MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

ΠΑΣΤΙΣΤΣΙΟ - ΤΟ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ!!!


Υλικά

Για 6 άτομα

Προσθήκη βασικών συστατικών στα ψώνια μου

Βασικά συστατικά


  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • μισό κιλό μακαρόνια για παστίτσιο
  • 1 κρεμμύδι ψιλoκομμένο
  • 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
  • 2 φλ. τσαγιού τυριά τριμμένα (κασέρι, κεφαλογραβιέρα)
  • ½ φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
  • 1 φλ. τσαγιού κρασί αρετσίνωτο
  • ½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 αυγό
  • αλάτι
  • κόκκινο και μαύρο πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο
  • ρίγανη
  • μπαχάρι
  • κύμινο
  • δενδρολίβανο
για την μπεσαμέλ:
  • 7-8 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 6 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 4 φλ. τσαγιού φρέσκο βρασμένο γάλα
  • μοσχοκάρυδο
  • αλάτι και πιπέρι

Διαδικασία

Πρώτα, βράζουμε τα μακαρόνια. Όσο τα μακαρόνια βράζουν (έχουμε το νου μας μην παραβράσουν), εμείς βάζουμε μια σκελίδα σκόρδο σε ένα τηγάνι κι όταν βγάλει το άρωμα της, την αφαιρούμε.

Προχωράμε στον κιμά (που αν δεν κάναμε παστίτσιο, θα μπορούσαμε να τον βάλουμε απευθείας στα μακαρόνια και να φτιάξουμε μία παραλλαγή σπαγγέτι μπολονέζ). Σοτάρουμε το κρεμμύδι και μόλις μαραθεί, προσθέτουμε τον κιμά σπασμένο σε κομμάτια μαζί με αλάτι, πιπέρι, κύμινο, ρίγανη, κόκκινο πιπέρι, δενδρολίβανο και αφού σβήσουμε με το κρασί, προσθέτουμε και την ντομάτα. Ααααχ... μοσχοβολιά!

Για την μπεσαμέλ βάζουμε τα δυνατά μας (!) κι ένα κατσαρολάκι σε μεσαία φωτιά, μέσα στο οποίο λιώνουμε το βούτυρο. Μόλις λιώσει, ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα για να μη μας κολλήσει. Άμα βούτυρο και αλεύρι γίνουν ένα, τότε προσθέτουμε σιγά-σιγά το βρασμένο γάλα, χωρίς να σταματάμε το ανακάτεμα. Αρωματίζουμε με μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.

Βουτυρώνουμε το ταψί μέσα στο οποίο θα ψήσουμε το παστίτσιο και ρίχνουμε λίγη φρυγανιά για να μη μας κολλήσει. Κάνουμε μία στρώση με τα μισά μακαρόνια, περιχύνουμε με λιωμένο βούτυρο, με το χτυπημένο αυγό και τα μισά τριμμένα τυριά. Προσθέτουμε τον κιμά (φροντίζουμε να πάει παντού), τα υπόλοιπα μακαρόνια, τα υπόλοιπα τυριά και τη σπιτική μπεσαμέλ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20 λεπτά. Τρώμε οικογενειακώς ή παρέα με τους φίλους μας.

Καλή μας όρεξη!

PLS COOK IT AND TASTE IT!!!!