Υλικά:
2 φλυτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
1 φλυτζάνι σπορέλαιο
5 φλυτζάνια νερό
2 φλυτζάνια ζάχαρη
1 φλυτζάνι μέλι
3-4 γαρύφαλλα
1 κομμάτι κανέλλα
1 φλούδα λεμονιού
¼ φλυτζανιού καρύδια χοντροκομμένα
Σταφίδες και καβουρντισμένο κουκουνάρι προαιρετικά
Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι, τα γαρύφαλλα, την κανέλλα και τη λεμονόφλουδα να βράσουν για 3-4 λεπτά.
1 φλυτζάνι σπορέλαιο
5 φλυτζάνια νερό
2 φλυτζάνια ζάχαρη
1 φλυτζάνι μέλι
3-4 γαρύφαλλα
1 κομμάτι κανέλλα
1 φλούδα λεμονιού
¼ φλυτζανιού καρύδια χοντροκομμένα
Σταφίδες και καβουρντισμένο κουκουνάρι προαιρετικά
Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι, τα γαρύφαλλα, την κανέλλα και τη λεμονόφλουδα να βράσουν για 3-4 λεπτά.
Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι λίγο-λίγο, ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινη κουτάλα σε μέτρια φωτιά, προσέχοντας γιατί αρπάζει εύκολα και μπορεί να καεί.
Μόλις το σιμιγδάλι πάρει ένα καστανό χρώμα, προσθέτουμε τα καρύδια και αν θέλουμε το κουκουνάρι και τις σταφίδες, ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά και ανακατεύουμε διαρκώς για 3 λεπτά περίπου, μέχρι να απορροφήσει όλο το σιρόπι.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά.