
Τα υλικά μας
- 1 χταπόδι (ένα κιλό περίπου)
- 1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
- 4 κουταλιές ξίδι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
- 1 κουταλάκι ντοματοπελτέ
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 2 φύλλα δάφνης
- 3-4 κόκκοι μπαχάρι
- Ελαιόλαδο
Ας δούμε πώς φτιάχνεται
- Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε σε μία λεκάνη με νερό.
- Κόβουμε το χταπόδι σε μεγάλα κομμάτια και το βάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με 1 κουταλιά της σούπας ξύδι να βράσει και να βγάλει τα υγρά του.
- Μόλις εξατμιστούν τα υγρά προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο,το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα κρεμμύδάκια.
- Τα σωτάρουμε 5' λεπτά και σβήνουμε με 3 κουταλιές ξύδι που έχουμε ρίξει σε ένα φλυτζάνι νερό.
- Προσθέτουμε την ντομάτα,τον ντοματοπελτέ,την ζάχαρη,τα μυρωδιά και αλατοπιπερώνουμε.
- Προσθέτουμε νερό και ελαιόλαδο.
- Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.