή 10 Απριλίου 2011

BONET......(ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ)!!!

Bonet (παραδοσιακό ιταλικό γλυκό)

Bonet (παραδοσιακό ιταλικό γλυκό)

ΥΛΙΚΑ

6 Αυγά
1 ποτ. Γάλα
3 ποτ. Ζάχαρη
1 κουτ. Κακάο
10 Μπισκότα Αμαρέτι*
1 σφηνάκι Κουβανέζικο Ρούμι
Λίγο Αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για να φτιάξουμε το γλυκό αυτό, χρειάζονται γρήγορες κινήσεις!
Σπάζουμε σε ένα μπολ τα 6 αυγά. Προσθέτουμε 2 ποτήρια ζάχαρη και χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε το κακάο και θρυμματίζουμε τα μπισκοτάκια, τα προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε σταδιακά ένα ποτήρι χλιαρό γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Μεθάμε λίγο το γλυκό μας με ένα σφηνάκι κουβανέζικο ρούμι.
Με την υπόλοιπη ζάχαρη καραμελώνουμε το πάτο μιας φόρμας:
Βάζουμε τη φόρμα πάνω σε ένα μάτι κουζίνας που καίει και ρίχνουμε μέσα την ζάχαρη που μας έχει μείνει. Όσο ρευστοποιείται η ζάχαρη και γίνετε καραμέλα, την απλώνουμε με γρήγορες κινήσεις στο πάτο της φόρμας. Μόλις η ζάχαρη γίνει καφέ βγάζουμε αμέσως τη φόρμα από τη φωτιά αλλιώς θα καεί.
Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα του γλυκού, πριν προλάβει να κρυώσει η καραμέλα.
Ψήνουμε το γλυκό στο φούρνο σε μπεν μαρί για μία ώρα περίπου. (Βάζουμε δηλαδή τη φόρμα σε ένα βαθύ ταψί ή μια γάστρα γεμίζουμε νερό το ταψί μέχρι τη μέση περίπου της φόρμας και ψήνουμε).
Μετά από μία ώρα, το βγάζουμε από το φούρνο και βυθίζουμε απευθείας τη φόρμα σε κρύο νερό.
Όταν το γλυκό κρυώσει αρκετά, αναποδογυρίζουμε τη φόρμα και αποκαλύπτεται μία λαχταριστή κρέμα με επικάλυψη καραμέλας.

Το πιάτο συνοδεύεται άψογα με κρασί Μοσχάτο.




ΤIP: Για να φαίνεται πιο εντυπωσιακό το γλυκό μπορούμε να το φτιάξουμε σε δύο δόσεις. Η μία να έχει περισσότερο κακάο για να πάρει σκούρο χρώμα και η άλλη μόνο μια κουταλιά για να έχει το γνωστό καραμελέ χρώμα του bonnet.Αναποδογυρίζουμε το πιο ξανθό γλυκάκι πάνω στο πιο σκούρο και έχουμε ένα εντυπωσιακό χρωματιστό γλυκό!


*παραδοσιακά ιταλικά μπισκότα του καφέ