MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

ΣΤΑ ΓΟΝΙΔΙΑ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΤΟ ΓΚΡΙΖΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ


Οι ερευνητές ανακάλυψαν μικρές διαφορές μεταξύ του γκριζαρίσματος των ομοζυγωτικών διδύμων, που μοιράζονται τα ίδια γονίδια. Ωστόσο παρατηρήθηκαν περισσότερες διαφορές μεταξύ των μη ομοζυγωτικών διδύμων, οι οποίες έχουν διαφορές στα γονίδιά τους.

Η έρευνα, που δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘PLoS One’, υποδεικνύει επίσης ότι τα μαλλιά που αραιώνουν συνδέονται κυρίως με γενετικούς παράγοντες. Ωστόσο υποδεικνύει ότι η αραίωση στην κορυφή της κεφαλής συνδέεται με περιβαλλοντικούς παράγοντες καθώς και τον τρόπο ζωής.

Ο επικεφαλής της έρευνας, Dr David Gunn, δήλωσε ότι αν και πολλές θεωρίες προσπάθησαν να εξηγήσουν διαφορετικούς ρυθμούς γκριζαρίσματος υπήρξαν λίγες επιστημονικές αποδείξεις για αυτό το θέμα.

Δήλωσε πως η νέα έρευνα προσφέρει σημαντική κατανόηση στα αίτια που οδηγούν τις γυναίκες να αποκτούν το γκρι χρώμα στα μαλλιά και υποδεικνύει ότι περιβαλλοντικοί παράγοντες δεν παίζουν τόσο σημαντικό ρόλο όσο παλιά εκτιμούσαν οι επιστήμονες.

Πρόσθεσε πως η έρευνα δείχνει ότι ανεξάρτητα από το πόσο στρεσογόνος είναι η ζωή μιας γυναίκας υπάρχουν μεγαλύτερες δυνάμεις που παίζουν ρόλο και είναι πιθανότερο να προκαλούν το γκριζάρισμα των μαλλιών.
Ο Dr David Fisher, από το Ινστιτούτο καρκίνου Dana Faber, που έχει διεξάγει έρευνες για το γκριζάρισμα, συμφωνεί πως γενετικοί λόγοι πιθανόν παίζουν ρόλο στον έλεγχο του γκριζαρίσματος.

Ωστόσο, δήλωσε πως υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις ότι η έκθεση σε ορισμένα είδη χημικών προάγει το γκριζάρισμα.
Πηγές: ‘PLoS One’.