
Συστατικά
- 1 κιλό κατσικάκι
- 1 κιλό σταμναγκάθι
- 7 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές λευκό κρασί
- χυμός 2 λεμονιών
- αλάτι,πιπέρι
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε και πλένουμε το σταμναγκάθι και το βουτάμε για 5-10 λεπτά σε βραστό νερό για να φύγει η πικράδα του.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά και σβήνουμε με το κρασί... αλατίζουμε... προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά περίπου.
- Ρίχνουμε το σταμναγκάθι και ανακατέυουμε. Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα, αφήνοντας το φαγητό να σιγοβράσει άλλα 20 λεπτά.
- Προσθέτουμε το λεμόνι το αφήνουμε 5 λεπτά ακόμα και σερβίρουμε.
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι κρητική συνταγή η ποία εμπεριέχεται και στο βιβλίο του Στέλιου Ρίγλη "ΚΡΗΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ-Αλήθειες και μυστικά".ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ...ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ!!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!