MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

ΛΑΜΠΕΡΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ Κ ΣΤΟ ΚΡΥΟ!!!!



Μπορεί εν όψει φθινοπώρου να εμπλούτισες τη γκαρνταρόμπα σου με περισσότερα φθινοπωρινά κομμάτια, τι γίνεται όμως με την επιδερμίδα σου; Έχεις σκεφθεί ότι οφείλεις να αλλάξεις τη ρουτίνα που ακολουθείς κάθε μέρα για να περιποιηθείς το δερματάκι σου και να την προσαρμόσεις στα νέα δεδομένα; Διάβασε παρακάτω και μάθε πώς πρέπει να το φροντίζεις τους κρύους μήνες που έρχονται!

Πες ναι στο σπρέι: δεν είναι μόνο για το καλοκαίρι! Τα ενυδατικά σπρέι, τα σέρουμ και οι ενυδατικές μάσκες είναι ότι πρέπει για τη σωστή ενυδάτωση της επιδερμίδας σου με την αλλαγή του καιρού! Ξέχασε το σαπούνι που περιέχει αλκοόλ και αφυδατώνει ακόμη περισσότερο την επιδερμίδα σου. Μην ξεχνάς να επιλέγεις προϊόντα με ουδέτερο ph που είναι ιδανικά για τις κρύες μέρες που έρχονται.

Προστάτεψε τα χείλη σου: για να μη σκάσουν! Το δέρμα των χειλιών σου είναι πολύ ευαίσθητο και αφυδατώνεται πολύ εύκολα! Ένα ενυδατικό λιπ-μπάλμ με δείκτη προστασίας ή ακόμη και η βαζελίνη θα ενυδατώσουν τέλεια τα υπέροχα χείλη σου!

Άλλαξε κρέμα προσώπου: αφού υπάρχει περίπτωση να αλλάξει και ο τύπος του δέρματος σου κατά τη διάρκεια του χειμώνα! Για παράδειγμα αν έχεις λιπαρό δέρμα υπάρχει η περίπτωση να γίνει κανονικό, ενώ το κανονικό μπορεί να γίνει ξηρό. Παρ’ όλα αυτά, μην τρομάζεις! Οι αλλαγές αυτές διαρκούν όσο και τα κρύα και κάνουν το δέρμα σου να φαίνεται πιο θαμπό και αφυδατωμένο. Μια ενυδατική κρέμα πλούσια σε ενυδατικά στοιχεία και βιταμίνες θα προσφέρει στο δέρμα σου την απαραίτητη ενυδάτωση ανεξάρτητα από τον τύπο του δέρματος σου. Πιο συγκεκριμένα αν έχεις:

Λιπαρό δέρμα: εκτός από την ενυδατική σου, αγόρασε ένα ενυδατικό σέρουμ από αυτά που κυκλοφορούν στο εμπόριο.

Ξηρό δέρμα: μη ξεχνάς την απολέπιση και στη συνέχεια τη βαθιά ενυδάτωση με προϊόντα πλούσια σε ενυδατικά έλαια, που θα χαρίσουν στην επιδερμίδα σου τη χαμένη της ζωντάνια!

Κοκκινίλες: ειδικά προϊόντα για ευαίσθητα δέρματα θα σε σώσουν από τις κοκκινίλες που εμφανίζονται στο δέρμα σου. Μπορείς να επιλέξεις μια κρέμα που αντιμετωπίζει τοπικά τους ερεθισμούς για πιο άμεσα αποτελέσματα.

Για το σώμα:

Α. Πες ναι στην απολέπιση: τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, έτσι ώστε να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα! Άπλωσε σωστά σε όλο σου το σώμα το σκράμπ σου και νιώσε τα νεκρά κύτταρα να σε εγκαταλείπουν μια για πάντα!

Β. Βάλε την κρεμούλα σου: κάθε βράδυ μετά το μπάνιο σε όλο σου το σώμα. Μια ενυδατική κρέμα βαθιάς ενυδάτωσης θα θρέψει και θα ενυδατώσει σε βάθος το δέρμα σου κατά τη διάρκεια της νύχτας, γι ‘αυτό μην τη ξεχνάς!

Γ. Χέρια μου: μην ξεχνάς να ενυδατώνεις τα χέρια σου, ειδικά πριν βγεις έξω στο κρύο! Εκτός από τις κρέμες χεριών που κυκλοφορούν στο εμπόριο, οι ειδικοί προτείνουν αμυγδαλέλαιο ή ακόμη και ελαιόλαδο. Άπλωσε το για να ενυδατώσεις τέλεια τα ταλαιπωρημένα χέρια σου και δείξε τα χέρια σου!

Δ. Πόδια: ασφυκτιούν μέσα σε μπότες και μποτάκια και θέλουν την προσοχή σου. Το σκράμπ είναι απαραίτητο και θα σου χαρίσει αμέσως πιο ξεκούραστα πέλματα. Ενυδάτωσε σωστά και φόρεσε ένα ζευγάρι κάλτσες πριν πέσεις για ύπνο το βράδυ. Το πρωί δε θα πιστεύεις πόσο πολύ θα έχεις ανακουφίσει τα ταλαιπωρημένα πόδια σου!


Σωστά προετοιμασμένη, καλωσόρισε τη νέα εποχή με λαμπερό δέρμα από την κορυφή μέχρι τα νύχια!


Από την Ελένη Αναστασάκη