MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Ο ΦΟΒΕΡΟΣ-ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ 7,3 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΗΝ ΑΊΤΗ!!









Από 50.000 ως 100.000 άνθρωποι μπορεί να έχουν σκοτωθεί στην Αϊτή εξαιτίας του καταστροφικού σεισμού. Αυτό ανακοίνωσε ο Παναμερικανικός Οργανισμός Υγείας, που συνέλεξε στοιχεία από διαφορετικές πηγές. «Με βάση τις πληροφορίες μας από διάφορες πηγές, ο αριθμός των νεκρών μπορεί να κυμαίνεται από 50.000 ως 100.000» επισήμανε ο Τζον Άντρους, εκπρόσωπος του Οργανισμού που αποτελεί παράρτημα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Οργή στην Αϊτή
Σε οργή μετατρέπεται η απελπισία των Αϊτινών, την ώρα που προβλήματα στις υποδομές και το συντονισμό προκαλούν καθυστερήσεις στην παροχή βοήθειας.

Χιλιάδες σεισμόπληκτοι πέρασαν τρίτη νύχτα στο ύπαιθρο, ενώ κάτοικοι μπλόκαραν δρόμους στιβάζοντας σορούς σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Πτώματα είναι ορατά παντού στην πόλη και φορτώνονται σταδιακά σε φορτηγά και μπουλντόζες που τα μεταφέρουν στο νοσοκομείο της πρωτεύουσας Πορτ ο Πρενς - ο διευθυντής Γκι Λαρός εκτιμά ότι περίπου 1.500 έχουν μαζευτεί έξω από το νεκροτομείο.

Ο πρόεδρος της Αϊτής Ρενέ Πρεβάλ έκανε λόγο για 7.000 σορούς που έχουν ταφεί σε ομαδικό τάφο.

Ο Eρυθρός Σταυρός γνωστοποίησε ότι δεν έχει άλλους σάκους διακομιδής θυμάτων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε χθες σε τηλεοπτική του ομιλία ότι οι ΗΠΑ θα δαπανήσουν 100 εκ. δολάρια στις προσπάθειες για την άμεση ανακούφιση των πληγέντων.

Πάνω από 48 ώρες μετά την καταστροφή, οι επιζήσαντες αγωνίζονται να βρουν τρόφιμα και νερό και προσπαθούν να ανασύρουν τους συγγενείς τους από τα συντρίμμια.

Δεκάδες αεροσκάφη με προμήθειες και σωστικά συνεργεία καταφθάνουν στο αεροδρόμιο του Πορτ ο Πρενς, ωστόσο ο περιορισμένος χώρος του αεροδρομίου προκαλεί καθυστερήσεις στην προσγείωσή τους, ενώ το λιγοστό προσωπικό στο έδαφος δεν επαρκεί για να τα ξεφορτώσει γρήγορα.

Το λιμάνι έχει υποστεί σοβαρές ζημιές, ενώ πολλοί δρόμοι είναι κλειστοί από συντρίμμια.
Τριακόσιες χιλιάδες οι άστεγοι

Τριακόσιες χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη στέγη τους από τον σεισμό στο Πορτ-ο-Πρενς, την πρωτεύουσα της Αϊτής, όπου καταστράφηκε το 10% των κατοικιών, όπως εκτιμά ο ΟΗΕ.

«Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις μας, το 10% των κατοικιών στο Πορτ-ο-Πρενς καταστράφηκε, πράγμα που σημαίνει ότι 300.000 άνθρωποι είναι άστεγοι», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων.

ΤΑ ΝΕΑ



ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ!!!


Οι ανωτέρω φωτογραφίες από την τελείως κατεστραμμένη αυτή φτωχική χώρα, είναι συγκλονιστικές !!

Τα λόγια μου, ιδίως για την πρώτη φωτογραφία, είναι περιττά...είναι σφραγισμένο το στόμα μου..δεν βγαίνουνε λόγια βλέποντάς την...βλέπω αυτή την τραγική μάννα , που αντικρύζει τα 5 αγγελούδια της να κείνται νεκρά...κ τι να πω κ τι να πούμε όλοι...ΤΙΠΟΤΑ!!!!

Δεν βγαίνουν τίποτα λόγια...βουβάθηκα...μουγγαμάρα....τι να πείς???

ΥΠΟΜΟΝΗ???ΚΟΥΡΑΓΙΟ???

Στην καταστροφική αυτή μανία της φύσεως, εγώ ψελλίζω μόνο, ΚΥΡΙΕ ΒΟΗΘΗΣΕ ΜΑΣ...Κ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ.......ΕΛΕΟΣ...!!!!

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ- Ο ΠΟΙΩΝ ΤΗΝ ΓΗ ΤΡΕΜΕΙΝ !!!!!

ΠΟΥ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ, ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ????

ΙΔΟΥ Η ΕΡΩΤΗΣΗ Κ ΠΟΙΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ????