
Υλικά
- 1 κιλό ΑΛΕΥΡΙ
- 250 gr ΑΛΕΥΡΙ UP
- 3 κ.τ.σ. ΒΙΤΑΜ ή ΦΥΤΙΝΗ
- ½ κρασοπότηρο ΛΑΔΙ
- 2-3 κ.τ.σ. ΟΥΖΟ
- 1 ΑΥΓΟ
- 1 κοφτό κ.τ.γ. ΑΛΑΤΙ
- ΣΟΔΑ στη μύτη του κουταλιού
- 1 κ.τ.γ. μέλι
- 1,5 νεροπότηρο ΓΑΛΑ
- ΝΕΡΟ όσο πάρει η ζύμη
Βήματα
- Βάζουμε στο μίξερ τα 9 πρώτα υλικά και ζυμώνουμε. Προσθέτουμε σταδιακά το ΓΑΛΑ και στη συνέχεια το ΝΕΡΟ. Η ζύμη πρέπει να είναι εύπλαστη χωρίς να κολλάει. Όταν έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1-2 ώρες.
- Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 μέρη.
- Παίρνουμε ένα από αυτά, το πλάθουμε μπαστούνι και το χωρίζουμε σε 10-12 κομμάτια.
- Τα αλευρώνουμε ελαφρά (ΝΙΣΕΣΤΕ) και τα πλάθουμε σε στρογγυλές πιτούλες.
- Τις σκεπάζουμε με πετσέτες για να μη ξεραθούν.
- Τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
- Σερβίρονται κυρίως για φαγητό με τριμμένο τυρί και ντομάτα ή για γλυκό με μέλι και κανέλα
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!