MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΙΣ BYE-BYE ΣΤΟ ΣΤΡΕΣ!!!!



Tο μόνιμο στρες βλάπτει σοβαρά την υγεία και τη ζωή σου. Κουράζει, κάνει τη ζωή μας πιο δύσκολη, καταστρέφει τις σχέσεις μας και με λίγα λόγια, είναι κάτι ανεπιθύμητο. Πλέον, είναι στο χέρι μας να απαλλαγούμε οριστικά από το στρες ή έστω να το μειώσουμε τόσο, ώστε να μην κάνουμε ρυτίδες εξαιτίας του. Οι κανόνες είναι δέκα και η υιοθέτησή τους βρίσκεται στο χέρι σου.

1. Επιστροφή στην πραγματικότητα:

Άφησε τις δικαιολογίες και αντιμετώπισε την πραγματικότητα: αν για παράδειγμα το στρες σου οφείλεται στο γεγονός ότι είσαι άνεργη, μην κρύβεσαι πίσω από τη δικαιολογία ότι υπάρχει ανεργία, αλλά αναρωτήσου γιατί δεν προσλαμβάνουν ειδικά εσένα.

2. Δουλίτσα να έχουμε!

Αν η αιτία του στρες είναι η δουλειά που κάνεις, δοκίμασε να ρωτήσεις τον εαυτό σου: μήπως δεν είσαι σωστά προετοιμασμένη; Τι μπορείς να κάνεις για να βελτιώσεις την κατάσταση; Μήπως είναι καλύτερο να κάνεις κάποιες υποχωρήσεις; Οι απαντήσεις που θα πάρεις, θα σε οδηγήσουν στη σωστή κατεύθυνση αποβολής του στρες.

3. Τελειομανής εγώ; ΝΑΙ!

Μια σημαντική αιτία του στρες είναι όταν θέλουμε να τα κάνουμε όλα μόνοι μας. Μπορείς να απλοποιήσεις τη ζωή σου, αφήνοντας κάποια καθήκοντα στους άλλους.



4. Όλο ναι, ναι, ναι!

Συχνά το στρες οφείλεται στο γεγονός ότι κάνουμε πράγματα που δεν μας αρέσουν. Γι’ αυτό μάθε να λες και κάποια "όχι" σε όσα σας ζητούν οι γύρω σας. Δεν θα έρθει και το τέλος του κόσμου με μία σας άρνηση.

5. Για σένα νοιάσου, ξεκουράσου:

Βρες λίγο χρόνο κάθε μέρα για τον εαυτό σου. Απόλαυσε ένα χαλαρωτικό μπάνιο, διάβασε μερικές σελίδες από ένα ωραίο βιβλίο ή κάνε μια βόλτα. Ταυτόχρονα, δώσε στους άλλους να καταλάβουν ότι πρέπει να σέβονται τον δικό σου προσωπικό χρόνο.

6. Μίλα μου, ναι, μίλα μου!

Ελευθέρωσε τον νου από τις σκέψεις, μιλώντας με κάποιον για όσα σε απασχολούν. Σίγουρα, θα νιώσεις καλύτερα και θα δεις την κατάσταση με άλλα μάτια.

7. Υποχρεώσεις και υποχρεώσεις:

Μην αφήνεις τις ανιαρές υποχρεώσεις να παρατείνονται. Αντιμετώπισε τες αμέσως, ολοκλήρωσε όσα μέτωπα έχεις ανοιχτά και δες ότι θα νιώσεις πιο άνετα με τον εαυτό σου.

8. Νιώθω ενοχές:

Ξεφορτώσου τις ενοχές. Είναι αδύνατον να ικανοποιήσουμε τους πάντες στη ζωή. Αν νιώθεις ένοχη επειδή δεν τα καταφέρνεις, το μόνο που θα πετύχεις είναι να αυξήσεις ακόμα περισσότερο το στρες.

9. Τι θέλεις να κάνω;

Ακολούθησε τις δικές σου επιλογές. Πολλές φορές κάνουμε αυτά που επιλέγουν άλλοι για εμάς. Αναρωτήσου για το κατά πόσο είναι δικές σου, οι επιλογές που έκανες και συνεχίζεις να κάνεις στη ζωή σου. Σε τελική ανάλυση, δεν χρειάζεται να εξηγήσεις τίποτα σε κανέναν άλλο, παρά μόνο στον εαυτό σου.

10. Think positive:

Σκέψου θετικά. Με λίγη αισιοδοξία, θα διαπιστώσεις ότι ακόμα και η πιο αρνητική κατάσταση μπορεί να κρύβει κάποια θετικά στοιχεία. Μη σκέφτεσαι το χειρότερο σενάριο, αλλά το καλύτερο. Το πιθανότερο είναι να επιβεβαιωθεί...

Επιμέλεια: Κ.Π