MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ!!!!


Σουβλάκια με πατατούλες

Ποιος είπε ότι τα λαχανικά δεν γίνονται πολύ νόστιμα σουβλάκια; Θα εκπλαγείτε όταν δείτε πόσο νόστιμα θα γίνουν τα λαχανικά αν τα βάλετε στο γκριλ της κουζίνας σας.

Υλικά

18 μικρές πατατούλες

1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο δενδρολίβανο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κουτ. σούπας θαλασσινό αλάτι

Ολόκληρα κλωναράκια δενδρολιβανο

Εκτέλεση

1.Τοποθετήστε τις πατάτες σε μια μεσαία κατσαρόλα και καλύψτε τα με άφθονο κρύο νερό. Τοποθετήστε την σε δυνατή φωτιά μέχρι να βράσει. Μαγειρέψτε για περίπου 8 λεπτά ή μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν. Στραγγίζετε καλά.

2.Γυρίστε στο τηγάνι και βάλτε λίγο λάδι να κάψει, προσθέστε το δεντρολίβανο και το σκόρδο. Ανακατέψτε μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

3.Προθερμαίνουμε το γκριλ στην ψιλή θερμοκρασία. Χρησιμοποιήστε τα κλωναράκια από το δενδρολίβανο σαν καλαμάκια και περάστε τις πατάτες ομοιόμορφα στα σουβλάκια. Τα πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Απλώστε τα στο γκριλ για 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρονται αμέσως, ζεστά.

Tip: Μπορείτε ανάμεσα στις πατατούλες να βάλετε διάφορα είδη λαχανικών.

ΖΟΥΜΕΡΑ ΚΑΛΑΜΑΚΙΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ Κ ΛΑΧΑΝΙΚΑ!!!


Ζουμερά καλαμάκια με λουκάνικο και λαχανικά

Ένα από τα πιο κλασικά, νόστιμα και γρήγορα ορεκτικά είναι να κάνετε αυτοσχέδια σουβλάκια με ό,τι έχετε στο ψυγείο σας. Δοκιμάστε πολλά λαχανικά και μικρές μπουκίτσες από κρέας και οι καλεσμένοι σας θα μείνουν ευχαριστημένοι.

Υλικά

460γρ. λουκάνικα της αρεσκείας σας (αν είναι μεγάλα κόψτε σε φετούλες)

2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού

1/3 φλιτζανιού μαϊντανό

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

2 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες

1 κρεμμύδι κομμένο

Μανιτάρια κονσέρβας

2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1.Προθερμαίνετε τον φούρνο στο γκριλ σε μέτρια φωτιά. Βάζετε πάνω τα λουκάνικα και μαγειρέψτε τα για 1 λεπτό από την κάθε πλευρά. Στη συνέχεια βάλτε τα λαχανικά και τα μανιτάρια να ψηθούν και αυτά από τις δύο πλευρές. Σε ένα μπολ βάζετε το ξύσμα λεμονιού, το μαϊντανό και το σκόρδο με λίγο λαδάκι. Βουτήξτε μέσα τα λουκανικάκια και τα λαχανικά. Πάρτε ξυλάκια για σουβλάκια και καρφώστε ένα-ένα τα υλικά. Περάστε τα με λίγο λάδι.

2.Ψήστε τα καλαμάκια στο γκριλ για 4-5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά τα υλικά. Σερβίρεται αφού πρώτα τα ραντίσετε με λίγο χυμό λεμόνι εάν επιθυμείτε.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΩΣΩ ΟΓΚΟ ΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΟΥ???



Εάν θέλετε να χαρίσετε όγκο στα μαλλιά σας λίγο πριν την πρωινή ή τη βραδινή σας έξοδο υπάρχει ένας απλός και γρήγορος τρόπος.

Αφού λούσετε τα μαλλιά σας, βάλτε στις ρίζες ένα σπρέι ή αφρό για όγκο και κάντε μασάζ.

Στη συνέχεια, αναποδογυρίστε τα και στεγνώστε τα με το πιστολάκι.

Εγγυημένο αποτέλεσμα, δοκιμασμένο και από εμάς.

ΦΥΣΙΚΟ ΑΜΥΓΔΑΛΕΛΑΙΟ ΓΙΑ ΜΕΤΑΞΕΝΙΑ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ!!!

Μια φίλη μας αποκάλυψε ένα φυσικό και ανέξοδο τρόπο για ακόμη πιο απαλή επιδερμίδα:

Προμηθευτείτε από το φαρμακείο φυσικό αμυγδαλέλαιο σε χύμα συσκευασία και, μια και δεν έχει έντονο άρωμα, προσθέστε μερικές σταγόνες στην αγαπημένη σας κρέμα σώματος ή στο ξηρό αρωματικό λάδι σας.

Είναι εξαιρετικό και έχει άμεσα αποτελέσματα!

ΚΡΕΜΑ ΝΥΚΤΟΣ...ΠΟΙΑ ΤΑ ΩΦΕΛΗ ΤΗΣ????

Έχετε αναρωτηθεί ποιά τα οφέλη της κρέμας νυκτός;

Υπάρχει μια μερίδα αισθητικών που ισχυρίζεται ότι η κρέμα νυκτός είναι απολύτως απαραίτητη, αν θέλετε να αποκτήσετε μια λαμπερή και ελαστική επιδερμίδα και με μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Κι αυτό γιατί το βράδυ τα συστατικά της ενυδατικής κρέμας ενεργοποιούνται καλύτερα, αφού ο οργανισμός είναι πράος και μακριά από τους ρύπους του εξωτερικού περιβάλλοντος. Με λίγα λόγια, η κρέμα νυκτός δεν πρέπει με τίποτα να απουσιάζει από τη ρουτίνα ομορφιάς σας.

Υπάρχει όμως και η άποψη ότι το πρόσωπο δεν πρέπει να επιβαρύνεται με κρέμες τη νύχτα, όταν ενεργοποιούνται οι μηχανισμοί ανάπλασης.

Συμπέρασμα: χρησιμοποιείτε κρέμα νυχτός μετά τα 40 και όταν πλέον το δέρμα σας έχει έντονη ανάγκη ενυδάτωσης.

ΒΑΛΤΕ ΜΙΑ..ΚΑΛΤΣΑ ΣΤΟ ΝΤΕΚΟΛΤΕ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΙΣ ΡΥΤΙΔΕΣ!!!


Πριν από τρία χρόνια η Ρέιτσελ ντε Μπόερ εκμυστηρεύτηκε αυτό που δεν ομολογούσε ούτε στους φίλους της: επί χρόνια κοιμόταν φορώντας έναν παλιό στηθόδεσμο, στον οποίο είχε ράψει στη μέση παλιές της κάλτσες που είχε γεμίσει με ύφασμα. Κι αυτό για να αποφύγει τις ρυτίδες στο ντεκολτέ της.

Σήμερα, η ιδέα της βρίσκεται ήδη στην παραγωγή και πωλείται σε 150 καταστήματα εσωρούχων στην Ολλανδία και το Βέλγιο, ενώ ενδιαφέρον έχουν επιδείξει και έμποροι από τη Γερμανία, την Αυστρία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Βρετανία και τη Γαλλία, αλλά και τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

«Ξεκίνησε ως μυστικό, δεν ήθελα να μιλήσω για τις ρυτίδες μου ή για τον πρώτο στηθόδεσμο που έφτιαξα, που ήταν άσχημος», δήλωσε χθες Πέμπτη στο Ρόιτερς η ντε Μπόερ. «Αλλά κοιμόμουν έτσι επί επτά χρόνια και όταν έγινα 40 το είπα στις φίλες μου που παραδέχτηκαν ότι είχαν το ίδιο πρόβλημα».

Από περιέργεια οι φίλες της ζήτησαν να τους κατασκευάσει κι εκείνων ίδιους κι έτσι η Ντε Μπόερ έφτιαξε πέντε εκδοχές αυτού που σήμερα αποκαλείται «Το Ντεκολτέ».

Κάπως έτσι η πρώην μεσίτρια σταμάτησε να πουλάει σπίτια κι έγινε επιχειρηματίας.

Ο στηθόδεσμος αυτός είναι μόνο για χρήση στη διάρκεια της νύχτας γιατί κρατάει το στήθος στη θέση του αποτρέποντας την συμπίεσή του που σύμφωνα με την Ντε Μπόερ είναι αυτό που προκαλεί τις κάθετες ρυτίδες.

Η Ντε Μπόερ πούλησε πέρυσι 12.000 από τους στηθόδεσμους αυτούς, αξίας 50 ευρώ, και διατίθενται σε ένα μέγεθος. Αναμένεται ότι φέτος θα πουλήσει 25.000 και του χρόνου 50.000 τεμάχια.

Πηγή: ΑΠΕ

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

ΣΕ ΜΙΑ ΤΟΣΗ ΔΑ ΣΤΙΓΜΗ!!!!!



Έχεις άραγε σκεφτεί πότε πόσο πολύτιμα είναι όλα αυτά που θεωρείς δεδομένα, δικά σου, έχεις διανοηθεί πότε πως όλα αυτά μπορεί να φύγουν μέχρι να ανοιγοκλείσεις τα βλέφαρά σου?
Έχεις οραματιστεί πότε πως θα 'ταν η ζωή χωρίς να έχεις δίπλα σου την οικογένεια σου, έχεις κλάψει με λυγμούς πότε όταν κάποιος που αγαπούσ...ες έφυγε και δεν είναι πλέον κοντά σου?
Μην ξεγελιέσαι από τον χρόνο, όλα παρέρχονται, οι περασμένες στιγμές σε κοιτούν, σε μέμφονται, μιλώ γι' αυτά που φύγαν και γι' αυτά που έπονται, γιατί τα λάθος λόγια που 'χεις πει δεν επιστρέφονται.
Μιλώ για όλα εκείνα που δεν εκτιμάς που ξεχνάς ή που φοβάσαι να τους πεις πως τα αγαπάς, μιλώ γι' αυτά που κάθε μέρα προσπερνάς, που σε περιμένουν κάθε μέρα σπίτι όταν γυρνάς...
Σαν ένα φίλο, αγαπημένο, παιδικό σου..
Σαν ένα μήνυμα απλό στο κινητό σου..
Σαν ένα χάδι της μητέρας στα μαλλιά σου..
Σαν ένα παθιασμένο φιλί απ' την κoπελιά σου..
Πράγματα τόσο μικρά μα τόσο πολύτιμα, πράγματα που δεν θεωρείς μεγάλο ζήτημα, πράγματα καθημερινά, συνηθισμένα που έχεις μάθει δυστυχώς να θεωρείς δεδομένα.
Σε μια τόση δα στιγμή, οι αποχρώσεις του γκρι, με του χρόνου το πινέλο χρωματίζουν τη γη, και βουτώντας στην παλέτα βάφουν μαύρη τη ζωή, όταν κάποιος από 'μας το άσπρο δεν ήθελε να δει.
Τα όμορφα συνήθως βρίσκονται μπροστά μας, δεν μας αφήνει να τα δούμε η άγνοια μας, κι όταν τα χάσουμε ή φύγουνε μακριά μας δεν πρόκειται να τα επιστρέψουν τα δάκρυα μας.
Το κάθε αύριο θολό είναι κι απρόβλεπτο, τα πάντα αλλάζουν μέσα σ' ένα δευτερόλεπτο, γι' αυτό όταν γελάς να θυμάσαι και το γιατί, γιατί τα πιο πολλά χαμόγελα σβήνουν πριν το πρωί.
Και όσα κάνει ο χρόνος δεν μπορείς ν' αλλάξεις, τα λόγια δεν αλλάζουν, ίσως τώρα πράξεις, μια τόση δα στιγμή είναι αρκετή για να σου πει πως πρέπει κάθε μια μέρα σου ν' αδράξεις.
Ζήσε τώρα το τώρα κι όχι αργότερα, ζήσε μ' όσα έχεις, μη θες περισσότερα, βουτά στην ζωή πριν μείνουν μόνο απόνερα, γιατί όσα έχουμε είναι τα πιο όμορφα όνειρα
.

Κυριακή 10 Απριλίου 2011

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΡΑΝΙΑΣ!!!

Kαρυδόπιτα της Ράνιας

ΥΛΙΚΑ

8 Αυγά
2 φλιτζ. Καρυδόψιχα
2 φλιτζ. Αλεύρι μαλακό
1 φλιτζ. Καλαμποκέλαιο
1 πρέζα Κανέλλα
1 πρέζα Γαρύφαλλο κοπανισμένο
½ φλιτζ. Ζάχαρη
1 φακελάκι Μπέικιν Πάουντερ

Για το σιρόπι:
3 φλιτζ. Ζάχαρη
5 φλιτζ. Νερό

Και για το άρωμα:
2 φακελάκια Βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι για να προλάβει να κρυώσει.
Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι 5 φλιτζ. Νερό και 3 φλιτζ. Ζάχαρη και βράζουμε το υγρό.
Χτυπάμε το καλαμποκέλαιο με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει και να ασπρίσει το μείγμα.
Ρίχνουμε μια πρέζα κανέλλα., το γαρύφαλλο και τα αυγά. Τα χτυπάμε όλα πολύ καλά εως ότου έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ ενώ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και τα καρύδια στο μείγμα και το γλυκό μας είναι έτοιμο για φούρνο. Λαδώνουμε το ταψί και πασπαλίζουμε τον πάτο μελίγο αλεύρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μια ώρα στους 180 °C.Αν επιλέξουμε πρόγγραμα με αέρα ψήνουμε στους 200 °C.

Όταν βγεί από το φούρνο η ζεστή καρυδόπιτα, τη περιχύνουμε αμέσως με το κρύο σιρόπι. Το γλυκό πρέπει να μείνει τουλάχιστον 12 ώρες στο ταψί για να ρουφήξει όλο το σιρόπι. Αξίζει όμως τον κόπο! Υπομονή και καλή επιτυχία!

BONET......(ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ)!!!

Bonet (παραδοσιακό ιταλικό γλυκό)

Bonet (παραδοσιακό ιταλικό γλυκό)

ΥΛΙΚΑ

6 Αυγά
1 ποτ. Γάλα
3 ποτ. Ζάχαρη
1 κουτ. Κακάο
10 Μπισκότα Αμαρέτι*
1 σφηνάκι Κουβανέζικο Ρούμι
Λίγο Αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για να φτιάξουμε το γλυκό αυτό, χρειάζονται γρήγορες κινήσεις!
Σπάζουμε σε ένα μπολ τα 6 αυγά. Προσθέτουμε 2 ποτήρια ζάχαρη και χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε το κακάο και θρυμματίζουμε τα μπισκοτάκια, τα προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε σταδιακά ένα ποτήρι χλιαρό γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Μεθάμε λίγο το γλυκό μας με ένα σφηνάκι κουβανέζικο ρούμι.
Με την υπόλοιπη ζάχαρη καραμελώνουμε το πάτο μιας φόρμας:
Βάζουμε τη φόρμα πάνω σε ένα μάτι κουζίνας που καίει και ρίχνουμε μέσα την ζάχαρη που μας έχει μείνει. Όσο ρευστοποιείται η ζάχαρη και γίνετε καραμέλα, την απλώνουμε με γρήγορες κινήσεις στο πάτο της φόρμας. Μόλις η ζάχαρη γίνει καφέ βγάζουμε αμέσως τη φόρμα από τη φωτιά αλλιώς θα καεί.
Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα του γλυκού, πριν προλάβει να κρυώσει η καραμέλα.
Ψήνουμε το γλυκό στο φούρνο σε μπεν μαρί για μία ώρα περίπου. (Βάζουμε δηλαδή τη φόρμα σε ένα βαθύ ταψί ή μια γάστρα γεμίζουμε νερό το ταψί μέχρι τη μέση περίπου της φόρμας και ψήνουμε).
Μετά από μία ώρα, το βγάζουμε από το φούρνο και βυθίζουμε απευθείας τη φόρμα σε κρύο νερό.
Όταν το γλυκό κρυώσει αρκετά, αναποδογυρίζουμε τη φόρμα και αποκαλύπτεται μία λαχταριστή κρέμα με επικάλυψη καραμέλας.

Το πιάτο συνοδεύεται άψογα με κρασί Μοσχάτο.




ΤIP: Για να φαίνεται πιο εντυπωσιακό το γλυκό μπορούμε να το φτιάξουμε σε δύο δόσεις. Η μία να έχει περισσότερο κακάο για να πάρει σκούρο χρώμα και η άλλη μόνο μια κουταλιά για να έχει το γνωστό καραμελέ χρώμα του bonnet.Αναποδογυρίζουμε το πιο ξανθό γλυκάκι πάνω στο πιο σκούρο και έχουμε ένα εντυπωσιακό χρωματιστό γλυκό!


*παραδοσιακά ιταλικά μπισκότα του καφέ

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ!!!

Σοκολατόπιτα

Σοκολατόπιτα
ΥΛΙΚΑ

110 γρ. Μαργαρίνη
60 γ. Ζάχαρη Άχνη
1 πρέζα Βανίλια
1 πρέζα Αλάτι
60 ml χυμό Πορτοκάλι
1 κουτ. γλ. Ξύσμα Πορτοκαλιού
220 γρ. Αλεύρι
1 κουτ. γλ. Baking powder


Για τη σοκολάτα:
400 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα 60%
180 γρ. Μαργαρίνη
150 γρ. κρυσταλλική Ζάχαρη
3 Αυγά
90 γρ. Αλεύρι
180 γρ. Καρυδόψιχα τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε 110 γρ. μαργαρίνη, 60 γρ. ζάχαρη άχνη, βανίλια και λίγο αλάτι.
Προσθέτουμε 60 ml χυμό πορτοκαλιού και 1 κουταλάκι ξύσμα. Στη συνέχεια ανακατεύουμε το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι και το ρίχνουμε και αυτό μέσα στο μείγμα. Αφού ανακατέψουμε καλά όλα τα υλικά , αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί 30 λεπτά και το στρώνουμε στο ταψάκι. Ψήνουμε για 5 λεπτά.

Λιώνουμε τη κουβερτούρα και το 180 γρ. μαργαρίνη σε μπεν μαρί στους 40 βαθμούς Κελσίου. Το μείγμα είναι έτοιμο όταν γίνει πολύ ρευστή η σοκολάτα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μίξερ 3 αυγά και 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη και χτυπάμε καλά. Ρίχνουμε μέσα και τη λιωμένη σοκολάτα. Αναμιγνύουμε 180 γρ. τριμμένη καρυδόψιχα με 90 γρ. αλεύρι και τους προσθέτουμε στο μείγμα.
Χύνουμε το σοκολατένιο μείγμα πάνω από τη ψημένη βάση και ψήνουμε ξανά για 10 λεπτά στους 170 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ!!!

Τσουρέκια πασχαλινά

Τσουρέκια πασχαλινά


Τα πασχαλινά τσουρέκια όσο νόστιμα είναι, τόσο τεχνική χρειάζονται. Οι περισσότερες νοικοκυρές όταν θέλουν να ετοιμάσουν για το Πάσχα ξεκινάνε από νωρίς το πρωί και τους πιάνει το σκοτάδι. Τα σωστά τσουρέκια θέλουν φροντίδα, υπομονή και προπάντων ζεστασιά. Το αποτέλεσμα όμως σε αποζημιώνει!

Για 4 τσουρέκια χρειαζόμαστε:

Για το προζύμι:
100 γρ. Μαγιά
½ ποτ. Χλιαρό Νερό
250 γρ. Αλεύρι


Σε μια πλαστική λεκανίτσα κοσκινίζουμε το αλεύρι για να πάρει αέρα και να φουσκώσουν πολύ τα τσουρέκια. Κάνουμε στη μέση μια λακουβίτσα και ρίχνουμε τη μαγια και το χλιαρό νερό. Διαλύουμε αργά-αργά τη μαγιά στο νερό και ζυμώνουμε μέχρι να φτιάξουμε ένα μαλακό προζύμι.
Τυλίγουμε τη λεκανίτσα σε μια μεγάλη κουβέρτα για να κοιμηθεί στα ζεστά και αφήνουμε το προζύμι μια ώρα, για να φουσκώσει.

Όταν το προζύμι είναι έτοιμο φτιάχνουμε τη ζύμη.

Για τη ζύμη:
150 γρ. Βούτυρο
1κ. Αλεύρι
350 γρ. Ζάχαρη
Φρεσκοτριμμένο Μαχλέπι
Φρεσκοτριμμένο Κακουλέ (Κάρδαμο)
Ξύσμα Πορτοκαλιού
300 γρ. Γάλα
3 Αυγά
Ελάχιστο Αλάτι

4 κρόκους Αυγού
Σουσάμι
Αμυγδάλου


Χτυπάμε το μαχλέπι και το κακουλέ σε ένα γουδί για να τα χρησιμοποιήσουμε φρεσκοκοπανισμένα και να βγάλουν όλο το άρωμα τους. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το κατεβάζουμε από τη φωτιά όταν αρχίζει να λιώνει.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το γάλα και το ανακατεύουμε με τη ζάχαρη για να λιώσει. Στη πλαστική λεκανίτσα ρίχνουμε το αλεύρι και σε μια λακουβίτσα στη μέση ρίχνουμε το προζύμι. Προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι ( στη μύτη ενός κουταλιού).
Επίσης προσθέτουμε τα μυρωδικά και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ρίχνουμε στη συνέχεια τη λιωμένη ζάχαρη με το γάλα και 3 αυγά. Δουλεύουμε καλά τη ζύμη για πέντε λεπτά. Βουτάμε τα χέρια μας στο λιωμένο βούτυρο και ζυμώνουμε καλά. Με αυτόν τον τρόπο προσθέτουμε και το βούτυρο στο μείγμα. Συνεχίζουμε να ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μια μαστιχωτή ζύμη. Τυλίγουμε πάλι τη λεκανίτσα σε μια κουβέρτα και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για μια ώρα.

Αφού περάσει μια ώρα τη πατάμε για να ξεφουσκώσει και την αφήνουμε να φουσκώσει ξανά. Αυτή τη διαδικασία την κάνουμε τρεις φορές.
΄Έπειτα χωρίζουμε τη ζύμη σε τέσσερις δόσεις για να φτιάξουμε τέσσερα τσουρέκια. Φτιάχνουμε με κάθε δόση τρία χοντρά μακαρόνια και ενώνουμε τις μύτες τους ώστε να σχηματίζουν ένα βέλος. Ξεκινάμε να πλέκουμε τη πλεξούδα βάζοντας πάνω από το μεσαίο μακαρόνια μια το δεξί και μια το αριστερό. Αφού φτιάξουμε όλες τις πλεξούδες τις αφήνουμε ½ ώρα να ξεφουσκώσουν. Αλείφουμε τη κάθε πλεξούδα με ένα κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με σουσάμι ή φλοίδες αμυγδάλου. Ψήνουμε στο φούρνο για 45 λεπτά στους 180 °C.

ΤΙΡ:
• Κοσκινίζουμε το αλεύρι πριν το ζυμώσουμε για να έχουμε μια αφράτη ζύμη.
• Χρησιμοποιούμε αγελαδινό βούτυρο για καλύτερη υφή.
• Χρησιμοποιούμε πλαστική λεκανίτσα για ζεσταθεί γρηγορότερα το μείγμα και να φουσκώσει καλά.


ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΚΑΙ ΛΕΥΚΑ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ!!!

Ομελέτα με πράσινα και λευκά σπαράγγια

Ομελέτα με πράσινα και λευκά σπαράγγια
ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΟΜΕΛΕΤΑ


Το σπαράγγι ήταν ένα αγαπημένο λαχανικό των αρχαίων ελλήνων και μάλιστα ήταν τόσο ακριβό ώστε θεωρούνταν εκλεκτή τροφή των πλουσίων. Δυστυχώς οι σύγχρονοι Έλληνες δεν έχουν εντάξει στη κουζίνα τους αυτό το πολύτιμο λαχανικό. Το 99% της ελληνικής παραγωγής εξάγεται στο εξωτερικό και κυρίως στη Γερμανία, όπου τα ελληνικά σπαράγγια γίνονται ανάρπαστα. Η ζήτηση αυξάνεται κυρίως το Πάσχα, καθώς το σπαράγγι είναι απαραίτητο συστατικό του γερμανικού πασχαλινού τραπεζιού. Παρακάτω θα δείτε δυο φωτογραφίες από τη συγκομιδή και την επεξεργασία των σπαραγγιών.
Στη αγορά θα βρείτε συνήθως τρία είδη σπαραγγιού, τα λευκά, τα βιολέ και τα πράσινα. Όσοι ξέρουν να τρώνε προτιμούν το πράσινο σπαράγγι. Όμως το λευκό είναι ακριβότερο, καθώς έχει μεγαλύτερη ζήτηση στην αγορά.

Τα σπαράγγια είναι ένα ένα ιδιαίτερο λαχανικό που πρέπει να βράσει με τον σωστό τρόπο ώστε να βγάλει όλη τη νοστιμιά του.

ΒΡΑΣΙΜΟ

Λευκά –βιολέ σπαράγγια:
Καθαρίζουμε το κάθε σπαράγγι με το ειδικό εργαλείο της πατάτας. Το κόβουμε στα τρία. Βράζουμε για 25 λεπτά και προσθέτουμε στο νερό μια κουταλιά του γλυκού αλάτι και μια κουταλιά ζάχαρη (για να σπάσει τη πικράδα των σπαραγγιών).
Πράσινα σπαράγγια:
Τα πράσινα σπαράγγια έχουν κάποιες διαφορές στη προετοιμασία τους. Τα ξεφλουδίζουμε πάλι με το ειδικό εργαλείο, ξεκινώντας όμως από τη μέση του κάθε σπαραγγιού και προς τα κάτω, γιατί οι κορυφές είναι μαλακές και μπορεί να κοπούν. Κόβουμε τα πράσινα σπαράγγια στα τρία και βράζουμε πρώτα τα κοτσάνια για πέντε λεπτά και μετά ρίχνουμε στο νερό τις κορυφές που είναι πιο μαλακές και τα αφήνουμε να βράσουν για άλλα πέντε λεπτά.


ΟΜΕΛΕΤΑ

ΥΛΙΚΑ

6 Αυγά
150 γρ. Σπαράγγια Λευκά
150 γρ. Σπαράγγια Πράσινα
1 κόκκινη Πιπεριά Φλωρίνης
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Αλάτι& Πιπέρι
Ρίγανη

Aφού καθαρίσουμε και βράσουμε τα σπαράγγια συνεχίζουμε τη διαδικασία.
Σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε σε ένα μπολ. Ψιλοκόβουμε τη πιπεριά Φλωρίνης. Ρίχνουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι να κάψει, σοτάρουμε τη πιπεριά και στη συνέχεια σοτάρουμε ελαφρώς και τα βρασμένα σπαράγγια. Προσθέτουμε τα αυγά και αφήνουμε την ομελέτα να τηγανιστεί. «Τη βοηθάμε» σπρώχνοντας το αυγό προς τα μέσα με ένα πηρούνι για να ψηθεί καλά και την αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο. Την αφήνουμε να τηγανιστεί και από την άλλη πλευρά.


ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ..ΑΛΑ ΠΟΛΙΤΑ!!!

Αγκινάρες αλά πολίτα

Αγκινάρες αλά πολίτα
Αν και το καθάρισμα της αγκινάρας απαιτεί αρκετό χρόνο και προσοχή, το νοστιμότατο και θρεπτικότατο αυτό πιάτο αποζημειώνει όποιον το γευτεί. Άλλωστε, μη ξεχνάμε ότι η αγκινάρα συγκαταλέγεται στα πιο εκλεκτά υλικά για την Γαλλική κουζίνα.



ΥΛΙΚΑ

12 αγκινάρες
2 καρότα
20 κρεμμυδάκια στιφάδου
1 πατάτα μεγάλη
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ματσάκι άνηθο
150γρ αρακά
σησαμέλαιο
χυμός 3 λεμονιών
1 κουταλιά αλεύρι
αλάτι πιπέρι
150γρ μακεδονικό ταχίνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πριν ξεκινήσουμε, καθαρίζουμε τις αγκινάρες με τη παρακάτω διαδικασία:
Κόβουμε το κοτσάνι αφήνοντας το 1/10 πάνω στο άνθος. Από το άνθος κόβουμε τα 2/3, οπότε απομένει το 1/3 μαζί με λίγο κοτσάνι και σχηματίζεται μια πλατιά κουπίτσα. Αφαιρούμε με τα χέρια τα εξωτερικά φύλλα και με ένα μαχαίρι την καθαρίζουμε γύρω γύρω ώστε να μείνει μια μυτούλα από το κοτσάνι. Ανοίγουμε με τα χέρια την καρδιά του άνθους και με ένα κουταλάκι αφαιρούμε τις τριχούλες από το εσωτερικό. Κόβουμε ένα λεμόνι στα δυο. Για να μη μαυρίσει η αγκινάρα, παίρνουμε τη λεμονόκοπουπα, στίβουμε λεμόνι στην καρδιά της αγκινάρας και την τρίβουμε και εξωτερικά. Σε ένα μπολ βάζουμε νερό με αρκετό χυμό λεμονιού και βάζουμε κάθε αγκινάρα που καθαρίζουμε.

Μπορούμε να προσθέσουμε και κάποια κοτσάνια στο φαγητό μας, τα πιο τρυφερά, τα οποία τα καθαρίζουμε εξωτερικά με ένα μαχαίρι, αφαιρώντας το τραχύ μέρος και αφήνοντας την καρδιά. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα καρότα σε κομματάκια. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε στα τέσσερα χωρίς να φτάσει μέχρι κάτω το μαχαίρι. Καθαρίζουμε την πατάτα και την κόβουμε σε κύβους. Πλένουμε τον άνηθο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ψιλοκόβουμε.

Σε φαρδιά ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο σησαμέλαιο, βάζουμε τα κρεμμυδάκια και τα αχνίζουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα καρότα, τους κύβους πατάτας και 1/2 λίτρο νερό και τα μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τις αγκινάρες με τα κοτσάνια προς τα κάτω, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 45 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τον αρακά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 20 λεπτά ακόμη.

Σε ένα γυάλινο μπολ ρίχνουμε λίγο νεράκι, το χυμό 2 λεμονιών, το αλεύρι και τα χτυπάμε. Ρίχνουμε το μείγμα μες στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε για να πάει παντού και να δέσει η σάλτσα. Σβήνουμε τη φωτιά. Μαζεύουμε το ζωμό από την κατσαρόλα, προσθέτουμε το ταχίνι λίγο λίγο και τα ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε τις αγκινάρες και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα ταχινιού.

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΜΕ ΧΛΩΡΑ ΚΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ!!!



Κατσικάκι με χλωρά κουκιά
ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΜΕ ΧΛΩΡΑ ΚΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ,

ΥΛΙΚΑ

1,5 κ. Κατσίκι Σπάλα
1 κ. Φρέσκα Κρεμμυδάκια
1 ξερό Κρεμμύδι
3 σκελ. Σκόρδο
750 γρ. χλωρά Κουκιά
1,5 κ. Κολοκυθάκια
2 κουτ. Nτοματοπελτέ
1 φλιτζ. Ελαιόλαδο
Λάδι για τηγάνισμα ( ηλιέλαιο, ελαιόλαδο, αραβοσιτέλαιο)
Αλάτι & Πιπέρι
Νέρο

Για το αυγολέμονο:
2 Αυγά
Χυμός από 2 Λεμόνια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφαιρούμε το πράσινο μέρος από τα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Βράζουμε τα χλωρά κουκιά και τα στραγγίζουμε από το σκούρο ζωμό τους. Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε χοντρές ροδέλες ( 2 εκ. περίπου) και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το χλωρό κρεμμύδι, το ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο. Βάζουμε το κρέας και προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε 2 κουτ. ντοματοπελτέ για να σπάσει το λευκό χρώμα και να πάρει απαλό ροζ αλλά και να προσθέσει λίγο άρωμα. Βάζουμε τόσο νερό ώστε να καλύπτει το κρέας και το αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά.
Ρίχνουμε μετά τα τσιγαρισμένα κολοκυθάκια και τα βρασμένα κουκιά. Τα αφήνουμε να βράσουν για άλλα 15- 20 λεπτά.
Φτιάχνουμε τη σάλτσα αυγολέμονου:
Χτυπάμε 2 αυγά με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε 2 κουτ. σούπας ζωμό από το φαγητό. Ρίχνουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα και στριφογυρίζουμε τη κατσαρόλα από τα χερούλια για να ανακατευτεί με όλο το φαγητό.
Το ροζ ή σομόν φρικασέ μας είναι έτοιμο!

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΒΑΨΙΜΟ ΑΥΓΩΝ!!!!!!!

Οικολογικό βάψιμο αυγών

• Οικολογικό βάψιμο αβγών
Για να βαφτούν βαθιά κόκκινα τα αυγά σας θα χρειαστείτε κοκκινογούλια ( το κάτω μέρος από τα παντζάρια) , ενώ για ανοικτό κόκκινο , παπαρούνες , για μωβ , βιολέτες , για κίτρινο, ζαφορά ή άχυρο ή φύλλα αμυγδαλιάς, για πράσινο, μαϊντανό ,για μελί , φλούδες κρεμμυδιών και για πορτοκαλί σκόνη τσίλι ή πάπρικα.

• Βάψιμο αβγών – Γαλάζιο, Μπλε χρώμα
Βράστε τα αυγά σας, σε μια κατσαρόλα, μαζί με κόκκινο λάχανο, νερό και ξύδι.

• Βάψιμο αβγών – Κίτρινο χρώμα
Τυλίξτε τα αυγά σας σε ξερά φλούδια κρεμμυδιών και στερεώστε τα βάζοντας τα μέσα σε κάλτσα νάιλον και δένοντας τα με κόμπο. Βραστέ τα με νερό και το ανάλογο ξύδι

• Βάψιμο αβγών – Πράσινο χρώμα
Βράστε 1 κιλό σπανάκι σε τρία λίτρα νερό. Στο ζωμό που θα μείνει, θα βράσουμε τα αυγά μας προσθέτοντας το ανάλογο ξύδι

• Βάψιμο αβγών - Κόκκινο χρώμα
Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα 4 φλιτζάνια ψιλοκομμένα παντζάρια, 1 μικρό φλιτζάνι ξύδι, τα αυγά και ρίχνουμε νερό μέχρι να τα καλύψουμε. Τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί.

• Διακόσμηση αβγών
Βράστε από πριν τα λευκά αβγά. Διαλέξτε φύλλα από φυτά και λουλούδια. Βάλτε από ένα πάνω σε κάθε αβγό και με προσοχή τυλίξτε τριγύρω μια παλιά κάλτσα. Στερεώστε την κάλτσα με μια κλωστή και βουτήξτε το αβγό μέσα σε βαφή για κρύο νερό. Ακολουθήστε τη γνωστή διαδικασία στεγνώματος και γυαλίσματος.

• Βάψιμο αβγών
Για να έχετε τέλεια αποτελέσματα κατά την βαφή των αβγών σας διαλέγετε αβγά λευκά, χωρίς ραβδώσεις και μικρές αμυχές.

• Βρασμένα αβγά
Τα βρασμένα και τσουγκρισμένα αβγά μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο για μία εβδομάδα.

• Βράσιμο αβγών
Ένα μυστικό για να μην σπάσουν τα αβγά κατά το βράσιμο , είναι να βάλετε τα αβγά μαζί με το νερό σε σιγανή φωτιά από την αρχή, τοποθετώντας μαζί μια μεταλλική κουτάλα. Το μέταλλο που θα εξέχει από την κατσαρόλα απορροφά την επιπλέον θερμοκρασία και έτσι υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες να σπάσουν τα αβγά.

ΤΟ ΒΑΨΙΜΟ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΑΥΓΩΝ!!!

Το τσούγκρισμα των κόκκινων αυγών μετά την Ανάσταση είναι μία παράδοση αιώνων. Πριν τα τσουγκρίσουμε, όμως, πρέπει να τα βάψουμε. Το βάψιμο των αυγών γίνεται συνήθως τη Μεγάλη Πέμπτη και αν ακολουθήσουμε μερικές απλές οδηγίες είναι, μάλλον, μία εύκολη διαδικασία.




Βήμα πρώτο: Προετοιμασία

Καλό είναι να επιλέξετε φρέσκα αυγά και λευκού χρώματος χωρίς ραβδώσεις. Ελέγξτε τη συσκευασία της βαφής για να δείτε σε πόσα αυγά αντιστοιχεί το κάθε φακελάκι.

Βγάλτε τα αυγά από το ψυγείο μερικές ώρες πριν το βάψιμο για να έχουν αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου. Είναι απαραίτητο να τα πλύνετε πολύ καλά για να απομακρύνετε σκόνη και ουσίες, που μπορεί να εμποδίσουν την απορρόφηση της βαφής.

Βήμα δεύτερο: Βράσιμο

Το καλύτερο είναι να βουτήξετε τα αυγά σε χλιαρό και όχι καυτό νερό για να αποφύγετε τον κίνδυνο να ραγίσουν ή να σπάσουν. Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε τα να βράσουν για 10-15 λεπτά μόνα τους, χωρίς τη βαφή. Μόλις τα αυγά βράσουν, βγάλτε τα από τη κατσαρόλα και τοποθετείστε σε μία πετσέτα μέχρι να στεγνώσουν τελείως.

Στη συνέχεια ρίξτε στην κατσαρόλα τη βαφή και νερό και ακολουθείστε τις οδηγίες που θα βρείτε στη συσκευασία της βαφής, που επιλέξατε. Βάλτε στην κατσαρόλα ένα ένα τα αυγά με μία κουτάλα. Το νερό πρέπει να είναι χλιαρό και να σκεπάζει τα αυγά, που θα είναι όσα χωράει ο πάτος της κατσαρόλας.

Αφήστε τα αυγά να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για όσο χρόνο αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας της βαφής.

Βήμα τρίτο: Στέγνωμα και γυάλισμα

Βγάλτε προσεκτικά, ένα ένα, τα κόκκινα πλέον αυγά χρησιμοποιώντας μία τρυπητή μεταλλική κουτάλα. Τοποθετήστε τα σε μία λεία επιφάνεια και αφήστε τα να στεγνώσουν.

Γυαλίστε τα καλύτερα με λίγο ελαιόλαδο που θα βάλετε σε χαρτί κουζίνας ή σε ένα πανί αντί να αγοράσετε τυποποιημένα προϊόντα γυαλίσματος. Λαδάκι χρησιμοποιούσαν και οι γιαγιάδες μας και το αποτέλεσμα ήταν τέλειο.

Τα πασχαλινά κόκκινα (ή ό,τι άλλο χρώμα έχετε επιλέξει γιατί πλέον στην αγορά κυκλοφορούν διάφορα χρώματα) αυγά είναι έτοιμα. Μπορείτε να τα αφήσετε εκτός ψυγείου για 5-6 ημέρες το πολύ.

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

ΓΑΛΛΙΚΟ ΤΟΣΤ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΙΝΑ ΣΑΣ!!!


Γαλλικό τοστ για τα πρωινά σας


Γαλλικό τοστ για τα πρωινά σας

Το τέλειο πρωινό πρέπει να είναι πλούσιο σε βιταμίνες και σε γεύσεις. Τι πιο ιδανικό από ένα πρωινό με ψητές φέτες ψωμιού του τοστ και φρεσκοκομμένη μπανάνα.

Υλικά

¼ κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 αβγά

1 κούπα γάλα

½ κουταλάκι κανέλα

1 άρωμα βανίλιας

1 κουταλάκι λευκή ζάχαρη

12 φέτες ψωμί του τοστ

λίγο αλάτι

3 μπανάνες (κομμένες σε μικρά κομμάτια)

Εκτέλεση

1.Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και σιγά-σιγά προσθέτουμε το γάλα, χτυπώντας το με το μπλέντερ. Βάλτε το αλάτι , τα αβγά, την κανέλα, το άρωμα βανίλιας και τη ζάχαρη και χτυπήστε τα καλά μέχρι να γίνει ομοιόμορφος χυλός.

2.Βάλτε ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Μουλιάστε τις φέτες ψωμιού στον χυλό σας και βάλτε τες στο τηγάνι. Τηγανίστε το ψωμί και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει.

3.Βγάλτε τα από το τηγάνι και όσο είναι ζεστά βάλτε πάνω από την κάθε φέτα τα κομμάτια από τις μπανάνες.

Tip: Σερβίρονται ζεστά-ζεστά με την συνοδεία ενός μεγάλου ποτηριού γεμάτο γάλα.


ΕΥΚΟΛΑ GOURMET ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ!!!


Εύκολα gourmet μπισκοτάκια με φυστικοβούτυρο

Ποιος είπε ότι τα gourmet γλυκά και φαγητά πρέπει να είναι κάτι δύσκολο που θα μας κάνει να περάσουμε την μέρα μας αγκαλιά με τις κατσαρόλες μας; Μπορείτε να φτιάξετε πεντανόστιμα γλυκά σε λίγο χρόνο και να ενθουσιάσετε τις καλεσμένες σας σε ένα κυριακάτικο tea πάρτι.

Υλικά

1 κούπα κρεμώδες φυστικοβούτυρο

1 κούπα λευκή ζάχαρη

1 μεγάλο αυγό

1 κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα

½ κουτ. του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

1.Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε με το μίξερ το φυστικοβούτυρο και την ζάχαρη μέχρι αν γίνουν ομοιόμορφο κρεμώδες μείγμα.

2.Σε ένα δεύτερο μπολ, χτυπήστε το αβγό μέχρι αν γίνει μαρέγκα και στη συνέχεια βάλτε το στο μείγμα με το φυστικοβούτυρο μαζί με την σόδα και το αλάτι και χτυπήστε τα μαζί πάλι.

3.Πλάστε μικρά μπαλάκια και βάλτε τα σε βουτυρωμένο ταψάκι. Με ένα πιρούνι ισιώνετε τις μπαλίτσες και φτιάχνετε μικρά μπισκότα.

4.Ψήστε μέχρι να ροδίσουν, για 13 λεπτά περίπου.

ΖΟΥΜΕΡΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ!!!


Ζουμερή σαλάτα με παντζάρια


Ζουμερή σαλάτα με παντζάρια

Αυτός ο κόκκινος ζωμός που δεν έβγαινε ποτέ από το τραπεζομάντηλο της μαμάς, ναι, το παντζάρι. Ίσως να ήταν ο παιδικός εφιάλτης όταν προσπαθούσαν οι γονείς σας να σας μάθουν να τρώτε λαχανικά αλλά πια είστε αρκετά μεγάλοι για να εκτιμήσετε το άρωμα και την φρουτώδη γεύση του παντζαριού.

Υλικά

2 κιλά παντζάρια (5-6 μεσαία)

¼ κούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 κουτ. ξίδι σέρι ή ξύδι από λευκό κρασί

½ κουτ. του γλυκού μουστάρδα

½ κουτ. του γλυκού μέλι

½ κουτ. του γλυκού αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

1.Προθερμένετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σχηματίστε με αλουμινόχαρτο 2 φάκελους και βάλτε τα παντζάρια προσεκτικά μέσα, κλείστε τους φακέλους. Βάλτε τα σε ένα ταψί να ψηθούν για 1¼ ώρα. Βγάλτε τα από το αλουμινόχαρτο και αφήστε να κρυώσουν.

2.Βάλτε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το ξύδι, τη μουστάρδα, το μέλι και αλατοπιπερώστε. Ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.

3.Όταν κρυώσουν τα παντζάρια καθαρίστε τα και κόψτε τα σε μικρούς κύβους και βάλτε σε ένα μπολ. Βάλτε το κρεμμύδι, σέλινο και το ντρέσινγκ με το μέλι και ανακατέψτε καλά.

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ!!!


Πικάντικα ψωμάκια με σκόρδο


Πικάντικα ψωμάκια με σκόρδο

Το τέλειο ορεκτικό για να ξεκινήσετε το γεύμα σας είναι ο συνδυασμός ψωμιού με την πικάντικη γεύση του σκόρδου. Ετοιμάστε τις κοιλιές σας για το δείπνο που θα ακολουθήσει.

Υλικά

250γρ βούτυρο

30γρ. πελτέ ντομάτας

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

½ κουτ. σούπας θυμάρι

½ κουτ. σούπας δενδρολίβανο

Αλάτι, πιπέρι

1 ζεστή μπαγκέτα

Εκτέλεση

1.Χτυπήστε το βούτυρο και τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να αναμειχθούν καλά.

2.Κόψτε την μπαγκέτα στη μέση και αλείψτε το εσωτερικό της με το μείγμα του βουτύρου.

3 .Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο ή στη σχάρα μέχρι να ροδίσει το ψωμί. Σερβίρεται αμέσως.

ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΟΣ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΑ!!!


Πλούσια σος με μπαχάρια

Μία πρωτότυπη σος για να μαρινάρετε τα ψητά σας και να δώσετε μία εξωτική γεύση στο κρέας σας.

Υλικά

4-6 μεσαίου μεγέθους πράσινες πιπεριές τσίλι ψιλοκομμένες (χωρίς τα σπόρια)

2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2 μικρά κομμάτια τζίντζερ τριμμένα

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

Ένα ματσάκι φρέσκο κολίανδρο ψιλοκκομμένο

2 μίσχοι λεμονόχορτο (lemongrass)

Χυμός και ξύσμα από ένα λάιμ

8 φύλλα λάιμ ψιλοκομμένα

1 κουτ. σούπας σπόρους κολίανδρου

1 κουτ. γλυκού κύμινο

1 κουτ. γλυκού μπαχάρι

2 κουτ. γλυκού σος σόγια

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1.Βάλτε όλα τα υλικά στο γουδί και αρχίστε να τα πολτοποιείτε μέχρι να γίνουν πάστα. Βάλτε την αμέσως σε ένα βαζάκι και στο ψυγείο. Διαρκεί στη συντήρηση για 3 εβδομάδες.

Ο ΑΣΤΑΚΟΣ ΤΗΣ ΑΧΑΙΡΕΥΤΗΣ!!!


O αστακός της αχαΐρευτης

Απλός και γευστικός, η τέλεια συνταγή για να εντυπωσιάσετε τον καλό σας χωρίς πολύ κόπο. Και μην ξεχάσετε πως ο αστακός είναι αφροδισιακό φαγητό, ιδανικό για μία νύχτα για δύο.

Υλικά

1 κουταλιά βουτύρου με άρωμα σκόρδο

Το κρέας ενός αστακού βάρους 1 ½ κιλό

Λίγο sherry

½ κούπα κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

1.Σε ένα βαθύ τηγάνι, λιώστε το βούτυρο και προσθέστε το κρέας του αστακού. Αφήστε να τσιγαριστούν μαζί για 3 έως πέντε λεπτά, ανάλογα με τη διάθεση σας για ελαφρύτερο ή πιο έντονο σε γεύση φαγητό.

2.Ρίξτε το sherry και ανακατέψτε μέχρι να ρουφήξει το κρέας τη γεύση του ηδύποτου. Τελειώστε με την τη κρέμα γάλακτος στο τηγάνι. Αφήστε τη μέχρι να βράσει και απομακρύνετε το φαγητό από το τηγάνι.

3.Σερβίρετε τον αστακό πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί και απολαύστε τα σχόλια του συντρόφου σας για τις gourmet επιλογές σας. Χρειαστήκατε μόνο 15 λεπτά για να εντυπωσιάσετε.

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ!!!


Ριζότο με μύδια και κόκκινη σάλτσα

Μαγειρεύομε κοκκινιστά αχνιστά μύδια με μυρωδικά, για να μυρίσει το σπίτι σας θάλασσα. Τα μύδια είναι εξαιρετικός θαλασσινός μεζές και εκτός από λεμονάτα, υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι να τα μαγειρέψετε. Μην φοβηθείτε να τα κάνετε κοκκινιστά με πιλάφι γιατί όχι μόνο έχουν υπέροχη γεύση αλλά τα μυρωδικά από την κόκκινη σάλτσα θα κάνουν το σπίτι σας να μοσχομυρίσει

Υλικά (για 4 άτομα)

500γρ. μύδια καθαρισμένα

3 ώριμες ντομάτες

2 φλιτζάνια ρύζι

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 ματσάκι άνηθο

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
1.Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζετε 2 κουταλιές από το λάδι να κάψει και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε τις τριμμένες ντομάτες, τα μύδια, τον άνηθο και λίγο αλάτι. Αφήστε τη σάλτσα να σιγανή φωτιά για 15 περίπου λεπτά και τα τελευταία 5 λεπτά προσθέστε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

2.Βράζετε το ρύζι σε μια κατσαρόλα με 4 φλιτζάνια νερό. Μπορείτε να συμβουλευτείτε τις οδηγίες χρήσης στο πίσω μέρος τη συσκευασίας. Το βράζετε για 20 λεπτά μέχρι να γίνει αρκετά μαλακό. Το στραγγίζετε και το ρίχνετε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και ανακατεύετε καλά για πάει το ρύζι παντού. Σερβίρετε ζεστό αφού πρώτα το πασπαλίσετε με φρέσκο τριμμένο πιπέρι.

ΤΗΓΑΝΗΤΟ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ!!!


Τηγανητό καλαμαράκι με άρωμα καλοκαιριού

Το παραδοσιακό καλοκαιρινό και μη φαγητό για τους λάτρεις των ψαρικών. Τα τηγανητά καλαμάρια είμαι μία αρκετά υποτιμημένη συνταγή, και όμως, χρειάζονται μαεστρία και μικρά μυστικά, για να βγουν τα τηγανητά καλαμαράκια σας πεντανόστιμα και αφράτα.

Υλικά

115γρ. καλαμάρι, κομμένο σε ροδέλες

2 κουταλιές αλεύρι

αλάτι

πιπέρι

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

λεμόνι για το γαρνίρισμα

1 αβγό

2 κουταλιές της σούπας γάλα

Εκτέλεση

1.Σε μια βαθιά πιατέλα βάζετε το αλεύρι μαζί με το πιπέρι και τα ανακατεύετε. Αλευρώνετε πολύ καλά τα καλαμάρια.

2.Σε ένα μπολ χτυπήστε το αυγό με το γάλα, να ομοιογενοποιηθούν. Βουτήξτε τα καλαμαράκια ένα-ένα στο μείγμα με το αυγό. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζετε αρκετό λάδι να κάψει. Τηγανίστε τα καλαμαράκια στο καυτό λάδι για περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.

3.Στραγγίζετε πάντα τα καλαμαράκια σε μια μεγάλη πιατέλα που έχετε καλύψει με αρκετό χαρτί κουζίνας. Αφήστε τα να ηρεμήσουν λίγο και πασπαλίστε τα με αλάτι.

4.Για έξτρα γεύση μπορείτε να τα πασπαλίσετε με λεμόνι. Τα καλαμαράκια είναι έτοιμα και σερβίρονται αμέσως.

ΤΟΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΖΟΥΜΕΡΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ!!!


Τόνος και μεγάλες ζουμερές ντομάτες

Φιλέτα τόνου με φρέσκια σάλτσα ντομάτας. Εναλλακτική πρόταση για εσάς που ήσταστε σε δίετα. Ένα από τα πιο αγαπημένα ψάρια, ο τόνος παντρεύεται με τις ντομάτες για μία άκρως υγειηνή συνταγή με γεμάτες γεύσεις.

Υλικά

4 φιλέτα τόνου (μέτριου μεγέθους)

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

6 μεγάλες ζουμερές ντομάτες (κομμένες κυδωνάτες)

1 κόκκινο κρεμμύδι

ξύσμα 1 λεμονιού

χυμός 1 λεμονιού

5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

3 κουταλιές σούπας φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο

αλάτι

λευκό πιπέρι

Εκτέλεση

1.Σε μια βαθιά πιατέλα βάλτε το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού, το μισό χυμό, 2 κουταλιές λάδι και μια κουταλιά δενδρολίβανο. Βουτήξτε τον τόνο στο μείγμα, σκεπάστε την πιατέλα με μία μεμβράνη και βάλτε την στο ψυγείο για 30 λεπτά

2.Προθερμένετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Σε ένα πυρέξ τοποθετήτε τις ντομάτες και το κρεμμύδι, κομμένο σε λωρίδες. Πασπαλίζετε με δενδρολίβανο, αλάτι, λευκό πιπέρι, το υπόλοιπο λάδι και τα βάζετε στο φούνο για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν λίγο χρώμα.

3.Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζετε πολύ λίγο λάδι να κάψει και ρίχνετε τον τόνο και τον αφήνετε να ψηθεί για 5 λεπτά, γυρίζοντάς τον και από τις δύο πλευρές. Σερβίρετε σε ένα πιάτο, τον τόνο και το μείγμα με τις ντομάτες και το κρεμύδι, και περιχύνετε τον υπόλοιπο χυμό λεμόνι .

ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΚΑΥΤΕΡΕΣ ΨΑΡΟΚΡΟΚΕΤΕΣ!!!

Νόστιμες καυτερές ψαροκροκέτες

Ο ιδανικός τρόπος για να πείσετε τα παιδιά σας να φάνε ψάρι είναι οι ψαροκροκέτες. Τώρα αν θέλετε ψαροκροκέτες για ενήλικους θα κάνετε καυτερές ψαροκροκέτες με συνδυασμό ψαριών και πολλά μπαχάρικα.

Εκτέλεση

450γρ. φιλέτο ψαριού (όπως σολομό, πέστροφα, μπακαλιάρος)

60γρ. φρέσκα τρίματα ψωμιού

5 κεφαλάκια γαρύφαλλο

2 κουτ. γλυκού κανέλα

1/5 κουτ. γλυκού κύμινο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 κουτ. γλυκού τζίντζερ ψιλοκομμένο

½ κουτ. γλυκού σκόνη τσίλι

1/5 κουτ. γλυκού αποξηραμένο μάνγκο (ψιλοκομμένο)

1 αβγό χτυπημένο

Εκτέλεση

1.Σε ένα γουδί βάζετε το τζίντζερ, το γαρύφαλλο και το κύμινο και τα χτυπάτε μαζί μέχρι να γίνει ομοιόμορφο μείγμα.

2.Σε ένα βαθύ τηγάνι κάψτε το λάδι και βάλτε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί, μέχρι να ροδίσει. Προσθέστε το τζίνζερ και το σκόρδο να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά για 1-2 λεπτά. Προσθέστε αλάτι και τα υπόλοιπα μπαχάρια και αφήστε τα γίνουν για άλλα 2 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια.

3.Βάλτε το ψάρι να βράσει σε μια κατσαρόλα με νερό. Θα σας πάρει πολύ λίγα λεπτά να γίνει ανάλογε με το πόσο λεπτό είναι το φιλέτο σας. Όταν βράσει το στεγνώνετε σε χαρτί κουζίνας και το κόβετε σε μικρά κομμάτια.

4.Σε ένα μπολ ανακατέψτε το κρεμμύδι, το ψάρι και το κολίανδρο. Προσθέστε το τσίλι, αλάτι, το αποξηραμένο μάνγκο, ανακατέψτε. Συνεχίστε με το χτυπημένο αβγό, τα τρίμματα ψωμιού και το μείγμα με το κρεμμύδι και το σκόρδο. Πλάστε το ψάρι σε ενιαία ζύμη, μέχρι τα αυλικά να πάνε παντού και αρχίστε να πλάθετε μικρές μπαλίτσες σας κεφτεδάκια.

5.Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε λάδι για να τηγανίσετε τις ψαροκροκέτες σας. Βάλτε μία-μία τις ψαροκροκέτες σας και τηγανίστε για 2-3 λεπτά την κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρονται ζεστές.

ΖΟΥΜΕΡΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ!!!


Ζουμερό κοτόπουλο στη γάστρα

Το κυριακάτικο γεύμα, πατροπαράδοτα, απαιτεί κρέας και ειδικότερα κρέας στο φούρνο ή στη γάστρα. Μαζέψτε την οικογένεια και μαγειρέψτε ένα γεύμα για όλους στη γάστρα, με πολλά μυρωδικά, κρέας και συνοδεύεστε το με ρύζι μπασμάτι.

Υλικά (για 4 άτομα)

4 μπουτάκια κοτόπουλου

4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου

400γρ. πελτέ ντομάτας

8 σκελίδες σκόρδο

300γρ. κόκκινο κρασί

4 κύβοι ζωμός κοτόπουλου

4 κλωναράκια δενδρολίβανο

1 κουτ. σούπας μαύρη ακατέργαστη ζάχαρη

75γρ. μαύρες ελιές καθαρισμένες

φρέσκο ψωμί

θαλασσινό αλάτι

φρέσκο μαύρο πιπέρι



Εκτέλεση

1.Βάλτε τον πελτέ, το κρασί, το σκόρδο, το δενδρολίβανο και την ζάχαρη σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή γάστρα και βάλτε τα στο φούρνο να πάρουν μία βράση.

2.Εντομεταξύ βγάλτε την πέτσα από το κοτόπουλο και βάλτε το και αυτό στην γάστρα και ανακατέψτε το να πάει η σάλτσα παντού. Αφήστε το στο φούρνο για 1 ώρα και 20 λεπτά.

3.Βγάζετε την γάστρα από τον φούρνο και προσθέτετε τις ελιές, το χυμό πορτοκαλιού, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε. Τοποθετήστε από πάνω φέτες ψωμί σε όλο το μήκος της γάστρας.

4.Ξαναβάζετε το φαγητό στον φούρνο και το ψήνετε για άλλα 20 λεπτά μέχρι το ψωμί να γίνει χρυσό και τραγανό. Σερβίρετε ζεστό.

ΧΟΙΡΙΝΑ ΦΙΛΕΤΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΚΕΡΑΣΙΑ!!!


Χοιρινά φιλέτα με σάλτσα από κεράσια

Ένας πολύ ωραίος συνδυασμός είναι όταν συνδυάζετε κρέας με φρούτα. Το ζουμερό κρέας με την γλυκόξινη γεύση που έχουν τα φρούτα όταν μαγειρεύονται κάνουν την τέλεια πανδαισία γεύσεων και φαίνονται τόσο εντυπωσιακά στο πιάτο που οι καλεσμένοι σας θα μείνουν άκρως ικανοποιημένοι.

Υλικά (Για 2 άτομα)
2 χοιρινά φιλέτα
¼ κουτ. γλυκού αλάτι
¼ κουτ. γλυκού πιπέρι
½ κούπας χυμό κράμπερυ
1 κουτ. γλυκού καυτερή μουστάρδα
Ελαιόλαδο
½ κούπα κατεψυγμένα κεράσια, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση

Εκτέλεση
1. Αλατοπιπερώστε τα φιλέτα σας. Βάλτε πολύ λίγο ελαιόλαδο σε ένα αντικολητικό τηγάνι και βάλτε το να κάψει σε μέτρια φωτιά.

2. Βάλτε τα φιλέτα σας στο τηγάνι και αφήστε τα να γίνουν για 8-10 λεπτά μέχρι να ψηθούν έξω ,να πάρουν χρώμα και να μείνουν οι χυμοί στο εσωτερικό τους. Φροντίστε να τα γυρίσετε μία φορά ενώ τα ψήνετε.

3.Σε ένα μικρό μπολ βάλτε μαζί τον χυμό κράμπερυ, τη μουστάρδα και τα κεράσια. Τα ανακατεύετε και τα βάζετε στο τηγάνι με τα φιλέτα. Τα ανακατεύετε και τα αφήνετε να γίνουν για 2-3 λεπτά όλα τα υλικά μαζί.