MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

ΠΑΣΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ!!!!


Υλικά:

μια δόση παντεσπάνι σοκολάτας
κρέμα πατισερί
βούτυρο φρέσκο (1 φλιτζάνι του τσαγιού για κάθε 1 κιλό κρέμας πατισερί)
άρωμα βανίλιας, λίγη μαρμελάδα βερίκοκο ή μήλο ή κυδώνι, γκλάσο σοκολάτας


Ετοιμάζουμε μια δόση παντεσπάνι σοκολάτας. Ετοιμάζουμε την κρέμα πατισερί και, αφού κρυώσει, προσθέτουμε το βούτυρο, φροντίζοντας να είναι μαλακό, και το άρωμα βανίλιας και τα δουλεύου­με καλά με σύρμα, να γίνουν ένα λείο μίγμα.
Κόβουμε το παντεσπάνι, κατά μήκος σε μπαστούνια, με φάρδος 3-4 δάχτυλα. Σκίζουμε κάθε μπαστούνι σε τρεις φέτες και τις ξαναβάζουμε στη θέση τους, τη μια πάνω στην άλλη. Παίρνουμε τότε ένα ένα μπαστούνι, κατεβάζουμε τις δυο πάνω φέτες και αλείφουμε την κάτω, σ' όλο της το μάκρος με την κρέμα πατισερί, σε μια στρώση με πάχος 1 δάχτυλο περίπου. Τοποθετούμε από πάνω τη δεύτερη φέτα. Έχουμε έτοιμο λίγο σιρόπι αραιό (1 φλιτζάνι νερό - 1 φλιτζάνι ζάχαρη), στο οποίο έχουμε προσ­θέσει λίγο κονιάκ. Αλείφουμε τη δεύτερη φέτα, με πινέλο, μ' αυτό το σιρόπι και κατόπιν τη στρώνουμε με μια στρώση κρέμας πατισερί. Τοποθετούμε πάνω την τρίτη φέτα και τη ραντίζουμε με λίγο σιρόπι μαρμελάδας.
Ετοιμάζουμε έτσι όλα τα μπαστούνια, τα βάζουμε στη γραμμή και γλασάρουμε την επάνω επιφάνειά τους με γλάσο σοκολάτας.
Όταν στεγνώσει το γλάσο, κόβουμε τα μπαστού­νια σε πάστες, με κοφτερό μαχαίρι, που το σκουπί­ζουμε, μετά από κάθε κοψιά, με βρεγμένο πανί. Γαρνίρουμε κάθε πάστα με μισό κερασάκι, στο κέν­τρο, και δυο κομματάκια κίτρου ή ξερού πεπονιού του ζαχαροπλαστείου.