Μήλα κομπόστα
Αυτό τώρα προέκυψε ξαφνικά ενώ σκεφτόμουν τι να κάνω με τα μήλα που δεν ήταν πιά αρκετά σκληρά για να φαγωθούν ωμά...Νόστιμη, υγιεινή και ελαφριά, η κομπόστα είναι προτιμότερη από πολλά άλλα γλυκά...





Πάρτε λοιπόν 3-4 μήλα, 2 φλυτζάνια νερό, 1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη, 1 κομμάτι κανέλλα και τη φλούδα από ένα λεμόνι.

Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε στα τέσσερα και τα ρίχνουμε σε νερό με λίγες σταγόνες λεμονιού για να μην μαυρίσουν.

Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τη φλούδα λεμονιού, την κανέλλα και τα μήλα 

και τα βάζουμε να βράσουν όλα μαζί σε δυνατή φωτιά για μισή ώρα περίπου.

Μόλις τα μήλα μαλακώσουν αρκετά είναι έτοιμα. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα σερβίρουμε με λίγη κανέλλα.

Νοστιμότατα...