Σουτζουκάκια
½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο άπαχο
4-5 φέτες ψωμιού μπαγιάτικο
η
10 κουταλιές της σούπας γεμάτες κουάκερ
2 σκελίδες σκόρδο
2 κοταλιες σούπας ελαιολαδο
2 κουταλάκια κοφτά αλάτι και λίγο πιπέρι
1 κουταλάκι κοφτό κύμινο τριμμένο
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
½ ποτηράκι κρασί
½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
½ κιλό ντομάτες
Μουσκεύουμε το ψωμί και το στύβουμε (η απλα στο μίγμα του κιμά ρίχνουμε το κουάκερ) το προσθέτουμε στο κιμά μαζί με το αλατοπίπερο , το αυγό , το κύμινο και το σκόρδο , τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο και τα ζημωνουμε καλά .
Τηγανίζουμε τα σουτζουκάκια αφού τα έχουμε πλάσει σε 20 μικρά μπαλάκια που τα διαμορφώνουμε όπως στη φωτογραφία μέσα στο ελαιόλαδο και όταν τελειώσει το τηγάνισμα τα βάζουμε σε μία ρηχή κατσαρόλα και τα περιχύνουμε με το λάδι του τηγανιού στο οποίο έχουμε ρίξει το κρασί και το έχουμε αφήσει να βράσει 2-3 λεπτά .
Μέσα στη κατσαρόλα ρίχνουμε και τη λιωμένη στο μπλέντερ ντομάτα με λίγο αλατάκι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για μερικά λεπτά.
Αν τα συνοδέψουμε στο πιάτο και με ζυμαρικό ( πέννες ) όπως εγώ που τα έφαγα πριν λίγο .....
Άντε και καλή μας χώνεψη .