ΒΕΖΟΥΒΙΟΣ
Υλικά Δημιουργίας 500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 ½ φλτζ ζάχαρη ½ φλτζ μαύρη ζάχαρη 4 αυγά 250γρ βούτυρο 1φλτζ γάλα 1 πρέζα αλάτι 1 πρέζα κανέλα 1 βανίλια 5 κουταλιές σκόνη κακάο άγλυκη 150γρ σοκολάτα Καλλιτεχνική Διαδικασία Χτυπάμε το βούτυρο με τις ζάχαρες. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα συνεχίζοντας το χτύπημα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι, την κανέλα και τη βανίλια.
Τα προσθέτουμε στα αυγά με τη ζάχαρη εναλλάξ με το γάλα.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ, ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο Κελσίου για 1 ώρα.
Μπήγουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ και αν βγει καθαρό είναι έτοιμο.
Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και όσο είναι ζεστό, χωρίς να το ξεφορμάρουμε, εκεί που υπάρχουν τα σκασίματα μπήγουμε τη σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια.
Αν δεν έχει σκασίματα κάνουμε μόνοι μας μερικές χαρακιές με το μαχαίρι και μπήγουμε τη σοκολάτα.
Σκεπάζουμε το κέικ με μια πετσέτα κουζίνας και το αφήνουμε 15 λεπτά πριν το ξεφορμάρουμε.