MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Κυριακή 10 Απριλίου 2011

ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΚΑΙ ΛΕΥΚΑ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ!!!

Ομελέτα με πράσινα και λευκά σπαράγγια

Ομελέτα με πράσινα και λευκά σπαράγγια
ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΟΜΕΛΕΤΑ


Το σπαράγγι ήταν ένα αγαπημένο λαχανικό των αρχαίων ελλήνων και μάλιστα ήταν τόσο ακριβό ώστε θεωρούνταν εκλεκτή τροφή των πλουσίων. Δυστυχώς οι σύγχρονοι Έλληνες δεν έχουν εντάξει στη κουζίνα τους αυτό το πολύτιμο λαχανικό. Το 99% της ελληνικής παραγωγής εξάγεται στο εξωτερικό και κυρίως στη Γερμανία, όπου τα ελληνικά σπαράγγια γίνονται ανάρπαστα. Η ζήτηση αυξάνεται κυρίως το Πάσχα, καθώς το σπαράγγι είναι απαραίτητο συστατικό του γερμανικού πασχαλινού τραπεζιού. Παρακάτω θα δείτε δυο φωτογραφίες από τη συγκομιδή και την επεξεργασία των σπαραγγιών.
Στη αγορά θα βρείτε συνήθως τρία είδη σπαραγγιού, τα λευκά, τα βιολέ και τα πράσινα. Όσοι ξέρουν να τρώνε προτιμούν το πράσινο σπαράγγι. Όμως το λευκό είναι ακριβότερο, καθώς έχει μεγαλύτερη ζήτηση στην αγορά.

Τα σπαράγγια είναι ένα ένα ιδιαίτερο λαχανικό που πρέπει να βράσει με τον σωστό τρόπο ώστε να βγάλει όλη τη νοστιμιά του.

ΒΡΑΣΙΜΟ

Λευκά –βιολέ σπαράγγια:
Καθαρίζουμε το κάθε σπαράγγι με το ειδικό εργαλείο της πατάτας. Το κόβουμε στα τρία. Βράζουμε για 25 λεπτά και προσθέτουμε στο νερό μια κουταλιά του γλυκού αλάτι και μια κουταλιά ζάχαρη (για να σπάσει τη πικράδα των σπαραγγιών).
Πράσινα σπαράγγια:
Τα πράσινα σπαράγγια έχουν κάποιες διαφορές στη προετοιμασία τους. Τα ξεφλουδίζουμε πάλι με το ειδικό εργαλείο, ξεκινώντας όμως από τη μέση του κάθε σπαραγγιού και προς τα κάτω, γιατί οι κορυφές είναι μαλακές και μπορεί να κοπούν. Κόβουμε τα πράσινα σπαράγγια στα τρία και βράζουμε πρώτα τα κοτσάνια για πέντε λεπτά και μετά ρίχνουμε στο νερό τις κορυφές που είναι πιο μαλακές και τα αφήνουμε να βράσουν για άλλα πέντε λεπτά.


ΟΜΕΛΕΤΑ

ΥΛΙΚΑ

6 Αυγά
150 γρ. Σπαράγγια Λευκά
150 γρ. Σπαράγγια Πράσινα
1 κόκκινη Πιπεριά Φλωρίνης
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Αλάτι& Πιπέρι
Ρίγανη

Aφού καθαρίσουμε και βράσουμε τα σπαράγγια συνεχίζουμε τη διαδικασία.
Σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε σε ένα μπολ. Ψιλοκόβουμε τη πιπεριά Φλωρίνης. Ρίχνουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι να κάψει, σοτάρουμε τη πιπεριά και στη συνέχεια σοτάρουμε ελαφρώς και τα βρασμένα σπαράγγια. Προσθέτουμε τα αυγά και αφήνουμε την ομελέτα να τηγανιστεί. «Τη βοηθάμε» σπρώχνοντας το αυγό προς τα μέσα με ένα πηρούνι για να ψηθεί καλά και την αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο. Την αφήνουμε να τηγανιστεί και από την άλλη πλευρά.