
Συστατικά
- 2 κιλά ακτινίδιο
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1 λεμόνι
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε το ακτινίδιο αφαιρώντας την φλούδα του και τα βάζουμε σε μία λεκάνη με νερό και το χυμό από ένα λεμόνι. Προσέχουμε το νερό να καλύψει όλα τα ακτινίδια.
- Τα αφήνουμε στο λεμόνι- νερό για 20'-30'.
- Έπειτα, τα ξεπλένουμε πολύ καλά να φύγει η "ξινίλα", 3-4 χέρια ξέπλυμα.
- Βάζουμε τα ακτινίδια σε μία κατσαρόλα με την ζάχαρη και τα αφήνουμε για ένα βράδυ.
- Την επόμενη μέρα αυτό θα έχει βγάλει τα υγρά του.
- Το βράζουμε έως να μπορεί να τρυπηθεί με το πιρούνι μας, να είναι μαλακό αλλά και τραγανό ταυτόχρονα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Πρέπει τα ακτινίδια να είναι σαν το μέγεθος ενός μικρου αυγού και άγουρα,
για να μην έχουν πολλά σπόρια μέσα. Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε νερό στην κατσαρόλα μας γιατί τα υγρά που θα βγάλει είναι αρκετά για να βράσει. Όταν βράσει το γλυκό μας βγάζουμε ένα ακτινίδιο με λίγο σιρόπι το αφήνουμε να κρυώσει και περιμένουμε να δούμε αν έχει "δέσει" το γλυκό μας. Σε περίπτωση που δεν έχει "δέσει" προσθέτουμε ελάχιστο νερό με λίγη ζάχαρη και το αφήνουμε να πάρει λίγες βράσεις. Το γλυκό μας θα έχει ένα ωραίο χρυσοκίτρινο χρώμα! Καλή επιτυχία!