MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Κυριακή 2 Μαΐου 2010

ΚΡΕΜΑ ΠΑΓΩΤΟΥ ΒΑΝΙΛΙΑΣ!!!!


Υλικά:

7-8 φλιτζάνια τσαγιού γάλα
1 ποτήρι ζάχαρη
3 κουταλιές κορν-φλάουρ
άρωμα βανίλιας
3 αυγά


Βάζουμε το περισσότερο γάλα και την περισσότε­ρη ζάχαρη σε κατσαρόλα, να βράσουν.
Σε μια δεύτερη κατσαρόλα, βάζουμε το υπόλοιπο γάλα, την υπόλοιπη ζάχαρη, το κορν-φλάουρ και βανίλια. Τα ανακατεύουμε καλά, δουλεύοντας με σύρμα. Προσθέτουμε τα αυγά, δουλεύουμε με το σύρμα, να ενωθούν καλά, και τα ρίχνουμε στο βρα­στό γάλα. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και δουλεύουμε με ξύλινη σπάτουλα, ωσότου δέσει η κρέμα. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τη βυθίζουμε σε κρύο νερό. Ανακατεύουμε κάθε τόσο, μέχρι να κρυώσει η κρέμα. Τη ρίχνουμε τότε στη μηχανή του παγωτού και την παγώνουμε. Μετά, βγάζουμε την έλικα και την καθαρίζουμε από το παγωτό, με χαρτόνι, κρατώντας την πάνω από το δοχείο. Δουλεύουμε το παγωτό με σπάτουλα, μέσα στο δοχείο, να ενωθεί καλά και να στρώσει.
Το σερβίρουμε είτε αμέσως, σε κουταλιές, ή αφού το παγώσουμε περισσότερο αν το θέλουμε πιο σκληρό. Για να μην κολλά το παγωτό στο κουτάλι, το βουτάμε κάθε φορά σε κρύο νερό.
Αν έχουμε φορμάρει το παγωτό, το ξεφορμάρου­με, βυθίζοντας τη φόρμα σε κρύο νερό για λίγα δευ­τερόλεπτα και αναποδογυρίζοντάς την μετά πάνω σε πιατέλα, στρωμένη με πετσετάκι.
Συνοδεύουμε το παγωτό με μπισκοτάκια λανγκ ντε σα ή γκόφρες.
Σημείωση 1η: Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε (πριν πήξει το παγωτό) κρέμα σαντιγύ, χτυπημένη με λίγη ζάχαρη και βανίλια .

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ!!!!!