
Τα υλικά μας
- 1 ανανά (το περίβλημα και την σάρκα του)
- 1 αχλάδι
- 1 μπανάνα
- 4 φράουλες
- Χυμό μισού λεμονιού
- 3-4 κουταλιές ζάχαρη
- 4 κουταλιές ρούμι
Ας δούμε πώς φτιάχνεται
- Κόβουμε τον ανανά κάθετα σε 2 ίσια κομμάτια και του αφαιρούμε την σάρκα, προσεκτικά χωρίς να χαράξουμε το εξωτερικό του. Κρατάμε τον χυμό του ανανά σε ένα ποτήρι.
- Ψιλοκόβουμε όλα τα φρούτα (εκτός της φράουλας) στο σχήμα που επιθυμούμε, τα βάζουμε σε ένα μπολ και περιχύνουμε με λεμόνι.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη, τον χυμό και το ρούμι και σε μέτρια φωτιά φτιάχνουμε ένα σιρόπι.
- Μοιράζουμε ισόποσα τα φρούτα μέσα στους άδειους ανανάδες και περιχύνουμε με σιρόπι.
- Βάζουμε στο ψυγείο μερικές ώρες σκεπάζοντας το με σελοφάν.