MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Τρίτη 4 Μαΐου 2010

ΚΕΊΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ!!!


Αν παρατηρήσετε τα υλικά του, θα δείτε ότι δεν υπάρχει καθόλου βούτυρο ή κάποιο λάδι.
Αν σας αρέσουν τα μυγδαλάκια, είναι ένα κέικ που θα το απολαύσετε.
Σιροπιαστό και ... μυγδαλένιο!!
Πάμε να το φτιάξουμε!

Χρειαζόμαστε:
1,5 κούπα αλεύρι φαρίνα
3/4 κούπας φρυγανιά τριμμένη
1 κούπα αμύγδαλα τριμμένα, αλλά όχι σαν σκόνη
1,5 κούπα ζάχαρη
1,5 κουταλάκι μπέικιν
100 ml λικέρ αμαρέτο
2 κουταλάκια εσάνς πικραμύγδαλου (προαιρετικά)
8 αυγά
Για το σιρόπι
2 κούπες νερό
1,5 κούπα ζάχαρη
1 σφηνάκι λικέρ αμαρέτο
1 φλούδα από λεμόνι

Εκτέλεση:
Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη, να πετύχουμε ένα αφράτο και φουσκωτό μείγμα.
Προσθέτουμε το λικέρ και την εσάνς και ξαναχτυπάμε.
Ανακατεύουμε σε βαθύ μπολ το αλεύρι, την φρυγανιά, το μπέικιν και τα αμύγδαλα.
Ενώνουμε τα στερεά υλικά με το μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε πολύ καλά, να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη φόρμα για κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς, για 25-30 λεπτά.


Προσοχή, δεν θέλει παραπάνω χρόνο ψησίματος, γιατί θα σκληρύνει το κέικ.
Όταν βγάλουμε το κέικ από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και προσεκτικά το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.
Το ξαναβάζουμε μέσα στην φόρμα.
Το τρυπάμε σε διάφορα σημεία με ένα μαχαίρι ή με ένα καλαμάκι από σουβλάκι.
Το περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι, όσο το κέικ βρίσκεται μέσα στη φόρμα.
Αφήνουμε τουλάχιστον 15-20 λεπτά να απορροφήσει το κέικ το σιρόπι, και προσεκτικά αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
Για να ετοιμάσουμε το σιρόπι, βράζουμε όλα τα υλικά σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά. Αφαιρούμε την φλούδα λεμονιού και περιχύνουμε το κέικ όπως περιγράψαμε πιο πάνω
(Η κούπα που χρησιμοποίησα ήταν των 200 ml.)
Καλή επιτυχία.!!!!