MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

ΤΥΡΟΠΙΤΤΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ...ΕΛΛΗΝΙΚΗ!!!!



Υλικά

Για 10 άτομα



  • 450 ml λευκό κρασί
  • 450 ml ηλιέλαιο
  • 15 γρ. αλάτι
  • 45 γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. μαγιά
  • 1 κ. 100 γρ. αλέυρι μαλακό
  • ½ κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • νερό (όσο πάρει)
  • 250 γρ. φέτα
  • 125 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο
  • 2 αβγά
  • λίγο πιπέρι
  • λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • λίγο παπαρουνόσπορο
  • λίγο σουσάμι


Διαδικασία

Σε μια μεγάλη γαβάθα, ρίχνουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το λάδι, το κρασί, το αλάτι, τη ζάχαρη, τη μαγιά, το baking powder. Ρίχνουμε και τα δυο αβγά, τα τυριά, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Με το χέρι ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και ζυμώνουμε, μέχρι να γίνουν μία μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στο χέρι.

Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για καμιά ώρα και μετά το χωρίζουμε σε μπάλες. Πιέζουμε την κάθε μία να γίνει ένα στρογγυλό φύλλο με μισό πόντο πάχος. Διπλώνουμε το φύλλο στη μέση, πασπαλίζουμε με σουσάμι και παπαρουνόσπορο και φουρνίζουμε για 20 λεπτά στους 170°C.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!