MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Τρίτη 4 Μαΐου 2010

ΕΞΩΤΙΚΟ ΚΕΊΚ ΚΑΡΥΔΑΣ-ΑΝΑΝΑ!!!!!



Το γλυκάκι αν και «εξωτικό» είναι ένα τυπικό γερμανικό κέικ.
Μάλιστα μια φίλη μου είχε πει ότι η συνταγή του βρίσκεται γραμμένη στο πίσω μέρος μιας σακούλας με αλεύρι που πουλάνε στην Γερμανία
Για να το φτιάξουμε χρειαζόμαστε:
1,5 φλιτζάνι φαρίνα
1,5 φλιτζάνι ινδοκάρυδο
3 κουταλάκια μπέικιν
1 φλιτζάνι βούτυρο
1,5 φλιτζάνι ζάχαρη
4 αυγά
1/3 φλιτζ. κονιάκ
1 μικρή κονσέρβα ανανά
Και για το σιρόπι
1,5 φλιτζ. ζάχαρη
1,5 φλιτζ. νερό
χυμό μισού λεμονιού
Πως το φτιάχνουμε:
Σε μπολ ανακατεύουμε αλεύρι, μπέικιν και καρύδα.
Σε χωριστό μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη και το βούτυρο.
Προσθέτουμε το κονιάκ. Ανακατεύουμε.
Ενώνουμε στερεά και υγρά υλικά και ανακατεύουμε απαλά.
Προσθέτουμε τον ανανά ψιλοκομμένο και στραγγισμένο από το σιρόπι.

Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο πυρέξ ή ταψάκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς, για 40-50 λεπτά (χρόνος ανάλογα με τον φούρνο μας).
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά του για 5 λεπτά.
Αφού κρυώσει λίγο το κέικ, το χαράζουμε σε κομμάτια και το περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι.
Πασπαλίζουμε με τριμμένο ινδοκάρυδο.