MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

ΠΕΡΙ ΄ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ΄ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!!!!


Οι κρέμες αδυνατίσματος ωφελούν?


Η ανάγκη για λύση του προβλήματος έχει οδηγήσει σε μια ολόκληρη βιομηχανία που υπόσχεται την πολυπόθητη λύση. Η χρησιμοποίηση κρεμών και τζέλ κυριαρχεί στην εκστρατεία κατά της κυτταρίτιδας. Ωστόσο, καμία κρέμα χωρίς επιπρόσθετες προσπάθειες από εσάς δεν θα εμποδίσει το σχηματισμό της κυτταρίτιδας. Από τις κρέμες, μόνο αυτές που βασίζονται στην ενζυμική ρύθμιση του προβλήματος και δρουν στην τοπική παραγωγή οιστρογόνων έχουν καλό αποτέλεσμα.

Βασικές κατηγορίες κρεμών που κυκλοφορούν:Α) Κρέμες που έχουν βασικό συστατικό τους την θεοφυλίνη και την αμινοφιλίνη έχουν δείξει στο εργαστήριο κάποια δράση στο μεταβολισμό του λίπους , όμως η εφαρμογή τους στους ανθρώπους είχε περιορισμένη δράση για την κυτταρίτιδα.
Β) Κρέμες με ρετινοειδή (παράγωγα της βιταμίνης Α) είναι αναγνωρισμένες και από τον FDA (Food and Drug Administration) για την καταπολέμηση των ρυτίδων. Σε περιεκτικότητες 0,01 – 0,1% μειώνονται οι ρυτίδες και η επιδερμίδα αποκτά γυαλάδα. Για τα αποτελέσματα της δράσης τους στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας όμως δεν υπάρχουν ακόμη εμπεριστατωμένες μελέτες.
Γ) Κρέμες με συστατικά οξέων φρούτων βοηθούν την αποφλοίωση του δέρματος σε περιεκτικότητες 3-7%, ενώ σε περιεκτικότητα 8-12% περιορίζουν τις πολύ λεπτές ρυτίδες.


Τα στάδια στην εμφάνιση της κυτταρίτιδας

Η σταδιοποίση στην κλίμακα κατά Nurnberger-Muller ταξινομεί την κυτταρίτιδα σε 4 στάδια.
► Στάδιο 0: Καθόλου βαθουλώματα στο δέρμα όταν το άτομο στέκεται όρθιο ή ξαπλώνει . Στο pinch test δεν παρατηρείται κανένα εντύπωμα στο δέρμα.
► Στάδιο 1: Όπως και στο προηγούμενο στάδιο, όμως με θετικό το pinch test.
► Στάδιο 2: Τα βαθουλώματα είναι ορατά και χωρίς τσίμπημα όταν το άτομο είναι σε όρθια θέση , όχι όμως όταν βρίσκεται σε ξαπλωτή θέση.
► Στάδιο 3: Τα βαθουλώματα είναι ορατά και σε όρθια και σε ξαπλωτή θέση.



Άλλοι μέθοδοι αντιμετώπισης

Ενδερμολογία
Η μέθοδος LPG-Endermologie είναι η μόνη θεραπεία που έχει περάσει και τα δυο στάδια έγκρισης του FDA (1ο ασφαλείας και 2ο αποτελεσματικότητας )κάτι που το κάνει μοναδικό στην καταπολέμηση του τοπικού πάχους και της κυτταρίτιδας.
Εφαρμόζεται σε όλες τις περιοχές που υπάρχει τοπικό πάχος ,χαλάρωση ή κυτταρίτιδα, με διαφορετικό πάντα πρόγραμμα στον υπολογιστή του μηχανήματος και εξατομικευμένο πρόγραμμα ανά περιοχή. Μπορεί να γίνει όλες τις εποχές του χρόνου και ιδιαίτερα την Άνοιξη λίγο πριν το καλοκαίρι όπου το ζητούμενο είναι τα «αποκαλυπτήρια» στην παραλία. Δεν ενδείκνυται στην διάρκεια της εγκυμοσύνης και σε ηλικίες άνω των 65 ετών. Μετά την εγκυμοσύνη όμως έχει ευεργετικά αποτελέσματα, αφού υπάρχει ειδικό πρόγραμμα επαναφοράς των ιστών και σύσφιξης. Με μια ειδική κεφαλή γίνεται κινητοποίηση και ομαλοποίηση των ιστών ,διασπώντας τα υπερτροφικά λιποκύτταρα και χαλαρώνοντας τα μεσοκυττάρια διαφράγματα. .Με την βοήθεια υπολογιστή η πίεση ή η αναρρόφηση που ασκείται στους ιστούς είναι διαφορετική σε κάθε σημείο ομαλοποιώντας έτσι τα ανεπιθύμητα λακουβάκια. Ταυτόχρονα με την υπεραιμία που δημιουργείται στην περιοχή έχουμε καλύτερη αιμάτωση , αποσυμφόρηση και αναζωογόνηση των ιστών.
Η κάθε συνεδρία διαρκεί 40 -50 λεπτά, είναι ευχάριστη όπως ένα ολόσωμο μασάζ και χρειάζονται 15-20 συνεδρίες ανάλογα πάντα με το πρόβλημα. Τα αποτελέσματα ειδικά στο τοπικό πάχος και την διαμόρφωση του περιγράμματος του σώματος, μπορεί να είναι και μόνιμα. Για την κυτταρίτιδα ο βαθμός βελτίωσης του προβλήματος είναι ανάλογα με το πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. ¨Έτσι μπορούμε να περιμένουμε ένα αποτέλεσμα της τάξης του 40-70% καλύτερο από το υπάρχον πρόβλημα.

Μεσοθεραπεία.
Είναι η ενέσιμη μορφή (σε αναλογία με την μηχανική του LPG) αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας.
Αντιμετωπίζει την κυτταρίτιδα στους μηρούς γλουτούς κοιλιά και μπράτσα.
Μπορεί να γίνει όλο τον χρόνο . Δεν ενδείκνυται σε άτομα που είναι αλλεργικά στις ουσίες που εγχέονται, σε εγκύους ,αλλά και σε γυναίκες που θηλάζουν.


Πριν την εφαρμογή απαιτείται ιατρικό ιστορικό για αποφυγή αλλεργικών αντιδράσεων και αν υπάρχει υπόνοια αλλεργίας δοκιμαστικό τεστ. Μετά την επέμβαση για ένα εικοσιτετράωρο απαγορεύεται το καυτό μπάνιο και η σωματική άσκηση. Η βελτίωση που μπορεί να επιτευχθεί με την μεσοθεραπεία μπορεί να είναι της τάξης των 20-30% ανά περίπτωση. Ο συνδυασμός δε με τη μέθοδο LPG ανεβάζει κατά πολύ το ποσοστό βελτιώσεις.

Υπέρηχοι -Ραδιοσυχνότητες

Είναι η πιο πρόσφατη τεχνολογία στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.
Η αρχή τους βασίζεται στο ότι με μια “’κομπιουτεροποιημενη” κεφαλή διοχετεύονται κύματα υπερήχων, ή ραδιοσυχνοτήτων στα επίμαχα σημεία της κυτταρίτιδας –γλουτοί, μηροί, κοιλιά - διασπώντας έτσι τα υπερτροφικά λιποκύτταρα.
Τα αποτελέσματα φαίνονται μετά από 10-15 συνεδρίες άρα καλό είναι να ξεκινήσει κανείς 5-6 εβδομάδες πριν την παραλία αν αυτό είναι το ζητούμενο.
Δεν ενδείκνυται σε εγκύους και σε άτομα με μεταβολικά προβλήματα π.χ. διαβήτης. Τα σημεία που έχουν προεπιλεγεί “σαρώνονται” απ’ την κεφαλή των υπερήχων, ή των ραδιοσυχνοτήτων, ανάλογα την περίπτωση ,προκαλώντας ελαφριά αίσθηση δόνησης και θερμότητας αλλά όχι ενόχληση.
Η συνεδρία διαρκεί περίπου 40 λεπτά και χρειάζονται τουλάχιστον 10 συνεδρίες για να έχουμε αισθητά αποτελέσματα που είναι της τάξης του 30-50% στην μείωση πόντων και βελτίωση της υφής του δέρματος.

Οδηγίες προς όλες τις ενδιαφερόμενες


Για να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας στη μη επιδείνωση της κυτταρίτιδας:
Πρέπει να πίνουμε το λιγότερο 2 λίτρα την ημέρα καθημερινά.
Να ελαττώσουμε την κατανάλωση καφέ, τσαγιού και αλκοόλ. Αν παρόλα αυτά δεν το κάνουμε πρέπει για κάθε κούπα καφέ ή τσάι πρέπει να πίνουμε 2 ποτήρια νερό.
Να ξεκινήσουμε να αθλούμαστε, ειδικά με τοπικές ασκήσεις. Και επειδή το καλοκαιράκι βολεύει τρελά κολυμπήστε όσο πιο πολύ μπορείτε.
Να φροντίσουμε ώστε το 75% της τροφής μας να αποτελείται από λαχανικά, φρούτα και δημητριακά. Το υπόλοιπο 25% από κρέας, ψάρι, αβγά κ.τ.λ.

Για να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας στη μη επιδείνωση της κυτταρίτιδας:
Πρέπει να πίνουμε το λιγότερο 2 λίτρα την ημέρα καθημερινά.
Να ελαττώσουμε την κατανάλωση καφέ, τσαγιού και αλκοόλ. Αν παρόλα αυτά δεν το κάνουμε πρέπει για κάθε κούπα καφέ ή τσάι πρέπει να πίνουμε 2 ποτήρια νερό.
Να ξεκινήσουμε να αθλούμαστε, ειδικά με τοπικές ασκήσεις. Και επειδή το καλοκαιράκι βολεύει τρελά κολυμπήστε όσο πιο πολύ μπορείτε.
Να φροντίσουμε ώστε το 75% της τροφής μας να αποτελείται από λαχανικά, φρούτα και δημητριακά. Το υπόλοιπο 25% από κρέας, ψάρι, αβγά κ.τ.λ.

Τι πρέπει να γνωρίζετε

Ο πλαστικός χειρουργός που θα απευθυνθείτε να δει το πρόβλημα σας, πρέπει πρωτίστως να το σταδιοποιήσει και ανάλογα να αποφασίσει την στρατηγική αντιμετώπισης του. Σίγουρα ένας συνδυασμός τεχνικών θα δώσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Κάτι επίσης πολύ σημαντικό για την διάρκεια του αποτελέσματος είναι η συνέπεια στις θεραπείες συντήρησης του αποτελέσματος. Η συνήθης συμπεριφορά είναι ότι οι ενδιαφερόμενες κάνουν μια από τις μεθόδους μόνο πριν το καλοκαίρι και μόλις φτάσουν ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα σταματούν ως το επόμενο καλοκαίρι και έτσι την επόμενη σεζόν παρουσιάζουν τον ίδιο βαθμό κυτταρίτιδας που είχαν ένα χρόνο πριν.
Η επανάληψη όχι μόνο διατηρεί το επιτευχθέν αποτέλεσμα αλλά συνεχώς και βελτιώνει το αποτέλεσμα .

Κάντε το τεστ και μάθετε σε ποιο στάδιο είστε.

Για να καταλάβετε αν έχει εμφανιστεί στο σώμα σας η κυτταρίτιδα, κάντε μόνες σας το λεγόμενο <<>> ή τεστ τσιμπήματος που επιτρέπει πιο πολύ να διαπιστώσουμε αν έχουμε κυτταρίτιδα: Τσιμπήστε ελαφρώς το δέρμα σας με τον αντίχειρα και το δείκτη ή με τις παλάμες των χεριών σας για να πιάσετε μεγαλύτερη περιοχή. Αν έχετε κυτταρίτιδα, θα εμφανιστούν λακκάκια και έντονο ρυτίδωμα που θα σας θυμίζει την εξωτερική πλευρά μιας φλούδας πορτοκαλιού. Επειδή οι ιστοί που
έχουν κυτταρίτιδα είναι πιο ευαίσθητοι, μπορεί να νιώσετε πιο κρύο από το υπόλοιπο σώμα όταν θα το αγγίξετε και πιο λευκό καθώς τον πιέζετε.


ΤΕΛΟΣ ΠΕΡΙ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ!!!!!!!