ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ
Απλό, εύκολο και ιδανικό για …βούτες..
Τα υλικά γνωστά, δεν αναγράφω ποσότητες και πολύ περιεκτικά το φτιάχνω ως εξής….
Σοτάρω στο λάδι ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μια κουταλιά πελτέ. Ρίχνω το κρέας να κοκκινίσει για λίγα λεπτά, και αλατοπιπερώνω. Σβήνω με κόκκινο κρασί.
Μετά ρίχνω τις ντομάτες τριμμένες, συμπληρώνω με λίγο ζεστό νερό και αφήνω το κρέας να ψηθεί.
Εν τω μεταξύ , καθαρίζω τις πατάτες, τις κόβω κυδωνάτες , και τις τηγανίζω ελαφρά , όχι εντελώς.
Λίγο πριν ψηθεί το φαγητό, ρίχνω μέσα στην κατσαρόλα τις πατάτες , και σε χαμηλή φωτιά περιμένω να ολοκληρωθεί το ψήσιμο, να δέση η σάλτσα και να ολοκληρώσουν και οι πατάτες το ψήσιμο τους.
Εγώ το απόλαυσα με τις σπιτικές ταλιατέλες, οι υπόλοιποι με τις πατάτες!!!