MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2010-ΡΙΖΟΤΟ PRIMAVERA!!!!




Για 4-6 άτομα


ΥΛΙΚΑ

Για το ριζότο:
2 φλιτζάνια ρύζι αρμπόριο
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
ζωμός από κοτόπουλο
Για το τελείωμα
2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
1 κουταλιά βούτυρο

Για τα λαχανικά πριμαβέρα: (Στην Ιταλία η συγκεκριμένη συνταγή μπορεί να περιλαμβάνει σχεδόν όλα τα λαχανικά που μπορεί να έχουμε στο ψυγείο μας)
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα μανιτάρια
2 κουταλιές κρεμμύδι
4 μικρά κολοκυθάκια
8 σπαράγγια
1 κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια
2 τοματίνια
2 κίτρινα τοματίνια
το λευκό μέρος από ένα πράσο
αλάτι
φρεσκοκομμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο

Διαδικασία

Ένα μαγευτικό ριζότο σε μια συνταγή από το περίφημο Harry's Bar στη Βενετία. Κλείστε τα μάτια και αφήστε τη γεύση να σας ταξιδέψει.

Ξεκινάμε το ριζότο ζεσταίνοντας το ελαιόλαδο με το βούτυρο σ' ένα βαθύ τηγάνι. Προσθέτουμε το ρύζι και μόλις γυαλίσει ρίχνουμε το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί. Μόλις το πιει, προσθέτουμε σιγά σιγά το ζωμό μέχρι να μας χυλώσει το ρύζι αλλά να παραμείνει al dente. Αυτή η διαδικασία διαρκεί περίπου 20 με 22 λεπτά. Σ' ένα άλλο σκεύος φτιάχνουμε τα λαχανικά πριμαβέρα. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο όλα τα λαχανικά εκτός από τα τοματίνια καιαλατοπιπερώνουμε. Μόλις μαραθούν μετά από 5 λεπτά περίπου, τα βγάζουμε στην άκρη. Όταν αρχίσει το ριζότο να πλησιάζει προς το τέλος, προσθέτουμε τα λαχανικά πριμαβέρα. Μόλις είναι έτοιμο, σβήνουμε το τηγάνι και ρίχνουμε τα τοματίνια κομμένα στη μέση και το βούτυρο για να χυλώσει. Πασπαλίζουμε με φλούδες παρμεζάνας και σερβίρουμε. Καλή όρεξη.