MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ!!!!










Υλικά

200 γρ. ταραμάς
300 γρ. ψωμί μπαγιάτικο
1 & 1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1 κρεμμύδι
χυμός 2 λεμονιών


Εκτέλεση

Μουσκεύουμε την ψίχα του ψωμιού και την στίβουμε καλά. Βάζουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι να πολτοποιηθεί μαζί με λίγο λάδι και προσθέτουμε τον ταραμά, το ψωμί και το λάδι με το χυμό των λεμονιών. Χτυπάμε καλά να ανακατευτούν. Όσο πιο πολύ ώρα χτυπήσουμε το μίγμα τόσο πιο αφράτη γίνεται η σαλάτα μας. Αν είναι πολύ σφιχτή προσθέτουμε λίγο νερό.

Tipς: Για να μην είναι πολύ αλμυρή η ταραμοσαλάτα μας βάζουμε από την προηγούμενη ημέρα τον ταραμά σε ένα τουλπανάκι ή τούλι και τον αφήνουμε για ένα βράδυ σε παγωμένο νερό. Εάν δεν ξαλμυρίσουμε τον ταραμά ο καλύτερος τρόπος για να βεβαιωθούμε για την αλμύρα της είναι να δοκιμάσουμε. Διορθώνουμε προσθέτοντας παραπάνω ψωμί και λίγο λεμόνι.

Ο καλύτερος ταραμάς είναι ο λευκός, κι ας είναι λίγο ακριβότερος. Προτιμήστε τον.
Διατηρείται αρκετές μέρες στο ψυγείο.

Καλά Κούλουμα!