
Τα υλικά μαςγια το παντεσπάνι του κορμού
- 1 φλυτζάνι αλεύρι κόκκινο
- 1 βιτάμ
- 1 φλυτζάνι καστανή ζάχαρη
- 5 αυγά
- 1/2 φλυτζάνι κακάο
- 1/2 φλυτζάνι κονιάκ
- 150 ml κρέμα γάλακτος
- 150 gr. μερέντα ή nutella
- 200 gr. κρέμα κάστανο (εγώ χρησιμοποίησα bonne maman μαρμελάδα κάστανο)
- 2 κουταλιές της σούπα κονιάκ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κακάο
- 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
- 3/4 φλυτζάνι νερό
- για το πασπάλισμα
- Κακάο
- Άχνη
Ας δούμε πώς φτιάχνεταιΠαντεσπάνι
- Χτυπάμε το βιτάμ με την ζάχαρη να αφρατέψει, προσθέτουμε τα αυγά, ανακατεύουμε το κονιάκ με το κακάο και το προσθέτουμε και αυτό.
- Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να ενωθεί στο μείγμα.
- Απλώνουμε μία λαδόκολλα σε ένα δίσκο ή ταψί, αδειάζουμε το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε για 15΄ λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.
- Αφήνουμε να κρυώσει.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να πήξει και προσθέτουμε την μερέντα, χτυπάμε μέχρι να γίνει κρέμα.
- Προσθέτουμε την κρέμα κάστανο και το κονιάκ και την βάζουμε στο ψυγείο.
- Βάζουμε σε ένα μπρίκι τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε μέχρι να δέσει και αφήνουμε να κρυώσει.
- Απλώνουμε με ένα πινέλο το σιρόπι στο παντεσπάνι.
- Απλώνουμε ένα μέρος της κρέμας και κλείνουμε σε ρολό,ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα και κλείνουμε σε σφιχτό ρολό.
- Βάζουμε το ρολό 5΄- 6΄ ώρες στο ψυγείο.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!