Παλέτα λαχανικών
Υλικά για μιά μέτρια ταρτιέρα:
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 μεγάλες πατάτες
3 ντομάτες
5-6 κολοκυθάκια
Μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Θυμάρι ξερό
Μισό φλυτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
Σε τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
Μόλις ροδίσει προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα. Λαδώνουμε τον πάτο ενός στρογγυλού πυρέξ ή ταρτιέρας και στρώνουμε το κρεμμύδι.
Τα στρώνουμε στο πυρέξ κυκλικά να μισοκαλύπτουν το ένα το άλλο, σε μια στρώση. Ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο λάδι, λίγο ακόμα αλάτι, πιπέρι και θυμάρι.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και ψήνουμε για 20 λεπτά ακόμα, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.